Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A zasto se sve gleda kroz te poklone, vile, bjesna auta...? Ja sam sretnija sto manje dobivam. Ne treba mi hB, samo se vise osjecam duzna...a i ne zanima me vala koliko ko ima. To mi nije mjerilo nikakvog ljudstva.
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.12.2011 22:02:23 >
A zasto se sve gleda kroz te poklone, vile, bjesna auta...? Ja sam sretnija sto manje dobivam. Ne treba mi hB, samo se vise osjecam duzna...a i ne zanima me vala koliko ko ima. To mi nije mjerilo nikakvog ljudstva.
Pahuljice ali valjda je red da ako dolazis samo jednom godisnje ili u 2 godine da se nedodje praznih ruku. I ako ja vidim da moja tetka (i ako ona netrazi) nema za ljekova naravno da cu joj dati...
Pahuljice ali valjda je red da ako dolazis samo jednom godisnje ili u 2 godine da se nedodje praznih ruku. I ako ja vidim da moja tetka (i ako ona netrazi) nema za ljekova naravno da cu joj dati...
Eto red je... i sad prateći taj ''red'' vdite gdje smo došli... relano ako bi ti dolazila bez poklona za koje potošiš silne novce imala bi možda mogućnost da dođeš dva puta godišnje...da se malo spustimo na zemlju, da ne očekujemo poklone, vile i dvorove imali bi priliku više puta ko inasani kafu popiti.
Vidiš d ai ova tema do tih poklona i škrtosti kreće... bezveze stavrno...nit ljudi u dijaspori novac sa grane beru nit smo mi ovdje goli i bosi pa njih čekamo...
dalje...tetka koja treba za lijekove...ne mora se čekati neko iz dijaspored ato namiri...svi mi imamoa teteke i svi mi možemo odvojiti pomoći tetki...
red je red...al brate pretvorismo se u to ko ima više, bolje, materijalno i ta ''vanjština'' nas zakova...
ja mislim da trebamo opuštenije...što manje očekujemo manje ćemo se i razočarati...a bitno je požljeti sa tom dušom sjesti, promuhabetiti...a ja ću i sebi i djetetu majicu kupiti kad mi zatreba...
majkemi ljudi od tih ''kesa'' narod s epočeo slabo viđati... pa više nije lahko ni kilo kafe i kocke kupiti pa neće da idu jer nemaju... mene to počelo plaho nervirati...it mi šta treba niti šta očekujem...dođi mi zdrava i prava daj da sa tobom sjedem ako imama kafu popit ćemo ako nemama daj da se ispričamo
Zar nije bolje doci ''prazne ruke'', a pogurati kad zaista nekom treba? Jb majicu, mikser...svi to imamo, ali kad zaista nekome zapne, e hajmo tad zapet. To je za mene velicina i dar, a ne kesa...sta je kesa uostalom?-simbol laznog sjaja, mita i korupcije
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.12.2011 22:33:18 >
Pa i neka je tako i kazem hvala bogu al nemojte nam brate kukati kad dodjemo i pricati nam iza ledka da smo skrti. Imamo i mi djevu i svoje najblize nemamo milione. Bufite zafovoljni i sa sitnim poklonima jer dok vam svima kupimo nama je puno. A kupimo vam zaista od srca. I pitajte nas ponekaf kako smo imamo li i mi probleme u zivotu i mi smo ljudi a ne vanzemaljci. I najvise sam se uclanila zbog prvog posta gospodje vesele. Ovoj hanady zeni svaka cast.
Samo si potvrdila ono sto je vesela pisala. Niko ti nije kriv sto imas ne zahvalne prijatelje i rodbinu. Ne vidim da je iko napisao da mu nije dovoljan taj poklon sto se donese, cak sta vise i vrati se.
I ja mislim da te kese samo narod udaljuju, nazalost.Te kese postale su simbol moci, ko ima vise, bolje, skuplje ili pak simbol dokaza ljubavi i bliskosti. To je za mene zaista zalosno.
Zar nije bolje doci ''prazne ruke'', a pogurati kad zaista nekom treba? Jb majicu, mikser...svi to imamo, ali kad zaista nekome zapne, e hajmo tad zapet. To je za mene velicina i dar, a ne kesa...sta je kesa uostalom?-simbol laznog sjaja, mita i korupcije
mi smo se povde davni dana odvikli tih kesa. zna se kad se nosi poklon, rodjendan, bajram, bozic i to je to. djeci do duse uvjek ponesem nesta slatko ali ostalim nista. I tako je super
Mamba da ti kazem vjeruj mi da nemam kontakta sa bilo kim , ali da su hladni jesu , bar nisu kao nas narod sto bi se reklo VRELE KRVI . Sto se tice tasne od moje jetrve curica nosi tako tesko tasnu da je meni teska jer mora ta da bude ne slucajno ruksak , sto se tice skolstva ja mislim da nasa skola je puno teza nego ovdje smao eto niko to ne cjeni . Ne znam ni ko si ni sta si, ali ako ovako pises nakon 5 godina boravka bilo gdje o narodu s kojim si toliko loseg prosla , o narodu s kojim si granate , glad tugu i jada prosla onda se zapitah malo. Nisam za pretjerivanje ni tamo ni ovamo svi smo mi ljudi i djelimos e na dobre i lose.
< Poruku je uredio Mirkica -- 10.12.2011 21:16:16 >
Hej a kad se postaje dijaspora???? Ja sam tek 7 godina ovde,jesam li vec postala jedna od njih? S tim da cesto idem u Bosnu ne osjecam se tako Kako moje drugarice kazu "nemozemo te ni pozelit,ti vec ponovo dodjes"
Pa i neka je tako i kazem hvala bogu al nemojte nam brate kukati kad dodjemo i pricati nam iza ledka da smo skrti. Imamo i mi djevu i svoje najblize nemamo milione. Bufite zafovoljni i sa sitnim poklonima jer dok vam svima kupimo nama je puno. A kupimo vam zaista od srca. I pitajte nas ponekaf kako smo imamo li i mi probleme u zivotu i mi smo ljudi a ne vanzemaljci. I najvise sam se uclanila zbog prvog posta gospodje vesele. Ovoj hanady zeni svaka cast.
Samo si potvrdila ono sto je vesela pisala. Niko ti nije kriv sto imas ne zahvalne prijatelje i rodbinu. Ne vidim da je iko napisao da mu nije dovoljan taj poklon sto se donese, cak sta vise i vrati se.
i ja, ne znam šta ću sa svojim stvarima, svaka hedija mi je suvišna, iskreno.... kakvi pokloni od dijasporaca? ni na hatru mi nisu, kad dolaze ja uvijek imam trošak, ja njima kupujem poklone, plaćam izlaske i sl, pri tom mislim na raju a ne na familiju s kojima je bara bara
dijasporci su svi oni koji su silom prilika morali napustiti svoju zemlju neko zbog ratnih dešavanja, neko zbog neimaštine i sl
Eh znaci ja ne spadam u tu kategoriju
Veselaaa ja prvi put cujem da neko ko dodje na odmor ocekuje od onoga ko zivi u Bosni...Svako ko krene na odmor ponese novac za taj odmor,npr..i ti kad ides na more poneses novac il ako odes negdje drugo isto tako...I ne ocekujes da ti neko drugi placa i poklone daje...Malo mi to pravo cudno Al svako ima svoje i svako radi onako kako misli da je najbolje...Zato ja uzimam samo svojim roditeljima i sestri nesto da ne bi bilo ovakvih komentara kao sto su ovde napisane...Jer su neki fakat suvisni!!!
dijasporci su svi oni koji su silom prilika morali napustiti svoju zemlju neko zbog ratnih dešavanja, neko zbog neimaštine i sl
kod mene je bilo dobrovoljno nije bilo na silu jesam li ja dijasporac
Veselaaa ja prvi put cujem da neko ko dodje na odmor ocekuje od onoga ko zivi u Bosni...Svako ko krene na odmor ponese novac za taj odmor,npr..i ti kad ides na more poneses novac il ako odes negdje drugo isto tako...I ne ocekujes da ti neko drugi placa i poklone daje...Malo mi to pravo cudno Al svako ima svoje i svako radi onako kako misli da je najbolje...Zato ja uzimam samo svojim roditeljima i sestri nesto da ne bi bilo ovakvih komentara kao sto su ovde napisane...Jer su neki fakat suvisni!!!
dinci slazem se i meni je bas cudno ovo sto vesela pise iskreno prvi put cujem ?????? ali et nemajuu svi kucu kao vesela pa bolan docu dijasporci da je gule kontaju ebo dijasporu ova ima vise
ja kako znam tu sam nedje pogodila s definicijom a ne znam što sve one koji odu vani živjeti zovemo dijasporcima? ako se ne varam nekad su se samo Jevreji protjerani sa svojih ognjišta zvali dijasporcima?
negdje sam to davno čitala al hele nejse, mi kažemo za svakog ko je rodjen u Bih pa i one koji su rodjeni u susjednim zemljama da su djasporci... za ove iz susjednih zemalja kažemo dijasporci ukoliko posjećuju BiH
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
dinci slazem se i meni je bas cudno ovo sto vesela pise iskreno prvi put cujem ?????? ali et nemajuu svi kucu kao vesela pa bolan docu dijasporci da je gule user posted image user posted image user posted image user posted image kontaju ebo dijasporu ova ima vise user posted image user posted image
ma ne, nisam ni ja mislila da nekog oderašo do jaja, nego očekuju i normala im je da ih njihovi prijatelji izvode po Sa i plaćaju im, ponašaju se kao gosti itd a imaju zahtjeve razne, ćevapi, muzika uživo bar jedno veče, koncert nekog narodnjaka i sl A neki Bosanci sebi ni godišnje ne priušte takvo što jer nisu pri parama al kad dodju dijasporci potrude se pa dovoljno je da čuješ kako su ovdje male plate i da zaista nikada ne dozvoliš da ti neko od tih ljudi plati bilo što
i šega su mi oni dijaposrci koji svo vrijeme boravka šetaju, izlaze, idu na more a kad se vrate tamo odakle su došli e onda nazovu da te zamole da im kupiš il pribaviš, popraviš i sl za stan koji imaju u Sa jer oni nisu imali vremena kad su dole bili
jedna moja rodica je pravila kuću u Sa i kaže meni, ti ćeš mi završiti kupatilo i bar jednu sobu da kad dodjem imam gdje biti ....
dinci slazem se i meni je bas cudno ovo sto vesela pise iskreno prvi put cujem ?????? ali et nemajuu svi kucu kao vesela pa bolan docu dijasporci da je gule user posted image user posted image user posted image user posted image kontaju ebo dijasporu ova ima vise user posted image user posted image
ma ne, nisam ni ja mislila da nekog oderašo do jaja, nego očekuju i normala im je da ih njihovi prijatelji izvode po Sa i plaćaju im, ponašaju se kao gosti itd a imaju zahtjeve razne, ćevapi, muzika uživo bar jedno veče, koncert nekog narodnjaka i sl A neki Bosanci sebi ni godišnje ne priušte takvo što jer nisu pri parama al kad dodju dijasporci potrude se pa dovoljno je da čuješ kako su ovdje male plate i da zaista nikada ne dozvoliš da ti neko od tih ljudi plati bilo što
pa ima i ovde naroda koji nemaju , neki u bosni imaju vise od nekih ovde
ma da iskreno nisam nikad videla da nekome dijasporcu ukucani ili prijatelji bilo sta placaju bas nikad a leti nas bas ima dole
Estakverulah vesela ja čudnih ti prijtelja i familije koji su u dijaspori
Sve bih ja to sa tim tvojim iskustvom otkačila odavno, čuj da joj ja sređujem stan a ona se šetala po moru
i šega su mi oni dijaposrci koji svo vrijeme boravka šetaju, izlaze, idu na more a kad se vrate tamo odakle su došli e onda nazovu da te zamole da im kupiš il pribaviš, popraviš i sl za stan koji imaju u Sa jer oni nisu imali vremena kad su dole bili
jedna moja rodica je pravila kuću u Sa i kaže meni, ti ćeš mi završiti kupatilo i bar jednu sobu da kad dodjem imam gdje biti ....
vesela svakakvog svijeta ima i svakakvih budala