Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dojim pijem puno vode ako budes dojila organizam sam po sebi trazi vodu,i ono najvaznije smanjila sam porcije izbacila hljeb vjeruj lete samo dole.i meni su govorili nikad neces skinuti kile jako je tesko ama uopste nije nikad lakse nisam smrsala.mislim da i dojenje igra veliku ulogu.nista ti ne brini opusti se uzivaj u iscekivanju svoje bebice i jedi koliko ti organizam trazi ovo je iz iskustva pusica i naravno ako imas jos bitanja bujrum
Malo prije sam pricala s prijateljicom koja je rodila prije tri mjeseca..i onako uz smijeh mi je rekla da poslije poroda necu moc skinuti dobivenu kilazu Bas me je "utjesila".Sve nesto kontam da cu bit bas-bas debela a to nikako ne zelim.Sad sam vec izbacila slatko iz jelovnika..iako mi se trazi Koliko ljepote u ovoj trudnoci toliko i brige
Hanna isto smo trudne i ja sam 19tjedana,ma ne brini rjesiti cemo se kila. Nemoras jesti puno slatkog mozes malo kada ti organizam trazi samo malo vise setaj i kako kaze amareto sve ce to polako otici kroz dojenje i brigu oko bebe i bolje da poslje malo pazimo na prehranu nego sada dok smo trudne.
Ma to sa kilama iza nema nikakve veze. Vjerujem da je to individualno. Ja sam se u prvoj udebljala onih "idealnih" 12 kg, i onog momenta kad sam se porodila te kile su otišle, bukvalno isti tren kad je beba izašla. Dr. se nije mogao načuditi. Nakon 7 dana sam smršala još 5 kg. Sada u 4-tom mj. imam stomak kao u prvoj u 7-om Sad sam u 15 sedmici i udebljala sam se 4,5 kg.....
Joj ja sam u 36 sedmici i udebljala sam se 18kg, samo jedan mjesec sam uspjela dobiti 0,50kg a ostalo po 3,5 kg. Na meni se uopšte ne vide te kile al zato mi je beba krupnija za 2 sedmice i imam ogroman stomak samo što nije eksplodirao. Pa sad mi je frka kako se poroditi.
curke i ja sam sama zabrinuta jer sam se vagala u 20 toj sedmici i dobila sam do tada 7 kg pa me brine sve to.ozda je glupo ali zaiosta ne jedem puno 2 obroka dnevno i voca koje prije trudnoce uopce nisam jela jer ga nisam ljubitelj a sad se natjeram.Brinem se ali sam cula dosta zena koje kazu da sve te kile same odu ako nastavis sa normalnom prehranom.Poznajem djevojku koja se u trudnoci udebljala 20 kg i sada je mrsavija nego prije.A i dojenje tu zaista pomaze tako kile same odu.Ma ne treba se sekirati za to jer na bebu najnegativnije utice stres zato se trebamo opustiti i jesti kad nam se sta trazi.
JA SAM U 22 TJEDNU I IMAM 4,5KG... SVE JE OTIŠLO U STOMAK....KAŽE GINEKOLOG DA MI JE SUPER TEŽINA...
meni su se oba dvije prijateljice udebljale 20 tak kila...i sve skinule...ma nemaju kile puno veze.jela bi i ja ali me beba tresne u želudac pa ništa od toga....
Ja sam u prvoj trudnoci dobila 25kg.Zatrudnil asa52 kg ,a porodila sa 77kg.I vjerujte mi sve sam skinula.Na porodu otislo odmah10 kg.A sada sam 21sed i vec sam dobila 10kg,madam ja sebi ne izgledam bas tolika.samo se stomak vidi .Zato drage moje nemojt mi se brinuti sve kg odu kada bebac dodje.
ja sam u 27. nedelji i do sada sam dobila 11 kg. volila bi da sam manje, ali...uvijek sam gladna doduše najviše je otišlo u stomak, ali i guza je odmah za njim stomak mi je sada kao u 9 mjesecu u prvoj trudnoći, a tada sam se udebljala cijelih 26 kg i bila sam ogromna
evo i ja uđoh u 36 sedmicu i zalijepih novih 14 kg do sad... Moram skontati nacin da prestanem jesti cokoladu i ostale slatkise kojima se filujem zadnjih sedmica...bespotrebno. Konstantno sam u sukobu sa samom sobom....kazem sebi, uzmi jabuku, mandarinu il neko voće koje je dobro i za tebe i za bebu....a opet kazem sebi ..ti si trudna priusti sebi i malo cokolade i tako ja zavrsim puna griže savjesti zbog pojedenog al haj...naposlijetku trudna sam
, Treba jesti....ja sam u 23 tjednu i imam 4.5 kg..ma ništa se ne vidi sve otišlo u trbuh....ali kažu da se najviše udebljaš zadnja 2mj...pa čemo vidjeti kad ja navalim jesti....
klona sam mrsavljenju 170cm standard kilaza uvjek 52kg
al sam ko slon sama sebi
Utješila si me, nadam se da ću i ja moć skinut kile. Sam pojam 20kg da neko dobije meni je nejasan jer u životu svom nisam dobila više od 2 kg,vječito mršava, al sad sam se uvjerila da et može.
Ja sam 22 sedmice i udebljala sam se tacno 10kg... Inace sam visoka 184cm i imam 70-75 kg regularno. Nemogu da vjerujem da sam toliko natukla svojim zubima. ali Dr. kaze je da je ok i nije nista lose.
pa moram da pohvalim tog tvog doktora i da si malo i mene utjesila jer i ja sam u 20 toj 7 kg a sad sam 23 i Bog zna koliko ce biti jos na kontoli za sedmicu.Ja kad sam sa 16 sedmica bila na kontroli i do tad sam za mjesec dobila 3 kg moja doktorica je rekla da je puno jer sam trebala samo kilu dobit.