|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
8.12.2011 9:48:14   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

ma evo me draga i ja sam ti slabo na forumu
ali tebe bas nema

ma ja uletim nekih par muinuta u par dana i kada vidim da je aktuelna tema ja malo procitam i javim se, na temi o djeci mmm imam vec grupu sto su samnom bile trudne na FB sa djecom istog uzrasta tamo pisemo a kad sta treba neki savjet to uvjek nadjem ovdje elem nema se vremena, izvodim princa svaki fan vani :))))) . de me dodaj na FB posla cu ti na pp

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 701
8.12.2011 9:52:14   
mersiha 77
hocu mila sa zadovoljstvom :) posalji
Ilhana sory necemo vise

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 702
8.12.2011 9:53:44   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bananica

Ja sam odlucila da vise ne idem na odmor u Bosnu jer su se ljudi toliko pokvarili da je to nemoguce i to iz godine u godinu sve vise.

pametna odluka, podrzavam te, i nemoj dolaziti

ja se nikada ne bih zbog nekog tam i ovamo odrekla onog  osjecaja kojeg imam kad sam u BIH NIKADA koliko god je meni ovdje lijepo.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 703
8.12.2011 9:59:54   
bananica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: bananica

Ja sam odlucila da vise ne idem na odmor u Bosnu jer su se ljudi toliko pokvarili da je to nemoguce i to iz godine u godinu sve vise.

pametna odluka, podrzavam te, i nemoj dolaziti

ja se nikada ne bih zbog nekog tam i ovamo odrekla onog  osjecaja kojeg imam kad sam u BIH NIKADA koliko god je meni ovdje lijepo.

ti si draga skroz druga prica, tvoji postovi o tome govore
Mamba ima samo najgore za reci, pa cak i za najbolju prijateljicu, tako da po mom misljenju joj je bolje da ne dolazi, sretna ona, jos sretniji Bosanci i Hercegovci, a druga je stvar sto joj ja ni 50% napisanog ne vjerujem,al eto necemo o tome

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 704
8.12.2011 10:01:37   
mube
joj Mirkice bas si u pravu,i ja se osjecam posebno kad sam u Bosni,ma nista mi to ne moze zamijeniti...nije da se hvalimuser posted image  ali bez obzira sto mogu putovati bilo gdje,najvise se veselim putovanju roditeljimauser posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 705
8.12.2011 10:06:19   
mersiha 77
I ja isto
Picu kod Mahira i cevape na carsiji mi nemoze nista zamijeniti
a da vidim svoje to ko bi mi zabranio nebi vise zivio ha jauser posted image

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 706
8.12.2011 10:07:49   
mube
ma kafa s mamom i babom je neprocjenjivauser posted image

Neposredna veza do poruke: 707
8.12.2011 10:13:41   
mersiha 77
ja imam samo mamu,brata i snahu,ali snaha mi je kao sestra tako da sam nju pozelila toliko
majku sam vidjela kad je bila kod mene,brata isto i on mi je dolazio samo ona nije
a tako bih je sada zagrlila jako,ma najjace evo mi suze na ociuser posted image

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 708
8.12.2011 11:04:36   
veeseelaa
I vjerovatno pricaju kad odem kuci ko i gospodja Vesela. Mada ne vjerujem i da te nisu pocastili nego mozda nisu to stalno radili pa ti mozda krivo

da baš user posted image ja nisam od onih što od nekog očekuju bilo šta, sve što imam  sam isključivo sama stekla, uvijek sam za onu uzdaj se u se i u svoje kljuse, niti mi je ko dužan niti sam kom dužna
Moja familija, koja je vani nije mi ni brat ni mama pa da mi je normalno da mi donesu poklon... diadže, tetke, rodjaci heh ja se iznenadim i kad mi šta poklone, i uzvratim istom mjerom....
ima nas u BiH koji pristojno živimo, onih kojima zaista ništa ne znači poklon, čak šta više uopće ne misle na takvo što
Moja priča nije iz mog ličnog iskustva više iz iskustva ljudi koje poznajem.... npr brat mu gigant vani a on ovdje posuđuje djeci za knjige i još kad brat dodje privali mu se i pojede mu cijelu platu.... i normala nekima to, kao pa gost je....  il deduka jedan kojeg znam ide posuditi novac za lijekove a kći mu u Austriji radi, puna ko brod user posted image
ne kontam ja to
Naravno znam i one koji izdržavaju svoje porodice ovdje i opet lijepo žive, niko nije umro.... i aferim za takve
jer teško je sirotinji u BiH, vrlo teško....

a neko moje lično iskustvo je da još dok nisam radila, kao curetak znala izvesti dijasporce neke poznanike i prijatelje i sve im platiti.... i naravno uopće nisu skromni pri izboru jela i pića user posted image sam brate procijeniš jel nekom ok da pukne petobanku, stoju za sat vremena na restoran....
i lakše se meni odvojiti od malo novca koji tada imadoh nego njima koji su extra obučeni, rade, voze bijesna auta dok se ja švercam u tramvaju user posted image al sve bude i prodje, jbg

