RE: Koliko ste se udebljale? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Sonja -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 23:56:31)

uh i mene nije dugo bilo pa se nagemalo kila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

37sed. +12kg
prava sam [sm=sloncek.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

klemzi -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 0:11:26)

Ja sam 14.sedmica i u minusu sam 1,5 kg[sm=bravo.gif]...al sad ću ja da krenem [sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif]

Neca xxx -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 0:29:52)

38+2 ukupno 13 kg. Taman i nadam se da neću više do četvrtka. [sm=smiley1.gif]

Ninushka -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 9:29:48)

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

38+2 ukupno 13 kg. Taman i nadam se da neću više do četvrtka. [sm=smiley1.gif]

Taman!
A i ostale..super su to kile [sm=bravo.gif]

dincica -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 10:34:51)

ja sam 22 i u pllusu 7 kg[sm=zmeden.gif]

mala_sa -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 10:54:51)

Pune 22 sedmice i u plusu 4kg [sm=smiley1.gif]

deset_a -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 11:34:55)

ja sam 18+5 i pocele su uzlaznom putanjom :-)
3 kg.

Just smile -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 21:30:44)

39+3, 14.

mimi_2in1 -> RE: Koliko ste se udebljale? (17.5.2013 21:36:52)

IZVORNA PORUKA: ada_

mimi meni se znalo desiti da od vaganja do vaganja dobijem tri kile a onda sam skontala da to ima veze sa stolicom naime cim bi ona zakazala dan dva meni vaga ide gore posle toga uvijek bude kila manje [sm=smiley36.gif],pusti ti salate i tebi i bebi treba kvalitetne hrane jedi sto volis ali u manjim kolicinama i pij dosta tekucine,i kreci se...sretno

vidis moglo bi biti i do toga, nije mi naumpalo..u to vrijeme sam imala problema sa tim hehe hvala :D vidjet cemo sta ce biti na pregledu :)

mimi_2in1 -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 13:00:07)

eh evo i update od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk [sm=smiley19.gif] moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam

dandi84 -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 13:43:06)

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

eh evo i update od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk [sm=smiley19.gif] moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam

Nemoj da se sikiras radi kilaze, uzivaj u trudnoći i jedi sto ti se prohtje...Nemoj da se sad lomis oko toga sta pojesti....Kilaza se skine uz malo truda posle porođaja...Ne brini se, hrani se zdravo, dosta voća, povrća i uvedi i žitarice...Izbjegavaj masno jer odnjega beba nema koristi....Vitamini su za bebu najvazniji...Eto toliko i tih 7 kg nije uopšte puno...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 13:46:57)

eh evo i upd_ate od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk [sm=smiley19.gif] moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam

Nemoj se opterecivati uopste. Ne mora znaciti da ces dobiti jos puno. Ja u prosloj trudnoci u 8 i 9 nista dobila nisam, cak sam bila laksa za 1 kg :) Mozda jos par kilica dobijes i budes stala. Ide sezona dobrog voca i povrca pa opleti :))) I nije ti puno 7 kg uopste :)

idana1812 -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 14:10:27)

Ne opterecuj se kilama sad. Ja sam prvu trudnocu zapocela sa 83 kg, ukupno dobila 14 kg. Brzo nakon poroda je otislo haman 10kg. Ostatak sam pracenjem ishrane, dojenjem i vjezbanjem skinula i spala na 75kg...Ne brini sad o kilazi, preporucujem ti da jedes raznovrsnije, u manjim obrocima, svaka 3-4 sata i naravno ako mozes da se kreces..Vidjet ces sve ce to otici..

mimi_2in1 -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 15:57:01)

joj hvala vam, nije me sad doktorica ruzila, jest natuknula kako bi bilo bolje da nisam zbog leđa i da bi trebala malo usporiti...i onda "dobronamjerni" savjeti uh puno si se udebljala nemoj da svasta jedes pazi...ko da ja to ne znam ...tacno od juce nemam apetita [sm=smiley13.gif] caka je sto stvarno jesam gladna...kontam da nije od prenatala il necega. fakat mi nije jasno. zaboli me zeludac od gladi i sta cu onda uzmem jedem. al eto sto kazete ide vrijeme voca i povrca pa vidjet cemo ..mozda i ko sto medic slatki rece stanem ko zna. vidjeh da je neko ngdjr napisao da tamani tresnje .. bit ce da cu i ja poceti hehehe :)
za skidanje poslije...sad se bas selimo iz ravnice u brdo :P pa cu akd beba dođe kolica i uzbrdo nizbro dok ne sleti hehehe

mala_sa -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 16:07:44)

Mimi ne brigaj previse, pa sve i da dobijes jos 7 do kraja, opet si u extra kilazi. Nemoj sebe ostavljati gladnom, kile se skinu [sm=smiley1.gif]

tratinčicaa -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 16:50:39)

Ma da Bog da ja imala 100 kg samo da sve bude kako treba do kraja, i naravno s [sm=duda.gif] da sve prođe kako treba!
Nemojte da vam kilaža pravi problem, ako ga već nema ni u čemu drugom. Pozdrav svima!

