Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo da se i ja prijavim..33 sedmica i 8 kg u plusu...al stomak mi je ogroman...svi me pitaju jel to skoro...malo mi i idu na zivce..pa govorim jeste..jos malo
jel vi brojite kile koliko ste se udebljale - u usporedbi sa kilazom prije trudnoce, ili npr. brojite i one koje ste izgubile i vratile? Npr. ako sam prije trudnoce imala 67,pa smrsala 5 kg prva 3 mjeseca (znaci na 62), a sad imam npr.74. Jel brojite i ovih 5 vracenih - po tom bi bilo 12 ili npr. moj ginekolog broji samo od prije trudnoce - znaci - 7 kg !?
valjda me neko skontao
Ova trudnoca pocela sa 62 kg. Sada sam u 24. sedmici i na +6 kg sam. Ne znam sta da vam kazem, u odnosu na prvu trudnocu koja je pocela sa kilazom 58 kg, ovo je malo vise, no nadam se da nece otici bas previse. Niska sam, pa me malo zbog toga zabrinjava...jedem normalne kolicine hrane, ali zbog nekog polumirovanja koje mi je propisano od samog pocetka, kile se nekako vise "ljepe".
Znam da moje zdravlje znaci i bebino zdravlje, pa cu se truditi da ne pretjeram ni u kilazi, ali isto tako da ne lisavam dijete svakodnevnog unosa zdrave hrane :)
ja sam 24 sedmica prvo mjerenje 64 kg,onda sam valjda gubila na kilazi nemama pojma sad imama 65kg tako da sam se samo 1 kg ugoija ako se to moze nazvati gojenje
čuj 1 kg? do duše ja sam samo 2 kg, al sad će to da krene, mislim debljanje dobro je ko je mršav ušao u trudnoću, njoj desetak kg više neće biti primjetno al kad ja na 73 kg dodam 10 kg biće buc buc no sve to niej binto, hB da su trudnoče uredne i da smo mi čile ko ose
jel vi brojite kile koliko ste se udebljale - u usporedbi sa kilazom prije trudnoce, ili npr. brojite i one koje ste izgubile i vratile? Npr. ako sam prije trudnoce imala 67,pa smrsala 5 kg prva 3 mjeseca (znaci na 62), a sad imam npr.74. Jel brojite i ovih 5 vracenih - po tom bi bilo 12 ili npr. moj ginekolog broji samo od prije trudnoce - znaci - 7 kg !?
valjda me neko skontao
kontam vilo,kontam jer i ja sam se to pitala. ginekolozi računaju od + oniloko koliko piše na prvom mjerenju. a naravno ako smo smršali pa kasnije povratili te kile i to je debljanje,trebalo bi se i to računat. ja ću ovako,ako se puno udebljam računat ću od one kilaže s prvog vaganja,a ako se ne udebljam puno onda ću svima govoriti ukupne kile, i one dok sam se penjala iz minusa i one iz plusa
pa eto onda ja sa 30 tjedana samo 5.5 kg . Ja bih da to bude vise pa da mi ostane nesto i poslije poroda. ( s tim da sam vratila 5 kg koje sam izgubila prva 3 mjeseca pa bi bilo 10-al eto moj to ne racuna)
< Poruku je uredio vila_7 -- 4.10.2012 21:01:23 >
pa eto onda ja sa 30 tjedana samo 5.5 kg . Ja bih da to bude vise pa da mi ostane nesto i poslije poroda. ( s tim da sam vratila 5 kg koje sam izgubila prva 3 mjeseca pa bi bilo 10-al eto moj to ne racuna)
ti si vratila 5 izgubljenih i još 5 na to?jesam dobro skontala?pa to je a zašto vilo da ti ostane nakon poroda?
ma milenium ja sam ti mrsavica i uvijek se pretrpavam hranom a nece nikako da se primi...tako da bih ja bila sretna na ovu kilazu jos nekih 10 kg nabiti i da ostane bar pola!
Pazi da ne požališ , znam nekoliko mršavica koje su se udebljale dosta u trudnoći i sad muku muče s tim kilama. Ja sam poprilićno mršava (bila)sad sam taman, ali sve što dobijem dodatno mislim skidati odmah poslije poroda.
ma milenium ja sam ti mrsavica i uvijek se pretrpavam hranom a nece nikako da se primi...tako da bih ja bila sretna na ovu kilazu jos nekih 10 kg nabiti i da ostane bar pola!
Pazi da ne požališ , znam nekoliko mršavica koje su se udebljale dosta u trudnoći i sad muku muče s tim kilama. Ja sam poprilićno mršava (bila)sad sam taman, ali sve što dobijem dodatno mislim skidati odmah poslije poroda.
Evo ja sam mršavica koja se udebljala 25 kila u trudnoći. Jela sam sve što mi je došlo pod ruku, što @vesela kaže, deblja se od te hrane najviše, a još ako neko ima spor metabolizam... Meni je beba bila krupna na porodu, 4100, ali ni to ne mora biti od moje hrane. Sad, mjesec i po dana poslije poroda, vratila sam se na SVOJU KILAŽU, dakle izgubila sam 25 kila. Eto.
I žalim za tim kilama, jer sam se nadala da će bar nešto ostati. Bila sam pravo mršava uvijek i radovala se trudnoći i zbog toga što ću se konačno nadebljati... Ali eto, sve ode, ne znam ni ja kako, idalje puno jedem al džaba.