|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
13.9.2012 15:24:04   
miimii
ena 85 nemoj da brines..vjerujte mi,meni se cijeli svijet srusio kad sam izgubila bebu..plakala sam stalno..i bas prvi put kad sam sa muzem bez zastite spavala ostala sam trudna..mislila sam ajde necu odmah ostati trudna ako samo jednom omanem hehhe i eto bog dragi je odmah dao..mada mi je doktorica rekla da moram cekati tri mjeseca ili tri menstruacije da dobijem medjuti dobila sam dvije trece nisam docekala hehe..sad sam presrecna...nemogu vam opisati osjecaj svaki put kad se beba mice u meni..a to se desava jako cesto i jako nemirna beba ali to su sve slatke muke koje me cine sretnom..i jedva cekam da je rodim..polako se pripremam jer vrijeme brzo prolazi pocetkom decembra bih trebala svoju curu donijeti na svijet akobogda..budite mi jake jer bolje sutra postoji

(odgovor članu milocamia)
Neposredna veza do poruke: 2401
18.10.2012 8:46:09   
grozđe
Nisam mislila da cu ikada biti na ovoj temi, pogotovo jer je sve bilo u redu do prije 2 sedmice ( plod je bio napredan a ja se odlicno osjecala)...Par dana nakon tog prvog ultrazvuka dobila sam jaku upalu mokracnih kanala ( tako mi je rekao doktor u Domu zdravlja)... pila sam samo brusnicu i limunadu....
smedji iscjedak sam dobila prije 5 dana, da bi se on povecao prije 3 dana...
moja dijagnoza je bila: missed...
izasla sam iz bolnice jucer, uradjen abortus ( boli, ali opet nije preslo moj prag boli)....
ne krvarim, samo prvi dan u bonici...imam terapiju, kontrola za 5 dana...

Tako se htjelo, drugacije nije moglo biti... plod je vec prestao da se razvija u 6 sedmici, a ja sam uradila ciscenje u 8 sedmici...
dobro se drzim, idemo dalje...mada kada citam vase postove placem.....

(odgovor članu miimii)
Neposredna veza do poruke: 2402
18.10.2012 8:53:40   
Apotekarka
Grozdje zao mi jeuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu miimii)
Neposredna veza do poruke: 2403
20.10.2012 9:11:28   
happy girl
grožđe jako mi je žao zbog tebe i u potpunosti te razumijem kako se osjecas jer sam kroz sve prosla prije 3 mjeseca..sad ti nicije rijeci ne mogu ublazizti bol koju osjecas...ali zelim da ti kazem da ona izreka vrijedi kako vrijeme lijeci rane..tada kad bi mi neko to i spomenuo suze bi same navirale na oci,kada bi vidjela trudnicu oci bi mi zasuzile...i danas mi ponekad suze krenu ali sam shvatila da sve ima svoj razlog...dragi Bog je tako htio mozda da nas zastiti od necega jos goreg..bolje dok je ranije nego da si nosila trudnocu i do 9mjeseca pa se ne daj Boze tad dogogdilo,a događe se...
Moj savjet ti je da sacekas onoliko koliko ti doktor savjetuje i prije svega da se opustis, ja sam cekala da prodju dvije user posted image user posted image i ponovo smo u akciji ali se ne opterecavam kad cu opet zatrudniti...sve je u Bozijim rukama..
Dobro si rekla na pocetku nisi ni sanjala da bi se to tebi moglo dogotiti kao sto nisam ni ja a sada smo tek svjesne koliko je to cesta pojava i da je normalno da se i dogodi..bitno ti je da znas hvala Bogu da mozes da zatrudnis..
Zelim ti brz oporavakuser posted image user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2404
24.10.2012 8:44:47   
nadana
Nova sam na forumu... Vase savjete redovno sam citala... MM i ja radili smo na bebi 11 mjeseci, i kada se konacno desilo user posted image bili smo presretni... Medjutim, prekjucer mi se pojavio smedji iscjedak, pa prava menstrualna krv, odem kod doktora, on kaze ab spontaneus, sama cu izbaciti plod, sto se valjda jucer i desilo... Medjutim, ja sam 0- a MM B+.... to me niko nije pitao, jer kako sam citala na forumima zene bez obzira na porod ili pobacaj trebaju primiti regan... Da li sam i ja to trebala primiti, je li to propust doktora, da li je sada kasno za to.. Molim vasa iskustva... Unaprijed hvala...

