Mara
|
Moje iskustvo sa porodilištem BB je super! Ima mana, (sestre su ponekad malkice bezobrazne, pomaže kad im kažes da ni tebi nije baš sjajan dan-mljeko zaštopalo u grudima, beba plače neće da doji) sve u svemu meni je super bilo, imala sam dvije divne cimerice( imale smo apartman - nas 3 u sobi. Rodila navecer u 10:30, beba bila cijelu noć kod njih, mene fino poslali na odmaranje i zbilja mi je trebalo, mada ni odmor nije jak 2 bebe u sobi ali se bar ne dižeš. Ujutro dovezli bebu, bila malo sa mnom, pa opet na vizitu kod dr. Sarage, presvukli ju, dali joj nadohranu ( to je malu i zeznulo! Oni bi je tamo nasopali jer meni nije dolazilo mljeko, niti sam ja imala pojma kako to funkcionira sa dojenjem), i tako bi Bruna kad bi bila sa mnom samo spavala jer je imala jaku zuticu , ko kineskinja mala Hrana dobra, čistoća na nivou, svaka čast čistačici, ipak valja održavati sve te sobe i kupatila a ima vala svakakvih žena ne zna uložak smotati i u kantu baciti, miša mu šarenoga , niti za sobom saprati kadu, naša kultura Spavaćica je uvijek čistih bilo, kao i posteljine -nju sama uzmeš i promjeniš ili zamoliš cimerice da ti pomognu. Dr. saraga -malo je po meni previše oprezna kad su u pitanju bebe, malo isprepada majke pa je onda i panika malo veća ali mi je OK. Mene je porodila Dr. Planinićka prvi put ženu vidjela, i babice Ružica, i na stomak mi se bila natakarila neka mlada doktorica: moja pohvala za sve 3 . Bebei je bila omotana pupčana oko vrata , porod protekao brzo i u najmanju ruku bezbolno, epiz.malo više. Jedna sestra mi je pomogla ujutro da se istuširam, i sve u svemu,ja sam bila zadovoljna. Update za ponijeti u porodilište: WC papir, rola papir,, sapun, ručnik *2, voda, žvake, čokoladice, pasta +četkica za zube, četka z akosu i gumice i ukosnice , papuče da vam ih nije žao kasnije baciti, VIR ulošci, gaćice ( možete kupiti jednokratne da vam ih isto nije žao baciti) , grudnjak za dojilje, Krema za bradavice , labelo ,gel za tuširanje . . Obične i vlažne maramice i čarape. Ogrtač- možda sada za zimske mame, ljeti definitivno ne treba Sve ostalo je vam višak. Za bebu treba: 1 paket pempasa (30 kom)maramice i iva krema.