Anoniman -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (6.12.2011 15:05:17)
|
IZVORNA PORUKA: Emica_sa Ali marina normalno je da gledaju kroz imovinu,kada ovdje ljudi rade za 500 KM,i onda dode njegov rodak iz Francuske sa autom od 100000 KM i onda pocne sa pricom kako i njima tamo nije lako,a covjek ovdje nema da da dijetetu marku za skole svaki dan[sm=smiley13.gif] Pa jbt ja rekoh jednom mogu sad otici i uzeti sebi mecku od 700.000kr nije frka, frka je drzati je morala bi raditi 24 dnevno samo osiguranje da joj placam a gdje benzin ,putarina i ostale preverzije koje dolaze oko toga...Ali to nije moj cilj u zivotu danosim rolex sat ,nosim bundu i ozim merdzu kako bi me neko gledao ko Boga,nikad....I zalosno mi je kad nas narod misli da ovdje ljudi imaju pogotovo Danska ,hoces kucu 2 miliona nemas odes u banku uzmes kredit hosh mecku i tu jedan lkredit e kad se napucas kredita mecka stoji 11 mjeseci na parkingu a pajdo se vozi na posao biciklom jer se stedi za Bosne i kad dodje dole niko ne zna da on ne vidi ni sunca ni mjeseca,da jede pitu nego svi zinu na tu meckicu i automatski misle jebo teee vidi merdzeeeee oooo to rodjakk,,koliko ide na sat???Pa im jos ovaj pokaze sliku kuce a narod pomanita jooj jes vam finooooo hocu i ja za njemackuuuuu....Dok sam radila ko prevodilac hmmm svastta sam vidjela i sto se tice ratnih doseljenika a i onih od prije...Oni sto su prije dolazili su radili po mesarama ko fizikaneri danas se svaki od njih drzi za ledja ,svi krivi ko upitnici....Napravili vile dole pa sad jos rade po stare dane po dva posla da napravve jos koju...Znam ih bezbroj koji su iz sta nam nekih sela kesom kupili stanove po Sarajevu .... Ja ne znam mislim boli me peta sa ko misli o meni ili ne misli furam svoj zivot...I ne razmilsjalm o tome pomognem svojoj majci i famliji koliko mogu ,madaoni ne ocekuju ,pogotoo moja mama,nikad krune nije trazila....Ali za nju uivijek ima....Trudim se da pomognem i u humanitarnim akcijama od srca brate .... Nigdje nema dzabaleski ,samo mogu reci ovdje jeste dobar sistem,nmmozes se preskolovati 15 puta dok ne ciknes,pa ako nema posla za frizere ima za pekare,fizioterapeute itd ....Drzava se brine da narod ne gladuje i ne sjedi kuci....
|
|
|
|