ena23 -> RE: Ponosne mame... (5.12.2009 0:40:23)
|
Ja taman zalaufala da napisem jesam ponosna mama zato sto se informisem kad vidim nasla se hiljadu i jedna zamjerka temi. znate sta? smatram se boljom mamom od npr mm rodice koja me blijedo gledala kad sam joj rekla da ne daje bebi od tri mjeseca jagode i kojoj je svejedno sto joj djete hoda golo i boso po travi i koja pusi i pusila je ko smucek u citavoj trudnoci, ama da je htjela makar malo smanjit- jok, tri kutije dnevno! (i ja sam pusila ponekad, da se razumijemo!)- kojoj djete jede smoki sa vanjske ploce gdje pisa koji god cuko naidje... i vi mene osudjujte slobodno ali sam ponosna sto nisam takva, sto sam se informisala, sto nastojim svom djetu pruziti najbolje, pa bilo to s interneta, casopisa, od komsinnice, mame ili svekrve. Ne treba mi poredjenje s drugim majkama i daleko bilo da osudjujem ko doji ne doji, koristi hodalicu ne koristi - ali se i te kako poredim sa onim majkama (i ponosim se sobom) koje uopste ne interesuje zdravlje, veselje, dobrobit vlastitog djeteta. A na kraju krajeva, mislim da takvih majki i nema na rr. Teta Berta potpuno sam razumila temu koju si postavila i svaka cast, dobra je tema!
|
|
|
|