RE: Koliko ste se udebljale? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

malena sharena -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 10:00:51)

A da su komentari pojedinih glupi, jesu.

Pa posljednja dva:

Svekrva od prijateljice mi kaze - sva si mi nesto, pa napuha zena obraze i rukama pokazuje kako su mi veliki [sm=zmeden.gif]
Komsinica nekidan - uh, tebi je gadno sad (kao prigrijalo, a ja u visokoj trudnoci), rekoh ma nije, bas je lijepo, a ona ce - pa normalno kad si se nadebljala [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
svekrva - gledam vas kroz prozor kako ulazite u avliju i ucini mi se tvoja mati (mama mi je jedna ugodno popunjena zenica) i ponavlja to vise puta, ja se samo nasmijem, sta bi joj covjek reko [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

E pa stvarno, a gdje je masaAllah ili bar sutnja ako se vec ne moze nesto lijepo reci.

ada_ -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 11:32:46)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

A da su komentari pojedinih glupi, jesu.

Pa posljednja dva:

Svekrva od prijateljice mi kaze - sva si mi nesto, pa napuha zena obraze i rukama pokazuje kako su mi veliki [sm=zmeden.gif]
Komsinica nekidan - uh, tebi je gadno sad (kao prigrijalo, a ja u visokoj trudnoci), rekoh ma nije, bas je lijepo, a ona ce - pa normalno kad si se nadebljala [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
svekrva - gledam vas kroz prozor kako ulazite u avliju i ucini mi se tvoja mati (mama mi je jedna ugodno popunjena zenica) i ponavlja to vise puta, ja se samo nasmijem, sta bi joj covjek reko [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

E pa stvarno, a gdje je masaAllah ili bar sutnja ako se vec ne moze nesto lijepo reci.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] stvarno svega ima,ma pusti ih i uzivaj,ja takve komentare ignorisem iako ih i nije bilo nesta puno jer su mi sve kile u trudnoci otisle u stomak i bokove a posto sam ih i prije imala viska vec su navikli pa im nije tako strasno i nema nekih glupih komentara jedino me bas nervira ovo "debela" [sm=smiley36.gif]

malena sharena -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 11:51:29)

Pa bas tako, ne tangira ni mene jer sam i prije trudnoce imala visak, svjesna samo svojih kilica, nego bas bezveze, zar je to jedini komentar koji imaju? A bas je tipicno za ovaj stariji svijet da vole bocnut nego hljeba se najest, nijedna mladja zenica mi ne kaze nikad nista slicno.
I sad vidjeh da sam napisala kako sam se udebljala 25 kg, greska, udebljala sam se 17, ali to je i dalje dobrih 85 kg [sm=smiley1.gif]
Al nek smo mi svi dobro i zdravo, ganjacemo liniju poslije [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 17:55:26)

Pa bas tako, ne tangira ni mene jer sam i prije trudnoce imala visak, svjesna samo svojih kilica, nego bas bezveze, zar je to jedini komentar koji imaju? A bas je tipicno za ovaj stariji svijet da vole bocnut nego hljeba se najest, nijedna mladja zenica mi ne kaze nikad nista slicno.

e moja malena sharena, ima i gorih komentara , vjeruj.
ja sam se u prvoj trudnoći do 7 mj udebljala samo 5 kg. Do kraja trudnoće još 4 kg tj. ukupno 9 kg. Moja curica je imala 4.100 i ja sam poslije poroda bila mršavija nego prije trudnoće. A jela sam nenormalno mnogo, ali mi se ništa nije primalo. Izgledala sam ko pauk koji je muhu pojeo.
I tu nastupaju babe sa komentarima: jadna ti, misliš li na dijete, što si tako mršava, dijete će ti se roditi sa manom, deformitetom[sm=hudicek1.gif], pa komentari tipa: ti samo misliš na sebe da se ne udebljaš, ne misliš na dijete uopšte , to nešto nije u redu, jesi li bila kod dr. i sl.
Kad se trudnica puno udeblja kreteni je zovu debelom, a kad je trudnica mršava nemajkom[sm=hudicek1.gif]

mama049 -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 20:28:18)

u prvoj trudnoci se udebljala 8kg, rodila kcerkicu 3700g 55cm
svi mi govorili - nesto ti mal stomak, sitno dijete ce ti biti....bla,bla,bla...- a ja sam na sve to odgovarala -lakse ce izaci-

sada sam u 29 sedmici i udebljala sam se 5 kg...

kad je sve uredu sa bebom meni kile bas i nisu tako bitne....))))

mame uzivajte sa svojom djecicom...:))))

bubamara_11 -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2013 21:51:31)

IZVORNA PORUKA: CombatKitten

I ja opet da se oglasim na ovoj temi.
Neki dan sam razmišljala o tome da li je naša okolina pod uticajem trenda mamoreksije.

