RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Hannica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (8.10.2013 9:33:48)

IZVORNA PORUKA: Mia

IZVORNA PORUKA: Idina mama

Hoce li iko ostati u Bosni? Svi odose... Mogu li svi otici? Mozda se ipak nesto treba popraviti u Bosni...

Predlazem da se zamijenimo ... da vi iz Njemacke dodjete u Bosnu da popravite stvari, a mi iz Bosne cemo se u medjuvremenu patiti u Njemackoj [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Dobra ideja.[sm=smiley36.gif] Nek' i oni pokusaju.

Hannica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (8.10.2013 15:06:56)

Placa li se prijava za ovu lutriju americku. Meni sad zaova kaze 160 Km,a ja nigdje nisam procitala.[sm=zmeden.gif]

kaktuscic -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (8.10.2013 22:27:52)

Ne placa se prijava. Onog koga izvuku placa preglede ( na dvije poliklinike u Sa mogu se obaviti pregledi prije nego se krene, to je sve sto se ))))placa nekih 300 KM otprilike za porodicu) i avionska karta. Sitnica :)))

Mirkica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (21.5.2014 16:13:44)

oovh dana ne mogu a da ne sakrijem koliko am ponosna na Dijasporu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] svaka cast dobri ljudi dobrog srca koji daju , i daju bez pitanja gdje ide kome ide nego samo geldaju da sto vise pomognu , toliko sam ponosna na nase organizacije , Dzemate , na sve sto je Bosansko svaka cast [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (22.5.2014 12:39:54)

[sm=bravo.gif]

Lumia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (10.7.2014 12:47:25)

Zenice drage,
zamolila bih vas koje ste nedavno otisle u Njemacku da mi objasnite sta konkretno vas je pitalo u ambasadi i koliko dugo vam je trebalo da dobijete vizu.Svaki savjet,sugestije i iskustvo bi mi jakooo dobro doslo.Imam termin uskoro i veoma sam nervozna hocu li proci ili ne.MOLIM ZA SAVJET !!!! hvala[sm=smiley1.gif]

Mirkica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (10.7.2014 16:37:38)

IZVORNA PORUKA: Lumia

Zenice drage,
zamolila bih vas koje ste nedavno otisle u Njemacku da mi objasnite sta konkretno vas je pitalo u ambasadi i koliko dugo vam je trebalo da dobijete vizu.Svaki savjet,sugestije i iskustvo bi mi jakooo dobro doslo.Imam termin uskoro i veoma sam nervozna hocu li proci ili ne.MOLIM ZA SAVJET !!!! hvala[sm=smiley1.gif]

a gdje iams termin u SA u njemackoj abasadi ??? Ja sam imala razgovor prije nekoliko godina tj. 5 ali ovdje u opstini kod njih i vala svi su se odvalili smijati kada su mi postavili razlog mog dolazka za De a ja trudna stomak do zuba , a u ambasadi mogu te pitat (kako sam cula) sto ides kako zasto tako neke gluposti da vide (ako si se udala pa cekas na osnovu muza vizu) jel stupas u brak s muzem iz interesa ili bas u brak radi braka sto bi se reklo , ma ne brini jedino ovo oko nejmackog sto moras poloziti , ne znam kako si dobra sa njemackim jezikom .

Lumia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (11.7.2014 11:31:36)

U nNjem. ambasadi mi je termin.Brak je iz interesa,a imam dvoje djece u dobi od 8 i 10 god. bojim se da ih ne budu ispitivali,a tolikoooo sam ulozila novca,zivaca i truda za bolju buducnost svoje djece.Jezik govorim odlicno i tamo me posao vec ceka,ostanem li ovdje ne znam kako cu kupiti knjige za skolu ,a kamo li ostalo :(.Zato svaki savjet,sugstija bi mi itekako dobro dosao :)

mala_sa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (12.7.2014 2:21:41)

Lumia, prvo zelim ti svu srecu ovoga svijeta da uspijes u svojoj namjerni, i svojoj djecici osiguras najbolju mogucu buducnost. Ja isto ne znam za proceduru u Nj ambasadi, jer sam ja otisla za Fr. I tada prije 5god, samo su me pitali osnovne stvari: zasto idem, kako sam upoznala mm, sta planiram raditi kad odem tamo, koliko smo vec zajedno; bas nista privatno pitali nisu. Budi opustena koliko mozes i bit ce sve uredu [sm=smiley1.gif]. Javi se kad sve prodje [sm=smiley1.gif].

Lumia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (13.7.2014 14:29:41)

Hvala mala_sa ,brine me samo da mi djecu ne bi ispitivali.Brak je izkljucivo radi interesa,a to mi je viza za buducnost moje djece.Termin se blizi i zaista bih voljela da se javi jos par forumasica koje su prosle kroz ovu proceduru ili koje znaju nekog ko je i kako prosao.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 52 53 [54]