(odgovor članu miimii)
Neposredna veza do poruke: 2405
24.10.2012 11:24:11   
Lejla Ka
Nadana nazovi svog ljekara ili bilo kog drugog ginekologa sa kojim možeš stupiti u kontakt i pitaj ovo pitanje.

Istina je da si trebala primiti RhoGam, i možda još nije kasno. No i ako jeste nikako nije razlog za strah i brigu, jedino u slijedećoj trudnoći trebaš navesti da si imala jednu neuspješnu trudnoću i da nisi prilila RhoGam.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu nadana)
Neposredna veza do poruke: 2406
24.10.2012 14:48:21   
nadana
Hvala puno na odgovoru...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2407
1.11.2012 19:17:40   
malen@89
Kazu da vrijeme lijeci rane,nazalost kod mene nije taj slucaj.Meni je svaki dan sve teze i teze.Neznam kako da krenem dalje,evo i danas,9 mjeseci od mog drugog spontanog,oci mi se napune suzama kad saznam da je neka od mojih drugarica trudna,kad sretnem neku trudnicu u gradu,i onda se preispitujem da li sam ja losa osoba,da li je to normalno i hoce li taj osjecaj tuge i nemoci ikada proci.Kad sam tek dozivjela gubitak bebe prihvatila sam to kao Boziju volju,trudila sam se da budem optimisticna,da nesekiram muza ,roditelje,ali tek sada vidim da sam ja ustvari bila nesvjesna stanja u kojem se nalazim,i da je sve to bila gluma.
Ovo pisem iz razloga sto neznam da li je neka od vas zenica dozivjela isto,i kako je sebi pomogla?

(odgovor članu nadana)
Neposredna veza do poruke: 2408
1.11.2012 19:59:34   
SREĆNA
Eh malena 89 žao mi je iskreno mi je žao što prolaziš kroz najteže iskustvo u životu.
Ja bih ti , iz ličnog iskustva, predložila da sve ostaviš po strani, posvetiš se sebi i svojim emocijama, pusti glumu, vidiš kako škodi.Suoči se sa svojim emocijama, prepusti im se plači sve dok imaš potrebu i vidi hoće li ti biti lakše,Kad ti dođe da plačeš, boli te, nemoj bježati od misli, što više bježiš ona te jače stiže, a stigne te svakako, od bola ne možeš pobjeći, kad osjetiš potrebu da plačeš plači ili radi ono što tebi odgovara.Ispoljavaj svoje emocije ma gdje bila i pred kim god.Ja sam plakala na ulici, u trolebusu, kod doktora, pred šefovima, pred strancima, pred poznatima pred prijateljima i neprijateljima, ja sam svoje emocije ispoljavala na svakom koraku onako kako su mi dolazile, ništa nisam držala u sebi, niti sam glumila da sam jaka, akd nisam.Nije me bilo stid nikad vjeruj mi, niko te ne razumije, osim onih koji su prošli isto.Nemaju ljudi saosjećanja, imaju ali ne u toj mjeri, koja bi tebi olakšala.
Nisi ti ni zla ni loša osoba što te boli tuđa trudnoća ili rođenje bebe, ne nikako, ja danas nakon godinu i mjesec dana ne mogu da vidim nečiju bebu, a i sama sam trudna, ponovo, zatrudnila sam baš nakon 9 mjeseci od gubitka bebe, nedostaje moja prva beba, boli kao i prvog dana ali se lakše nosim sa bolom.Najvažnije je da radiš ono što tebi odgovara i da se tako ponašaš, a ne kako bi drugi mislili da trebaš, niko ne zna kako je u tvom srcu.

