Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: malen@89 neznam sta da vam kazem rasplakle ste me.... hvala vam puno na podrsci,divim vam se kako ste pozitivne i hrabre. meni se bas nesto spicilo,dosad smo vadili nalaze,tako da nismo ni radili na bebaci,al kako je sve bilo uredu doktor kaze da se nemoramo vise cuvati,al ja nemam hrabrosti,neznam kako bi ponovo prezivjela sve to...poslije prvog spontanog sam pravila pauzu od 9 mjeseci i odma zatrudnila,ali nazalost ponovila se prica,tako da sad u meni nema trunke optimizma. hvala vam jos jednom,divne ste Ja sam izgubila 3 trudnoće prije nego sam dobila curicu. I bilo je strašno, i treba jer to jeste strašno. Prvi put je bilo grozno, al OK to tako često ide. Drugi put se svijet srušio jer sam dvije sedmice prije gledala malu mrvu od 9 sedmica i srce kako kuca, a onda sam u 11 sedmici vidjela tačkicu koja je prestala pulsirati u 10. sedmici. Bila sam očajna, nisam vidjela smisla ni u čemu, nisam vidjela razlog da se u jutro budim, pitala sam se čemu sve to. Pomisao na usvajanje mi se gadila (što me lično prenerazilo, jer sam uvijek mislila kako bih željela i mogla posvojiti dijete). I tako sam očajavala dan-dva, a onda me jednostavno nešto puklo i skontala sam da sam zdrava, da imam sve osnovno što mi treba i muža kojeg beskrajno volim, naravno da je život imao smisla. Dan po dan, mic po mic, poslije 6 mjeseci opet iz prve, ali ovaj put biohemijska koja se završila par dana nakon što sam trebala dobiti. Mi smo u međuvremenu uradili i kojekakve nalaze, neki od njih nisu bili savršeni, ali nas je ljekar uvjerio da i pored toga možemo dobiti zdravo dijete. Četvrta trudnoća je bio čisti strah do 12. sedmice. Uz to i hematom, krvarenje, ugrušci, ležanje, dabrostoni ... Onda par mjeseci opuštanja, pa opet strah pred termin jer su se pojavili neki problemi. Porodila sam se carskim rezom, fizički i medicinski nepotrebno, ali zbog straha i mog i ljekarovog za krajnji ishod poroda. Nema ti tu puno utjehe, moraš nać nekakvu snagu i nadu u sebi i u svom partneru da nastavite dalje, da odlučite da će te se boriti i ako je put neizvjestan. Mojoj kčerki je sad skoro 8 godina. 3,5 godine nakon nje sam rodila sina, trudnoća iz snova, porod opet na žalost na carski rez ali period poslije kakav bih svakoj majci poželjela. Ne gubiti nadu jer nema razloga. Naći doktora u kojeg ćeš imati povjerenja i s kojim će ti biti ugodno, i samo ići dalje.