istra09 -> RE: Prvo dijete poslije 35-e... (7.11.2009 22:42:35)
|
Drage moje mame-puteri, baš sam sretna što postoji RR i što možemo međusobno razmijeniti mišljenje, izraziti svoja osjećanja... Mojoj princezi su danas 4 mjeseca. Tata i mama su sretni, a čini se da je i ona sa nama (stalno se smije i čini mi se da baš uživa).[sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif] Baš me ta temperatura zabrinula, posebno što je prošli mjesec primila istu turu vakcina i super je podnijela (nije bilo temperature), a sada je samo razlika što su nove vakcine koje je dobila od drugog proizvođača i, kao, važe za bolje. Samo neka joj je temperatura prošla, sada je sve lakše. Pedijatrica mi je juče dala par savjeta o načinima skidanja temperature, pa neka nam se nađe: 1. istuširati bebu mlakom vodom (5-10 minuta), 2. staviti na nogice obloge od sirćeta (sirće razblažti sa vodom), 3. pripremiti 30% alkohol (do ovih 30% doći na način da se alkohol koji sadrži visok % razblaži sa vodom), namočiti ga u pamučnu pelenu, skinuti bebu i svukuda po tijelu je užurbano izmasirati. Nakon toga, prostoriju provjetriti, zbog isparavanja, 4. u guzu staviti čepić "lupocet"- 1/2 svakih 6 sati (čepić stavljati samo u slučaju povišene temperature, a istom se smatra ona koja je iznad 38.5. Važno je da znamo da sve obloge koje se stavljaju na tijelo bebe ne smiju biti hladne... trebaju imati temperaturu približno bebinoj. Danas smo se nas troje muvali po gradu, pa smo bili na ručku sa tetkom od MM koja danas slavi 75.-i rođendan.[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Sutra moji roditelji slave 39. godina braka, pa im pripremam iznenađenje u vidu torte od sira (tata je dijabetičar, pa sam išla na neku lakšu varijantu). Kupili smo i broj 39, u vidu 2 svjećice, pa još kada im ponesemo unuku da ih ljubne (čitaj: prisloni usnice na njihove obraze)...njihovoj sreći neće biti kraja.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Nannah, hvala na savjetima. Puse svim mamama-puterima, kao i onima koje će to uskoro postati i pridružiti nam se. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|