32. sam sedmica i stojim na +16 kg, i strašno mi ide na nerve kad mi ljudi (obično netrudnice) kažu da sam debela.
Stomak mi je veliki jer je moja beba bukvalno buknula u 6 i 7 mjesecu. Sva sam popucala, ali mojoj sreći nema kraja kad znam da je moja bebara ok i napredna (na zadnjem pregledu u 30. sedmici imala je ca.1600 gr), no to ljudi ne gledaju više tako, rijetko kad čuješ mašalah vidi lijepe trudnice.
Zar nekome Angelina Jolie onako mršava u visokom stadiju trudnoće može izgledat lijepa i ZDRAVA??? ili Viktorija Bekam???
Na kraju krajeva nama se prezentiraju retuširane slike.
Zanima me kako kod tih supermodela izgleda stomak poslije poroda? Ako je bio extra zategnut, nije se baš lako mogao vratiti prijašnje stanje.

Totalno sam protiv mamoreksije, anoreksije i ostalih trendova (čitaj:poremećaja), to su nametnuli zapadnjački homosexualni modni dizajneri koji jednostavno žele ženu muških meterosexualnih proporcija.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] svaka cast na ovom slazem se s tobom u potpunosti [sm=smiley1.gif]

malena sharena -> RE: Koliko ste se udebljale? (6.5.2013 12:09:51)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

e moja malena sharena, ima i gorih komentara , vjeruj.
ja sam se u prvoj trudnoći do 7 mj udebljala samo 5 kg. Do kraja trudnoće još 4 kg tj. ukupno 9 kg. Moja curica je imala 4.100 i ja sam poslije poroda bila mršavija nego prije trudnoće. A jela sam nenormalno mnogo, ali mi se ništa nije primalo. Izgledala sam ko pauk koji je muhu pojeo.
I tu nastupaju babe sa komentarima: jadna ti, misliš li na dijete, što si tako mršava, dijete će ti se roditi sa manom, deformitetom[sm=hudicek1.gif], pa komentari tipa: ti samo misliš na sebe da se ne udebljaš, ne misliš na dijete uopšte , to nešto nije u redu, jesi li bila kod dr. i sl.
Kad se trudnica puno udeblja kreteni je zovu debelom, a kad je trudnica mršava nemajkom[sm=hudicek1.gif]

Joj, uzas, cuj deformisano dijete [sm=hudicek1.gif] Ma nas svijet je takav da voli puno da prica, komentarise i dijeli savjete, a uopste ne razmisljaju koliko je to sve pametno i smisleno. Ja ove babe ispred zgrade sto docekuju i ispracaju komsiluk i radoznalu familiju inace lako otkacim - ili profuram sto brze pored njih ili se smijesim sta god da kazu, pa ih to nervira.

A iskreno, meni vecina trudnica super izgleda, bez obzira na kilograme. Gledam ih svakih nekoliko dana kad idem na ctg, uglavnom su dotjerane, lijepo obucene, nasminkane, zrace nekom pozitivom, pa je pojedincima kojima su najljepse godine prosle valjda stalo da to malo pokvare [sm=smiley36.gif]

manfri -> RE: Koliko ste se udebljale? (7.5.2013 11:45:36)

Joj, uzas, cuj deformisano dijete [sm=hudicek1.gif] Ma nas svijet je takav da voli puno da prica, komentarise i dijeli savjete, a uopste ne razmisljaju koliko je to sve pametno i smisleno. Ja ove babe ispred zgrade sto docekuju i ispracaju komsiluk i radoznalu familiju inace lako otkacim - ili profuram sto brze pored njih ili se smijesim sta god da kazu, pa ih to nervira.

