Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 19:57:18
Ena85
Drage Zenice., Zao mi je vidjeti da vas ima puno na ovoj temi. :( kao prvo nova sam, i tesko se snalazim.
Danas je 22 dana od kad sam imala spontani. Naime B. Ovum. Sto znaci da ploda nije bilo. to mi je doslo ko sok i jos uvijek nemogu da dodjem sebi..
Doktor mi je reko da nema nikakvi problema i da mogu odma poslje prve mege. da idem u aktiju., mene sad zanima kakva vi iskustva imate sa tim? Koliko ste cekale, i odnosno koliko cekate?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 21:07:23
Sonja
drage imala sam spontani u ponedjeljak i radjena mi je kiretaza.. sad me zanima koliko se krvari poslije spontanog??? meni niko nista ne rece a nisam ni ja se sjetila pitat.. prva 2 dana mi je skroz malo islo sad malo vise.. pijem Bactrim i Ergometrin(ili tako nesto za skupljanje maternice)
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 21:14:48
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: malen@89
normalno je da se krvari,ja sam oba puta krvarila poslije prestanka uzimanja ergometrina,ali nisu bila obilna trajala su otprilike oko5-10 dana poslije ciscenja.zelim ti brz oporavak
evo Sonja post sa prethodne stranice, valjda se jos neko javi sa slicnim iskustvom, tebi
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 21:15:53
zvončica
Sonja, imala sam i ja davno spontani sa kiretazom i krvarila sam skoro 10 dana....naravno ne istim intenzitetom....bitno je da mirujes i ne dizes i ne radis nista tesko....Ja sam svakako bila slomljena i iscrpljena pa sam vecinu tih dana prelezala....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 21:20:45
Sonja
ma ja samo lezala onaj dan kad sam izasla iz bolnice..nisam ni znala da se mora lezat a i sta cu kad moram Adinu i napravit i brinut se o njemu... uglavnom ne boli me al me zanimalo koliko se krvari.. hvala vam
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 22:26:06
rose
sonja bas mi je zao sto se to desilo ...meni je prije trudnoce sa S radjena kiretaza vakuum aspiracijom i ja sam minimalno krvarila...par dana al uglavnom nako roskasto...e sad ja sam tada mogla i odmarati jer jos nisam imala djece...tebi s malenim bas i nije lako to predevrati...elem pij antibiotik i koliko mozes odmaraj
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 22:36:12
animagical
sonja draga bas mi je zao ne brini oko krvarenja, ja nisam lezala ni jedan dan nakon kiretaze, akrvarila sam vrlo malo tih dana, i to ne obilno,ali mi je sljedeca menstruacija trajala 17 dana.... treba poslije vremena da se to ustabili
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.8.2012 23:00:08
Ena85
Sonja, stvarno mi je zao, znam kako se osjecas. Ja sam krvarila 2 sedmice, mada zadnji 3-4 dana je samo bilo onako ko braonkasto..Ko pred kraj menge.., Danas je tacno 22 dana od kad sam imala spontani i jos uvijek silno cekam kad ce i kakva ce biti..
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.8.2012 19:41:34
Ena85
Drage moje, imam jedno pitanje, nadam se da ce mi se neko javiti. Danas je 26 dana od kad sam imala spontani, a stomak me citav dan boli kao da imam a nigdje ni traga:-( imali ko takvo iskustvo??
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.8.2012 16:22:48
happy girl
ena85,Sonja zao mi je zbog vas, znam kako se osjecate i ja sam imala spontani prije mjesec, tacnije 18.07 i isto sam tako osjecala bolove danima da bi prije neki dan i dobila ...meni je Dr.rekla da je normalno otprilke 30 do 40 dana nakon pobacaja da se javi prva a meni je eto dosla i prije.. Iskreno meni je ova bolnija od svih prijasnjih i obilnija.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.8.2012 19:04:56
Ena85
Happy girl, zao mi je zbog tebe stvarno.. Bice aBd.. Blago tebi makar je dosla., mene prije dva dana stomak rasturao kao da cu dobiti a nista. I jos uvijek nista. osjecam samo da me malo ledja bole.. :( Sta su tebi rekla, kad mozes opet u aktiju? Jeli morate cekati ili?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.8.2012 10:52:04
happy girl
Naravno da ce biti aBda covjek ne treba gubiti nadu nikada,ali ipak je tesko . I mene je isto tako bolio stomak,tad sam i otisla na kontrolu kod dr.da vidim jel sve ok,jer boli me a nikad ,i zena mi rece da je ovulacija bila zato me i boli i da ce doci kroz nekoliko dana,i ona dodje odmah sutradan . Meni je dr.rekla da nakon dvije opet u akciju, mada ona smatra da mi se sve vratilo u normalu da bi mogla odmah ali eto bolje je malo pricekati.. Ma joj neki kazu cekaj 2 neki 3 a neki i 6 mjeseci,ja se poslje 2 necu cuvati vise pa sta dragi Bog da, u njegovim je rukama sve . Eto draga nadaj se uskoro jer sam imala iste simptome.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.8.2012 14:20:30
Ena85
Hvala draga.. Dobila sam napokon!! Meni su rekli da nema problema da probamo opet. Tako da jedva cekam da ovo prodje pa da idemo u akciju. Mada se bojim, ali mi je veca zelja za
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.8.2012 21:36:30
happy girl
Supeer kazem ti ja, a sad sam vidjela mislim da smo u isto vrijeme i imale spontani..s tim da su mene cistili zato da cekam dvije da prodju, slobodno draga bez straha i opterecavanja jer ako tako budes razmisljalja neces ni ostati samo se opusti i uzivaj..sretno
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 21.8.2012 7:50:18
Ena85
Stvarno me je obradovala meni je pocelo 20 jula, ali tek 21 izaslo. A tebi koliko se sjecam koji dan ranije.? Znam da se moram opustiti i obecala sam sebi da se necu opterecavati sa tim. Kad dragi Allah odredi tad ce i biti .
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 6.9.2012 21:52:17
miimii
drage moje..nisam se dugo javljala ali vidim da ima jos vise zena koje su imale spontani odnosno kiretazu..vec sam pisala da sam za novu godinu imala kiretazu..izgubila sam bebu..bila trudna 8 nedjelja..to je bio jedan tezak samar koji sam primila od zivota..ali nakon 2 i pol mjeseca sam opet ostala trudna i evo me u sedmom mjesecu trudnoce...nosim djevojcicu...samo budite jake..i vjerujte mi da ce sve poslije biti u redu..
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 9.9.2012 17:33:35
milocamia
Isčitala sam neke od postova i zahvalila se dragom Bogu što je moja bol bar malo "manja" od nekih forumašica ovdje...izgubila sam trudnoću u 7 sedmici, a saznala tek naknadno...Kad se samo sjetim koliko je samo sreće bilo kada sam ugledala te crtice i sve se odvijalo savršeno normalno, prvi pregled, prvi trudnički dani, prve misli šta i kako dalje...a onda drugi pregled, plod se ne razvija, kao da nema ni srčane akcije, dijagnoza missed abortion, pa par dana poslije novi pregled da se uvjerimo da je stvarno tako...opet situacija nedorečena, a onda odemo kod drugog ljekara i pri pregledu kaže da se nema i ne smije ništa više čekati...u četvrtak 06.09. obavljena mi je kiretaža i sad se oporavljam kod kuće...zarašće fizičke posljedice, ali psihičke neće nikada...svjesna sam da je možda ovako "bolje" jer ako se trebalo desiti onda bolje prije nego kasnije, no opet...prihvatila sam stvari ovakve kakve jesu i nadam se da će biti bolje drugi put, da ću uz Božiju pomoć saznati i osjetiti kako je to postati majka...da nije prva trudnoća, možda bi bilo bar malo lakše, nego ovako...ne moram objašnjavati kako se osjećam, ali srušilo mi se nekako sve...kad pročitam večinu postova, vidim da u suštini prolazimo kroz isto, no bojim se svega što slijedi...nek'' nam je dragi Bog na pomoći...
< Poruku je uredio milocamia -- 9.9.2012 17:34:04 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.9.2012 23:11:52
miimii
milocamia nemoj da se brines..kao sto si mogla procitati i ja sam izgubila prvu bebu bila sam trudna 8 nedjelja..tada mi se sav svijet srusio..mislila sam da se nikad necu oporaviti od psihicke boli..ali 2,5 mjeseca poslije kiretaze sam ostala trudna i evo me sad u 27 nedjelji trudnoce tj 6,5 mjeseci.vjeruj mi svaki put kad osjetim kako se moja beba mrda u meni budem presrecna i zaboravila sam na staru bol..nemoj gubiti nadu..jer ce sve biti u redu samo se lijepo oporavi i to je to..drzat ces svoju mrvicu u rukama akobogda
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.9.2012 10:25:34
milocamia
Hvala na riječima podrške draga miimii, biće bolje akoBog da...da je lako nije, znaš/znate i same, ali živ čovjek uz Božiju pomoć, pomoć najbližih i svih vas ovdje na forumu sve izdrži...tebi neka je sa srećom još jednom, a ako Bog da, ja se nadam da ću se uskoro moći pohvaliti na jednak način...puno pozdrava
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.9.2012 13:03:48
Ena85
Miimii, stvarno mi je drago da si opet brzo otala trudna i da je sve hvala Bogu uredu.. Dajes mi nadu, ija sam prije dva mjeseca imala spontani. Sad cekam 19/9 da vidim hoceli doci ili ne. A opet me je malo strah, sigurno znas osjecaj. Sretno ostatak trudnoce :-)
Milocamia, kao sto vidis miimiinu pricu negubi nadu. Znam da je tesko, i mene je stvarno potreslo ali Bozija volja je takva bila i gotavo! Sretno ti i bice akoBogda.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.9.2012 8:11:59
milocamia
Draga Ena85, biće ako Bog da i djece i svega, samo da smo mi dobro. Veliki šok je svakako izgubiti trudnoću, ali ako pogledamo s druge strane i pomislimo da je to možda jedan od načina da nas dragi Bog spasi patnje ili u budućnosti patnje našeg djeteta (ako već nešto nije u redu s plodom), onda se čovjek jednostavno na određeni način "pomiri" sa činjenicom gubitka i polako, ali sigurno nastavi dalje...
Svim ženama želim da ih mimoiđe ovo naše iskustvo, a onima i kojima se ne daj Bože desi, poručujem da nisu same, da ih razumijemo i da ćemo ako Bog da zajedničkim snagama i uz pomoć onih najdraži sve ovo prevazići.