Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
u 28. sedmici smo i udebljala sam se 8,5 kg Na početku je išlo sve lagano,al ova tri mjeseca se sve nadoknadilo. Nadam se da neću na kraju pretjerati. Od samog početka imam problem sa probavom tako da sigurno ima i do toga. Ne jedem ekstra puno,al se iskreno i ne odričem slatka kad mi na um padne. Gledam samo da navečer manje jedem i da pređem na voćku umjesto na neki kalorični snack.
Ja sam usla u trudnocu sa 53 kg,pa spala na 50 kg...sad u 27 sedmici imam 61 kg Sad da li da racunam da sam u plusu 11 kg ili 8 kg? Uglavnom ja uzivam u svojim kilogramima jer sam uvijek bila mrsava,a sad se i neke obline pojavile
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
Na pocetku trudnoce 51 i sve lagano po jedan kg mjesecno do 20. sedmice kada sam stala na vagu i pitala doktoricu da li je sigurna da je vaga ispravna i tacna +3 za kg za tri sedmice pa sam malo pocela paziti, bar da ne jedem kasno tako da sam do 23. sedmice dobila samo jos jedan kg sada imamo 59 i debljamo se dalje
i ja sam zatrudnila sa 72 ali ja sam tek 16 sedmica a vec u plusu 2 kg,nisam uopste imala mucnine i eto sad,ali jos uvijek se to ne primjeti na meni,nadam se da cu uspjeti da kontrolisem debljanje
38 sedmica i dobila 11kg nije strasno iako izledam ko burence sebi
Identično i sedmice i dobijeni kg. Sve zavisi s koliko kg smo usle u trudnoću... Ja sam imala po nekoj svojoj računici 2-3 kg viška i to su ti koji mi smetaju
< Poruku je uredio Romali -- 6.4.2014 13:34:04 >
u 37. i 16 kg A bila sam disciplinirana, ne dao Bog da sam jela koliko sam mogla...u zadnjim sedmicama kile se lijepe nenormalno...nisam baš sigurna je li sve to voda jer ne otičem, mokrim uredno i nemam tlaka. Nakon poroda na redukcijsku dijetu do 1500 kalorija, Prenatal i kalcij! Pa nek viče ko šta hoće. Ako ne bude beba dojila bit ću i rigoroznija. Nikad nisam imala takav osjećaj gubitka kontrole nad sobom...
Sad ce ti biti manji prirast u zadnjim sedmicama, u 9om ja nista nisam dobila ni u ovoj ni prvoj trudnoci.
U prvoj sam imala na kraju 16kg, vjeruj da su vrlo brzo spala poslije poroda. Dobar dio ode odmah na porodu, a onda ide lagano, ne moras na dijetu, samo se fino hrani, jos ako beba dojila, ne mozes bas na dijetu, ali tad ce i kila spadati brze
Ide nam ljeto, pa taman sezona je lagane hrane, voca, tako da ne brini, brzo ces se vratiti na staro.
I. srce mamino 16.01.2012. A. mamin dobrica 21.02.2014.
Dandy draga hvala puno...evo juce stadoh na vagu kad ono za 2aedmice u +2kg ,a na posljednjoj kontroli za 4 sedmice dobila samo 0,450 gr a sto se tice apetit a u pola mi je manji nego prosli put jos bilo I rodjendana dosta u tom mjesecu I opet samo pola kg ,ako ovako nastavi imacu 30 do kraja .
Dandy draga hvala puno...evo juce stadoh na vagu kad ono za 2aedmice u +2kg ,a na posljednjoj kontroli za 4 sedmice dobila samo 0,450 gr a sto se tice apetit a u pola mi je manji nego prosli put jos bilo I rodjendana dosta u tom mjesecu I opet samo pola kg ,ako ovako nastavi imacu 30 do kraja .
I ja sam pocela bas fino da dobijam na kilazi. Neka sam. Rastemo I ja I beba. Ja sam 23-ca nedelja oko 3kg I 500 gr sam u plusu, nekad I 4 kg zavisi kad se vagam. Mada sam do prije dvije nedelje imala kilogram manje tj. Sa punih 20 imala sam 2kg I 300gr viska. Bas osjecam da sam sve teza I teza. A zadnjih dana imam problema I sa probavom. Ni Donat Mg mi ne pomaze pa I to ima veze. Tako da nek su bam mrvice dobro ja cu vec nekako.
ja sam trenutno 34 sedmica, i do sada imam plus 16 kg. Kile se lijepe na mene, to je nevjerovatno, ali da budem iskrena i ne pazim na ishranu i jedem sta stignem. Al cudno je da se cijeli svoj zivot pokusavam udebljati i nije mi polazilo za rukom, a sad u trudnoci imam osjecaj da sedmicno po kilu dobijem. Al u meni zivi nada, da se to sve moze izgubiti samo da je moja beba ok :):)
ja sam trenutno 34 sedmica, i do sada imam plus 16 kg. Kile se lijepe na mene, to je nevjerovatno, ali da budem iskrena i ne pazim na ishranu i jedem sta stignem. Al cudno je da se cijeli svoj zivot pokusavam udebljati i nije mi polazilo za rukom, a sad u trudnoci imam osjecaj da sedmicno po kilu dobijem. Al u meni zivi nada, da se to sve moze izgubiti samo da je moja beba ok :):)
Tako je. Samo opusteno. Jedi zdravo. Voce I povrce radi mrvice a eto mozda neka kila I ostane nakon porodjaja 16 kg nije previse. I ja se nadam da cu do kraja imati makar 15