|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 0:05:25   
Hanady RR
ja se još uvijek vodim sedmičnimuser posted image
subotom obavljam nabavku onoga što mi nedostaje ...
svakako moguće da mi dođe do izmjene ako imama goste il eventulano neku želju u toku iste al sedmični me održavaju u organizaciji

ponedeljak: supa do telećih kostiju, makarone uvijene u bojama sa faširanim mesom i soso paradjzom domaćim, pamezan, slata kislei karfiol i krastavice, desert palachinke sa dulce de leche, drenjkom ili betiljem
utorak: supa od pilećih krilaca, kvrguša pileća, desert machmalow kolač, salata kiselina po želji
srijeda: oslić bez glava u foliji sa krompirom, tikvicom, lukom i mrkovom, bruskete sa bijelim likom i pešunom, nadam se ostata će deserta
četvrtak: begova čorba, purećii kolačići, pire od krompira i karfiola (ILi kremasti karfiol ako nađem recept koji je šetao po chat temi nekoliko dana) , slata kiselina po želji
petak: begova čorva, sirnica , domaći jogurt, puding čokolada-jagoda sa dodoatkom pahuljica
subota i nedelja u hodu smišljam...il u petak...
dal idem ndgej ili ne igra mi ulogu isto...


ovo je sa zovu sedmicu...
uz ovo uredno imam kombinacije na ovo sa staije dijete što trenutno smije....

sokovi prirodni za sve, voće, kokice, kiflice, džidže i midže...

i svi siti, ovce na broju a kuharici dobro nijeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 7:41:08   
djoisa
kuharice kojeim danom primate goste..da se pozovem na rucak..svidja mi se svaki meni user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 8:33:47   
ziki
Hanady kako praviš ove pureće kolačiće i kako ovaj pire karfiol krompir? A onaj karfiol u bešamel sosou se i meni svidjeo al ga ne zapisahuser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 103
   [Obrisana poruka]
4.12.2012 8:58:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 9:27:43   
ziki
Iman hvalauser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 13:17:31   
Hanady RR
djoisa ja svakim danom primam gosteuser posted image
u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''''''tačno ko dijete iz rata da si'''''''' vazda najveća šerpa tebi ručakuser posted image

Ziki pureći kolačići...

pola kilograma mljevene puretine
izendanm pola glavice luka crvenoga
prešuna na sitno
stavim 1 kašiku ulja
2-3 kašike prezle
na vrh noža praška sa pecivo
1 kašika brašna
2-3 kašike vruće vode

so, biberr, na vrh noža aleve paprike....

zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...

a pire od karfiola i krompira...
skuham kropir sitno narezan sa karfiolom u nasoljenoj vodi...
procjedim i dodoam malo pueta, kašiku pavlake, malo slatkoga mlijeka, doslim ako treba i štapnim mikerom dobijem pire



Iman hvala user posted image


< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.12.2012 13:19:38 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 13:22:26   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

djoisa ja svakim danom primam gosteuser posted image
u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''tačno ko dijete iz rata da si'''' vazda najveća šerpa tebi ručakuser posted image



to je prava domacica, a ne ko ja..ja u grame znam koliko treba nama za rucak..tacno bi me bilo stid da mi ko bahne u vrijeme rucka..bilo bi bujrum sjest al nemoj jest user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 13:53:26   
ziki
hvala hanady, sad to fino kopiram i printam pa u rokovnikuser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 13:55:28   
Hanady RR
pamtno ziki...ja sad u rokovvnik ovaj karfiol prepisah...
pa sve nešto spašavam na računaru pa se pogubim...
sad lijepo na oči pismenouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 14:06:31   
bananica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

djoisa ja svakim danom primam gosteuser posted image
u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''''''tačno ko dijete iz rata da si'''''''' vazda najveća šerpa tebi ručakuser posted image

Ziki pureći kolačići...

pola kilograma mljevene puretine
izendanm pola glavice luka crvenoga
prešuna na sitno
stavim 1 kašiku ulja
2-3 kašike prezle
na vrh noža praška sa pecivo
1 kašika brašna
2-3 kašike vruće vode

so, biberr, na vrh noža aleve paprike....

zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...

a pire od karfiola i krompira...
skuham kropir sitno narezan sa karfiolom u nasoljenoj vodi...
procjedim i dodoam malo pueta, kašiku pavlake, malo slatkoga mlijeka, doslim ako treba i štapnim mikerom dobijem pire



Iman hvala user posted image





user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 14:07:56   
bananica
Hanady, kako pravis oslic bez glave sa ...... - hajde napisi detaljno,molim teuser posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 14:17:06   
bananica

IZVORNA PORUKA: bananica

Hanady, kako pravis oslic bez glave sa ...... - hajde napisi detaljno,molim teuser posted image





http://www.coolinarika.com/recept/oslic-s-krumpirima-na-fino/

je li na ovaj fazon?

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 16:25:00   
amra_sa
Super tema..Ja do sad nisam pravila sedmični, ali jeste moja sestra.Ona ima običaj da sastavi sedmični jelovnik i zalijepi na zid u kuhinji.Ja opet nikako da se nakanim da napravim sedmični jelovnik i lijepim po zidovima, ali zato redovno sama sebi pišem i lijepim poruke tipa: "Smiri se, misli pozitivno, život je lijep, voli sve, smij se svaki dan itd. user posted image user posted image
Dok je mama rahmetli bila živa, uvijek se otprilike znalo šta je za ručak.
Jedino imam običaj nedjeljom za ručak puru sa sirom, to mi ostalo od mame A.R.
Moram ovu temu detaljno pročitati, vidim ima super postova. user posted image

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 16:48:55   
EEDITH
a kuhinja jami,baš je superuser posted image

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 21:29:40   
sretna_mama

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja se još uvijek vodim sedmičnimuser posted image
subotom obavljam nabavku onoga što mi nedostaje ...
svakako moguće da mi dođe do izmjene ako imama goste il eventulano neku želju u toku iste al sedmični me održavaju u organizaciji

ponedeljak: supa do telećih kostiju, makarone uvijene u bojama sa faširanim mesom i soso paradjzom domaćim, pamezan, slata kislei karfiol i krastavice, desert palachinke sa dulce de leche, drenjkom ili betiljem
utorak: supa od pilećih krilaca, kvrguša pileća, desert machmalow kolač, salata kiselina po želji
srijeda: oslić bez glava u foliji sa krompirom, tikvicom, lukom i mrkovom, bruskete sa bijelim likom i pešunom, nadam se ostata će deserta
četvrtak: begova čorba, purećii kolačići, pire od krompira i karfiola (ILi kremasti karfiol ako nađem recept koji je šetao po chat temi nekoliko dana) , slata kiselina po želji
petak: begova čorva, sirnica , domaći jogurt, puding čokolada-jagoda sa dodoatkom pahuljica
subota i nedelja u hodu smišljam...il u petak...
dal idem ndgej ili ne igra mi ulogu isto...


ovo je sa zovu sedmicu...
uz ovo uredno imam kombinacije na ovo sa staije dijete što trenutno smije....

sokovi prirodni za sve, voće, kokice, kiflice, džidže i midže...

i svi siti, ovce na broju a kuharici dobro nijeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..mogu nekad ukrasti ideju?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 21:37:13   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bananica


IZVORNA PORUKA: bananica

Hanady, kako pravis oslic bez glave sa ...... - hajde napisi detaljno,molim teuser posted image





http://www.coolinarika.com/recept/oslic-s-krumpirima-na-fino/

je li na ovaj fazon?


kupiš olsić bez glava ledo....
najprije dosta je jeftiniji do fileta...
nema mnogo kosti..dobro pripremljen kost uzvadiš lako....
mesa ima više i mnogo je iaplsativiji i ukusniji do fileta...
da dodam na ovo da sma ekonomčnauser posted image

odlediš....
opereš ribu...
svaku namažeš maslinovim uljem i posoliš okolo...unutra gdje je čišćena staviš na vrh prats putera i nasjecaknoga peršuna...
krompir i mrksvu obariš u slanoj vodi ...dok porkuha oko 5-6 minuta kuhaš...ja krompir režem na ploške, mrkvu isti na krugove...tikvicu režem dužinom...ili ako nemam svježe onda stavljam spremljenu za zaimnicu na krugove u tegli s amaslinovim uljem...pa onako zhavtim krugova kašikom...

na foliju staviš kropir po dnu, na njega ribu, okolo poslažeše obareno povrće i stavoš jedno čehno lijeloga luka i crvenoga po želji...zamotaš foliju...to ti je za jedan tanjir...koliko vas ima (il ičekuješ) toliko slažeš...
uzmeš tepsiju u dno iste staviš malo vode i poredaš zatvorene folije...
pečeš na 200 stepeni oko 30 minuta...onda malo otvoriš gore folije i još jedno 5 mita tako na 150 stepeni...
izvadiš...zadužiš ukućane s ao jednom folijom i prijatenouser posted image

i naravno pripremi limuna nasječenoga svakomeuser posted image
a bruskete...
od suhoga hljeba ja uglavnom izeržeme krišle, namžem ih malsinovim uljem odozgo stavim peršuna , ruzmarina i bijeloga luka...
il umutim puter sa navedenim začinima pa stavim po hljebu...
ubacim u pečnicu na 10 minuta na 150 i to mi je uz ovo idelano

< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.12.2012 21:39:02 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
4.12.2012 21:40:59   
Hanady RR
Sretan mama to je i dieja...da šta ''mazneš''user posted image
al pišite i vi...da i ja šta za naredne sedmice smišljam...
ubrzo na posao...pa valja kuhat pola toga vikendom...jer ja vam sa vrata palim šporet i podgrijavam il završavam započetouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
10.12.2012 9:44:18   
ziki
Evo mog aktuelnog sedmičnog jelovnika:
Ponedeljak: povrtna krem supa, punjene lignje sa krompirom, salata barene paprike, desert keks s cimetom.
Utorak: pileća supa,teletina sa palentom i parmezanom, paprike s kupusom i „barni“ iz moje kuhinjeuser posted image
Srijeda: pileća supa, makaroni sa mljevenim mesom, „barni“ (ako preteknu)user posted image
Četvrtak: grašak s junetinom, salata nešto od zimnice, ledene kocke.
Petak: supa povrtna, šnicle i pita od tikvica, ledene kocke.
Još samo da nađem recept provjeren za lignje za današnj ručak.user posted image


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
10.12.2012 9:52:19   
mamabb

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bananica


IZVORNA PORUKA: bananica

Hanady, kako pravis oslic bez glave sa ...... - hajde napisi detaljno,molim teuser posted image





http://www.coolinarika.com/recept/oslic-s-krumpirima-na-fino/

je li na ovaj fazon?


kupiš olsić bez glava ledo....
najprije dosta je jeftiniji do fileta...
nema mnogo kosti..dobro pripremljen kost uzvadiš lako....
mesa ima više i mnogo je iaplsativiji i ukusniji do fileta...
da dodam na ovo da sma ekonomčnauser posted image

odlediš....
opereš ribu...
svaku namažeš maslinovim uljem i posoliš okolo...unutra gdje je čišćena staviš na vrh prats putera i nasjecaknoga peršuna...
krompir i mrksvu obariš u slanoj vodi ...dok porkuha oko 5-6 minuta kuhaš...ja krompir režem na ploške, mrkvu isti na krugove...tikvicu režem dužinom...ili ako nemam svježe onda stavljam spremljenu za zaimnicu na krugove u tegli s amaslinovim uljem...pa onako zhavtim krugova kašikom...

na foliju staviš kropir po dnu, na njega ribu, okolo poslažeše obareno povrće i stavoš jedno čehno lijeloga luka i crvenoga po želji...zamotaš foliju...to ti je za jedan tanjir...koliko vas ima (il ičekuješ) toliko slažeš...
uzmeš tepsiju u dno iste staviš malo vode i poredaš zatvorene folije...
pečeš na 200 stepeni oko 30 minuta...onda malo otvoriš gore folije i još jedno 5 mita tako na 150 stepeni...
izvadiš...zadužiš ukućane s ao jednom folijom i prijatenouser posted image

i naravno pripremi limuna nasječenoga svakomeuser posted image
a bruskete...
od suhoga hljeba ja uglavnom izeržeme krišle, namžem ih malsinovim uljem odozgo stavim peršuna , ruzmarina i bijeloga luka...
il umutim puter sa navedenim začinima pa stavim po hljebu...
ubacim u pečnicu na 10 minuta na 150 i to mi je uz ovo idelano


kako spremaš ovu tikvicu za zimu? ja samo zamrznem, al puno mjesta zauzme ...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
10.12.2012 9:54:56   
djoisa
ponedeljak: grah, salata kiseli kupus
utorak: teletina dinstana s rizom, ajvar, cvekla kisela
srijeda: oslic pecen u rerni, prilog karfiol
cetvrtak: lasanje, moze opet kiseli kupus u salati :)
petak, ako budem kuhala, pureci gulas, prilog opet karfiol (ja se ne mogu zasiti karfiola user posted image )

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
10.12.2012 10:05:14   
Hanady RR
mama bb...
operem izrežem na krugve...
prokuham u vodi u koju sma stavila kšiku sirćeta...
čim prebace ključ iizvadim ostavim da se oscijed...poslažem u teglu...
prleijem malsinovim ulje , uvacim peršuna i bijeloga luka...
teglu zatvorim, prevrnem da ogladi sve i stavim u frižider...

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
10.12.2012 10:08:41   
Hanady RR
moja sedmica...

ponedeljak: pileća supa, malensica od crnoga brašna, domaći jogurt...štridla od bestilja....
utorak: sarama u kisleom kupusu, jogurt, domaći hljeb, monte kolač
srijeda: pileća sipa, lazanje, monte kolač
četvrtak: ruska salata, pileće filete sa gljivama iz pećnice, domaći hljeba u zavisnoti do ostatak akolača birat ćemo desert il dokuhat il dokupit
petak: sarma...ostatak od utorka i dodoat ći uz nju krompir pire...domaći hljeb

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
16.12.2012 18:59:13   
Hanady RR
pa dobro dajte te sedmične...
kopnim...ideje odlaze od mene :)

evo naše nove :
ponedeljak: grašak sa junetinom...imamo integralnih zemički, naopkae torte od danas i domaći jogurt il ko hoće salate po želji
utorak: punjene paprike...desert će biti palačinke
srijeda: pileća supa, teleći sitni ćevap...prilog pire...desert u planu mi je pota od jabuka
četvrtak: supa do teleće koljenice, cancone od ludoga tijesta punjene piletinom i gljivama uz ajvar zeleni il crveni po želji
petak: teleća koljenica zapečena sakrompirom, ako bude pite od jabuka to je desert ako ne ubacit ćemo muffine sa nekim pekmezom i čokoladom

imat ćemo komlet sedmicu integralni hljeb, narano slaate iz zimnice...
sok cijedimo, jabuka, mrkav...u jednu turu dodoamo cvekle u drugu ne...
imamo i zvrkova sirnice zaleđenih...pa ako zagusti ima i toga...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
18.12.2012 22:17:52   
I love youu
Hanady, vidjela sam da gore spominjes purece kolacice, odma mi posla voda na usta, hehe. A gdje kupujes tu puretinu mljevenu? Ja inace pravim kolacice od fasiranog mesa, a volila bi i te da probam da vidim koji su bolji.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Sedmični (tjedni) jelovnik
19.12.2012 8:39:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: I love youu

Hanady, vidjela sam da gore spominjes purece kolacice, odma mi posla voda na usta, hehe. A gdje kupujes tu puretinu mljevenu? Ja inace pravim kolacice od fasiranog mesa, a volila bi i te da probam da vidim koji su bolji.

pola kilograma mljevene puretine izendanm pola glavice luka crvenoga prešuna na sitno stavim 1 kašiku ulja 2-3 kašike prezle na vrh noža praška sa pecivo 1 kašika brašna 2-3 kašike vruće vode so, biberr, na vrh noža aleve paprike.... zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...


ja najčešće uzimama u vindijinim pordavnicama mljecvenu odmah za ovo jelo :)
ne znam gdje živiš al meni je najbliža preko puta koševo bolnice...a znam da ima i u šoping centru grbvica...
mada relano ovo mljeveno pakovanje do 500 gr lako s enlazi i u konzumima i DR marketima

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *