RE: Prvo dijete poslije 35-e... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

nannah -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (10.11.2009 14:51:04)

ha cula sam za taj sirup, barem mislim - to se kupi u Italiji, je li to to?, pedijatar nam je preporucio Aptamil AR protiv tog refluxa, a i sve ono drugo radimo - pod 45 stupnjeva lezi i spava; pa se gura nekako. Krajem mjeseca idemo opet na pregled pa cu pitati za taj sirup jer ova hrana i ne pomaze osobito; u pocetku jest al sad je poceo pojacano sliniti pa smo opet na istom...

dafri -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (10.11.2009 15:19:23)

Nannah mi ne koristimo ništa,moja malena ne voli baš biti okrenuta prema meni kada je nosim,ali mi se sviđa ova prva.I mi smo imali problema sa grčevima,vjetrovima i stvarno se probava dosta reguliše do trećeg mjeseca.Naša malecka naravno i sada štuca i pušta vjetriće[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali to joj ne smeta kao dok je bila manja.

danis -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (10.11.2009 16:38:31)

da taj sirup se moze kupiti samo u Trstu i kosta oko 15 eura

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (12.11.2009 23:16:07)

Drage mame-puteri,
kako ste mi i kako su mi bebaći od putera? (baš ovo simpatično zvuči...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])

Mi danas šetali, uživali u suncu.
Sutra ćemo opet, ako bude lijepo vrijeme.

Stignete li i vi malo otići u šetnju sa svojim bebaćima?[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Puse svima
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

nannah -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (13.11.2009 20:40:06)

Sizimo..barem ja. Od gripe. Ne znam kako vi al mene povrmeno uhvati bas prava panika od toga, pogotovo kad cujem vijesti na radiju ili televiziji pa onda..ovoliko oboljelih, onoliko oboljelih, ovaj umro, onaj umro..cjepivo da ne, tamiflu..simptomi..znam da panicarim al bas me to nekako zdere... Danas mi je dosla zena sto cisti tu kod mene i kao...smrca nesto, ja govorim: pa sto si onda dosla..pa kao, nije nista, samo nos...i ja odem s malim van; i vratim se za par sati, i kao ona zavrsila sto je imala..i kao nesto je frce u trbuhu...ima proljev... ajoj kako ce ona doma... A bas me briga kako ces ti doma, dammit, imas tu sugavu gripu a u stanu nema stvari koju nisi dirala... I onda sam setala sa plivaseptom (antiseptik) i sprejala po stanu sve cega sam se mogla sjetiti, izmijenjala sve moguce plahte i tkanine i iskuhavam ih sad... bas me frka. :-(

bebano -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (13.11.2009 23:07:32)

Nannah razumijem te potpuno. I ja imam takve faze ili ludim i hvata me totalna paranoja ili sam cool i mislim ma nece to nas. Grozno je i sve me jako nervira i opterecuje. Evo mi bismo sutra aBd trebali putovati za Bec. I koliko se radujem tom putu toliko me je strah da sta ne "pokupimo" tamo. A opet ko mi garantuje da mi se to isto ne moze desiti i ovdje. Pa ne mogu sada sjediti kuci, zatvorena u 4 zida i cekati da sve prodje. Tako i ti, pokusaj se malo opustiti, a zenu za ciscenje ne pustaj vise u kucu dok dooooooobro ne ozdravi. Ja pokusavam da se ne krecem previse po shoping centrima, djete inace ne vodim po takvim mjestima, a sada pogotovo, nedam da mi neko "dise za vratom" ako cekam u samoposluzi recimo, cim udjem u kucu perem ruke i umivam se, pa tek onda ljubim djete. Ne ljubim se ni sa kim, niti dam da mi neko ljubi i dira djete. Imam maramice antisepticke i kada sam vani njima brisem ruke, dok ne dodjem kuci. Eto tako se pokusavam na neki nacin zastiti, a sada koliko ce mi to poci za rukom, ne znam.
Drage moje sada vas pozdravljam, nadam se da cemo se lijepo provesti u Becu i da cemo se sto je glavno svi vratiti zdravi. I vas zelim zateci zdrave i vesele po povratku. Javljacu se ja i odozgo da mi sta ne promakne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Veliki cmok mamama i predivnim bebicama 

Visnja RR -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (13.11.2009 23:14:22)

Draga moja prijo provedi mi se llijepo u Becu ... Ne razmisljaj o glupoj gripi... bice sve ok... i ljubi mi zeta bezbroj puta a posebno od njegove sada uspavane cure ... pusaaa

Amelaa RR -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (13.11.2009 23:18:53)

Sretno draga..i lijepo se provedi.

nannah -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (16.11.2009 19:25:44)

evo kupila sam Pouch (zapravo dos'o danas) - http://www.kangarookorner.com/c-9-.aspx pa cekam sutra ujutro da malac bude dobre volje da ga isprobamo..Bas se nesto mislim - dosla me cijela stvar sa shippingom 500 kn, a gledala sam i bjornice kod nas u ducanu (u Kiki) kostaju 700 kn i vise; dok sam ih na webu sa shippingom mogla dobit isto za 500 kn. (sve i da platim i carinu - ko sto nisam - opet se isplati)..sve se mislim da se moze neki bizmis pokrenuti ;-D

