LILLO -> RE: Koliko ste se udebljale? (29.8.2013 12:03:00)
|
http://www.baby2see.com/pregnancy_weight_calculator.html Ovaj kalkulator je super, jer kao faktor uzima BMI, gdje je visina bitna...jer nije isto kad 2 kg dobije neko ko je visok 1,6 i neko ko je preko 1,7...po iskustvima prijateljica najvise su se ugojile jeduci hljeb, pite, kolace,rostilj...itd...a od toga nista, ali bas nista ne ide bebi...prva tri mjeseca uopste ne treba da se jede dodatno, vec onako kako si i jeo..u 4 mjesecu treba 300 dodatni kcal i tako do kraja trudnoce..a to je npr. jedna kriska kljeba sa zitaricama namazana krem sirom...ono kad cujem moras jesto za dvoje ja bi je tavom u glavu odmah..primitivci...moja rodica slusajuci svekrvu sa 60 kg na porod ode sa 118[sm=smiley3.gif]...i belaj..preteska da bi rodila prirodno....patila se 12 sati, indukciju joj davali ali nista..i zavrsi na carskom, posljedice.. izade iz bolnice sa 110 i ne moze da doji..nema mlijeka...uspjela je smrsati za godinu nekih 10 kg ali to se i ne vidi jer je ogromnaaaaa...kad je planirala drugo, nema gdje nije isla doktori ovi oni, zagreb, beograd...svi kazu isto..smrsaj 15 kg, da se organizam pokrene....prestala ovulirati...ja joj kupim onaj proteinski sejk, nije doruckoala . vecerala...smrsa 18 kg za 6 mjeseci, zatrudni ..ponovo se udeblja 15kg ..porod..opet carski i sve ispocetka...katastrofa sta covjek od sebe moze da uradi...da vam ne pricam kakvo je tijelo imala...i kakvo je sad...najbitnije je slusati sebe i ono sto ti organizam trazi i kad trazi cipseve i kojekakve gluposti, bolje je uzeti svjezu jabuku, bananu...[sm=smiley3.gif]
|
|
|
|