Amelaa RR -> RE: Kolaci.... (25.11.2009 20:00:50)
|
1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja) IZVORNA PORUKA: Anushka amela, ova dulce de leche krema kako je ovako zuta??? ja je godinama pravim za oblatne, i uvijek je smedjkasta, kao karamel, onda dodam jos maslaca, cokolade za kuhanje i orahe i bude stvarno super. Sad sam progooglala slike i samo na coolinarki sam nasla bas ovu sliku da je zuta, na svim ostalim slikama je smedja, kao i kod mene. Evo sad upravo kuham u jednoj serpi za standardni fil a u drugoj da probam da ostane zuto. I nesto mi bas malo secera na 1,5l mlijeka jer ja ukuham 1kg na 1l mlijeka, al sta god da ispadne nece se baciti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jedino da nije od kondenzovanog mlijeka ili neka kupljena gotova.. Mislim da je kvaka u ovome,1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja) .
|
|
|
|