Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja se još uvijek vodim sedmičnim subotom obavljam nabavku onoga što mi nedostaje ... svakako moguće da mi dođe do izmjene ako imama goste il eventulano neku želju u toku iste al sedmični me održavaju u organizaciji
ponedeljak: supa do telećih kostiju, makarone uvijene u bojama sa faširanim mesom i soso paradjzom domaćim, pamezan, slata kislei karfiol i krastavice, desert palachinke sa dulce de leche, drenjkom ili betiljem utorak: supa od pilećih krilaca, kvrguša pileća, desert machmalow kolač, salata kiselina po želji srijeda: oslić bez glava u foliji sa krompirom, tikvicom, lukom i mrkovom, bruskete sa bijelim likom i pešunom, nadam se ostata će deserta četvrtak: begova čorba, purećii kolačići, pire od krompira i karfiola (ILi kremasti karfiol ako nađem recept koji je šetao po chat temi nekoliko dana) , slata kiselina po želji petak: begova čorva, sirnica , domaći jogurt, puding čokolada-jagoda sa dodoatkom pahuljica subota i nedelja u hodu smišljam...il u petak... dal idem ndgej ili ne igra mi ulogu isto...
ovo je sa zovu sedmicu... uz ovo uredno imam kombinacije na ovo sa staije dijete što trenutno smije....
sokovi prirodni za sve, voće, kokice, kiflice, džidže i midže...
i svi siti, ovce na broju a kuharici dobro nije
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady kako praviš ove pureće kolačiće i kako ovaj pire karfiol krompir? A onaj karfiol u bešamel sosou se i meni svidjeo al ga ne zapisah
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
djoisa ja svakim danom primam goste u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''''''tačno ko dijete iz rata da si'''''''' vazda najveća šerpa tebi ručak
Ziki pureći kolačići...
pola kilograma mljevene puretine izendanm pola glavice luka crvenoga prešuna na sitno stavim 1 kašiku ulja 2-3 kašike prezle na vrh noža praška sa pecivo 1 kašika brašna 2-3 kašike vruće vode
so, biberr, na vrh noža aleve paprike....
zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...
a pire od karfiola i krompira... skuham kropir sitno narezan sa karfiolom u nasoljenoj vodi... procjedim i dodoam malo pueta, kašiku pavlake, malo slatkoga mlijeka, doslim ako treba i štapnim mikerom dobijem pire
Iman hvala
< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.12.2012 13:19:38 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
djoisa ja svakim danom primam goste u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''tačno ko dijete iz rata da si'''' vazda najveća šerpa tebi ručak
to je prava domacica, a ne ko ja..ja u grame znam koliko treba nama za rucak..tacno bi me bilo stid da mi ko bahne u vrijeme rucka..bilo bi bujrum sjest al nemoj jest
hvala hanady, sad to fino kopiram i printam pa u rokovnik
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
pamtno ziki...ja sad u rokovvnik ovaj karfiol prepisah... pa sve nešto spašavam na računaru pa se pogubim... sad lijepo na oči pismeno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
djoisa ja svakim danom primam goste u principu ja uvijek kuham kao da neko će doći...što moja mama kaže ''''''''tačno ko dijete iz rata da si'''''''' vazda najveća šerpa tebi ručak
Ziki pureći kolačići...
pola kilograma mljevene puretine izendanm pola glavice luka crvenoga prešuna na sitno stavim 1 kašiku ulja 2-3 kašike prezle na vrh noža praška sa pecivo 1 kašika brašna 2-3 kašike vruće vode
so, biberr, na vrh noža aleve paprike....
zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...
a pire od karfiola i krompira... skuham kropir sitno narezan sa karfiolom u nasoljenoj vodi... procjedim i dodoam malo pueta, kašiku pavlake, malo slatkoga mlijeka, doslim ako treba i štapnim mikerom dobijem pire
Super tema..Ja do sad nisam pravila sedmični, ali jeste moja sestra.Ona ima običaj da sastavi sedmični jelovnik i zalijepi na zid u kuhinji.Ja opet nikako da se nakanim da napravim sedmični jelovnik i lijepim po zidovima, ali zato redovno sama sebi pišem i lijepim poruke tipa: "Smiri se, misli pozitivno, život je lijep, voli sve, smij se svaki dan itd. Dok je mama rahmetli bila živa, uvijek se otprilike znalo šta je za ručak. Jedino imam običaj nedjeljom za ručak puru sa sirom, to mi ostalo od mame A.R. Moram ovu temu detaljno pročitati, vidim ima super postova.
_____________________________
"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "
ja se još uvijek vodim sedmičnim subotom obavljam nabavku onoga što mi nedostaje ... svakako moguće da mi dođe do izmjene ako imama goste il eventulano neku želju u toku iste al sedmični me održavaju u organizaciji
ponedeljak: supa do telećih kostiju, makarone uvijene u bojama sa faširanim mesom i soso paradjzom domaćim, pamezan, slata kislei karfiol i krastavice, desert palachinke sa dulce de leche, drenjkom ili betiljem utorak: supa od pilećih krilaca, kvrguša pileća, desert machmalow kolač, salata kiselina po želji srijeda: oslić bez glava u foliji sa krompirom, tikvicom, lukom i mrkovom, bruskete sa bijelim likom i pešunom, nadam se ostata će deserta četvrtak: begova čorba, purećii kolačići, pire od krompira i karfiola (ILi kremasti karfiol ako nađem recept koji je šetao po chat temi nekoliko dana) , slata kiselina po želji petak: begova čorva, sirnica , domaći jogurt, puding čokolada-jagoda sa dodoatkom pahuljica subota i nedelja u hodu smišljam...il u petak... dal idem ndgej ili ne igra mi ulogu isto...
ovo je sa zovu sedmicu... uz ovo uredno imam kombinacije na ovo sa staije dijete što trenutno smije....
sokovi prirodni za sve, voće, kokice, kiflice, džidže i midže...
kupiš olsić bez glava ledo.... najprije dosta je jeftiniji do fileta... nema mnogo kosti..dobro pripremljen kost uzvadiš lako.... mesa ima više i mnogo je iaplsativiji i ukusniji do fileta... da dodam na ovo da sma ekonomčna
odlediš.... opereš ribu... svaku namažeš maslinovim uljem i posoliš okolo...unutra gdje je čišćena staviš na vrh prats putera i nasjecaknoga peršuna... krompir i mrksvu obariš u slanoj vodi ...dok porkuha oko 5-6 minuta kuhaš...ja krompir režem na ploške, mrkvu isti na krugove...tikvicu režem dužinom...ili ako nemam svježe onda stavljam spremljenu za zaimnicu na krugove u tegli s amaslinovim uljem...pa onako zhavtim krugova kašikom...
na foliju staviš kropir po dnu, na njega ribu, okolo poslažeše obareno povrće i stavoš jedno čehno lijeloga luka i crvenoga po želji...zamotaš foliju...to ti je za jedan tanjir...koliko vas ima (il ičekuješ) toliko slažeš... uzmeš tepsiju u dno iste staviš malo vode i poredaš zatvorene folije... pečeš na 200 stepeni oko 30 minuta...onda malo otvoriš gore folije i još jedno 5 mita tako na 150 stepeni... izvadiš...zadužiš ukućane s ao jednom folijom i prijateno
i naravno pripremi limuna nasječenoga svakome a bruskete... od suhoga hljeba ja uglavnom izeržeme krišle, namžem ih malsinovim uljem odozgo stavim peršuna , ruzmarina i bijeloga luka... il umutim puter sa navedenim začinima pa stavim po hljebu... ubacim u pečnicu na 10 minuta na 150 i to mi je uz ovo idelano
< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.12.2012 21:39:02 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Sretan mama to je i dieja...da šta ''mazneš'' al pišite i vi...da i ja šta za naredne sedmice smišljam... ubrzo na posao...pa valja kuhat pola toga vikendom...jer ja vam sa vrata palim šporet i podgrijavam il završavam započeto
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Evo mog aktuelnog sedmičnog jelovnika: Ponedeljak: povrtna krem supa, punjene lignje sa krompirom, salata barene paprike, desert keks s cimetom. Utorak: pileća supa,teletina sa palentom i parmezanom, paprike s kupusom i „barni“ iz moje kuhinje Srijeda: pileća supa, makaroni sa mljevenim mesom, „barni“ (ako preteknu) Četvrtak: grašak s junetinom, salata nešto od zimnice, ledene kocke. Petak: supa povrtna, šnicle i pita od tikvica, ledene kocke. Još samo da nađem recept provjeren za lignje za današnj ručak.
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
kupiš olsić bez glava ledo.... najprije dosta je jeftiniji do fileta... nema mnogo kosti..dobro pripremljen kost uzvadiš lako.... mesa ima više i mnogo je iaplsativiji i ukusniji do fileta... da dodam na ovo da sma ekonomčna
odlediš.... opereš ribu... svaku namažeš maslinovim uljem i posoliš okolo...unutra gdje je čišćena staviš na vrh prats putera i nasjecaknoga peršuna... krompir i mrksvu obariš u slanoj vodi ...dok porkuha oko 5-6 minuta kuhaš...ja krompir režem na ploške, mrkvu isti na krugove...tikvicu režem dužinom...ili ako nemam svježe onda stavljam spremljenu za zaimnicu na krugove u tegli s amaslinovim uljem...pa onako zhavtim krugova kašikom...
na foliju staviš kropir po dnu, na njega ribu, okolo poslažeše obareno povrće i stavoš jedno čehno lijeloga luka i crvenoga po želji...zamotaš foliju...to ti je za jedan tanjir...koliko vas ima (il ičekuješ) toliko slažeš... uzmeš tepsiju u dno iste staviš malo vode i poredaš zatvorene folije... pečeš na 200 stepeni oko 30 minuta...onda malo otvoriš gore folije i još jedno 5 mita tako na 150 stepeni... izvadiš...zadužiš ukućane s ao jednom folijom i prijateno
i naravno pripremi limuna nasječenoga svakome a bruskete... od suhoga hljeba ja uglavnom izeržeme krišle, namžem ih malsinovim uljem odozgo stavim peršuna , ruzmarina i bijeloga luka... il umutim puter sa navedenim začinima pa stavim po hljebu... ubacim u pečnicu na 10 minuta na 150 i to mi je uz ovo idelano
kako spremaš ovu tikvicu za zimu? ja samo zamrznem, al puno mjesta zauzme ...
ponedeljak: grah, salata kiseli kupus utorak: teletina dinstana s rizom, ajvar, cvekla kisela srijeda: oslic pecen u rerni, prilog karfiol cetvrtak: lasanje, moze opet kiseli kupus u salati :) petak, ako budem kuhala, pureci gulas, prilog opet karfiol (ja se ne mogu zasiti karfiola )
mama bb... operem izrežem na krugve... prokuham u vodi u koju sma stavila kšiku sirćeta... čim prebace ključ iizvadim ostavim da se oscijed...poslažem u teglu... prleijem malsinovim ulje , uvacim peršuna i bijeloga luka... teglu zatvorim, prevrnem da ogladi sve i stavim u frižider...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ponedeljak: pileća supa, malensica od crnoga brašna, domaći jogurt...štridla od bestilja.... utorak: sarama u kisleom kupusu, jogurt, domaći hljeb, monte kolač srijeda: pileća sipa, lazanje, monte kolač četvrtak: ruska salata, pileće filete sa gljivama iz pećnice, domaći hljeba u zavisnoti do ostatak akolača birat ćemo desert il dokuhat il dokupit petak: sarma...ostatak od utorka i dodoat ći uz nju krompir pire...domaći hljeb
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
pa dobro dajte te sedmične... kopnim...ideje odlaze od mene :)
evo naše nove : ponedeljak: grašak sa junetinom...imamo integralnih zemički, naopkae torte od danas i domaći jogurt il ko hoće salate po želji utorak: punjene paprike...desert će biti palačinke srijeda: pileća supa, teleći sitni ćevap...prilog pire...desert u planu mi je pota od jabuka četvrtak: supa do teleće koljenice, cancone od ludoga tijesta punjene piletinom i gljivama uz ajvar zeleni il crveni po želji petak: teleća koljenica zapečena sakrompirom, ako bude pite od jabuka to je desert ako ne ubacit ćemo muffine sa nekim pekmezom i čokoladom
imat ćemo komlet sedmicu integralni hljeb, narano slaate iz zimnice... sok cijedimo, jabuka, mrkav...u jednu turu dodoamo cvekle u drugu ne... imamo i zvrkova sirnice zaleđenih...pa ako zagusti ima i toga...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady, vidjela sam da gore spominjes purece kolacice, odma mi posla voda na usta, hehe. A gdje kupujes tu puretinu mljevenu? Ja inace pravim kolacice od fasiranog mesa, a volila bi i te da probam da vidim koji su bolji.
Hanady, vidjela sam da gore spominjes purece kolacice, odma mi posla voda na usta, hehe. A gdje kupujes tu puretinu mljevenu? Ja inace pravim kolacice od fasiranog mesa, a volila bi i te da probam da vidim koji su bolji.
pola kilograma mljevene puretine izendanm pola glavice luka crvenoga prešuna na sitno stavim 1 kašiku ulja 2-3 kašike prezle na vrh noža praška sa pecivo 1 kašika brašna 2-3 kašike vruće vode so, biberr, na vrh noža aleve paprike.... zagrijem ulje u teflon tavi i kašikom izbacujem kolačiće u vruće ulje koje malo pososlim da mi kolačići ne piju puno ulja...dok okolo porumene smanjim vatru još ih malo pržim i prevrćem i vadim na slavetu da se ocijede...
ja najčešće uzimama u vindijinim pordavnicama mljecvenu odmah za ovo jelo :) ne znam gdje živiš al meni je najbliža preko puta koševo bolnice...a znam da ima i u šoping centru grbvica... mada relano ovo mljeveno pakovanje do 500 gr lako s enlazi i u konzumima i DR marketima
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''