dandi84
|
IZVORNA PORUKA: *SunShinE* IZVORNA PORUKA: dandi84 Nije to puno uopste mada si u periodu kad trudnica tek treba da dobija na kilazi. Redukuj ishranu radi bebe jedi I goni se jesti voce I povrce pa I povracaj. Od przenog, hamburgera, pomfrita, masnoce samo ti dobijas a beba apsolutno nista od toga ne koristi. Svakako ako ti se jede mozes I to ponekad al pokusaj da ti osnov ishrane bude sto vise vitamina I minerala koji su potrebini za zdrav razvoj bebe. Svi mi ponekad pojedemo I pastetu I hamburger al to treba da ostane na ponekad. Przeno i ne jedem toliko, al bijeli kruh trpam u sebe po pola kile na dan, ako ne i vise. Argeta mi je svako jutro za dorucak,cijela naravno(u prvoj trudnoci je nisam mogla vidjeti na policama u trgovini-odmah bih povrati al sada nadoknadjujem za citav zivot), rucak mi je paradajz sa pavlakom i masom kruha i vecera kad se svi skupimo je neko kuhanje, il pita il neko meso sa rizom ili tjesteninom. Uglavnom sve sto se lijepi sa malo cega sto je zdravo. Ne pijem, ne pusim, kafu sam izbacila i prije zaceca djeteta al mi sada problem stvara to sto malo koju hranu mogu da jedem a da je ne "odbolujem". Ne bi bio problem i da se recimo najedem dobre i zdrave salate pa da odem sve povratiti al da mi je lahko povratiti(kad povracam ne zna se kuda ce mi prije izaci, na usta, na nos, na oci, na usi-glava mi puca a grlo mi se skroz ispara kao da ga ribacom cetkom izribam-valjda kiselina, ne znam ),,,,i onda pored svega toga cijeli dan mi bude muka, stomak napuhan, ja nikakva, dijete hoce da se igra, muz hoce da se jede, a ja se od sofe odlijepiti ne mogu, jos se gosti najave... Tako da sam uveliko pocela izbjegavati svu hranu koju ne mogu da podnesem, slatkise takodjer Nego kako vi znate koliko vam dijete vaze u stomaku? Ja ko sa marsa Ja sam povracala punih 15 nedelja svakodnevno po nekoliko puta. Povratim I opet iz wc za sto u kuhinju I jedem. Bila smrsala I krvna mi slika bila uzasna. Povracala sam stalno I znam kako izgleda kad grlo iziritiras. Mene je I kivi vrijedjao I pekao I ujedao koliko sam povracala. Caj od mente kad pijem isto kao da vatru gutam tako da te razumijem u potpunosti. Al opet misli na mrvicu. Jedi voce pa povracaj. Sta ces moras. Ako ti nemas volje onda to je druga stvar. Sve je do tebe. Meni je doktor rekao da uvijek nesto ostane, ne moze se sve povratiti. Ti jedi kvalitetno pa povracaj. Hljeb I tjestenina je smrt za kilazu. Jedi i to al umjereno. Sto se tice velicine bebe to ti doktor kaze na kontroli na osnovu UZV pregleda. Negdje sam gore u prethodnom postu ostavila link gdje se trudnice druze pa nam se pridruzi da caskamo o svemu.