Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:37:42
chuci
joj ovaj tekst pravi nenaučni. kao da je pisan za osobe koje nisu završile srednju školu. u srednjoj školi se uči oko recesivnih i dominantnih gena. gen za svijetle oči i kosu je recesivan, a za tamne je dominantan. ako roditelji imaju tamne oči, dijete ipak može imati svijetle oči, jer je moguće da oba roditelja nose kombinaciju recesivni dominantni gen, a da se djetetu prenesu oba recesivna. dijete roditelja sa svijetlim očima (oba roditelja) mora imati svijetle oči. ista stvar je s kosom.
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:42:32
ena23
mm ima zelene oci a ja smedje, oboje imamo tamnu kosu a djete nam je zuto (i sto stari sve je zuci) sa izrazito plavim okama svalera nemam niti sam ikad imala, matere mi ...
skoro je jedna drugarica komentirala: "djete vam je preslatko, ne lici ni na jedno od vas..."
< Poruku je uredio ena23 -- 14.1.2011 13:43:31 >
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:46:56
Lady26
Moja mama jedina od 4 djece (dvije tetke i daidza imaju smedje) ima izrazito plave oci, a nana zeleno/smedje, dedo smedje.... Moja Lana je imala plave do skoro a sad su zeleno/smedje....ja imam plave, mm smedje
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:47:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ena23
mm ima zelene oci a ja smedje, oboje imamo tamnu kosu a djete nam je zuto (i sto stari sve je zuci) sa izrazito plavim okama svalera nemam niti sam ikad imala, matere mi ...
ista stvar kao kod mene al nema nam se koristi pravdati a sad ozbiljno vidi sta je chuci napisala a ovo smo ucili u skoli,znaci moj tata ima plave oci,njegov otac ih je isto imao znaci ja sam nositelj tog gena fino je sve objasnjeno nisam se svalerala
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:47:56
chuci
moj brat i snaha oboje sa izrazito tamnom kosom i smeđim očima oboje. curica im ima plave oke i kosicu. ma ta genetika je čista matematika. moja mama ima plavu kosu i zelene oči dakle od nje je brat sigurno dobio po jedan recesivni gen za oči i kosu, a otac od moje snahe ima plave oči pa je on snahi dao recesivni gen za oči, a mama joj ima plavu kosu, pa je od nje dobila recesivni gen za kosu. kad se to sabralo dobili curicu sa svijetlim očima i kosom.
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:51:37
ena23
Chuci, Bog ti dao lijepog zdravlja, sad cu da isprintam ove odgovore i fino nosim sa sobom u novcaniku. Ako me jos jednom neko sapatom pita "pa na koga ti lici?" da imam spreman naucni odgovor zasto ne lici ni na koga...
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:52:56
Hanady RR
e nek si chuci fino to nama objasnila sa naučnog aspekta...
molim nadležne moderatore da ovaj tekst prije fino izbrišu...nemoj sutra da mi muž traži po forumu gdje sam pisla pa nađe ovaj tekst i kaže evo vidiš nije moje
kod mene ko kod ene situacija i ovaj dio sa žutim i plavim djetetom a bogami i ovaj nisma imala švalera niti imama materemi
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 13:53:59
škorpija
Evo i nas: nažalost Ajdin nema apsolutno ništa moje, nevjerovatno mi je kako je čak i prste na rukama i nogama naslijedio od oca, kako je to moguće , ima či šanse da se pto promijeni kako raste, to mi je bolna tačka [img] [URL=http://i.imagefra.me/2a8hxtfu] [/URL][/img]
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 14:01:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija
Evo i nas: nažalost Ajdin nema apsolutno ništa moje, nevjerovatno mi je kako je čak i prste na rukama i nogama naslijedio od oca, kako je to moguće , ima či šanse da se pto promijeni kako raste, to mi je bolna tačka [img] [URL=http://i.imagefra.me/2a8hxtfu] [/URL][/img]
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 14:02:51
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: chuci
moj brat i snaha oboje sa izrazito tamnom kosom i smeđim očima oboje. curica im ima plave oke i kosicu. ma ta genetika je čista matematika. moja mama ima plavu kosu i zelene oči dakle od nje je brat sigurno dobio po jedan recesivni gen za oči i kosu, a otac od moje snahe ima plave oči pa je on snahi dao recesivni gen za oči, a mama joj ima plavu kosu, pa je od nje dobila recesivni gen za kosu. kad se to sabralo dobili curicu sa svijetlim očima i kosom.
kod mene je to pojednostavjeno oči moje, babova kosa
< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.1.2011 14:03:06 >
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 14:53:56
tekja
ma znam ja da ne lici, pustite vi to, nego ima li sanse da pocne da lici na mene
de bolan skorpija, sto se zamaras ...dijete ti je pre pre premedeno, mashaAllah, nek' ti dugo pozivi u zdravlju...kad priupitaju za slicnost, ti samo reci pametan je na mene, pa ja
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 15:40:23
Anoniman
tvoj oblik glave...tvoja usta...kud ces vise moj nema ama bas nista moje...ni zanokticu na malom prstu
RE: Na koga vaša beba liči - čvrst dokaz moli... 14.1.2011 15:44:32
teacher75
ja sam cula da se prsti na nogama i stopala uglavnom nasljedjuju od oca, i stvarno je i kod mene i kod lane tako