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 709
8.12.2011 11:12:50   
veeseelaa
A vidim vec ste naucili da H@M nije marka i da vam ni to ne svidja mozda bi ste nesto od Armani ili Cavalli.

ajd ne lupetaj života ti, eto da ne bi dijasporaca mi ne bi znali za markiranu garderobu a vjerujem da si se sasrala kad si vidjela jedan takav butik... neke od nas su draga moja pola svijeta prošle daaaavnoo, ti kontaš svak ko ta tvoja prijateljica... čeka nekogz dijaspore da joj plati koktele, mezu i djetetu odjeću....?? user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 710
8.12.2011 11:24:36   
Hanady RR
Čuj mi nučili da H&M nije marka...dozlaboga da živimo u nekom teško zatucanom svijetu...user posted image

Bome tebe neko opasno razočaraouser posted image ...smao šteta izgubiti ''bosanski duh'' radi pojedinaca...

Dobro smo se svi pretvorili u materijalno...
mene nekad naprosto duša zaboli koliko dugo mi ne dođe neka prijateljica jer eto nije u mogućnosti da potroši na prevoz do mene i da mi kupi djeci nešto il meni...ta ''kesa'' i očekivanja su nas dovela u poziciju da se ne družimo...od šta nam je to...user posted image
Kad insan ima bosanski duh...šali se al isto tako jedva čeka da posljenju koru hljeba sa nekim podjeli i sjede u kući rođenoj uz džezvu bosankse kafe i pormuhabete...

pa nije nas dijaspora naučila ničemu...
al je realna činjenica da su ono što su naučili ovako donijeli u dijasporu naši ljudi...

Imamo mi mogućnost i da se obučemo i da pojedemo i izađemo...ne treba nas neko tome učiti...a ne treba nam ni donostiti smao nas ne treba vrijeđati...i mi smo imali pravo izbora da odemo ili ostanemo...mi smo ostali i to što nemamo H&M da s eu njega zarovimo ne znači da smo neuredni, prljavi i jadni...naša djeca nose robu od starijih rođaka sa ponosom jer ne patimo za veličinom...
bosanski duh nije vanjština nama je bitno da je duša sita...a moja je sita kad vidim drage ljude...kesu ne moraju da nose...

Baš smi čudan narod....nekoliko godina u Njemačkoj pretvori nas u nekoga ''iznad'' nekoga...nepotrebno skroz...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 711
8.12.2011 11:30:13   
chuci
mamba = bomba
nemojte se ložiti bezveze

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 712
8.12.2011 11:33:05   
bananica
IZVORNA PORUKA: chuci

mamba = bomba
nemojte se ložiti bezveze

user posted image

ali treba i odgovoriti i napisati kakvi mi jesmouser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 713
8.12.2011 11:51:57   
Mamba
Ni moja djeca ne nosi marke niti pricam o tome da se ja oblacim skupi. Moja djeca nose iz h@m i c@a i ja se ne stidim toga. Ali sam procitala jedan post obdje gdje se kaze donose nam iz h@ m garderobu sto znaci da pojedini nisu zadovoljni. Sto se ticr moje drugarice vise mi nije drugarica jer mi je doslo iz dupeta u glavu. Mene moja drugarica nijednom nije pitala imam li problema uopce nekih a meni zna da kuka kako se sastavlja kraj sa krajem e pa draga moja smanji pusenje ili prestani ili kupi jeftine cigare a ne auru. Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas. I meni se cini da vi vrijedzate dijasporve a ne mi vas a kad za vas nesto iskreno kaze skaceze odma za oci.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 714
8.12.2011 11:57:23   
veeseelaa
zvučao je tvoj post uvredljivo, al hele nejsi, idemo dalje
mir user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 715
8.12.2011 11:58:03   
Hanady RR
mamba eto sve da ti priznam ne mogu ovaj dio o H&m-u...ja sam to pohvalno rekla Bogami...
ja jedva čekam da mi šta donesu odatle...

a vidiš mi u bosni vazda smo snalažljivi bili...pa zadužimo svoju raju i familiju d anam donesu iz online kataloga nešto a mi im uredno platimouser posted image

ne diraj mi H&M...meni je to markauser posted image

Suviše si prebrzo uletila u temu...user posted image
nije ovo jedina tema na forumu....
sve koje smo pisale ustavri koristile smo i dozu humora...nema potrebe za zamjeranjem kada se neko šalio...da si čitala ostale teme na forumu znala bi da to što je tebe ''raspandrcalo'' napisle su forumašice koje se vole šaliti i malo ići OT da podignu atmodferu na forumu...to nisu loše osobe i nemaju loše mišljenje o dijaspori...čak šta više kroz druge teme ćeš vdijeti da cijene naše mlade žene koje su ostale tamo a dolaze ovako da piju kafu sa nama na povremenim druženjima...mi smo putem ovoga foruma stekli nove prijatelje iz ''dijaspore'' i super se družimo sa njima.user posted image
I tebe pozivam da se družimo na ostalim temamauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 716
8.12.2011 11:58:20   
bananica
Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas

samo reci hvala Bogu pa je tako

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 717
8.12.2011 12:08:36   
Malenaoduvijek
mamba
jadna si i ti i te tvoje drugarice kada ti se svo druzenje svodi na to da one tebe cekaju da im platis kafu i doneses poklone....

znaci da to i nije prijateljstvo nego goli interes.

bila sam i vani 5 godina i zivim ovdje evo ostalih 30 aliovo sto ti pises je prava ona gastarbajterska prica i nista drugo.

zeno ohladi se a i nemoj dolaziti kada svakako neces nikome nedostajati...neka tebe vani

< Poruku je uredio MALA1994 -- 8.12.2011 12:10:46 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 718
8.12.2011 12:12:37   
bananica
prava ona gastarbajterska prica i nista drugo

user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 719
8.12.2011 12:15:15   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Mamba

Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas.

To tebe boliuser posted image
Pa sto odmah ne kazesuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 720
8.12.2011 12:21:09   
D_K
IZVORNA PORUKA: Mamba

Ni moja djeca ne nosi marke niti pricam o tome da se ja oblacim skupi. Moja djeca nose iz h@m i c@a i ja se ne stidim toga. Ali sam procitala jedan post obdje gdje se kaze donose nam iz h@ m garderobu sto znaci da pojedini nisu zadovoljni. Sto se ticr moje drugarice vise mi nije drugarica jer mi je doslo iz dupeta u glavu. Mene moja drugarica nijednom nije pitala imam li problema uopce nekih a meni zna da kuka kako se sastavlja kraj sa krajem e pa draga moja smanji pusenje ili prestani ili kupi jeftine cigare a ne auru. Meni se ipak cini da ste vi koji zivite u bosni bolje obuceni i bolje se provodite od sviju nas. I meni se cini da vi vrijedzate dijasporve a ne mi vas a kad za vas nesto iskreno kaze skaceze odma za oci.

majke mi, ovaj prvi dio si realno napisala.. ni ja ne dam nikome da mi kuka a tamo izdiminja po dvije tri kutije dnevno.. lijepo sam svima rekla, nemojte mi kukati kako nemate a ode vam u dim normalno auto za 5 godina..
ovaj dio kako se mi dobro provodimo i bolje od vas oblacimo je diskutabilan.. vec sam pisala o tome pa da se ne ponavljam.. ima raje koja zivi i bolje nego da su negdje vani, sto koristenjem veza, vezica, polozaja na kojim nikad ne bi bili u normalnom drustvu a neko se snadje jer je, jednostavno, sposoban. na zalost, ima jako puno ljudi koji rintaju dan-noc a zive na granici siromastva.. to je velika razlika izmedju ovdje i tamo - drustveno uredjenje nam je u loncu user posted image user posted image user posted image i ispasta mnogo ljudi.. zato draga mamba, nemoj bas sve nas da trpas u isti kos.. nismo svi isti a ti si jednostavno imala nesrecu da naletis na losu osobu :((

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Mamba)
Neposredna veza do poruke: 721
8.12.2011 12:26:14   
mersiha 77
ma ja vas jednostavno sve volem i ma sta da vi napisete o meniuser posted image
ja imam moc da osjetim sta ko misli kad nesto napise
zato znam
vesela opet cu na tebeuser posted image
ma hajde opet vam ponavljam napisite mi kako ste se snasle,raditeli,kakav posao,jeli tesko?
a mani te se glupih prica

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 722
8.12.2011 13:34:46   
chuci
hajd neka neko ko tvrdi da je u bosni lakše i da se ima pokaže dva inžinjera bilo gdje vani koji žive od prvog do prvog, kao ja i mm. stan otplaćujemo još čini mi se milion godina. joj što ne mogu svakakve priče.
treba realno gledati.
neka ja mogu odvojiti 10% od svoje plate da ostavim u šteku, i neka to isto uradi neko vani ko radi inžinjerski posao kao ja. znači vani jeste veća plata ali su i veći troškovi, to uzmemo u obzir. njemu bi ostalo nekoliko puta više para nego meni. there you go.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 723
8.12.2011 13:41:19   
Anoniman

ma ja sve volim, samo ne volim kad su ljudi puni nerazumijevanja za sve druge, svekrve, dijasporce, komšije koji lupkaju ponekad itd

I jauser posted image

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 724
8.12.2011 13:45:35   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ma ja sve volim, samo ne volim kad su ljudi puni nerazumijevanja za sve druge, svekrve, dijasporce, komšije koji lupkaju ponekad itd

I jauser posted image

ko je ovo napisao? user posted image user posted image u tom razumijevanju treba imati granicuuser posted image
ja npr nikako ne razumijem navalentne ljude, dosadne, nametljive sa svojim stavom do tog da bi se i posvadjale, svekrve koje bockaju svoje snahe bez razloga, dijasporce koji pričaju da je bolje vamo a nikako da se vrate user posted image itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *