|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
8.12.2011 13:47:42   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: chuci

hajd neka neko ko tvrdi da je u bosni lakše i da se ima pokaže dva inžinjera bilo gdje vani koji žive od prvog do prvog, kao ja i mm. stan otplaćujemo još čini mi se milion godina. joj što ne mogu svakakve priče.
treba realno gledati.
neka ja mogu odvojiti 10% od svoje plate da ostavim u šteku, i neka to isto uradi neko vani ko radi inžinjerski posao kao ja. znači vani jeste veća plata ali su i veći troškovi, to uzmemo u obzir. njemu bi ostalo nekoliko puta više para nego meni. there you go.

draga moja ovdje inzinjere uvoze :))) majke mi rodjene uvoze ih juce je u Stuttgart stiglo 100 iz Spanije ovakvih Njemcima kao ti i tm nikada dosta .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 726
8.12.2011 13:49:56   
Hanady RR
Mirkice ne loži mi chuci...ja sam za to da nama naša pamet ostaneuser posted image
Biće bolje...aBd doće vrijeme da se znanje i stručnost cijeni i kod nasuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 727
8.12.2011 13:51:10   
Anoniman
bas me cudi za Spaniju...Kao da imam odnekud podatak da je Spanija jedna od EU zemalja gdje je najmanje akadem. obrazovanog stanovnistva...

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 728
8.12.2011 13:52:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

bas me cudi za Spaniju...Kao da imam odnekud podatak da je Spanija jedna od EU zemalja gdje je najmanje akadem. obrazovanog stanovnistva...

pa to je tih 100 što su otišli user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 729
8.12.2011 13:52:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

i ja sad htjedoh napisati...
eto i to malo pokupiše im Njemciuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 730
8.12.2011 13:53:22   
Anoniman

user posted image grozna si

Neposredna veza do poruke: 731
8.12.2011 13:57:04   
chuci

ma ja sve volim, samo ne volim kad su ljudi puni nerazumijevanja za sve druge, svekrve, dijasporce, komšije koji lupkaju ponekad itd

I jauser posted image

ko je ovo napisao? user posted image user posted image u tom razumijevanju treba imati granicuuser posted image
ja npr nikako ne razumijem navalentne ljude, dosadne, nametljive sa svojim stavom do tog da bi se i posvadjale, svekrve koje bockaju svoje snahe bez razloga, dijasporce koji pričaju da je bolje vamo a nikako da se vrate user posted image itd

a veeseelaa ima svako pravilo iznimke. ne mislim da treba imati razumijevanja za nekoga ko te napada ili ti govori nešto ružno.
odoh sad na svekrve, ali vazda čitam kako nekom smeta što svekrva pita gdje ćete kad krenu negdje. šta te košta reci joj odoh tu i tu, tebi ništa a ženi možda veliko. ili npr mm dajđa je razveden i živi sa roditeljima mm nanom i dedom. psao mu je takav da 5 radnih dana provede na putu. većinom je u bih. dedo ga uvijek pita gdje ide ujutro a ovaj se nervira i neće da mu kaže. razumljivo je da se čovjek brine gdje je taj dan, neki mu mir daje informacija kad zna gdje se ovaj nalazi, ali jok dajđa neće da kaže, a dedi preko 80 godina mašAllah. treba shvatiti da se ne živi od ljubavi, ni od rahatluka duhovnog. ako neko živi vani, jer mu je to finansijski prihvatljivo, a volio bi da je ovdje što mu se to treba uzeti za zlo. zato što je stavio svoje i materijalne potrebe svoje djece prije svog rahatluka. meni je to sve shvatljivo i prihvatam da neko tako misli i radi.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 732
8.12.2011 13:59:11   
chuci
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mirkice ne loži mi chuci...ja sam za to da nama naša pamet ostaneuser posted image
Biće bolje...aBd doće vrijeme da se znanje i stručnost cijeni i kod nasuser posted image

ma neću ja nigdje odavde. ja ne mogu bez familije.
a ovo vrijeme svi čekamo kad će doći. sad za sad veze su na prvom mjestu, znanje iza japana user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 733
8.12.2011 14:01:05   
veeseelaa
ako nekom smeta što svekrva pita gdje ćete kad krenu negdje. šta te košta reci joj odoh tu i tu, tebi ništa a ženi možda veliko.

ne bi da odem na ovu temu al nekulturno je pitati nekog kad ga god vidiš gdje ćeš, imala bi svaka razumijevanja za jednom- dva puta za ovo pitanje u mjesec dana al ako te neko pita svaki dan gdje ćeš postaneš nerazuman odnosno smeta ti to itd al nema veze, nije tema emisije
PS mene niko en pita gdje ću user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 734
8.12.2011 14:01:35   
Anoniman

ma ja sve volim, samo ne volim kad su ljudi puni nerazumijevanja za sve druge, svekrve, dijasporce, komšije koji lupkaju ponekad itd

I jauser posted image

ko je ovo napisao? user posted image user posted image u tom razumijevanju treba imati granicuuser posted image
ja npr nikako ne razumijem navalentne ljude, dosadne, nametljive sa svojim stavom do tog da bi se i posvadjale, svekrve koje bockaju svoje snahe bez razloga, dijasporce koji pričaju da je bolje vamo a nikako da se vrate user posted image itd

a veeseelaa ima svako pravilo iznimke. ne mislim da treba imati razumijevanja za nekoga ko te napada ili ti govori nešto ružno.
odoh sad na svekrve, ali vazda čitam kako nekom smeta što svekrva pita gdje ćete kad krenu negdje. šta te košta reci joj odoh tu i tu, tebi ništa a ženi možda veliko. ili npr mm dajđa je razveden i živi sa roditeljima mm nanom i dedom. psao mu je takav da 5 radnih dana provede na putu. većinom je u bih. dedo ga uvijek pita gdje ide ujutro a ovaj se nervira i neće da mu kaže. razumljivo je da se čovjek brine gdje je taj dan, neki mu mir daje informacija kad zna gdje se ovaj nalazi, ali jok dajđa neće da kaže, a dedi preko 80 godina mašAllah. treba shvatiti da se ne živi od ljubavi, ni od rahatluka duhovnog. ako neko živi vani, jer mu je to finansijski prihvatljivo, a volio bi da je ovdje što mu se to treba uzeti za zlo. zato što je stavio svoje i materijalne potrebe svoje djece prije svog rahatluka. meni je to sve shvatljivo i prihvatam da neko tako misli i radi.

napisala je Chuci.
Evo da ti i ja odgovorim. Imam svoj zivot, furam svoj fazon, ne opterecujem se drugima  nikako. Jedino ako primjetim prelazenje preko granica...e tad sad direktna i iskljuciva, a prije toga imam malo ignorisanja, pa opomene...
Ja mnoge stvari pripisujem starostiuser posted image , mladostiuser posted image , nezrelosti, odredjenom nacinu zivotauser posted image ...tako da me zaista mnoge stvari ne doticu.
Reagujem kad primjetim da je neko presao sve mjere, kad si je uzeo maha za kojeg nema kapitalauser posted image

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.12.2011 14:03:25 >

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 735
8.12.2011 14:02:25   
*pcelica*
Mi imamo jednog prijatelja koji je upoznao djevojku iz Svedske i otisao tamo za njom. Kad je prvi put dolazio nakon sest mjeseci dosao je sa nekakvim novim pasatom kojeg je kupio malo od ustedjevine malo na kredit. Za dvije godine koliko je tamo on je materijalno postigao ono sto ovdje prosjecan gradjanin stvara godinama. Kaze jedino sto mu nedostaje su roditelji. Majka mu nemoze doci jer mu je otac teski invalid koji mora imati 24 sata paznju i pomoc. Inace nikad se nebi vratio samo zbog njih dolazi kad god su tamo praznici ili godisnji odmori.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 736
8.12.2011 14:04:25   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma neću ja nigdje odavde. ja ne mogu bez familije.
a ovo vrijeme svi čekamo kad će doći. sad za sad veze su na prvom mjestu, znanje iza japana user posted image

ma bas danas se odlucuje (ili sutra bas nisam sigurna) kako su zasukali rukave sa ovim Euro BOnd  sve ce ovo biti Njemacka slau na stranu ali su ljudi pametni, polako ali sigurno .

< Poruku je uredio Mirkica -- 8.12.2011 14:05:05 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 737
8.12.2011 14:56:42   
ena23
Evo recimo mm i ja se trenutno dvoumimo da li napustiti Bosnu i otici u evropu jer MOZDA imamo lijepu i primamljivu priliku. Pisala sam vec na  anketama i citam ovu temu danima nebi li procitala sta pametno i konstruktivno, sto bi nam pomoglo u odluci. odlucih ostaviti samo ovu recenicu i time za  sada zavrsavam s ovom temom:
ko o cemu- kurva o postenju!!!

(svaka cast rijetkim izuzetcima, znaju one ko su!)

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 738
8.12.2011 15:11:48   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: ena23

Evo recimo mm i ja se trenutno dvoumimo da li napustiti Bosnu i otici u evropu jer MOZDA imamo lijepu i primamljivu priliku. Pisala sam vec na  anketama i citam ovu temu danima nebi li procitala sta pametno i konstruktivno, sto bi nam pomoglo u odluci. odlucih ostaviti samo ovu recenicu i time za  sada zavrsavam s ovom temom:

Draga moja nisam razumjela ovo zadnje kakve ima veze s temom ali evo da ti pomognem u tvojoj odluci.

Ovako zdravstveno osiguranje imas i to kakvo od -do nedao Bog da ti nesto bude ili djecu lijece dokle mogu i ima nade bez da skupljas .
DRUGO imas mogucnosti za svoju djecu da ih skolujes i razvijas u svakom smislu (naravno ako imas intrese nekima to nije bitno)
Nikada ne mozes ostati na ulici niti bez pomoci da dodje nedaj BOze do necega nema posla ovo ono
kao zena imas uvjek zakon na svojoj strani nedaj BOze da dodze do razvoda i uvjek ces imati milion nekih prednosti i popusta .
Zakon svakako postoji, nema da nestima, naravno ako se zakacis VRHA gubis ali vjerujem dotle neces stici :)))), znaci sigurnost na poslu na ulici bilo gdje nude .

Sve to govori za odlazak , ali znaj uvjek ces biti zeljna svojih , naroda onog Bosanskog uzivanja ,  ne zna niko ko Bosnaci uzivati hladan je ovo narod , i jos nesto kloni se ONIH SELJAKA sto misle da su dotakli nebo ako zive u Holadniji ili DE  a djeci ne znaju objasniti ni koliko je 5*5 nego samo sljakaju da bi se bolje mogli kurciti kada dodju u Bosnu i takmicili se ko je veci tv kupio prazen su to duse gdje god da su i takvima u mom domu nema mjesta .

Sve ima prednsti i mane zavisi kome je sta prioritet, sretno pri odluci.

TOliko do mene za ovu temu umorih se .

BA 13.12.2008

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 739
8.12.2011 15:46:48   
veeseelaa

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 740
8.12.2011 17:21:38   
mersiha 77
Mirkice svaka cast na otvaranju ove teme to i jeste tema ovdje
potpisujem te u potpunosti i u Swe je isto imate milion mogucnosti
ali pisacu vam kasnije o tome a sada zurim
vesela nezakuhavaj majke mi ubicu te

Neposredna veza do poruke: 741
8.12.2011 17:40:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Draga moja nisam razumjela ovo zadnje kakve ima veze s temom ali evo da ti pomognem u tvojoj odluci.

Ovako zdravstveno osiguranje imas i to kakvo od -do nedao Bog da ti nesto bude ili djecu lijece dokle mogu i ima nade bez da skupljas .
DRUGO imas mogucnosti za svoju djecu da ih skolujes i razvijas u svakom smislu (naravno ako imas intrese nekima to nije bitno)
Nikada ne mozes ostati na ulici niti bez pomoci da dodje nedaj BOze do necega nema posla ovo ono
kao zena imas uvjek zakon na svojoj strani nedaj BOze da dodze do razvoda i uvjek ces imati milion nekih prednosti i popusta .
Zakon svakako postoji, nema da nestima, naravno ako se zakacis VRHA gubis ali vjerujem dotle neces stici :)))), znaci sigurnost na poslu na ulici bilo gdje nude .

Sve to govori za odlazak , ali znaj uvjek ces biti zeljna svojih , naroda onog Bosanskog uzivanja ,  ne zna niko ko Bosnaci uzivati hladan je ovo narod , i jos nesto kloni se ONIH SELJAKA sto misle da su dotakli nebo ako zive u Holadniji ili DE  a djeci ne znaju objasniti ni koliko je 5*5 nego samo sljakaju da bi se bolje mogli kurciti kada dodju u Bosnu i takmicili se ko je veci tv kupio prazen su to duse gdje god da su i takvima u mom domu nema mjesta .

Tako realno. Pametna moja.user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 742
8.12.2011 18:44:25   
Mamba

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Ma ko je hladan ja stvarno ne znam o cemu ti pricas i s kakvim ti ljudima imas posla. Ovdje gdje sam ja niko nije hladan svi su normalni. A djeci ja ne moram nista objasnjavati objasnjava im uciteljica i 99 % nase djece su najbolji ucenici u stranim skolama. I moje djete ne ide sa ruksakom punim s knjigama da mu odvale ledja u skolu nego ide samo sa sendvicem u ruksaku i ima zilion privilegija sto nikad ne bi imalo u Bosni. I to je jedan od vecih razloga sto se nikad ne bi vratila u Bosnu.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 743
8.12.2011 18:50:31   
Rabi
IZVORNA PORUKA: bananica

Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas

samo reci hvala Bogu pa je tako

user posted image
ma vala znaju se napirlitatiuser posted image Da padnes na guzicu!
a oni u oblacima, misle da su cooluser posted image user posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 744
8.12.2011 18:54:54   
dinaa
IZVORNA PORUKA: Mamba
Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas.

Ne cini ti se,nego je bas takouser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 745
8.12.2011 19:00:53   
Mamba
Pa i neka je tako i kazem hvala bogu al nemojte nam brate kukati kad dodjemo i pricati nam iza ledka da smo skrti. Imamo i mi djevu i svoje najblize nemamo milione. Bufite zafovoljni i sa sitnim poklonima jer dok vam svima kupimo nama je puno. A kupimo vam zaista od srca. I pitajte nas ponekaf kako smo imamo li i mi probleme u zivotu i mi smo ljudi a ne vanzemaljci. I najvise sam se uclanila zbog prvog posta gospodje vesele. Ovoj hanady zeni svaka cast.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 746
8.12.2011 19:02:38   
Rabi

ono što mene fascinira kod dijasporaca kad ih sretnem je to što su jako škrti hebo ga
dodju kod nas u BiH i ćekaju da im piće platiš a ovo je za njih ovdje sve bagatela
Ne kontam , baš koga god sretnem a da vani živi ovako se ponaša
5 puta im veće plata npr nego moja a Boga mi njima dinar ko kuća user posted image
što je to tako? jel to tako i kod vas?
eh sad kad opletete po meni user posted image
jel to zato što vas nervira što raja u BiH misli da ste puni ko brod il šta?

svaka ti je zlata vrijednauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 747
8.12.2011 19:22:21   
Rabi
 nedavno, kad sam procitala u jednoj fb grupi, kako nam oni(dijasporci) pomazu, kako smo mi (bosanci) nezahvalni i kako nam nikad vise nece pomociuser posted image Ostala sam user posted image
Sta to ONI nama pomazu????? Nemam pojma!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 748
8.12.2011 21:43:43   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Mamba

Pa i neka je tako i kazem hvala bogu al nemojte nam brate kukati kad dodjemo i pricati nam iza ledka da smo skrti. Imamo i mi djevu i svoje najblize nemamo milione. Bufite zafovoljni i sa sitnim poklonima jer dok vam svima kupimo nama je puno. A kupimo vam zaista od srca. I pitajte nas ponekaf kako smo imamo li i mi probleme u zivotu i mi smo ljudi a ne vanzemaljci. I najvise sam se uclanila zbog prvog posta gospodje vesele. Ovoj hanady zeni svaka cas_t.

Nezalim nikad kupiti poklon, ali kad se mora kupiti 3tetke, 1 dajdzu, nenu, 3 amidze, i svi oni imaju po 2 djece koji isto imaju svoju djecu.  Pa sad skontaj koliko je to poklona - a tu nisu prijatelji uracunati. Ja sam sad u Augustu puno Auto poklona donjela, puno Auto veliki dzip kepek i zadnje sjediste i plus sto se da u parama. To su velike sume....

< Poruku je uredio SailorMoon -- 8.12.2011 21:46:23 >

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 749
8.12.2011 21:59:17   
Anoniman
meni samo cudno da narod dole kod mene kuka kako je kriza, deca velika , nedostasica  a ponudil mu neko posao tamo gde se krate drva ili da opere tepihe ili da neke rusevine cini mi se obijaju  ili tako neke poslice ma uf nece niko svima nesto mizerno

da radi u prodavnici u pekari za sitnu paru nece narod , kazu radije da sedim kuci nego za malo radit pa zar nije uhar ako se nema zasto stid
ruke se operu samo obraz ne mozes

< Poruku je uredio triputmama -- 8.12.2011 22:06:40 >

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *