|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
11.12.2011 15:11:48   
veeseelaa
Sve bih ja to sa tim tvojim iskustvom otkačila odavno, čuj da joj ja sređujem stan a ona se šetala po moruuser posted image

pa ona konta ja sam ovdje cijelu godinu hahaha ko veli ajde naći ćeš vremena
inače ne bi ih otkačila zbog toga, za Boga nije me ubila hahahah uvijek prvi put uradim i bezobraznu potražnju usluge a drugi put izbjegnem al svakako nije razlog za odjebavanje user posted image
i gluplje su mi usluge tražene user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 776
11.12.2011 15:11:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

dinci slazem se i meni je bas cudno ovo sto vesela pise iskreno prvi put cujem ?????? ali et nemajuu svi kucu kao vesela pa bolan docu dijasporci da je gule user posted image user posted image user posted image user posted image kontaju ebo dijasporu ova ima vise user posted image user posted image

ma ne, nisam ni ja mislila da nekog oderašo do jaja, nego očekuju i normala im je da ih njihovi prijatelji izvode po Sa i plaćaju im, ponašaju se kao gosti itd a imaju zahtjeve razne, ćevapi, muzika uživo bar jedno veče, koncert nekog narodnjaka i sl
A neki Bosanci sebi ni godišnje ne priušte takvo što jer nisu pri parama al kad dodju dijasporci potrude se user posted image pa dovoljno je da čuješ kako su ovdje male plate i da zaista nikada ne dozvoliš da ti neko od tih ljudi plati bilo što

pa ima i ovde naroda koji nemaju , neki u bosni imaju vise od nekih ovde  user posted image

ma da iskreno nisam nikad videla da nekome dijasporcu ukucani ili prijatelji bilo sta placaju  bas nikad a leti nas bas ima dole

ma Bogami mirkice ja sam plaćala i to se u lokalu ''posvađamo'' oko novčanika ko će prije platiti...
više me bilo sramota da oni plaćaju sami...bogami
pa za lijepo društvo svoje što ne bih i ja jednom izlazak platila...
aman pa ja ti bila iz dijaspore ja iz Bosne pare su pare brate....
i tebi trebaju ko i meni...ha ja.
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 777
11.12.2011 15:13:30   
veeseelaa
pa za lijepo društvo svoje što ne bih i ja jednom izlazak platila..

ma ne jednom, nego u istoj razmjeru ...
meni šega da mi iko išta plaća, zna se red....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 778
11.12.2011 16:07:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

dinci slazem se i meni je bas cudno ovo sto vesela pise iskreno prvi put cujem ?????? ali et nemajuu svi kucu kao vesela pa bolan docu dijasporci da je gule user posted image user posted image user posted image user posted image kontaju ebo dijasporu ova ima vise user posted image user posted image

ma ne, nisam ni ja mislila da nekog oderašo do jaja, nego očekuju i normala im je da ih njihovi prijatelji izvode po Sa i plaćaju im, ponašaju se kao gosti itd a imaju zahtjeve razne, ćevapi, muzika uživo bar jedno veče, koncert nekog narodnjaka i sl
A neki Bosanci sebi ni godišnje ne priušte takvo što jer nisu pri parama al kad dodju dijasporci potrude se user posted image pa dovoljno je da čuješ kako su ovdje male plate i da zaista nikada ne dozvoliš da ti neko od tih ljudi plati bilo što

pa ima i ovde naroda koji nemaju , neki u bosni imaju vise od nekih ovde  user posted image

ma da iskreno nisam nikad videla da nekome dijasporcu ukucani ili prijatelji bilo sta placaju  bas nikad a leti nas bas ima dole

ma Bogami mirkice ja sam plaćala i to se u lokalu ''''''''''''''''posvađamo'''''''''''''''' oko novčanika ko će prije platiti...
više me bilo sramota da oni plaćaju sami...bogami
pa za lijepo društvo svoje što ne bih i ja jednom izlazak platila...
aman pa ja ti bila iz dijaspore ja iz Bosne pare su pare brate....
i tebi trebaju ko i meni...ha ja.
user posted image

pa to i kazem da nije dijasporac ne bi bilo cudno al je strasno  ako dijasporcu pice plate user posted image jer je pice jeftino ili sta vec 
ja bi se toliko uvredila da cujem kad mi je komsinica kupila deci sladoled da je posle pricala kako mi je kupila a ja skrta bila user posted image mislim ako nekog vodis i placas mu  ili izvodis, cas_tis    nemoj se bratze  posle zaliti  iza ledja  ogovarati

ne mislim na nikoga osim taj odnos domaci-dijasporac

sto bi se reklo po RR - no frks user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 11.12.2011 16:21:01 >

Neposredna veza do poruke: 779
11.12.2011 17:23:33   
jasmin
Tema je otisla u pravcu `nigdje veze`.Skrtih ljudi koliko ima van BiH ima i u njoj.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 780
11.12.2011 17:31:18   
klemzi

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tema je otisla u pravcu `nigdje veze`.Skrtih ljudi koliko ima van BiH ima i u njoj.

Ja dođoh da ovo napišem user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 781
11.12.2011 17:35:10   
InLove

IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja dođoh da ovo napišem user posted image

U potpunosti se slazem s tobom Jasmin.

Ne mogu da vjerujem da se jos uvijek raspravlja o jednom te istom user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 782
11.12.2011 19:48:52   
mersiha 77
vala je ovo vise postalo dosadno jedno te isto se pise stalno
ma hajde vise napravite zakljucak pa da idemo dalje
da mi pisete kako je u kojoj zemlji,jel ljepse nego u swe da znam hoculi se selitiuser posted image
"jer pametan ide gdje mu je bolje a budala gdje se rodio kaze jedna stara poslovica"
pa ja odlucih da je poslusamuser posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 783
11.12.2011 20:46:52   
chantal
"jer pametan ide gdje mu je bolje a budala gdje se rodio kaze jedna stara poslovica"
pa ja odlucih da je poslusam

Ne zakuhavaj dodatno,vidiš da malo fali  user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 784
11.12.2011 21:56:14   
mersiha 77
ma nezakuhavam majke mi samo mi je vise dodijalo sta se sve prica na ovoj temi
a poslovica je bogami takva a ko meni nevjerujete onda pitajte nekoga starijeg
ili potrazite na netu!

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 785
12.12.2011 0:22:15   
Galicia
Mersiha od danas te zovem Majka Tereza. Gdje god je atmosfera napeta, ti pokusavas neki mir da uvedes. Gladis situaciju, skreces sa teme, sve u dobro bit zenica. Sve je to fino, ali nekad je fino i zategnuti odnose, razmjeniti misljenja, bez da se posvadjamo.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 786
12.12.2011 8:18:24   
mersiha 77
Galicia bas ti hvala bicu  PONOSNA da me zoves MAJKA TEREZA user posted image
ma nevolim ti ja ta prepucavanja ako nemoram,eto zato
a i nekazem da je lijepo isto znati i druga misljenja

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 787
12.12.2011 11:28:53   
veeseelaa
"jer pametan ide gdje mu je bolje a budala gdje se rodio kaze jedna stara poslovica"

user posted image slažem se

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 788
12.12.2011 11:32:51   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

ma nezakuhavam majke mi samo mi je vise dodijalo sta se sve prica na ovoj temi

I ja nešto kontam, i primjećujem da jedni te isti tupe zube na ovoj temi. user posted image
Brate koliko je teško meni i mom djetetu ovdje iz jednog razloga, toliko je teško onom preko bijelog svijeta što je otišao "stomakom za kruhom".

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 789
12.12.2011 22:07:15   
mersiha 77
blue rose bas tako potpisujem od rijeci do rijeciuser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 790
18.1.2012 10:48:20   
ena23
ja cu se eto, haman, seliti van iz ove drzave. sa svojom djecicom i muzem naravno. iskreno, tek sada shvatam svu ozbiljnost situacije, u jednu ruku mi drago sto cemo aBd vidjeti i taj evropski nacin zivota,u drugu ruku mi zao, zao i tesko i mucno, sto mi djeca nece imati nikog, ama bas nikog svoga blizu, ko moze na kafu da navrati...

tesko mi je, ne znam zbog cega, i pisati trenutno, ali sam dosla da zamolim forumasice koje mozda takodjer nemaju nikog svoga blizu da se jave sa iskustvom (m.i.n.a. mila ako citas javi se i na p.p.), rjecima ohrabrenja ili podrske, ili mozda cak i savjetom da ipak ostanemo u BiH jer je pretesko zivjeti poptpuno sam???

ljubim vas i pozdravljam sve

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 791
18.1.2012 10:54:05   
veeseelaa
ena nisam shvatila zašto ideš vani? zbog ekonomske situacije u BiH?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 792
18.1.2012 11:01:14   
ena23
pa ne bas. mm i ja imamo fine poslove i koliko-toliko normalan zivot, nista spektakularno ali nismo ni bijeda, imamo tambeni kredit doduse ali ko nema kredit na ovaj ili onaj nacin... sta ja znam, neki bosanski prosjek. medjutim muzu nude mnogoooooo bolji posao i mLogo puno vecu platu u holandiji... vecina ljudi mi govori da sam luda sto uopste razmisljam ali eto, ja razmisljam da li je vrijedno...

p.s. za koji trenutak cu otici na dva-tri dana na mjesto gdje nema interneta pa nemojte mi zamjeriti ako se ne javim

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 793
18.1.2012 11:06:44   
mala_sa
Ena duso na pocetku jeste tesko, jako tesko, ali se i jako brzo naviknes. Nadjes neki svoj ritam zivota, i vrijeme ti proleti za cas. Onda odes kod svojih, lijepo se provedete i opet se vratis svojoj kucici (vidjet ces da ces vremenom zeljeti da se vratis svojoj kuci, jer covjek pozeli onaj svoj mir i ritam na koji je navikao). Takodjer sad je i ovaj bezvizni rezim, tako da ti stalno moze neko dolaziti.
U koju god zemlju EU da odes, upoznat ces nekoga od nasih sigurno, jako puno nas ima po EU. A mozda nadjes i neku od zenica sa RR, jer nas jako punoo tipka na RR.

Saljem ti veliki user posted image podrske, i sta god da odlucito to je sigurno najbolje kako za tebe i tm, tako i za tvoju djecicu...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 794
18.1.2012 11:23:47   
Hanady RR
enauser posted image

ja nemam savjet dali otići ili ne...
o tome ćete najbolje vi donijeti odluku...

ja ti želim sreću do srca što gid da odlučite...i sugurna sma i ovdje i tamo imate ćete svoju sreću ....

user posted image user posted image
PS. može jedna kafa prije nego nam odešuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 795
18.1.2012 11:32:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ena23

ja cu se eto, haman, seliti van iz ove drzave. sa svojom djecicom i muzem naravno. iskreno, tek sada shvatam svu ozbiljnost situacije, u jednu ruku mi drago sto cemo aBd vidjeti i taj evropski nacin zivota,u drugu ruku mi zao, zao i tesko i mucno, sto mi djeca nece imati nikog, ama bas nikog svoga blizu, ko moze na kafu da navrati...

tesko mi je, ne znam zbog cega, i pisati trenutno, ali sam dosla da zamolim forumasice koje mozda takodjer nemaju nikog svoga blizu da se jave sa iskustvom (m.i.n.a. mila ako citas javi se i na p.p.), rjecima ohrabrenja ili podrske, ili mozda cak i savjetom da ipak ostanemo u BiH jer je pretesko zivjeti poptpuno sam???

Draga Ena
isto kao da se preselite u neki drugi grad u BiH...samo puno bolji i kvalitetniji zivot
imacete fazu adaptacije...prvih mjeseci vam niko i nista nece faliti jer cete se privikavati
kasnije...kada se malo adaptirate...pozeli covjek...prirodno...al nije bogu iz nogu
i ovo sto vec rekose...covjek se navikne na svoj red i ritam...pa te pocne u neka doba nas nered zivcirati

Vjeruj mi...djeci ce najbolje biti...mozda prvih god. dna dok ne nauce jezik...mozda i bude malo suza...al nista sto nece proci ...sam zivot je kvalitetniji...nauciti jos jedan jezik...to su stvari zbog kojih vrijedi i nekad pretrpjeti nostalgiju

Ja se zaista ne bih premisljala...zivjela saam  dugo vani...vratila se...sad bih rado opet negdje...pa milina ti je samo da se mozes iskljuciti i nerazumjeti razgovore i kukanje u javnom prevozuuser posted image ja to majkemi pozelimuser posted image

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 796
18.1.2012 12:08:09   
mersiha 77

IZVORNA PORUKA: ena23

draga moja Enice jeste tesko na pocetku,ali evo rekla ti je mala_sa i potpisujem
ja sam bila u svedskoj samo nekoliko mjeseci i otisla sam kuci na ljeto i vjeruj mi da sam kjedva cekala da se vratim kad vidis kako je dole i ovdje,tek onda ces shvatiti o cemu ti pricamo
a kad te zaokupe druge stvari nece ti past na pamet da pijes s nekim kafu osim kad odes na odmor
a moje licno misljenje je da takva prilika ne pruza svaki dan,pa razmisli,opet cete ti i tvoj muz najbolje naci kompromis
zelim ti srecu i mislim da ce za tvoju djecu biti najbolje to rijesenje
neznam svako ima svoje razmisljanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 797
18.1.2012 12:32:19   
Mirkica
ena ja sma ti vec pisala o svom stavu o prednostima i manama zivota ovdje. I jos samo da dodam LAKO JE SE NAVICI NA BOLJE .
Svi ovi sto pricaju BOsna moja majka cici mici , ma ne bi se u istu vratili ni za zivu glavu . Tvoja djeca za nekoliko godina mozda nece ni imati neku  zelju da idu u BIH zalosno ali istinito oni mali se naviknu ovdje i kada sa ovim zivotom srastu za taj dole nista ih en veze , tebe ce vezati uvjek jer si otisla kao zrela osoba , ali pogledaj kad god ti je kapa puna tog zivota , uredjenog gdje sve ide po planu i programu uvjek mozes sjesti u auto i odletiti u Bosnu biti koji dan i opet nazad .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 798
18.1.2012 13:58:08   
Galicia
Ena, zelim vam srecu da uspijete u svojim planovima.
Ja sam na zapadu vec 20 godina. Promjenila sam ne samo drzave nego i kontinente. Imala bih ti dosta pisati i negativno i pozitivno. I jedno i drugo je uticalo na mene kao licnost.
Vidim da te najvise muci to sto nemate nikoga. Vjeruj mi na rijec, da ces upoznati dosta ljudi. Bice tu i razocarenja ali i radosti.
Ja koliko znam ima na RR finih zenica iz Holandije. Uvijek mozes stupiti u kontakt sa njima, a vjerujem da ce i one biti od pomoci u svemu.
Sretno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 799
18.1.2012 14:08:38   
Nedi
Da sam ja u pitanju otisla bih bez razmisljanja. Ali opet ti znas najbolje sta je najbolje za tebe i tvoju porodicu

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Top Shop
Đenifer

Kupujete li proizvode u Top Shopu i sa kojim ste zadovolji. ?!! Nude ih dosta, ne izgledaju loše, čak primamljivo, ali........ koliko su učinkoviti i efikasni za novce koje nude.

Kupujem (51%)

Ne kupujem (49%)

Broj svih glasova: 57

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *