Dinkica -> RE: Kolaci.... (19.11.2009 16:41:05)
|
IZVORNA PORUKA: amela.srce IZVORNA PORUKA: Dacaa IZVORNA PORUKA: Dinkica Sarene kiflice -2.5 dl mlijeka -3 kasike secera -2 kasike brasna -1 kasika kvasca Mlijeko umlaciti, dodati kvasac, secrer i brasno i ostaviti 30tak minuta da smjesa nadodje. U drugoj posudi umutiti 3 jaja i 2 dl ulja. To dodati u prvu nadoslu smjesu i zatim je podijeliti na dva jednaka dijela. U prvu smjesu staviti 4 kasike kakaa i brasna kao za jufku a u drugi dio 100 gr kokosa i brasna kao i za prvu smjesu. Od cokoladnog tjesta a isto tako i od bijelog napraviti po 4 kuglice (jufcice). Prvo staviti cokoladnu jufcicu malo je razviti oklagijom, isto tako bijelu pa staviti jednu preko druge i opet malo razviti. Od toga napraviti 8 trokutica i savijati od sireg ka uzem kraju. Peci 20-25 minuta na 250 C i vruce kiflice stavljati u mlaku agdu od pola case vode i 1 case secera. Posuti secerom u prahu. Evo i slike postupka posto nije bas jednostavno. Ekstra kiflice,nisam pravila ali izgledaju vrhunski! Cao, i Ja bi dodala da su super na izgled! Malopre sam ih pravila, ali ja neznam nesto nije tacno ispalo. Kako to samo 2 kasike brasna??? ja sam dodavala jos da bi mogla da ih razvucem ! Vidi molimte napisi tacnije ovaj recept! Aha jos nesto bas su super i jakoooo ukusne!! hmmmmmmm Pozz amela.srce ti si zaljubljena do usiju [sm=smiley36.gif], evo podebljala sam dio gdje pise da ide brasno. P.S. Kolicina agde i koliko ce dugo kiflice biti natopljene zavisi od ukusa, ja volim mekse pa stoje malo vise u agdi.
|
|
|
|