A iskreno, meni vecina trudnica super izgleda, bez obzira na kilograme. Gledam ih svakih nekoliko dana kad idem na ctg, uglavnom su dotjerane, lijepo obucene, nasminkane, zrace nekom pozitivom, pa je pojedincima kojima su najljepse godine prosle valjda stalo da to malo pokvare [sm=smiley36.gif]
[/quote]

a majko mila [sm=smiley7.gif] cuj deformisano ovim babama i pojedincima je mozak deformisan definitivno[sm=hudicek1.gif] meni je kona (citaj baba kojoj je dosadno ) neki dan rekla da moram hitno na bolovanje jer ne izgledam dobro kao stomak mi ogroman ja jedva micem itd. Ja njoj fino kazem e pa draga moja ja cu na to bolovanje kad ti odes psihijatru jer ocito da ti je od dosade mozak prokljucao i fise nije u funkciji [sm=hudicek1.gif] kona se naravno naljutila a ja sva sretna otisla da setam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] eto sad ispade da je trudnoca i bolest ????? Jao ovaj nas svijet bas nije dobar [sm=hudicek1.gif]

slazem se s malenom sharenom meni su trudnice uvijek sijale necim posebnim i uvijek mi ih je zadovoljstvo vidjeti , a valjda je svijet danas ljubomoran kad neko sija srecom i dobro mu je [sm=zmeden.gif]

Simpatija -> RE: Koliko ste se udebljale? (7.5.2013 13:19:28)

joj što ne mogu ovih komentara od strane osoba u prolazu.....meni neki dan jedna "stara djevojka - usjedilica" (s kojom se znam iz viđenja) kaže: nisu ti sise nimalo narasle?!?![sm=zmeden.gif]

manfri -> RE: Koliko ste se udebljale? (7.5.2013 22:01:09)

IZVORNA PORUKA: Simpatija

joj što ne mogu ovih komentara od strane osoba u prolazu.....meni neki dan jedna "stara djevojka - usjedilica" (s kojom se znam iz viđenja) kaže: nisu ti sise nimalo narasle?!?![sm=zmeden.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hahahaha joj izvini mila ali ta tvoja je gora od ove moje babe ispranog mozga[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] mora da je ljubomorna na tvoje sike bila prije pa sad na silu hoce kompleks stvoriti hahahaha hej mogli bi napraviti popis ovih glupih komentara pa da se mozemo smijati onako kad nemamo pametnijeg posla

Lilitu -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 7:13:16)

19 sam sedmica i za sada +6, znaci do kraja bih mogla ocekivati bar +15 [sm=bravo.gif]
trudim se da ne razmisljam o tome i da se sto vise krecem

tratinčicaa -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 8:20:23)

IZVORNA PORUKA: Lilitu

19 sam sedmica i za sada +6, znaci do kraja bih mogla ocekivati bar +15 [sm=bravo.gif]
trudim se da ne razmisljam o tome i da se sto vise krecem

Uhh... ja 16 +2,5
[sm=smiley13.gif]

ena0002 -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 8:55:59)

Ja 20-a sedmica +8 kg.....do kraja ce biti + 20 [sm=smiley36.gif]

tratinčicaa -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 11:00:07)

Ma neka bude koliko god hoće, samo nek bude sve kako treba. [sm=smiley1.gif] Ne bih se opterećivala kilogramima...ja eto ne dobijam nešto posebno na kilaži, ali me ima i mimo trudnoće [sm=smiley36.gif] Kako god, samo nek je sve uredu s nama i [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif]

bubamara_11 -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 22:31:51)

IZVORNA PORUKA: tratinčicaa

Ma neka bude koliko god hoće, samo nek bude sve kako treba. [sm=smiley1.gif] Ne bih se opterećivala kilogramima...ja eto ne dobijam nešto posebno na kilaži, ali me ima i mimo trudnoće [sm=smiley36.gif] Kako god, samo nek je sve uredu s nama i [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif]

Bas tako [sm=bravo.gif].Ni ja ne dobijam nesto posebno na kilazi a kako ti kazes ima me polijepo [sm=jezicek.gif] i mimo trudnoce.Kazu trudnice sa viskom kg manje dobijaju na kilazi.Bitno je da do kraja aBd bude sve uredu [sm=pikapoka1.gif]

ada_ -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 22:36:39)

IZVORNA PORUKA: Emri_

Bas tako [sm=bravo.gif].Ni ja ne dobijam nesto posebno na kilazi a kako ti kazes ima me polijepo [sm=jezicek.gif] i mimo trudnoce.Kazu trudnice sa viskom kg manje dobijaju na kilazi.Bitno je da do kraja aBd bude sve uredu [sm=pikapoka1.gif]

mislis trebale bi dobiti manje kila tj.vise paziti [sm=jezicek.gif]
ja startala sa viskom od 15kg i do sad dobila isto toliko ali doktor zadovoljan nije me ruzio,kaze i beba ce biti velika [sm=smiley36.gif]

bubamara_11 -> RE: Koliko ste se udebljale? (15.5.2013 22:43:55)