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2409
1.11.2012 20:07:07   
gerberka

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

boli kao i prvog dana ali se lakše nosim sa bolom.Najvažnije je da radiš ono što tebi odgovara i da se tako ponašaš, a ne kako bi drugi mislili da trebaš, niko ne zna kako je u tvom srcu.

bas tako...
svako tvoje osjecanje je sasvim normalno...
razumijem te...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 2410
1.11.2012 20:07:15   
klemzi
Draga Malena89, tačno znam o čemu pričaš. Ja sam prije dvije i po godine izgubila svog sina, živio je samo mjesec i po, nakon toga sam imala spontani u 9. sedmici. Sve sam prihvatala i prihvatam kao Božiju volju i odredbu. Ali, isto tako sam očekivala da će vremenom biti lakše, ali nije tako. Svaki dan mi je sve teže. Ja sam se "nenormalno" dobro nosila sa svim što mi se dešavalo, ali kao da mi je tek sad savršeno jasno kroz šta sam sve prošla. Često razmišljam o danima u bolnici, o riječima doktora, o dženazi mog sina. Puno i sanjam sve što mi se događalo. Probudim se sa licem vlažnim od suza. Ali, čim se na noge podignem, zahvalim Bogu na svemu što imam, zahvalim što sam zdrava, ja i oni koje volim. Sama sebi objašnjavam da je tako sigurno bilo najbolje za mene, iako ja ne znam zašto, ali Bog zna. Kao što možeš i zaključiti, moj oslonac je vjera, u njoj pronalazim spas, i nadu. Inače sam vedrog duha i volim reći da ne volim tugu user posted image ( a ko je voli). Ali, ja se čini mi se, razbolim ako sam tužna duže od dana user posted image Tako da, draga moja, ja ti samo mogu reći u čemu sam ja našla utjehu...vjerujem da se svako sa tim stvarima nosi na svoj način, kako zna i umije. A ako je ovo 89 iz tvog nicka tvoje godište, vjerujem da će se tvoja mladost uspjeti izboriti sa svim tugama koje su se desile.
Ljubim te i misli na lijepe stvari, život je, uprkos svemu, jako lijep user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2411
1.11.2012 20:16:55   
gerberka
IZVORNA PORUKA: nadana

Nova sam na forumu... Vase savjete redovno sam citala... MM i ja radili smo na bebi 11 mjeseci, i kada se konacno desilo user posted image bili smo presretni... Medjutim, prekjucer mi se pojavio smedji iscjedak, pa prava menstrualna krv, odem kod doktora, on kaze ab spontaneus, sama cu izbaciti plod, sto se valjda jucer i desilo... Medjutim, ja sam 0- a MM B+.... to me niko nije pitao, jer kako sam citala na forumima zene bez obzira na porod ili pobacaj trebaju primiti regan... Da li sam i ja to trebala primiti, je li to propust doktora, da li je sada kasno za to.. Molim vasa iskustva... Unaprijed hvala...

nadam se da si primila, jer trebas...
ja sam primila i nakon spontanog i nakon poroda jer je mali pokupio čačin rh faktor user posted image
kod spontanih se isto primi jer se ne zna koji bi faktor plod imao

< Poruku je uredio gerberka -- 1.11.2012 20:18:07 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu nadana)
Neposredna veza do poruke: 2412
1.11.2012 23:35:09   
malen@89
neznam sta da vam kazem rasplakle ste me....
hvala vam puno na podrsci,divim vam se kako ste pozitivne i hrabre.
meni se bas nesto spicilo,dosad smo vadili nalaze,tako da nismo ni radili na bebaci,al kako je sve bilo uredu doktor kaze da se nemoramo vise cuvati,al ja nemam hrabrosti,neznam kako bi ponovo prezivjela sve to...poslije prvog spontanog sam pravila pauzu od 9 mjeseci i odma zatrudnila,ali nazalost ponovila se prica,tako da sad u meni nema trunke optimizma.
hvala vam jos jednom,divne ste

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2413
1.11.2012 23:44:05   
SREĆNA
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2414
2.11.2012 9:09:30   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: malen@89

neznam sta da vam kazem rasplakle ste me....
hvala vam puno na podrsci,divim vam se kako ste pozitivne i hrabre.
meni se bas nesto spicilo,dosad smo vadili nalaze,tako da nismo ni radili na bebaci,al kako je sve bilo uredu doktor kaze da se nemoramo vise cuvati,al ja nemam hrabrosti,neznam kako bi ponovo prezivjela sve to...poslije prvog spontanog sam pravila pauzu od 9 mjeseci i odma zatrudnila,ali nazalost ponovila se prica,tako da sad u meni nema trunke optimizma.
hvala vam jos jednom,divne ste