Bebica11 -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 17:28:42)

Nismo svi istog metabolizma. Ja sam sklona debljanju u T a mimo trudnoce lahko odrzavam kg.

Uvijek sam imala 75 kg kao cura jer sam I povisoka al lijepe gradje tj nisam ravna te kg mi super stoje. Prije prve T dobijem 5kg tako da sam zatrudnila s 80 udebljala ae 17kg do kraja.

Iz bolnice izadjem s 85 I onda smrsam jos 12kg uz malo vjezbica I zdravu ishranu

Ovaj put zatrudnim sa 74kg. Eh sad mi se nedavno desilo da sam za samo sedam dana dobila preko kilu I pol. Ne prejedam se al imam obrok vise I ne cuvam se slatka al opet kila I pol....uh strasno..mislim da mi se metabolizam jako usporio u T

Derya -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 20:15:48)

Ja sam na negdje do 6 mj povracala sve zivo, ali sam se ipak uspjela udebljati nekih 5-6 kg [sm=jezicek.gif] I bas sam mislila da cu biti ko bombica do kraja trudnoce, pa nista..prestale mucnine i povracanje, nastavila jesti kao i inace, normalno i do kraja bila ukupno 12 kg.[sm=bravo.gif] Sve otislo bez problema, ali kao sto zene kazu najbitnije je da je beba ok..a ostalo ce doci na svoje!

cipi -> RE: Koliko ste se udebljale? (21.5.2013 23:21:59)

40. sedmica +29 kg [sm=jezicek.gif]
kilaza mi uopce nije bitna, samo da bebi bude ok :)

ena0002 -> RE: Koliko ste se udebljale? (22.5.2013 15:48:10)

caka je sto stvarno jesam gladna...kontam da nije od prenatala il necega. fakat mi nije jasno. zaboli me zeludac od gladi i sta cu onda uzmem jedem. al eto sto kazete ide vrijeme voca i povrca pa vidjet cemo ..mozda i ko sto medic slatki rece stanem ko zna. vidjeh da je neko ngdjr napisao da tamani tresnje .. bit ce da cu i ja poceti hehehe :)
za skidanje poslije...sad se bas selimo iz ravnice u brdo :P pa cu akd beba dođe kolica i uzbrdo nizbro dok ne sleti hehehe

i kod mene je ovako bilo do nedavno....cesto sam bila gladna i bas me kao zeludac zaboli i ja sam kad sam god osjetila glad malo jela [sm=smiley1.gif]....medjutim zadnjih par dana ne osjecam glad uopste....jedem jer eto kontam vrijeme je dorucku ili rucku....pojedes voca.....sad su tu i krastavice i paradajz pa sa pavlakom extra..da ublazis glad a ne deblja a pogotovo sto sad ide sezona raznog voca.
Bitno je da su bebare OK [sm=smiley1.gif]

Delissa -> RE: Koliko ste se udebljale? (22.5.2013 18:19:33)

Pozz mame [sm=smiley1.gif] kad citam malo me strah naime ja sam trudna 18 tj i dobila sam 1.5kg tjesim se da je razlog sto do neki dan nisam izlazila iz wc od povracanja [sm=smiley19.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (22.5.2013 18:24:11)

[Sadržaj poruke je obrisan]

pralinaa -> RE: Koliko ste se udebljale? (22.5.2013 18:52:14)

nista ne brinite ja sam pred porod imala 85kg na visinu 160cm i beba mi sada ima 8mjeseci i vratila sam kilazu na 57 kg bez dijeta jer bebu aktivno dojim[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

talisman -> RE: Koliko ste se udebljale? (22.5.2013 22:03:04)

Ovo sam mogla pisat i na temi " Sretna sam jer ... " ali mogu se i ovdje pohvalit da se konaacno ona odvratna vaga kod moje doktorice pokvarila [sm=smiley36.gif] Pokazuje mi da sam se udebljala samo 12 kg, a ja se nisam toliko ni u sretne dane 5 mjeseca [sm=jezicek.gif]
Vec sam pisala da sam standardno debeljuca uz trudnoce, trenutno sam u 35 nedelji i jedno 20- tak, tacnije 22 kg u plusu [sm=zmeden.gif] Osjecam se dobro, aktivna sam sem tako, moram biti jer imam jos 2 male djece, a opet se kg gomilaju. Sad se vise i ne zamaram oko toga, molim Boga da sve prodje kako treba sa porodom i da rodim zdravu i zivu bebicu, a kilogrami ce sami spasti, jer koliko god se trudili ipak sam ja tvrdoglavija kad ih se rijesim kutarisati [sm=smiley1.gif]

mimi_2in1 -> RE: Koliko ste se udebljale? (23.5.2013 10:56:25)

ma sto kazete neka su bebare dobro :D ja se zezam sa doktoricom reko jel ona debela? nije kaze ona je normalne tezine e reko to je vazno heheheh mama ce to vec spustiti :D cudno je to stvarno nisam mislila da cu se zamarati kilama u trudnoci, al eto desi se [sm=smiley1.gif]
hvala vam drage moje, super ste [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>