|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste se udebljale?
21.3.2009 10:50:23   
poetesa
Luna4, jesi li i kakvih si problema imala sa tom prvom trudnoćom i sa tim kilogramima?

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 626
21.3.2009 10:55:11   
LUNA4
na kraju u 37 tj me poslala u bolnicu na dijetu......
inače nisam što su se svi čudili jel mi je tlak bio fenomenalan isto tako i šečer....
jedino sam se ja teško kretala i brzo umarala......ipak organizam n ije bio naučen na tako veliku kilažu......

i psihički me to smetalo jel sam sama sebi bila gadna.......ali sve to prođe.....
ipak smatram da se treba malo sačuvati......nikada neznaš šta ti se može dogoditi....

e da jedini problem malo ozbiljniji je bio taj šta sam se prije vremena jako otvorila......

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 627
21.3.2009 10:58:41   
LUNA4
poetesa dali si ti dobila puno kila????

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 628
21.3.2009 11:03:31   
poetesa
pa eto meni je puno 16 sed. +5, ali mene plaši što zaista imam apetit i to od početka trudnoće i nisam imala nikakvih mučnina... Fazon je što sam ja imala problema s time i prije trudnoće ali bilo je lakše a sad sa ovim hormonskim partyjima user posted image user posted image  

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 629
21.3.2009 11:06:24   
biloko
IZVORNA PORUKA: prskalica

cao cure.nadam se da cete me primiti u svoje drustvo iako se dugo nisam javljala,naravno iz opravdanih razloga.ali evo''lesi se vraca kuci''.ja sam se ugojila za 2,5 mj 6 kg.user posted image imala sam 49 kg i nakon 2,5 mj 55.sve mi je otislo u stomacic guzu i sike.sad sam 3,5 mj trudnoce i nisam se vagala ali sigurno sam dobila jos bar 1 kg.user posted image .ma,ko ga sisa,nek' samo sve bude ok.pozzzz za vas

Dobro nam dosla nazad user posted image . Pa cuj, mnogo toga i zavisi kakvu si kilazu imala prije trudnoce, vidim ti si imala samo 49kg, koliko si visoka? Ako si bila mrsavica prije mislim da to sasvim ok, jer je mrsavijima "dopusteno" (od strane doktora) da dobiju vise kilograma. Uostalom da si nabacila previse kg sigurno bi ti i doktor nesto rekao...a i sama kazes da ti se usporio prirast kilograma od 2,5 do 3,5 mjeseca tako da je sve user posted image . Cemu tako tuzni smajlici?

(odgovor članu prskalica)
Neposredna veza do poruke: 630
21.3.2009 11:08:54   
LUNA4
ja sam 15+4....i isto nisam imala mučnine i stalno bi nešto jela....

ali pokušavam se malo kotrolirati upravo zbo sebe jel sam ludila u prvoj trudnoči,nisam mogla napraviti 2 koraka da se ne umorim.....

nemoj se sekirati jel kada pretjeraš dr če te upozoriti a do tADA UDOVOLJI SEBI I SVOJOJ BEBI.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 631
27.3.2009 14:07:47   
Mara
U 24+2 udebljala se 3 kg od početka trudnoće, mislim da mi je sve u gornjem dijelu, jer sam op-stop povraćala i samo grudi rasle user posted image

L´amore basta a se stesso...

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 632
27.3.2009 15:19:28   
Sonja
35-36 sed  + 9,5 kg user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 633
27.3.2009 17:13:11   
sanja bagarić
Ja sam u 35tom tjednu i udebljala sam se 16 kg do sad jest malo previše kako kaže dok. al sta ću ja kad sam stalno gladnauser posted image user posted image .

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 634
30.3.2009 23:11:43   
gvendolina
E super mi je kada vidim da nisam jedina debelindjauser posted image user posted image user posted image
Sinoc smo imali goste,neke rodjake od mm.Kaze meni rodjakova " gospodja" popravila si se pravo,neces vidjeti od obrazauser posted image
Ja sam u 36 ned.i mogu s ponosom da kazem udebljala sam se 17 kg,kome se ne svidja nek ne gledauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu sanja bagarić)
Neposredna veza do poruke: 635
31.3.2009 8:59:38   
poetesa
i meni ide na živce taj svijet koji od čitavog događaja trudnoće gleda samo koliko se neko "popravio". ženska posla user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 636
31.3.2009 9:59:30   
zanicka
 trudna sam 25+2 udebljala sam se 12 kg,  nisam imala nikada mucnine tako da sam jela kao velika. Do kraja cu vjerovatno nagurati na 30 kg ali bas me briga samo da sve bude kako treba
Pozdrav svimauser posted image

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 637
31.3.2009 11:09:20   
delly
curke aj mi odgovorite,,,mozda je pitanje glupo ali meni treba pomoc user posted image
imam vodu..to sam saznala prije nekoliko sedmica..sad sam u 24..
recite mi dali se kilaza moze povecavati i zbog vode u tjelu (naticanja)??????????

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu zanicka)
Neposredna veza do poruke: 638
31.3.2009 20:11:56   
cija
ja sam u 28 + 1 sedmici i udebljala sam se 11 kg user posted image
Kaže mi doktor da moram smanjiti hranu, paziti šta jedem.Aaaah!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 639
31.3.2009 20:24:22   
Mya_81 RR
Delilah, ja bih rekla da to moze utjecati na kilazu....doduse, velim ovo laicki pa mozda i nisam u pravu....user posted image

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 640
1.4.2009 15:38:03   
HannaS
Uhhh... 34 sedmica +15kg user posted image
Danas bila kod dr i vagala se...dr kaze da je puno.Sta cu ja,kad mogu jest,al ne smeta mi kilaza,krecem se normalno i mogu sve radit.A imam jos malo do poroda user posted image user posted image user posted image pa me to tjesiuser posted image

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 641
1.4.2009 18:22:08   
dina_89

IZVORNA PORUKA: delilah

curke aj mi odgovorite,,,mozda je pitanje glupo ali meni treba pomoc user posted image
imam vodu..to sam saznala prije nekoliko sedmica..sad sam u 24..
recite mi dali se kilaza moze povecavati i zbog vode u tjelu (naticanja)??????????

eh i mene ovo zanima  iz razloga se puno debljam a ne znam od ceg jedem kako sam jela i prije trudnoce ne mnogo ali se mnogo  debljam, jedino sto sad ne mogu odoliti cokoladi i sto pijem jakooooooooo puno vode cim ustanem ako ne popijem 2 case glava me zaboli i na dan popijem bar 4 litra

ne znam da li imam tu vodu u tjelu, ali mi nije jasno od cega se ovako debljam 31-sedmica a 13 kg vise user posted image  jedino mi je olaksanje sto sam prije bila fit tako da mi ovi kilogrami ne kvare izgled ali me brine  da li skode bebiuser posted image user posted image user posted image  

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 642
1.4.2009 18:49:26   
Anoniman
naravno da je dijelu kilograma "kriva" voda. I to će poslije poroda sve splasnuti, samo što pojačano oticanje može biti i znak za uzbunu, tako da ga trebate pokušati spriječiti.
Izbjegavajte so po svaku cijenu, krećite se i naravno masirajte noge i dijelove u kojima se nakuplja da pospješite cirkulaciju.
I dina89, 13 kg u 31 sedmici nije toliko strašno, s obzirom da ćeš do kraja trudnoće dobivati vjerovatno manje kg nego do sada. Ako paziš na ishranu nema razloga za brigu.
Uživajte, i vjerujte mi, moguće je da ponovo "normalno"user posted image izgledate nakon trudnoće.user posted image

(odgovor članu dina_89)
  Neposredna veza do poruke: 643
1.4.2009 19:00:53   
dina_89
IZVORNA PORUKA: Shee

naravno da je dijelu kilograma "kriva" voda. I to će poslije poroda sve splasnuti, samo što pojačano oticanje može biti i znak za uzbunu, tako da ga trebate pokušati spriječiti.
Izbjegavajte so po svaku cijenu, krećite se i naravno masirajte noge i dijelove u kojima se nakuplja da pospješite cirkulaciju.
I dina89, 13 kg u 31 sedmici nije toliko strašno, s obzirom da ćeš do kraja trudnoće dobivati vjerovatno manje kg nego do sada. Ako paziš na ishranu nema razloga za brigu.
Uživajte, i vjerujte mi, moguće je da ponovo "normalno"user posted image izgledate nakon trudnoće.user posted image

hvala draga Shee pomazu te rijeci utjehe a meni je stvarno izgled najmanji problem jedino to sto doktorica nije zadovoljna kad god odem na pregled "galami"user posted image  kaze da nije dobro za bebu

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 644
1.4.2009 19:14:46   
Anoniman
nema na čemu.:)
pa nije dobro previše, ali ti znaš da se hraniš umjereno tako da je vjerovatno tekućina u tkivu.

(odgovor članu dina_89)
  Neposredna veza do poruke: 645
1.4.2009 20:33:12   
kaktuscic
Ja sam evo u 27-oj sedmici i udebljala sam se 9 kg, sutra cu na pregled i znam da ce mi dr. reci da pazim, svaki put mi kaze i ja svaki put obecam da cu paziti, a vala ne znam kako se to pazi, blago onome ko zna i moze, ja nikad nisam mogla i najveca sreca je u tome sto se uopste ne debljam koliko kolicniski jedem i sta sve jedem!
Svaka cast onome ko se moze kontrolisati, ja kad krenem misliti kako ne trebam nesto pojesti, mislim ko luda o tome sve dok to ne pojedem i tek onda sam rahat! Tako da se vise ne zamaram puno, pojedem sve sto me sledujeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 646
1.4.2009 21:13:31   
eminak.
Ja sam 34 sedmica trudnoce i evo do sada sam se udebljala vjerovale ili ne samo 6 kg, vjerujte ne znam kako sve jedem cak i ne pazim koja su doba. Vjerovatno sam vise u pokretu jer imam trogodisnjeg sina koji je jako nestasan i sve ga interesuje pa visak kalorija trosim na njega.

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 647
3.4.2009 23:29:22   
Modesty
Drage moje, kada vas cujem kao govorite koliko ste se udebljale prosto padam u depresiju. Ja sam 32-ga sedmica i udebljala sam se vec punih 20 kg. Ljudi koji me poznaju kazu da se uopce ne primijeti, ali ja sebe vidim u ogledalu i jasno mi je da sam tenk. Noge k'o balvani, ruke kao kod boksera, a o celulitu da i ne pricam. user posted image Depresija sve prisutnija i non stop placem. Ogledalo mi je neprijatelj No.1. 

(odgovor članu eminak.)
Neposredna veza do poruke: 648
3.4.2009 23:47:33   
scarlett
Ma nemoj to sebi raditi i toliko se sikirati, pa to utiče na tvoju bebicu. Danas sam bila na kafi sa prijateljicom koja je imala 68 kg kada je zatrudnila, a na porodu 120. Nevjerovatno, al sve je prošlo kako treba. Priznajem, imala je malo teži porod, nije imala dovoljno snage, ipak danas njena kćerkica ima 5 godina, a njoj niko ne vjeruje da je mama, jer super izgleda. Ne nagovaram te da se toliko udebljaš, ali bitno je da unosiš zdravu hranu i da to ne škodi tvom i bebinom zdravlju. A kg imaju mnogo faktora - genetika, konstrukcija i sl...
Ja sam u 22 sedmici i u početku se uopšte nisam debljala, ali u zadnje 4 sedmice 4 kg. Osjetim već da mi višak smeta, kada savijem ruku ili nogu. Sad nešto kontam, ako  nastavim ovim tempom to će biti još 18 kg. Šalim se malo na svoj račun, ali i da bude, bitno je da mi zdravlje sačuvamo.
A kada je riječ o strijama, ja sam ih dobila sa 13 godina, a bila sam mršavica sve do svoje 18 godine. Moja mama ih nema ni danas. Znači, mi se žene moramo pomiriti s nekim stvarima, a naravno nastojati da život organizujemo što zdravije.

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 649
4.4.2009 0:00:04   
Anoniman
Ja sam u 31-oj sedmici (punih 30) i imam +14 kg. I neka imam. Inače sam sitnije konstrukcije, mršava, a nakon prvog poroda u kojem sam se udebljala +12 kg sam nakon 7 dana sletila na 47 kg user posted image user posted image . Nisam imala energije da hodam a kamoli oko bebe. Zato ne sekiraj se, ja molim Boga da šta ostane i nakon poroda da imam snage oporaviti se i brinuti oko user posted image . S toga, ne brini, kile će se istopiti htjela ti to ili ne, kad user posted image  dođe, od svih obaveza nećeš ni primjetiti kako se "topiš" user posted image .

(odgovor članu Modesty)
  Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *