|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
30.11.2010 1:36:29   
Aquarius
mojandjeo  nema veze s nalazima koje si radila to što je mrtav plod u tebi. Da bi se pokvarila krvna slika treba proći više vremena od 7 dana. To je dugotrajan period nepravilne ishrane i neurednog života. Nadalje, plod je zaštićen i odvojen od tvog tijela i jedino što ti može naškoditi je da eventualno dobiješ neku infekciju u maternici pa se obično zato i daju antibiotici za svaki slučaj. Isto tako je dobro i što su ti uradili vaginalni bris prije kiretaže, jer tako znaš da nije bilo ničega nepoželjnog dolje, što nakon kiretaže i nije pouzdano, jer je moglo nastati ili nestati pod raznim terapijama. Znači riješila si jedan problem. Super i da su ti hormoni štitnjače u normali, ja s njima deveram i pod stalnom sam terapijom.
Slažem se s nikitom da se ne smije tako hladno prilaziti problemu spontanog pobačaja, ali reći će ti mnoge žene ovdje koje su uradile milion nalaza i nisu otkrile ništa, a možeš malo i prosurfati po internetu, da se u većini slučajeva nikad ne otkrije razlog i uzrok i da je jedino što i same moramo prihvatiti je to da se neke stvari jednostavno dese i gotovo.
Što se tiče priprema, možeš jedino ako želiš poraditi na ojačanju svog imuniteta, to ti je najbolje uraditi pravilnom ishranom i možeš još koristiti C i E vitamin, pošto se oni nikad ne unose u dovoljnim količinama a tijelo ih ne skladišti. Samo polako, sve će to doći na svoje dok ti se slegnu utisci nakon svega preživljenog.user posted image

IZVORNA PORUKA: lele.vi

Uvijek kad vidim da je neko pisao na ovoj temi sledim se jer znam da je još jedna bitka izgubljena, još jedna žena uplakana, još jedna nada ugašena...

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Samo je do tebe koliko ćeš zadržati borbenog duha i boriti se. A nada nikad ne umire, ili umire zadnja kako se kaže. Dok je čovjek živ tu je i nada da ćemo jednog dana ostvariti svoje snove. Zato glavu gore i hrabro u nove borbe. user posted image

(odgovor članu lele.vi)
Neposredna veza do poruke: 1876
30.11.2010 11:35:31   
mojandjeo
Hvala ti na ovim iformacijama,malo si me utesila... Zaista se trudim da vodim zdrav zivot. Ja se fizicki dobro osecam.Inace sam mrsavica,mama i sestra imaju neodoljivu potrbu da mi stalno guraju neku hranu pod nos :))) O vocu i da ne pricam,tamanim ga... Daleko sam ja od predaje. Kad se sve ovo desilo,MM je rekao pa nije smak sveta,nisi ni prva ni poslednja,malo vremena da prodje pa cemo opet da radimo ono sto smo pokazali da umemouser posted image On je takav,i kad se desi neka ruzna stvar,pregrmi to za dan-dva i ide dalje i ne vraca se vise na to. Znam da puno toga drzi u sebi,ali gde bi nas odvelo da po ceo dan sedimo i kukamo nad tuznom sudbinom. On je tu glas razuma i ne daje mi da tonem. Ja se ponekad i naljutim,ali generalno gledajuci,upravu je skroz. Ono sto samo zelim je da ucinim sve sto je u mojoj moci da sledeci put ne dozivim isto (ako je uopste postajao neki razlog fizioloske prirode) Sada se samo nadam da ce mi ciklus nastaviti biti redovan,uvek je bio na 28 dana i da sve ovo nije ostavilo posledice na moje zdravlje u ginekoloskom smislu. Vodi me jedna recenica koja se cesto ponavljala na ovoj temi...Jednom sam ostala trudna i opet cu!user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1877
30.11.2010 17:17:11   
Aquarius
I ne samo to. Doktori kažu, a žene su potvrdile, da se većinom brže i zatrudni poslije kiretaže, tijelo je spremnije na trudnoću. Ne znam zašto je to tako, ali je istina. Čitala si i sama da su sve medene u kratkom roku ostale trudne i uglavnom iznijele trudnoću bez ikakvih problema. Samo je bitno da ti složiš stvari u glavi, polako, daj sebi vremena koliko ti treba, da bi mirna ušla u sljedeću trudnoću. 

(odgovor članu mojandjeo)
Neposredna veza do poruke: 1878
30.11.2010 23:59:28   
mojandjeo
Aquarius draga,ti mi dodjes kao licni terapeut! Imas odgovore na sva moja pitanja i sve dilemeuser posted image Zaista se nadam da cemo se kroz neko vreme druziti na nekim lepsim temama. Nadam se da si ti dobro,citala sam skoro sve tvoje postove i rekla bih da zaista umes da se nosis sa svim sto ti se desilo. Drago mi je sto je tako jer sam sigurna da je to prvi i najveci korak ka boljem sutra. Pozdravljam te puno i hvala ti jos jednom.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1879
3.12.2010 19:37:27   
Aquarius
Mah, dođe i meni ˝žuta minuta˝, dam sebi oduška i idemo dalje. Znaš kako se kaže: ˝Ne mogu iz ove kože˝.  Nego prihvati šta se desilo i digni glavu.

Neposredna veza do poruke: 1880
4.12.2010 22:04:18   
mojandjeo
Klemzi,poslala sam ti PP,nadam se da ti je stigla!

Aquarius,naravno,guramo dalje,a kada naidju teski trenutci,tu smo jedna za drugu da se vadimo,cupamo i dizemo!... Ljubim vas sve.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1881
4.12.2010 23:05:55   
klemzi
IZVORNA PORUKA: mojandjeo

Klemzi,poslala sam ti PP,nadam se da ti je stigla!
Nije stigla pp user posted image

< Poruku je uredio klemzi -- 4.12.2010 23:06:33 >

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1882
4.12.2010 23:39:17   
mojandjeo
Joj,kako nije? izgleda da nesto nisam dobro uradila...pokusacu ponovouser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1883
9.12.2010 0:44:48   
mojandjeo
Drage moje kako ste? Ima li sta novog kod vas? Ja samo da prijavim da je moja user posted image stigla danas,35 dana nakon kiretaze. Nadam se da je to ok user posted image
Pozdrav....

Neposredna veza do poruke: 1884
9.12.2010 11:17:59   
gagach
jeste to je sasvim ok no sikiriki...

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

Neposredna veza do poruke: 1885
9.12.2010 22:11:34   
Aquarius
Jeste, to je OK. Inače je to individualno, od žene do žene. Pošto se hormoni malo pobrkaju od trudnoće, treba malo vremena da se sve to normalizuj,e pa zato ne brini puno ako ne bude odmah sve kako je bilo prije. Doći će sve na svoje, samo polako.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1886
10.12.2010 17:36:59   
mojandjeo
Hvala drage moje. Niste ni svesne koliko ste mi znacile u proteklih mesec dana. Hvala vam punouser posted image Nastavljamo sa vedrijim temamauser posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1887
10.12.2010 19:33:40   
Aquarius
Ja sam evo dobila treću menstruaciju od poroda, ali su mi sve baš slabe. Ja sam očekivala da će biti obilne, jer svi kažu da ispočetka budu baš jake, ali kod mene suprotno, tačno bi mi  jedan uložak mogao biti čitav dan da ga ne mijenjam radi higijene.user posted image

Znam da je sve to individualno, ali baš mi je ovo čudno. Doduše i hormoni su mi podivljali, čak su mi se i hormoni štitnjače dodatno poremetili, toliko da me doktorica šalje da uradim još neke pretrage. Do sad sam radia antitijela, ali su mi hvala Bogu negativna.  Ali koliko sam našla na netu, sam porod je stresan i izaziva hormonalne promjene u tijelu, i ako još dodamo preživljeni stres, onda se nemam šta čuditi.

Neposredna veza do poruke: 1888
10.12.2010 20:20:08   
vila_7
Morala sam se javiti na ovu temu...bar sad kad sam najsretnija na svijetu hB. I menij je prva trudnoća završila spontanim u 10 sedmici (mada je vec i prije bilo gotovo,ali eto tad sam prokrvarila),i tad mi je to toliko bilo strasno i zalosno i milion pitanja (medju njima i zasto bas meni)....I naravno,hB opet sam zatrudnila i evo sad sam uspavala malu bebicu od 4 mjeseca!user posted image
I sad se nekad sjetim da sam imala spontani ali me ne prati svaki dan kao sto me pratilo kad se tek desilo,i ruku na srce al stvarno manje boli ,a jos pogotovo kad pogledam ovo svoje malo zlato!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1889
10.12.2010 23:10:23   
mojandjeo
Helena...ovakve price uvek vrate osmeh na liceuser posted image Verovatno i sama znas kolika je strepnja zbog sledece trudnoce,ali ja zaista verujem da to mora biti sve okuser posted image i da cemo sve mi gledati nase bebice vrlo brzo. Ja od januara krecem sa folnom i prenatalom pa nadam se u aprilu u akcijuuser posted image

Aquarius,moja prva user posted image izgleda relativno ok,skoro kao i pre trudnoce. I samo da znas,moja super prijateljica je ustala trudna kada je saznala da ima velike probleme sa stitnom zlezdom,bila je u teskoj hiportireozi,svi su joj govorili da prekine trudnocu,osim jedne profesorke iz BG koja joj je rekla,samo se posavetuj sa dobrim endokrinologom o terapiji i ne brini nista. Na sve to joj je rekla da svako jutro pije po casicu domace orahovace (ona je puna joda) i da se ne sekira. Danas mali Sergej ima 2 godine i vrlo je zdrav i napredan decak,a ona nikad bolje nije izgledala nego sadauser posted image I njoj je sve od stresa krenulo,imala je velikih problema i nije ni pomisljala na user posted image ,kad eto.... Ne znam odakle si,ali ako zelis,mogu ti reci kodd koga je ona kontrolisala stitnu i hormone. Javi mi se na PP ako si zainteresovana,ne znam da li smem ovde da reklamiramuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1890
10.12.2010 23:28:14   
ella_ina
e drage moje...procitah sve ove silne stranice i malo dodjoh sebi kad sam vidjela da nisam sama :) naime, bila sam trudna punih 7 sedmica i u pon se desio spontani :( bila sam depresivna sto je i normalno, ali shvatila sam da su to iskusenja koja moramo proci u zivotu ...nazalost...zivot ide dalje :( ono sto zelim da vas pitam je....doktor nije radio kiretazu prvo jer ja nisam htjela tu noc ( ne bih mogla podnijeti jos i to) a ni on nije bio siguran da li ce uopste i trebati raditi , jer sam bila "na granici"  sto se ticce perioda trudnoce  a i misli da je sve izaslo kod njega na stolu ( izvivnite sto bas ovako pisem)
elem, dao mi je tablete i narucio me na kontrolu za dva dana...ja krvarim, ne obilno, kao npr treci dan menstr...otisla sam kod njega i on me je pregledao UZV ( ali ne onim vaginalnim) kaze da je sve cisto, da nastavim terapiju i jos popijem baktrim...ono sto mene zanima, je da li su i vas gledali tim UZV i da li je on mogao na taj nacin da vidi da je sve "čisto"? malo me strah, sta ako je sta ostalo...hoce li izaci samo ili....sta ako je ne daj Bože nesto ostalo...kakve mogu biti posljedice
rekao mi je nakon dvije menst, da radim nalaze..ali o tom po tom...
nadam se da mi bar neko moze odogovoriti :))

Neposredna veza do poruke: 1891
11.12.2010 12:44:12   
mojandjeo
Ella,kao prvo zao mi je sto si morala proci kroz to,ali veruj da te niko bolje nece razumeti nego divne zene sa ovog foruma. Ako si procitala veci deo postova,videces i sama da smo manje vise sve prosle kroz iste faze i tuge i razocarenja,ali jake smo i idemo dalje. Meni se jos uvek omakne po neka suzica,ali ne trudim se ni da je zaustavim niti sakrijem jer jedino tako se postepeno oslobadjam tuge i bola. Ja sam bila na UZ dve nedelje nakon kiretaze i tada je samo potvrdjeno da je sve lepo ocisceno i da je materica cista. S obzirom da tebi nije radjena kiretaza nego si se prirodno ocistila,verovatno je tvoj dr samo hteo da proveri da li je slucajno ostalo nesto. Od slucaja do slucaja je sve individualno tako da nema pravila. Ako ti krvarenje bude potrajalo ili osetis bilo sta sto ti se ne ucini ok,podji ponovo na pregled. I naravno,za sve sto ti zatreba,javi se i slobodno pitaj,tu smo za svu vrstu pomoci i podrske. Glavu gore,veruj mi,ja sam mislila da se posle toga nikad vise necu nasmejati,ali evo idu dani,smejem se,radujem se lepim stvarima i naravno nekoj buducoj trudnoci...

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1892
11.12.2010 22:13:03   
ella_ina
hvala ti puno...procitla sam dosta postova...kroz ovaj forum shvatis da nisi sam.,..da nisi jedini kojem se ruzne stvari dese (nazalost) i trznes se...zivot ide dalje.....ja sam sad super  hvala Bogu...što psihički što fizički...samo me eto zanimalo da li ste pregledane vaginalnim ili obicnim UZV i da li je doktor mogao vidjeti da je sve ok....hvala jos jednom...:)))

Neposredna veza do poruke: 1893
12.12.2010 16:07:12   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: mojandjeo

Aquarius,moja prva user posted image izgleda relativno ok,skoro kao i pre trudnoce. I samo da znas,moja super prijateljica je ustala trudna kada je saznala da ima velike probleme sa stitnom zlezdom,bila je u teskoj hiportireozi,svi su joj govorili da prekine trudnocu,osim jedne profesorke iz BG koja joj je rekla,samo se posavetuj sa dobrim endokrinologom o terapiji i ne brini nista. Na sve to joj je rekla da svako jutro pije po casicu domace orahovace (ona je puna joda) i da se ne sekira. Danas mali Sergej ima 2 godine i vrlo je zdrav i napredan decak,a ona nikad bolje nije izgledala nego sadauser posted image I njoj je sve od stresa krenulo,imala je velikih problema i nije ni pomisljala na user posted image ,kad eto.... Ne znam odakle si,ali ako zelis,mogu ti reci kodd koga je ona kontrolisala stitnu i hormone. Javi mi se na PP ako si zainteresovana,ne znam da li smem ovde da reklamiramuser posted image

Hvala draga, ali ja već idem kod endokrinologa. Imam jako dobru doktoricu, brzo mi je potrefila odgovarajuću terapiju i sve je štimalo super do poroda. Ovo je prvi put da se ovo dešava, mada sam čitala da si i ženama koje inače nemaju problema sa štitnjačom, poslije poroda može desiti privremeni poremećaj koji se ni ne liječi jer se nakon nekoliko mjeseci sve vrati u normalu. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Ja sam naručena 1.4. na UZ štitnjače, ponovit ću nalaze hormona pa ćemo onda vidjeti šta dalje.
Nego ne znam jesam li ja dobro shvatila ? Tvoja prijateljica je u trudnoći pila tu orahovaču ?

IZVORNA PORUKA: ella_ina

....doktor nije radio kiretazu prvo jer ja nisam htjela tu noc ( ne bih mogla podnijeti jos i to) a ni on nije bio siguran da li ce uopste i trebati raditi , jer sam bila "na granici"  sto se ticce perioda trudnoce  a i misli da je sve izaslo kod njega na stolu ( izvivnite sto bas ovako pisem)
elem, dao mi je tablete i narucio me na kontrolu za dva dana...ja krvarim, ne obilno, kao npr treci dan menstr...otisla sam kod njega i on me je pregledao UZV ( ali ne onim vaginalnim) kaze da je sve cisto, da nastavim terapiju i jos popijem baktrim...ono sto mene zanima, je da li su i vas gledali tim UZV i da li je on mogao na taj nacin da vidi da je sve "čisto"? malo me strah, sta ako je sta ostalo...hoce li izaci samo ili....sta ako je ne daj Bože nesto ostalo...kakve mogu biti posljedice
rekao mi je nakon dvije menst, da radim nalaze..ali o tom po tom...

Ella žao mi je što se i ti javljaš na ovoj temi. S druge strane, kako sama kažeš, lakše je kad čovjek nije sam u svojoj boli.
Nije mi jasna jedna stvar iz tvog posta, a to je ovo podcrtano. Ne razumijem šta ti znači to da si bila na granici trudnoće.
I još nešto. Stvarno ne razumijem zašto ti doktor nije uradio vaginalni UZ. Ipak se on u današnje vrijeme stalno koristi kod ginekoloških pregleda jer je ˝precizniji ˝ ( bolje se vidi unutrašnjost donjeg dijela tijela nego preko stomaka ). Pa meni su poslije poroda, nakon samo 24 sata radili UZ vaginalnom sondom, a zamisli samo ranu, konce, krvarenje... Je li to bio tvoj doktor ili neki doktor u bolnici koji je bio dežurni ?  Nemoj se zabrinjavati, meni se samo ne sviđa kad se neko ponaša tako bahato. Ipak dao ti je antibiotike i to bi trebalo spriječiti eventualnu upalu. Sad samo prati koliko će ti trajati krvarenje. Ako se oduži ti fino kod doktora na kontrolu.
Sretno.

< Poruku je uredio Aquarius -- 12.12.2010 16:11:29 >

Neposredna veza do poruke: 1894
12.12.2010 20:52:15   
ella_ina
pa to podcrtano znaci ovako: doktor mi je rekao da se do 6-te sedmice pusti da se "samo očisti", a nakon sedme da ide sigurno kiretaža...e sad pošto sam ja bila trudna punih sedam sedmica kaže da sam na granici da se radi kiretaža...posto ja nisam bila za, pitala sam ga. ako mi ne uradi kiretažu tu noć da li se ona može poslije uraditi i ima li kakvih posljedica...s obzirom da se sve desilo maltene kod njega na stolu vidio je sta je izaslo i rekao mi da po onom sto vidi da je sve izaslo, dao mi tablete i rekao da dodjem na kontrolu za dva dana da vidi jel sve ok...ja sam otisla i pogledao me je UZV i rekao da je sve cisto...ja nisam ni imala neko obilno krvarenje i super se osjecam tako da se nadam da je sve ok iako mi je i doktor rekao da je sve ok....sad treba, cekati dvije m da prodju i da idem vaditi sve one silne nalaze....
hvala jos jednom na rijecima podrske :))

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1895
12.12.2010 22:23:15   
mojandjeo
Devojke,bas mi je drago da ste pomenule vaginalni UZ. Nadam se da ne idem off topic,ali nakon sto mi se desio spontani,citala sam puno o tome i pricala sa raznim ljudima i primetila sam da postoji dilema oko toga da li se vaginalni UZ preporucuje u ranoj trudnoci. Sta vi mislite o tome,tj kako su vas pregledali dok ste bile trudne?

Aquarius,sad sam se bas cula sa tom drugaricom i pomenusmo cuvenu orahovacu,nije je pila svakodnevno,ali bi tu i tamo popila po jedan cep. Njen ginekolog nije imao nista protiv toga,ali znas i sama "pravi" doktori (oni sa diplomom,za pojedine zali Boze) su uvek protiv alt_ernativne medicine... Drzim ti fige da u aprilu bude sve ok na pregledu pa da zajedno krenemo u nove pobede. I ja cekam do aprilauser posted image
Ella,kao sto rekoh,ako primetis bilo sta cudno,pravac kod doktora,mada ti kazes da si dobro...neka ostane takouser posted image A sto se podrske tice,iskreno,ja je nigde nisam nasla kao na ovom forumu,cak i da se nisam prikljucila na ovoj temi,dovoljno je bilo citati ove hrabre zene.

< Poruku je uredio mojandjeo -- 12.12.2010 22:25:08 >

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1896
12.12.2010 22:27:32   
klemzi
user posted image user posted image Ne kontam ovo za vaginalni UZ, pa meni je dr radio vaginalni UZ na samom početku trudnoće, a poslije više nije, nego onako preko stomaka user posted image To valjda tako trebauser posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1897
12.12.2010 23:02:52   
mojandjeo
Klemzi,ni meni cela ta prica nije bas najjasnija,ali eto,dosta njih smatra da vaginalni uz treba izbegavati. Moj ginekolog nije tog misljenjauser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1898
14.12.2010 10:08:37   
Aquarius
E što se tiče ultrazvuka, vaginalni UZ je sasvim OK i u trudnoći i van trudnoće.  Moj doktor je mišljenja da se u trudnoći inače ne treba puno ˝čačkati˝ tamo dolje, da ne bi slučajno došlo do krvarenja jer je to tkivo osjetljivo. Dakle UZ je ok ali ne pretjerivati s pregledima i doktor bi trebao biti extra nježniji nego inače.

A klemzi, postoji granica kad se sa vaginalnog prelazi na vanjski, mislim da je negdje iza 12-te sedmice trudnoće. Tad nekad maternica izlazi iz karlice i tad se prelazi na vanjski UZ, preko stomaka.

Neposredna veza do poruke: 1899
14.12.2010 10:12:42   
Aquarius
Da napomenem još nešto. Sljedeći put kad budete trudne, ako Bog da, obavezno napomenite doktorima na pregledima da ste imale spontani. Posebno ako ste prokrvarile. Tad će sigurno biti pažljiviji nego obično.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *