Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh da knedle ne napisha slatke ...a tkao možeš i tzv flekice sa sirom, kupusom itd... onda kiflice od lisnatog tjesta slane i slatke, pa one paštetice od linatog.. pa napraviš lisnatog i zalediš dovoljno..a u jednu kesu ua zrmzivač na kocke narežeš piletine... elem dok si rkeo kekd ono linato rzaviješ namažeš pavlakom, ispržiš kockice piletine i unaciš unutra , zarilaš i ero super ručka uz jogurt a prije toga malo supe...
supe možeš pripremti hipter u posude od pavlake...svaki dna po ejdnu mjeru izavdiš i dodaš u temeljac šta hoćeš
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Ja vam se divim zene ako mozete tako da kuhate unaprijed. Ja ne znam ni sta cu sutra rucati a kamoli za 4 dana. Sta ja znam, ja to nikad nisam praktikovala da kuham unaprijed, osim sto znam napraviti neku pastu salatu i to mi bude onako u frizideru dok se ne pojede oko 2 dana. Inace nista ne kuham na veliko niti zamrzavam. Naucena sam i kod mame da se nista ne zamrzava. Osim graha, ni kod mame nista nije bilo vise od jednog obroka da se jede. I naravno pite. Ali pite su bile jednom ili dva puta godisnje. Ona ima problema sa kicmom, tako da nije mogla dugo stajati na nogama. U mom zamrzivacu mozete naci samo brze hrane tipa Ledo itd. Zdravo se ishranjujemo, i trudim se da sto vise prijesnog povrca jedemo, tako da ni ja ne provodim pored sporeta puno vremena. Jos nesto. Dragog sam istrenirala da isto kuha ko i ja, to jeste na moj fazon, sto se skuha, da traje samo za jedan obrok. Tako da moja dusa mojim stopama ide.
Al ja i ne vidim poentu u provodjenju svog slobodnog vremena u kuhinji, osim ako je za kakve akcije .
isto
a i mogu stići napraviti kasni ručak, odnosno večeru, veče prije odradim neki poslić oko sutrašnjeg ručka i kad stignem s posla samo ispečem ....
hanady kako lediš lazanje tj. kakve budu poslije...da li kore ožilave
ne budu žilave... ja njih spremim komlet i pokrijem folijom i zaldeim...izvadim ih i zalijem bešamelom dodatnim koji sma ksuhala i u teglu savila i narednam sira odozgo još i odmah u pećnicu ne zagirjanu...tamn mi s eodlede i ispeku za 25 minuta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
nedjeljom iskuham : koljenicu, puretinu i sl , odvojim meso, procjedim vodu ubacim sinto nasjeckano meso i zaledim da imam svaki dan supicu zbog Noe...sve ostalo kuham frisko...
ako sam npr. druga smjena ujutro pravim za taj dan rucak da imaju mm i Noa
ako sam prva, poslije posla kuham....
nekad preskocim, ali je obavezno da ima supicu svaki dan.....(ubacim u to meso ili krompir, ili tjesteninu, povrce....
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
Mamina princezo dok se ja sjetih prodje ohoho vremena vidjeces ves. Hanady ti je dala dosta savjeta vec, ja cu dodat da kupis cus-cus super je kao prilog uz svasta, bude gotov za 2 min i ukusan je pravo, a zdrav. Ja sam prije porodjaja pravila torte i fino isekla parcad, umitala u al foliju u zaledila u slucaju iznenadnih gostiju kad mm ne moze da ode do prodavnice, samo otvorim kad udju dok popijemo kafu totra odledjena. I da moja mama je radila i kuhala danas za sutra, ledila i sve ostalo a nas tri smo zdrave zene i ako nas je othranila na taj nacin
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ja kupila kus-kus u interexu, sitni ima i u onoj prodavnici na 5 spratu BBI, vidjela svojim očima
ima i u butik Bademu kod nas svakom
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Cus cus kupila u Bingu, dje drugo, ispod rize stoji na dole zadnjoj polici, dodje 5 kesica u pakovanju
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Uz sve nabrojano, ja zaledim i mahune dinstane bilo sa mesom ili na mlijeku, prasu, grašak sa mesom, slanutak, leću ili varivo od fantazije, šalšu koju koristim uz tjesteninu ili da zapečem meso u rerni sa šalšom, pečenu rolovanu teletinu ako ima viška, pečene paprike, šnicle u saftu od senfa ili krmenadle... U pravilu sve ovo pravim u većoj količini za ručak i obavezno tati zaledim par obroka, koji nama dobro dođu ponekad . Sada manje ledim, jer ne radim ali i dalje se trudim kuhati dan ranije da budem sigurna da ćemo jesti kuhano. A kod nas je ovaj tjedan bila tjestenina sa tikvicama, grašak s piletinom, pileća juha, grah iz zamrzivača, danas je pura, jedan dan smo naručili picu. Imali smo i vanila voćni kolač. Sutra možda prasa ili japrak ako nađem finu raštiku (naravno, odmah će pola pretisa u led ). A poželjeli smo musaku i sendviče od piletine i juhu od bundeve pa će to možda biti sljedeći tjedan.
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
Eh sada pitanje za zene koje zamrzavaju - na koji nacin je najbolje odmrznuti smrznuto jelo?
Ja sam koristila dvije opcije:
1. Uvece prebaciti iz zamrzivaca u frizider, pa posljepodne samo podgrijati. 2. Prije jela izvaditi, odmrznuti u mikrovalnoj, uz cesto mijesanje i okretanje.
Ja mislim da je opcija 1 bolja, a sta vi mislite - i kako vi to radite?
_____________________________
25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot! 09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!
Eh sada pitanje za zene koje zamrzavaju - na koji nacin je najbolje odmrznuti smrznuto jelo?
Ja sam koristila dvije opcije:
1. Uvece prebaciti iz zamrzivaca u frizider, pa posljepodne samo podgrijati. 2. Prije jela izvaditi, odmrznuti u mikrovalnoj, uz cesto mijesanje i okretanje.
Ja mislim da je opcija 1 bolja, a sta vi mislite - i kako vi to radite?
kod mene jedinica...s tim što ja izvadim ujutro u frižider prije posla...pa dok dođem odleđeno mikrovalnu ne koristim...nju sma poslala u vječna lovišta...ništa joj ne vjerujem
a ja ovo ne ledim osim us lučajevima kad sma vježe spremila...Uz sve nabrojano, ja zaledim i mahune dinstane bilo sa mesom ili na mlijeku, prasu, grašak sa mesom, slanutak, leću ili varivo od fantazije, znači da mi prije toga nije bio zaleđen porizvod
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Koristim i jednu i drugu opciju, preporuceno inace je da se i prije nego se zaledi stavi u frizider da se ohladi, i obratno iz zamrzivaca u frizider.A inace mikrotalasnu bas koristim i za odmrzavanje a i onako da nesto brzinski ugrijem, tople sendvice, rostilj kad je napolju lose vrijeme
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
I ja zamrzavam svjeze pripremljenu hranu, znaci porcije koje su dovoljne za rucak ostavim a ostalo u aluminijske posudice oblijepljeno prijanjajucom folijom ide ohladjeno u zamrzivac!
_____________________________
25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot! 09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!
ja kako stignem , ako je plansko odledjivanje ostavim u frizderu da se odledi ako je neplansko u mikrovalnoj. mada ja mikrovalnu dosta koristim i za zagrijavanje samo .... dzaba sta kazu meni je ona zakon ..... :) hvala na svjetima... u sutini ja sve ovo vec i ledim ... i nista nam nije godinama pa nece ni dalje . samo sam malo pogubila ideje pa ste me podsjetili :) lasanje nisam nikad ledila pokusacu.... :)
i tako ... vecinu cu u narednim danima kuhati u duploj kkolicini i stavljati u zamrzivac... pisite vi i dalje da kupim ideje :) kad malo stanem na svoje noge abd eto lijepog vremena i pozelit cu setat sigurno pa ce mi zamzivac i tada kako planiram biti pun :)
Obično odledim u frižideru osim ako je baš hitno i neplanirano. A sve, ali baš sve, grijem u mikrovalnoj i mrtva sam bez nje. E nedavno sam čula da je najgora stvar kod odmrzavanja mesa staviti ga u vodu, a ja sam to redovno radila (ili u mikrovalnoj opet). Sveki mi nije znala reći zašto, ali je kaže slušala na TV-u u nekoj emisiji da se to nipošto ne bi trebalo raditi. Pa ja sad pošto sam kući i ništa nije baš toliko hitno odmrznem meso ili u frižideru ili na sobnoj temperaturi prije spremanja.
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
Od ponedeljka sam opet na poslu posle 13 mj uz sve ovo sa mamom, ove vrucine vise ne znam kako da se organizujem i sta da kuham(o). Podijelili smo se jedan dan ja jedan dan mm al niti ja znam sta danas niti on sta će sutra kuhat. Svi prijedlozi su dobro došli
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
evo par stvari koje ja radim kad imam vremena napravim pitu i stavim u led,kad mi treba samo ispecem(al pitu moze i kupit,pa et rucak) klepe napravis vikendom i zaledis,rucak onda za pola sata navece napravis gulas,kad dodes s posla samo rizu ili pire napravis navece grasak,mahune,piletinu s povrcem pripremis meso za pohovanje,pripremis krompir i samo ispeces kad dodete.to je bas brzo odete u Hari na cevape
jedino Teufik ima zamjerke on samo kuci jede ostalo mahanise hvala, ma ove nas vrucine smalitile kad pomislim na sporet sve mi se okrene i sve sto znam sam zaboravila, niti mi je prosli vikenda palo na pamet da sta stavim da pripremim
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Niko ništa o kuhanju ne piše sem mene i bebache, da se zna ko je počeo da radi samo se svekrvama bakću
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
da podignem malo temu, pravi li još neko sedmični jelovnik? Evo mog donekle: ponedeljak: boranija sa teletinom utorak:supa,teleće šnicle i riža srijeda:? četvrtak: špagete bolonjez petak:supa, riba()filrti pohovani) i pomfrit.
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......