Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma joj ne brini se...ja dobijem za mjesec 3,pa onda 2-3 nista ne dobijem. Evo ja sam u 29/30 i stojim sa svojih 9,5kg. Sta ces kad se lijepi,i kod mene je tako. Bitno je da ste vas dvoje dobro,naravno ne treba pretjerivati zbog zdravlja,ne govore to oni djaba,ali toliko zena pa dobiju po 30kg pa nista eno ni njima ni bebama. Samo ti papaj kad ti se papa!
Ove kile se lijepe ko lude na mene,mada se to ne primijeti,,jer sam prije bila mrsava,ali ja imam osjecaj da sam kao bure.Stalno razmisljam o tome kolika sam sad i kolika cu jos bit..a ne jedem toliko..joj!
36ta sedmica +15 kg, sa 58 kg na 73 kg, nikad nisam ni pomislila da cu dostici kilazu koja pocinje sa 7.... ali eto zbog ove male mrvice moze pa se ni ne bunim , jer znam kakve sam gradje i da ce to brzo spasti, zapravo i ovih 15 kg je sve u stomaku, ruke i noge ostale tanke kakve i jesu
29+3 dana --- 9,5 kg ja vec znam kolka cu biti,ko slonica! Al sta me briga,poslije cu o tome razmisljati...
Moja školska no sikiriki ja dobila 20kg jela ko luda a da me vidiš samo stomak ko balon veliki a ja ostala ista. Sve će to spasti kad nam dođu naše bebe kad ne budemo spavale 3 puta sedmično kako treba.
po iskustvima drugin najvise se kila dobije u osmom i devetom mjesecu trudnoce, ja sam peti i dobila sam jedno 7-8 kg... mada mi je kilaza varirala u pocetku trudnoce sad gore sad dole... nadam se da necu jos puno ne znam ni koliko je normalno da se dobije kila u trudnoci... al eto ne jedem puno, dva obroka dnevno i voca izmedju poneki slatkis i to je to... kazu mi da malo jedem, mada je meni za moje potrebe sasvim dovoljno...
u 6 mjesecu sam i imam 6kg... točno...nema grama gore dole...ma sve je otišlo u trbuh i u guzu...ostalo je isto sve kao i prije... ...imam još tri mjeseca do kraja...možda budem ko loptica i ako ne vjerujem ali nikad se nezna...
Ma ne treba ti nikakva tabela,preporucuje se 1-1,5 kg mjesecno...odnosno do 15 kg za svih 9 mjeseci.Mada zene uglavnom presisaju tih 15 kg,pa nikom nista... Ja cu sigurno presisati,na dobrom sam putu.
Ja sam 33. sedmica i dobila sam 10 kg. Mislim da je puno od toga u stomaku ali ima i na meni Al hajd tjesi me to sto znam da ce spasti samo ako to zena zeli
Sutra ako Bog da ulazim u 38 sedmicu (37+1), a ugojila se ukupno 18 kg. No, s obzirom na moju pocetnu kilazu od 52 kg, mislim da ovih 18 kg i nije tako puno. Bar se ja tako tesim .
Drage moje trudnice ja haman najvise dobila.26 sedmica i citavih 12kg.Ali mene to toliko i ne brine u prvoj trudnoci sam dobila 25kg,tako da je za sada ok.
da se i ja prijavim...37 sedmica i +20 kg..... sve je dobro bilo do 26 sedmice.....a onda kada je krenulo,nevjerovatno ali u roku 2 sedmice znala sam dobiti i po 3/4 kg,pa osatak mjeseca jos 1 kg... Pritom niti sam vise niti manje jela u odnosu na pocetak .Ali svaki gutljaj vode koje sam popila,znao je se odrazit na vagu.Tako drage moje nemojte biti u soku ako vam se pocne desavat slicna situacija.Mada je kod mene i krupna,naprednija je 2 sedmice po uzv,na kraju krajeva one su nam jedino i bitne...a sve ostalo kako smo dobili 20 kg/tako cemo ih i skinuti.
tuspas i mene 18 sedmica 65 kg sa odjećom i čizmama, to valjda znači da imam 63?! prvu trudnoću započela sa 62 kg, na porod otišla sa blizu 80 sad opet imala 62 na početku trudnoće i za sada nam fino ide a skinu se kile žene drage skinu
EVo i mene drage moje hanume.Ja zaista ne znam sta je ovo sa ovim kilama ali mislim prema ovome sto sam procitala da cu oboriti rekord.Sa 24 sedmice bila sam u plusu 10 kg a sad ko zna koliko ce biti kad stanem na vagu.prosli put diktorica je ostala bez teksta i rekla mi da moram na obaveznu dijetu.ja sam se maksimalno pridrzavala ali na sebi vidim da samo bujam svaki dan sam sve veca i vece.Nisam troma ni teska samo se debljam.pusa
Ma to sa kilama iza nema nikakve veze. Vjerujem da je to individualno. Ja sam se u prvoj udebljala onih "idealnih" 12 kg, i onog momenta kad sam se porodila te kile su otišle, bukvalno isti tren kad je beba izašla. Dr. se nije mogao načuditi. Nakon 7 dana sam smršala još 5 kg.
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Znači, iza poroda sletila na groznih 47 kg Sada sam u 21-oj sedmici i imam već 8 kg više i znam da ovaj put neću imati onih 12 kg na kraju trudnoće već vjerovatno puno više.....al neka, nadam se da će ostati nešto i iza poroda. Izgleda da ja jedina navijam za nešto kila iza poroda
< Poruku je uredio enisa_sara -- 23.1.2009 23:33:08 >
ja sam 13+4 jos je rano al da se i ja ukljucim u pocetku sam spala 4 kg pa se udebljala 3 kg i sad stoim s kilom manje znaci nista gore....ja slabo i jedem imam problema s mucninom ali eto znam da cu se udebljati ...koliko ste vi dobile do 14 sedmice???