novi kolacic -> RE: Policistični jajnici - PCOS (19.8.2011 14:51:51)
|
Ja idem kod Zelije-Velije i pijem Gluformin. Imam inzulinsku rezistenciju i za sad mi nista nije pomogao. I dalje sam debela, cak i deblja neg sto sam bila prije pocetka pijenja tih tableta, jer sam valjda ocekivala cudo! Prije tableta sam smrsala sa 130 na 107 kg, sad sam negdje na 113...Razocarala sam se kad mi je ginekolog rekao da ni ne pomislja da mi pomogne da zatrudnim (Hazdiomerovic) dok jos ne smrsam. Bila sam razocarana jer sam mislila da je ovo dovoljno :(. Al ipak, zenama koje su debele, ne bih preporucile da se vrijedaju zbog toga jer debele radaju, vec da probaju dalje skidati kile, i ja cu probati...Govorim vam iz licnog iskustva, jer sam prvo dijete zanijela sa 113 kila i porodila se sa 128. Ugrozen je bio zivot i djeteta i mene. Imala sam strasne bolove zbog pritiska djeteta, sala i unutrasnjih organa na medunozje, jedva sam hodala, gestacijski dijabetes i hipertenziju....Lezala na Ginekologiji 2 mjeseca i drzali me na dijeti...>zamislite moju trudnocu, zadnja 2 mjeseca kad sve zelje za hranom se ispolje, a meni daju po obroku krisku hljeba bez imalo soli i povrce na vodi bez soli i neslani komadic bijelog mesa i sl.....Onda nisu mogli odrediti koliko sam trudna jer su ciklusi mi bili na 4-5 mjeseci, pa nismo znali kad sam zatrudnila....Zbog debljine i posljedica isla sam na carski, tesko sam se oporavila od istog zbog pritiska sala na rez, a dijete se rodilo sa lose razvijenim centrom za disanje i vracali smo ga iz mrtvih, doslovce ozivljavali, prva 2 mjeseca zivota. Doktori nikad nisu otkrili sta je djetetu, iako sam ja uvjerena da su je izvadili prerano.... Post je podugacak, al samo zelim skrenuti paznju na to da sam ja nesretna kad me dr. naruzi i kaze da sam predebela za trudnocu i ja pomislim da ima i debljih, al vjerujte da sve trebamo prvo obezbjediti same najpovoljnije uslove za razvoj tog djeteta, sa svoje strane uciniti sve sto je u nasoj moci, pa tek onda kriviti dr. Jer sta da se mom djetetu nesto desilo, da nije prezivjelo, a lako se to moglo desiti, cijeli zivot bih krivila sebe i svoju debljinu... Nama sa policisticnim jajnicima i inzulinskom rezistencijom je mnogo teze smrsati neg ostalim zenama, al moramo priznati da nije sve i u hormonima, vecina od nas zaista i jede vise neg sto treba...
|
|
|
|