Treba jesti po malo a cesto i ne pretrpavat se nego ZDRAVO SE HRANIT.Uh ja sam ostala trudna sa 80kg i do sad dobila 3 kg stim da sam izgubila 2 zbog mucnina sisla na 79kg pa sam zbijala sale ja pocela mrsat u trudnoci [sm=smiley1.gif].I vratim te 2 i jos tri sad imam 83kg a punih 18 sedmica mi je :) Koja si ti sedmica ada_
[sm=pikapoka1.gif]

ada_ -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 10:44:48)

IZVORNA PORUKA: Emri_

Treba jesti po malo a cesto i ne pretrpavat se nego ZDRAVO SE HRANIT.Uh ja sam ostala trudna sa 80kg i do sad dobila 3 kg stim da sam izgubila 2 zbog mucnina sisla na 79kg pa sam zbijala sale ja pocela mrsat u trudnoci [sm=smiley1.gif].I vratim te 2 i jos tri sad imam 83kg a punih 18 sedmica mi je :) Koja si ti sedmica ada_
[sm=pikapoka1.gif]

ja sam 37+5 [sm=smiley1.gif]
i bas sam slabo jela mislim zdravo i nisam se pretrpavala ali eto kile su isle nekim svojim normalnim tokom i dostigle tu cifru,ali nije to tako strasno jer je skoro sve zavrsilo u stomaku pa jedino imam ogromnu pupu [sm=smiley36.gif]

mimi_2in1 -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 11:15:20)

ja sam trenutno u 20-toj sedmici i nisam se jos vagala od zadnjeg pregleda koji je bio u 16. prvo sam na pocetku trudnoce smrsala 1 kg od povracanja al sam onda prije zadnje kontrole dobrila 3 kg ..pa me malo doktorica malo ruzila...jer ne bi trebalo tako brzo i tako puno. no meni se apetit odjednom otvorio i bukvalno ako nesto ne pojedem iste sekunde kada se oglasi pocnem da se tresem..tacno mi lose bude. pokusala sam salate i to...al nista..trebala bih pojesti 10 kg salate da bude fajde [sm=smiley19.gif] sat tacno strepim od vaganja iduci put. trudim se da vodim racuna..pa vidjet cemo sta ce bit. najgore mi je sto mi tijelo trazi nenormalno slatko..uzas. jos imam i diskus herniju pa mi te dodatne kile opterecuju leđa i odmah osjetim na ucestalosti bolova. kontam do kraja trudnoce jos cu se sigurno udebljati i ziva ne znam kako da to izdeveram sa leđima. [sm=smiley13.gif]

ada_ -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 11:24:29)

mimi meni se znalo desiti da od vaganja do vaganja dobijem tri kile a onda sam skontala da to ima veze sa stolicom naime cim bi ona zakazala dan dva meni vaga ide gore posle toga uvijek bude kila manje [sm=smiley36.gif],pusti ti salate i tebi i bebi treba kvalitetne hrane jedi sto volis ali u manjim kolicinama i pij dosta tekucine,i kreci se...sretno

Thana85 -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 11:47:43)

ja sam se u prvom tromjesečju udebljala ukupno 2 kile [sm=smiley1.gif]

ena0002 -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 21:11:38)

Ovo boldirano je najbitnije...narocito kad se [sm=duda.gif] ceka godinama....tad su kila najmanje bitna stavka...osim naravno ako opet to zdravstveno nesto ne ugrozava...mislim na trudnicki dijabetis i sl.....iskreno ja uzivam u svakom zalogaju [sm=smiley1.gif]

vila_7 -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 21:46:53)

ena0002 samo da te pozdravim i kazem kako te lijepo vidjeti na ovakvim temama [sm=smiley31.gif]

ena0002 -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 21:52:37)

IZVORNA PORUKA: vila_7

ena0002 samo da te pozdravim i kazem kako te lijepo vidjeti na ovakvim temama [sm=smiley31.gif]

[sm=smiley31.gif]....ma ni ja jos uvijek ne mogu da vjerujem [sm=smiley36.gif]

aidicaa -> RE: Koliko ste se udebljale? (16.5.2013 23:30:30)

IZVORNA PORUKA: ena0002

Ovo boldirano je najbitnije...narocito kad se [sm=duda.gif] ceka godinama....tad su kila najmanje bitna stavka...osim naravno ako opet to zdravstveno nesto ne ugrozava...mislim na trudnicki dijabetis i sl.....iskreno ja uzivam u svakom zalogaju [sm=smiley1.gif]

Ena u potunosti se slazem sa tobom. Ja sam se u trudnoci ugojila svega 17kg, i da je bilo jos toliko bas bi me bilo briga. Najbitnije je da je bebara dobro, kao i mama, kilice su nebitne...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>