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (17.11.2009 5:51:59)

Drage moje, evo i mene.
nisam se javljala par dana, jer smo moja princeza i ja svaki dan odrađivale tako žestoke šetnje, da to nije normalno.
Ja nju u kolica, pa pjehoke..., a kilometri dolaze jedan za drugoim (istina, mamu sve živo zaboli, ali se ne dam i uživam kada gledam koliko je ona sretna kada motri sve oko sebe).
Baš smo super iskoristile ovo lijepo vrijeme.

Juče sam bila u gužvi. Najavili su mi se ovi moji sa posla, pa dok sam pripremila ovo..., pa ono...
Ali super nam je bilo sinoć i baš smo svi uživali.

Nannah,
žao mi je zbog iskustva koje si imala sa ženom koja ti održava kuću, ali i to se dešava...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Bebano,
želim ti lijep provod u Beču i... mmmmm, baš ti zavidim...
Kako bih ja sada rado malo "razgazala tabane" po Beču... Baš je lijep grad, uživaj i kada budeš nešto lijepo šopingovala - misli za nas.

Odoh još malkice odkunjati [sm=muca.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif], dok se bebać ponovo ne probudi.

Lijepi pozdravi mojim mamama - puterima i bebaćima od putera.

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (23.11.2009 11:07:05)

Gdje su mi ove mame-puteri?
Kako smo? Kako su mi bebaći od putera?

Nadam se da vas je zaobišla ova nesretna gripa.

Mi koristimo lijepo vrijeme za šetnju, ali izbjegavamo sjediti bilo gdje. Toliko ima šmrckavih ljudi..., toliko prehlade...
Samo da nam ovi bebironi ne pokupe nešto.

Nazdravljam vam uz jutarnji kapućino.[sm=kava.gif][sm=kava.gif][sm=kava.gif]

Puse svima.

Visnja RR -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (23.11.2009 14:40:09)

evo da se prijavim na brzaka
istra09 juce te vidjeh na sekund i dok se okrenuh ti nestade [sm=smiley1.gif]

Asja me je nocas bas izvozala ...budila se svakih sat vremena... a ono vrijeme koje je spavala se otkrivala ...
a da ustala se u 6 i hadzinici se ne spava vise... ja nosala pola sata al dzaba ...
evo me sad ko zombi... gdje je taj redbul ?

nannah -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (23.11.2009 20:57:48)

ah..uspjeli smo se prehladiti cini se. :-( Da li tko koristi onaj nosni aspirator sto se stavi na usisavac? Imam to i probala sam mu par puta cistiti nosic s time ali nije bas spretno - ona cijev od usisavaca lamata okolo a ja sa onom malom cjevcicom iznad njega, i jos buci, pa samo po grimasama kuzim da mu nije bas i samo cekam da drekne..istina nesto i izvuce al je maltretiranje poveliko. Kako vi cistite nosice?

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (23.11.2009 21:29:28)

Ooooo, pa ko kaže da nema mojih mama-putera?
Drago mi je da ste se javile..., a ja se već zabrinula.

Višnja,
žao mi je što te nisam uspjela vidjeti. Samo sam svratila da ostavim paketić i morala se hitno vratiti nazad (sorry, nešto mi je bilo iskrslo), ali zato ćemo slijedeću kaficu "odraditi natenane".
Ma ne treba tebi red bul, ti si žena puna energije... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Pusica za Asjicu, malog nemirka koji ne da mami pajkiti.

Nannah,
čula sam za taj nosni aspirator, ali ga nisam koristila. Molim te da mi daš info kako se tačno zove, ko je proizvođač i koliko košta.
Ja malenoj stavljam u nosić kapi "sunce moje malo", u svaku nozdrvu po 2 kapi; lagano začepim nosić sa jedne, pa sa druge strane. Ono što se skupi "na izlazu" pažljivo očistim čepićem za uši.

Dafri, senka, ostale mame-puteri... gdje ste?

Puse svima.

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (23.11.2009 21:31:19)

Bebano,
vratili nam se ti iz Beča ili još uvijek uživaš?

Javi nam se sa utiscima.

bebano -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (24.11.2009 10:17:22)

Istra09 i ostale drage mamice,

vratili smo se juce!!!

Bilo je diiiiiiiiiiivno, a sto je najvaznije svi smo se zdravi vratili. Prvenstveno bebac. On je uzivao, zene drage samo da ste ga vidjele.
Sada jos dolazim sebi, pisacu malo duze cim se snadjem.

Puno poljubaca mamama i bebicama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Visnja RR -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (24.11.2009 12:57:26)

"vratia sa Shime..." [sm=smiley36.gif]
odmori se
mi ocekujemo detaljan izvjestaj...i fotke na FB
pusa zetu i priji [sm=smiley1.gif]

bebano -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (24.11.2009 13:13:37)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

"vratia sa Shime..." [sm=smiley36.gif]
odmori se
mi ocekujemo detaljan izvjestaj...i fotke na FB
pusa zetu i priji [sm=smiley1.gif]

Hvala draga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Bice bice slike cim prije..

Puse i vama dvjema od nas

nannah -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (24.11.2009 20:52:47)

Ja sam dobila ovaj http://www.miramarprom.hr/ - kosta oko 200, 220 kn, kako gdje al sam vidjela na netu da se prodaju i ovdje http://www.nosni-aspirator.com/index.htm ( to su neki Rijecani) i koliko vidim po slici stvar je potpuno ista. Znam da su ih zene po Sloveniji kupovale za 10 eura i tako. Izgleda malo morbidno da prikapcas dijete na usisavac al nije bas - uglavnom ta se sira cijev stavi na nastavak od usisavaca i to stvara zbilja slab vakum - a s druge strane ide na nos kao kod onih rucnih pumpica. Zbilja izvuce svasta i sto je dobro - ne guras nista u nos, al meni nije bas spretno. Ona cijev od usisavaca mi lamata, mali se rita, usisavac buci i tako, u nuzdi to radim al sva se oznojim dok to obavim. (Nakapam mu fizioloske u nos i onda s time pocistim bale i ostalo. Moj ima dodatni problem sto ima taj reflux pa zna povracati i kroz nos pa se i to tamo nakupi). Nije lose, al mozda bih nesto jednostavnije.

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (24.11.2009 22:52:17)

Nannah,
hvala ti puno na informacijama.
Neobično izgleda, a čini se da ima efekta, baš dosta toga izvuče.

Bebano,
dobro nam došla.
Čekamo detaljan izvještaj, sa naglaskom na ono šta si pazarila gore.

Višnja,
vidim ja ti prisvojila Luku. Malo malo pa zet ovo, zet ono...
Možda ima još kandidatkinja za malog Luku?
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (Ha , ha , ha..., što bi rekli ovi sportski komentatori - gužva u šesnaestercu).

Želim vam mirnu noć.

Puse svim mamama-puterima.

bebano -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (25.11.2009 11:37:52)

Hvala Istra09,

bice bice izvjestaj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

E da ti objasnim ovo za Luku i zeta. Moj Luka i Visnjina Asja su imali istu diiiiiiivnu patronaznu sestru koja je cim ih je vidjela rekla da su isti i da su potpuno jedno za drugo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. To Visnja i ja prihvatismo, razmjenismo slike i dogovorismo se da smo prije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Tako da ta nasa prica datira odavno, jos od rodjenja nasih misica [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Sada salu na stranu ta divna patronazna je dolazila i kod Visnje i kod mene dosta dugo i zaista je svaki put govorila kako su Asja i Luka isti, iste plave oke, iste buce, stalo ih je uporedjivala i govorila da jako lice. To nam je bas bilo slatko.

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (25.11.2009 19:32:54)

Oooooo, pa ja se onda izvinjavam.
Nisam znala da ste daleko dobacile i da je to već praaaaavoooo ozbiljno...[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Kakva je situacija, doći će mame i do vjeridbe svojih malih, slatkih, bebastih bebirona.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Puse, puse, puse...

Visnja RR -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (25.11.2009 19:37:21)

i pravimo najvecu RR svadbu ... [sm=smiley36.gif]
svi pozvani... [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (26.11.2009 10:38:13)

O, pa to će biti pravi dernek...[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Prekrasno nam je vrijeme ovih dana. MM, malena i ja smo juče bili u Mostaru. Baš je bilo prelijepo. Šetali smo kroz istočni Mostar, popili kafu na Starom mostu, pa prešli u zapadni. Baš ima lijep izbor dječijih stvari u zapadnom Mostaru. Prijatno sam se iznenadila. Malena je dobila nešto nove garderobice, a od tate je dobila prve crvene "ferari" tene br.19, pa ćemo ih koristiti za par mjeseci za prve koračiće. Ma, nešto premedeno.

Šetajte i uživajte sa svojim bebaćima i iskoristite maksimalno ove sunčane dane.

Puse svim mamama-puterima i bebaćima od putera.
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (29.11.2009 20:14:37)

Drage mame,
ukoliko imate mogućnosti da u Njemačkoj kupite neke stvari za vašu bebu, preporučujem vam slijedeću web stranicu: www.baby-markt.de.
Imamo iskusta sa njima...toplo vam ih preporučujem...brzi, efikasni..., a cijene, stvarno, izuzetno povoljne.

Evo, na primjer, bebi smo u Chicco-u kupili ležaljku na ljuljanje i platili je 188 KM, a kod njih ista košta cca 54 EUR. Pogledajte je: http://www.baby-markt.de/CHICCO+Wippe+Relax+and+Play+candy.htm

Stvarno se isplati, pogotovo kada se kupuje više stvari.

Puse.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>