Ja sam izgubila 3 trudnoće prije nego sam dobila curicu. I bilo je strašno, i treba jer to jeste strašno. Prvi put je bilo grozno, al OK to tako često ide. Drugi put se svijet srušio jer sam dvije sedmice prije gledala malu mrvu od 9 sedmica i srce kako kuca, a onda sam u 11 sedmici vidjela tačkicu koja je prestala pulsirati u 10. sedmici. Bila sam očajna, nisam vidjela smisla ni u čemu, nisam vidjela razlog da se u jutro budim, pitala sam se čemu sve to. Pomisao na usvajanje mi se gadila (što me lično prenerazilo, jer sam uvijek mislila kako bih željela i mogla posvojiti dijete). I tako sam očajavala dan-dva, a onda me jednostavno nešto puklo i skontala sam da sam zdrava, da imam sve osnovno što mi treba i muža kojeg beskrajno volim, naravno da je život imao smisla. Dan po dan, mic po mic, poslije 6 mjeseci opet iz prve, ali ovaj put biohemijska koja se završila par dana nakon što sam trebala dobiti. Mi smo u međuvremenu uradili i kojekakve nalaze, neki od njih nisu bili savršeni, ali nas je ljekar uvjerio da i pored toga možemo dobiti zdravo dijete. Četvrta trudnoća je bio čisti strah do 12. sedmice. Uz to i hematom, krvarenje, ugrušci, ležanje, dabrostoni ... Onda par mjeseci opuštanja, pa opet strah pred termin jer su se pojavili neki problemi. Porodila sam se carskim rezom, fizički i medicinski nepotrebno, ali zbog straha i mog i ljekarovog za krajnji ishod poroda.

Nema ti tu puno utjehe, moraš nać nekakvu snagu i nadu u sebi i u svom partneru da nastavite dalje, da odlučite da će te se boriti i ako je put neizvjestan. Mojoj kčerki je sad skoro 8 godina. 3,5 godine nakon nje sam rodila sina, trudnoća iz snova, porod opet na žalost na carski rez ali period poslije kakav bih svakoj majci poželjela.

Ne gubiti nadu jer nema razloga. Naći doktora u kojeg ćeš imati povjerenja i s kojim će ti biti ugodno, i samo ići dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2415
2.11.2012 13:50:15   
grozđe
Ja sam izgubila plod u 9 sedmici trudnoce...sve mi je bilo kao iz vedra neba jer je bilo sve u najboljem redu.... mislim da sam jos pod nekim sokom....
evo upravo dok oco pisem zrake sunca me griju, nadam se da ce dragi Bog pogledati i na mene ubrzo....
ono sto sam sigurna da treba sve ostaviti iza sebe i ici dalje... vrijeme ipak lijeci rane...
cekam prvu menstruaciju, proslo je skoro 20 dana od kiretaze...
strah me je opet pokusati ostati trudna, isto tako jedva cekam....
vidim da se cesto zenama desava i poslije rode zdravu djecu..... bice sve dobro... poslije kise dolazi sunce, bas kao sto ovo sunce mene grije kako sam pocela pisati....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2416
2.11.2012 19:46:06   
malen@89
lejla,ka-tvoja i price drugih zena koje su prosle kroz tako teske i bolne gubitke,a na kraju ipak dobile svoje bebe daju nadu,meni i ostalim zenama sto prolaze kroz isto,da cemo i mi jednog dana postati mame...

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 2417
3.11.2012 8:20:12   
Mjeseceva Pratilja

Kazu da vrijeme lijeci rane,nazalost kod mene nije taj slucaj.Meni je svaki dan sve teze i teze.Neznam kako da krenem dalje,evo i danas,9 mjeseci od mog drugog spontanog,oci mi se napune suzama kad saznam da je neka od mojih drugarica trudna,kad sretnem neku trudnicu u gradu,i onda se preispitujem da li sam ja losa osoba,da li je to normalno i hoce li taj osjecaj tuge i nemoci ikada proci.Kad sam tek dozivjela gubitak bebe prihvatila sam to kao Boziju volju,trudila sam se da budem optimisticna,da nesekiram muza ,roditelje,ali tek sada vidim da sam ja ustvari bila nesvjesna stanja u kojem se nalazim,i da je sve to bila gluma.
Ovo pisem iz razloga sto neznam da li je neka od vas zenica dozivjela isto,i kako je sebi pomogla?

