mala_sa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (6.12.2011 16:06:25)
|
Vidim ovdije se pravo kude dijasporci [sm=smiley36.gif] I ja sam tako govorila do prije 3-4 godine, dok nisam upoznala mm i odlucila da se odselim sa njim u "dijasporu". Da se razumijemo meni u BiH apsolutno nista falilo nije, hB imam roditelje koji jako dobro zive i za mm sam se udala iskljucivo samo iz ljubavi prema njemu. Ovdije sam vec 2,5 godine. Na pocetku jeste bilo tesko, falili su mi roditelji, braco i seka, prijateljice...ali isto tako jedino ja znam koliko sam samo suza prolila jer mi je moja ljubav daleko, jer ga nemogu zagrliti kad god mi je volja, i sto svaki put kada se vidimo znamo da se uskoro moramo opet rastaviti...eh zato smo i odlucili poceti nas zajednicki zivot. Slazem se ja sa svima vama da ima svakakvih dijasporaca, ali isto tako nikada nemojte generalizirati stvari i govoriti ja nebih nikad - jer niko nezna sta ga sutra ceka. Ja sam prva ovdije upoznala ljude "sa dna kace (sto bi nas narod rekao)", ali isto tako i ljude koji su ti spremni u svakom trenutku pomoci - neocekujuci nista zauzvrat. Oko poklona i davanja novca: poklone kupujem iskljucivo samo svojima jer samo njima znam ukuse, a novac uvijek dam direktno djeci ili ostavim mami (pa ona uruci "starijima") Prica se i o posjetama frizeru, zubaru, automehanicaru: pa naravno da ce mm odvuci auto kod mehanicara jer mi prelazimo 2 hilajde km u jednom pravcu - i nezelim rizikovati svoj zivot pri povratku zbog toga sto je neki dio pri kraju i svaki cas moze da se pokvari... idem i kod kozmeticara i frizera jer to i ovdije radim svaki mjesec - i nepada mi napamet dole hodati ko majmun samo zato sto ce se neko naci da komentarise kako se "furamo" kad dodjemo - a ovdije sjedimo rascupane i kojekakve kuci...Mislim stvarno ako ljudi nemaju drugog posla nego naglabati kad ko ide frizeru - pa neka naglaba - ja cu opet da odem jer mi se tad ide
|
|
|
|