Tidzi -> RE: Ponosne mame... (7.12.2009 14:19:12)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma Naravno da jesam, jer smatram da nisam najpametnija, najljepša, najgodnija, najseksi mama, ali zato jesam najbolja mama za moju Lajlu. A, to kako će ko odgajati dijete, pa svako ima svoja pravila. Poštujem tuđa, ali ne dam na svoja. Moj najbolji primjer da li je dobro odgajam ili ne je mkoje dijete, onog momenta kada vidim da nešto nije OK, okrećemo kurs i idemo dalje. I zato sam ja najbolja mama mom djetetu, i mislim da je svaka mama najbolja mama, ma kako god ona hranila, oblačila, odgajala svoje dijete. Ovo bih mogla potpisati,jer se sa ovim slazem u potpunosti. Sto se tice knjiga, raznih novina o dijeci....meni nista nije pomoglo u odgoju, jer da sam pocela da slijedim onako kao sto oni pisu, moja bi dijeca do sada meni kakala po glavi. Najvise sam naucila od majki s kojima razmjenjujem iskustva. Vidim gdje one grijese, kako ispravljaju greske i kao sto je vec mama alma napisala kada vidim da nesto nije OK mijenjamo pravila dok ne potrefimo s zbilja pali i sta je dobro. To da je neko manje majka sto svom dijetetu daj ovo ili ono je glupost. Nijedna normalna majkanece dati svom dijetu sigurno nesto sto je stetno. A ako cemo o stetnosti, daas je i vazduh koji disemo stetan i fakat zagadjen. Ja sam ponosna uopce sto sam "MAMA" i to mi je nesto najljepse sto mi se u zivotu desilo. A bicu ponosna nekim stvarima za nekoliko godina, kada vidim i kada se to odrazi na mojoj dijeci, koja ce nadam se i vjerujem u Boga i to, krenuti pravim putem kroz zivot, biti dobri, neiskvarene i posteni ljudi. Tek tadacu moci reci da sam ponosna na neke stvari ili nisam ponosna. A to sta sam im davala da jedu, ili sta sam im zabranjivala,mi uopce nije toliko bitno, jer sigurno im necu dati nesto lose. Ako jedu smoki,cokoladu, piju mlijeko sa nekim dodacima, koriste hodalicu...pa? I ja am koristila hodalicu, pa evo me sa toliko godina prava i zdrava. Isto tako su jeli i dota povrca, voca, pili samo mlijeko... pa? Ponosna sam sto ih imam, sto su zivi i zdravi, Sto mi sin od 3 godine zna pozdraviti kada neko dodje, prodje, sto ne psuje, sto nije bezobrazan, sto neke stvari razumije sam od sebe, sto zna za neki red iako ima samo 3 godine, akakve igracke ima...pa koga briga?
|
|
|
|