Nakon udaje, ostala sam trudna i rodila kcerkicu.
Ne tako dnevno, ostala sam trudna po drugi put i izgubila blizance.
Tesko je..Kao Klemzi, i ja sam pronasla oslonac u vjeri. Sada mnogo vise nego prije. Prihvatam to kao Boziju odredbu, kao sudbinu.
Ono sto ti mogu reci jeste da nisi usamljena. Javi se, pisi, bice mnogo lakse kada svoju tugu podijelis sa nama. Zelim ti mnogo strpljenja da prebrodis teske trenutke i molim Boga da ti podari dijete u najboljem trenutku. Veliki zagrljaj.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2418
4.11.2012 14:09:48   
malen@89
razgovarala sam ja i kad se to tek desilo i mislila sam da sam prihvatila,da ce mi biti lakse kada prodje neko vrijeme,al sada kad bi trebala da planiram novu trudnocu,tek shvatam da nisam,nemam ja hrabrosti za to,neznam dali sve zene koje ovo prodju prati taj stalni strah da se neponovi isto.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 2419
4.11.2012 14:48:48   
ananas_ze
Malena, zelja za novom trudnocom i vjera da ce drugi put biti bolje treba biti jaca i veca od straha da ce se ponoviti isto!

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2420
4.11.2012 15:55:42   
Mjeseceva Pratilja

razgovarala sam ja i kad se to tek desilo i mislila sam da sam prihvatila,da ce mi biti lakse kada prodje neko vrijeme,al sada kad bi trebala da planiram novu trudnocu,tek shvatam da nisam,nemam ja hrabrosti za to,neznam dali sve zene koje ovo prodju prati taj stalni strah da se neponovi isto.

Ja cesto razmisljam o novoj trudnoci i jednostavno sam sama sebi rekla da zelim da radost i sreca za novom, zdravom trudnocom bude jaca od tuge i suza.
Dok sama sebi ne naredis, nece ici.
Kod mene je naravno prisutna doza neizvjesnosti. Bila je i kada sam ostala trudna po prvi put no uz cvrst oslonac na Boga, kontrola kod ljekara, moja psihicka smirenost straha je manje i manje.
Vidis da nisi sama. Jako je mnogo zena koje su prolazile i koje jos uvijek prolaze isto stanje kao ti. Polahko, mila. Opusti se, misli pozitivno, probudi srecu i nadu u sebi i stvari ce ici mnogo, mnogo bolje uz Boziju pomoc.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2421
4.11.2012 20:27:00   
Loretta
s velikom boli moram reci da sam i ja svog andjela izgubila u 24 sedmici. taj osjecaj da mi istovremeno beba lupka u stomaku a doktori govore u cudu da sam skroz otvorena bez ikakve boli i trudova i da se tu nista ne moze uciniti... jednostavno mi je neshvatljivo. i evo par dana nakon toga samo sjedim i razmisljam kako dalje, sta mi je ciniti... zasto vise nema mog andjela... hoce li ikad ova bol proci... :(

Neposredna veza do poruke: 2422
4.11.2012 21:45:31   
malen@89
zao mi je mila zbog tvoje bebice,da ti dragi Bog da snagu da izdrzis sve to....

(odgovor članu Loretta)
Neposredna veza do poruke: 2423
4.11.2012 22:01:45   
nadana
Kontaktirala doktore za rhogam, kazu nema potrebe. Teoretski treba se primiti, ali prakticno kazu da necu imati kasnije komplikacija, jer je trudnoca bila samo 5 sedmica.. itd... Kazu doktor: "svaki apotekar ce ti reci da moras primiti, da bi prodao proizvod"... Uglavnom, poslusala sam ga i nisam primila.
Kako vrijeme prolazi, lakse mi je, s tim da nalete valovi tuge i suza, ali sve je od dragog Boga... Samo znam da, cim mi prodje prva M, ponovo krecem u akciju ;) Zelja je veca... Hvala svima..

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2424
4.11.2012 22:03:27   
malen@89
hvala ti puno,hvala svim zenicama na podrsci,moram vam reci da sam nakon dva dana razgovora s vama shvatila sa da se itekako vrijedi boriti,mnogo ste mi pomogle u ovim teskim trenutcima...saljem vam veliki user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *