Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
vjerovatno je moguće da i Interex u frižiderima ima istu ponudu.... no sigurno je ima DP maraketi, meraktor i konzum...kao i sama vindija
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Ja mljevenu puretinu u merkatoru uzimam, a imaš vindiju i na socijalnom kod Mone na glavnoj cesti. I pravila sam ove pureće kolačiće i baš su ukusni i brzi za naparviti
_____________________________
21.04.2009. - mamina princeza 21.01.2013.- mamin princ
Nova Godina, nova hefta i novi jelovnik(vrlo sličan ostalim ) ponedeljak: povrtna supa, šnicle pohovane i riža utorak: supa od koljenice, ćufte i pita s tikvicama srijeda: bakalar za koji tražim recept i carsko povrće u vrhnju četvrtak: sarma u kiselom kupusu petak: pileća supa, zapečeni bataci i krompir salate su nešto od zimnice a deserte smišljam mislim da će bit ledene kocke i keks po receptu od skvo
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ponedeljak : špagete bolonjeze ( soso skuhan čeka, šoagete dodoam ) jogurt domaći.... utorak: bamja na telećoj koljnici srijeda: grašak sa junetinom četvrtak : juneće snicle u paradjz sosou i riža sa povrećm iz voka petak: pile sa krompirima iz rerne...
salate razne, hljeb integralni domaći 2 puta u toku semdice pečem.. štrudle drenjak i bestilj... i kolači...ostalo ''naše čokoladno čudo bez pečenja'' i u planu je medeno srce opet u toku semdice....
dosta toga pripremljeno i zaleđeno a imama kešketa i pačeta zaleđenoga i imama supu od piletine zaleđenu u čašicama pa smao dodajem u danima kad je hoćemo za danas ima jedna
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Nova Godina, nova hefta i novi jelovnik(vrlo sličan ostalim ) ponedeljak: povrtna supa, šnicle pohovane i riža utorak: supa od koljenice, ćufte i pita s tikvicama srijeda: bakalar za koji tražim recept i carsko povrće u vrhnju četvrtak: sarma u kiselom kupusu petak: pileća supa, zapečeni bataci i krompir salate su nešto od zimnice a deserte smišljam mislim da će bit ledene kocke i keks po receptu od skvo
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hvala Hanady , ovo bi se zbog dužine pečenja moglo napravit prije posla
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Hvala Hanady , ovo bi se zbog dužine pečenja moglo napravit prije posla
prije napraviš do skidanja folije...dođeš doma skineš foliju nastaviš peći...ma ko duša
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ponedeljak : špagete bolonjeze ( soso skuhan čeka, šoagete dodoam ) jogurt domaći.... utorak: bamja na telećoj koljnici srijeda: grašak sa junetinom četvrtak : juneće snicle u paradjz sosou i riža sa povrećm iz voka petak: pile sa krompirima iz rerne...
salate razne, hljeb integralni domaći 2 puta u toku semdice pečem.. štrudle drenjak i bestilj... i kolači...ostalo ''naše čokoladno čudo bez pečenja'' i u planu je medeno srce opet u toku semdice....
dosta toga pripremljeno i zaleđeno a imama kešketa i pačeta zaleđenoga i imama supu od piletine zaleđenu u čašicama pa smao dodajem u danima kad je hoćemo za danas ima jedna
kada ovo pravis...? Meni kada radim samo dolazi u obzir kasika varijanta. ..nesto sto mogu noc ranije skuhati....
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
ponedeljak : špagete bolonjeze ( soso skuhan čeka, šoagete dodoam ) jogurt domaći.... utorak: bamja na telećoj koljnici srijeda: grašak sa junetinom četvrtak : juneće snicle u paradjz sosou i riža sa povrećm iz voka petak: pile sa krompirima iz rerne...
salate razne, hljeb integralni domaći 2 puta u toku semdice pečem.. štrudle drenjak i bestilj... i kolači...ostalo ''naše čokoladno čudo bez pečenja'' i u planu je medeno srce opet u toku semdice....
dosta toga pripremljeno i zaleđeno a imama kešketa i pačeta zaleđenoga i imama supu od piletine zaleđenu u čašicama pa smao dodajem u danima kad je hoćemo za danas ima jedna
kada ovo pravis...? Meni kada radim samo dolazi u obzir kasika varijanta. ..nesto sto mogu noc ranije skuhati....
iskuham pile u pretisu navečer... ujutro prije posla izrežem krompire i ostavim u taperwerki punoj vode... sa vrata uključim rernu ubacim krompire pomašćene i začinjene i pile odozgo odmag...zalijem vodom do iskuhavanja i na 250- 30 minuta i još 15 na 200...pile u sredini svega namažem malo puterom da fino korica porumeni...
ovo planiram u danima kada muž popodne odlazi kasnije na privatni biznis
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Nova Godina, nova hefta i novi jelovnik(vrlo sličan ostalim ) ponedeljak: povrtna supa, šnicle pohovane i riža utorak: supa od koljenice, ćufte i pita s tikvicama srijeda: bakalar za koji tražim recept i carsko povrće u vrhnju četvrtak: sarma u kiselom kupusu petak: pileća supa, zapečeni bataci i krompir salate su nešto od zimnice a deserte smišljam mislim da će bit ledene kocke i keks po receptu od skvo
A subotom i nedjeljom se ne jede? Ili su ove salate i deserti za vikend (salim se malo )
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
ja sam probala ovo sa sedmičnim jelovnikom pa ono od ponedjeljka ostalo i za utorak, u srijedu idemo tradicionalno kod moje mame na ručak. ona nam spakovala za četvrtak. u petak mi se nije kuhalo i pao mi cijeli sedmični u vodu pa sam odustala dok i djeca ne počnu jesti sve to i mi jer ja i mm ne pojedemo toliko. plus deserte ne pravim ako nije neka prilika jer za razliku od hrane njih pojedemo
< Poruku je uredio chuci -- 7.1.2013 11:01:33 >
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
ja sam probala ovo sa sedmičnim jelovnikom pa ono od ponedjeljka ostalo i za utorak, u srijedu idemo tradicionalno kod moje mame na ručak. ona nam spakovala za četvrtak. u petak mi se nije kuhalo i pao mi cijeli sedmični u vodu pa sam odustala dok i djeca ne počnu jesti sve to i mi jer ja i mm ne pojedemo toliko. plus deserte ne pravim ako nije neka prilika jer za razliku od hrane njih pojedemo
eee nemam tradicija sem da se ''neplanirano meni uliva neko oko 17 sati''
a desert je nagrada...a ja svaki dan nađem razlog da nagradim npr..farah strašno voli grašaka sada....čeka je nagrada
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Nova Godina, nova hefta i novi jelovnik(vrlo sličan ostalim ) ponedeljak: povrtna supa, šnicle pohovane i riža utorak: supa od koljenice, ćufte i pita s tikvicama srijeda: bakalar za koji tražim recept i carsko povrće u vrhnju četvrtak: sarma u kiselom kupusu petak: pileća supa, zapečeni bataci i krompir salate su nešto od zimnice a deserte smišljam mislim da će bit ledene kocke i keks po receptu od skvo
A subotom i nedjeljom se ne jede? Ili su ove salate i deserti za vikend (salim se malo )
subotom i nedeljom se ne radi pa se ili neđe ode ili pravimo po trenutnom raspoloženju.
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
hanady je kraljica kuhinje.. kako pravis ovo ''naše čokoladno čudo bez pečenja''
ovo da ujutro pripremim nesto za poslije posla nema sanse, ja gledam samo da obucena izadjem iz kuce..onaj moj mali priljepak se zaljepi za mene i ja se jedva spremim..mozda kad bude veci..
ja kuham dan za dan, ne spremam nista unaprijed, prilično dobro odredim porcije tako da se nista ne ostaje..ako se organizujem oko sedmicnog jelovnika to mi je velika olaksica, ako ne..e onda imam problem cijelu sedmicu i smisljam u hodu..ne idem nikome na rucak, osim vikednom..
petit keks umočim u mlijeko ( ili ness al češće u mlijeko) poslažem u tepsiju onu oblik pravougaonika...popunim sve rupice istim...
pola litra mlijeka porkuham... u zdjeli pomješam 5-6 kašika mlijeka i 2 pudinga il vanilija il čokolada, šećera oko 150 gr...ukuham klasični puding tako... skinem sa vatre i u vruće stavim 200 gr čokolad, mješam da se istopi.. sačekam d amalo hladne dodoam 150 do 200 gr putera umešam mikserom....
stresem na koru do perit keksa...odozgo ponovim slaganje petita... izmutim il vrhnje za šlag sa vanilija šećerom , il šlag kremu sa vanilija šećerom...stavim gore, naribam čokolade odozgo i ohladim :)
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
evo mog jelovnika za ovu heftu Ponedeljak: pileća supa, šnicle i riža. Desert ostalo mačmeloa od juče Utorak: povrtna supa, zapečene makarone sa 4 vrste sira i pelte sa šljivama i smokvama. Srijeda: Povrtna supa, piletina sa povrćem u vrhnju. Pelte će preteć (valjda) Četvrtak: Škarpina i krompir zapečen. Desert kokos štangle/torta kako ko napravi tj iseče Petak: Pileća supa, gulaš i krompir pire. Desert šta pretekne Salate su zimnice po želji(mada ih slabo ko želi al mora)
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Hanady kako pravis ti grasak sa junetinom. Budeli to kao corba ili drugacije. Ja grasak vecinom ili pravim samo kao corbicu ili kao prilog uz neku sniclu sa pire krompirom.
_____________________________
06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.
Jes da se slabo ko javlja na ovoj temi al ja ću da pišem Ponedeljak: povrtna supa, gulaš i riža kao prilog.Desert pelte Utorak: Supa sa gljivama(iz kesice) pohovani oslić i krompir pire, kokos torta Srijeda: Pileća supa, piletina sa susamom i povrće sa vrnjem. Desert kokos torta od juče Četvrtak: Povrtna supa, šarene makarone sa mljevenim mesom u paradajz sosu. Desert nešto iz poklona ako nestane torte Petak: krompir čorba sa junetinom. Oblanda nešto de nešto(nikao da zapamtim naziv)
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
posto pocinejm da radim pocinjem da planiram sedmicni jelovnik ... ove sedmice cu pokusati da se pridrzim da s enaviknem iako sam jos kuci .
Ponedeljak: paradjz supa, punjene paprike i tikvice sa pire krompirom i pecenim kropirom, dezeret nesto rjetko imamo u zadnje vrijeme mozda samo puding na brzinu napravim
Utorak krompir corba , nesto u lisnatom tjestu slicno kao pahuljicina pita , neka salata ili ruska ili sa tunejvinom i majonezom, snicle i gril povrce, desert neki kolac nisam sigurna mozda ledene kocke ...( ovo nam je neka varijanta kasnog rucka/vecrre jer imamo jednu goscu poslijepodne)
Srijeda: pileca supa , gulas i restovani krompir , desert kolac ako ga ostane od utorka
cetvrtak: janjetina s kropirima i jos nekim povrcem u rerni , desert brzi kolac od rogaca
petak: supa od gljiva, musaka , desert kolac od dan ranije ako ostane ....
Da malo podignem temu, evo mog sedmičnog jelovnika: Ponedeljak: krem supa od gljiva, mesne okruglice i djeci riža nama makarone Utorak: pileća supa, pureći kolačići i pire krompir Srijeda: Sarma u kiselom kupusu Četvrtak: škarpina i zapečeno povrće Petak: Grašak s junetinom Domaći hljeb iz pekača svaki dan, slate malo zelena malo ostaci zimnice a deserta nema jer sam na dijeti
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......