MELLI -> RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Navika ili potreba? (4.1.2010 12:24:01)
|
Čitam i razmišljam ,da li da išta napišem na ovu temu,što zbog stida,što zbog mogućeg demoralisanja majki, koje imaju puno mlađe bebe od moje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Situacija je sljedeća,moja BEBA[sm=smiley36.gif],ima malo više od godinu i po,i jedino što sam ja uspjela,jeste da hranjenje u toku noći,svedem na dva puta. Nikakve cucle,flašice,čaše,niti bilo koje drugo hranjenje u toku noći ne dolazi u obzir.Samo sika.Nedavno mi je na čelu napravio takvu modricu,da me je bilo sramota reći odakle mi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].U toku noći,odlučim ja,kao nema više sike,ako si žedan,gladan,mama će ti dati flašicu.I tako zakmeči on,a ja za onu flašicu i kao ponudim mu da pije.On počne urlikati kada je samo osjetio ukus silikona u ustima,ja ponovo pokušam da mu dam,i on uzme flašicu i takvom me silom mlatne posred čela,da sad meni nije više palo na pamet da mu nudim .Otkrijem mu siku,on nastavi papati,a ja skontam kako sam u stvari nemoćna nad njim.[sm=jezicek.gif] (ovo se šalim naravno[sm=smiley1.gif] ) Metode,ostavljanja da plače nisam,niti želim probati. Svašta nešto drugo smo pokušavali,i da ga MM uzme u toku noći i nosa,cuce,flašice,maženje,pjevanje ...Jednostavno tako je kako je.Sad sam još kao i zadovoljna ,jer ustaje samo dva puta.Bilo je i kod nas noći kada se nije spavalo nikada duže od dvadeset minuta,ali to je valjda,faza izrastanja zuba. Starija kćerka je tek sa godinu i po prespavala noć ,(ali i poslije se ona znala buditi,sve dok joj svi zubi nisu nikli),kada je ona počela pajkiti po cijelu noć,rodio se on,tako da ja definitivno ,evo već pune tri godine nisam nikada spavala duže od tri sata u jednom komadu[sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif] I evo čitam vas ,i ne vidim rješenje koje bi moglo ukloniti moje probleme[sm=smiley36.gif] Mislim da su neke bebe jednostavno takve.Spavaju ili ne spavaju.
|
|
|
|