manfri -> RE: Koliko ste se udebljale? (4.5.2013 15:29:40)
|
IZVORNA PORUKA: ada_ IZVORNA PORUKA: CombatKitten I ja opet da se oglasim na ovoj temi. Neki dan sam razmišljala o tome da li je naša okolina pod uticajem trenda mamoreksije. 32. sam sedmica i stojim na +16 kg, i strašno mi ide na nerve kad mi ljudi (obično netrudnice) kažu da sam debela. Stomak mi je veliki jer je moja beba bukvalno buknula u 6 i 7 mjesecu. Sva sam popucala, ali mojoj sreći nema kraja kad znam da je moja bebara ok i napredna (na zadnjem pregledu u 30. sedmici imala je ca.1600 gr), no to ljudi ne gledaju više tako, rijetko kad čuješ mašalah vidi lijepe trudnice. Zar nekome Angelina Jolie onako mršava u visokom stadiju trudnoće može izgledat lijepa i ZDRAVA??? ili Viktorija Bekam??? Na kraju krajeva nama se prezentiraju retuširane slike. Zanima me kako kod tih supermodela izgleda stomak poslije poroda? Ako je bio extra zategnut, nije se baš lako mogao vratiti prijašnje stanje. Totalno sam protiv mamoreksije, anoreksije i ostalih trendova (čitaj:poremećaja), to su nametnuli zapadnjački homosexualni modni dizajneri koji jednostavno žele ženu muških meterosexualnih proporcija. joj pusti zene sta pricaju uzivaj u svom tjelu i najboljem mogucem razlogu za te kile,i ja sam sad 35+5 i +16kg imam ogroman stomak i strije ali bas me briga toliko sam cekala svoju bebicu da mi zaista nije nista bitno osim nje,a mamino zlato vec ima 48cm i 3kg hej drage moje prvo MASALLAH za bebice a sto se tice kilaze .... pih sta nas briga sjetimo se samo osmjeha i lupkanja po stomaku i namjestanja i kad ih vidimo na UZ kako se vrpolje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nema nista ljepse na svijetu . Ja sam 27 sedmica sa dvojkama i vec sam u +11 kg i plu sto je bilo kilica viska...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Meni kad pocnu "pametovati" za kilazu ja im samo kazem eh da i vi svoje docekate ili sjetite se svoje trudnoce garant ste sve mile aman vitke ... aha ksko da ne? Te dame koje poput filmskih zvijezda vise brinu o izgledu nego o zdravlju beba i svom sopstvenom neka im ja ne zelim njihov zivot niti jedne sekunde. Nisam za to da se zene ne trebaju paziti dodatne kilaze ali opterecivati se po cijenu zdravlja ... ma daj to je glupo. Ja sam sklona debljnu katastrofalno, jer volim jesti i u prvoj trudnoci sam dobila +20 kg nakon pporoda 1 godinu pazila sta jedem i oko bebe trka , pa na posao i kile nestale same , . pocela se debljti opet nakon sto sam se pocela prejedati
|
|
|
|