|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
26.10.2010 0:18:29   
lele.vi
Ja sam u ze-do kantonu, dakle radim sve u Zenici. Sve sam ovdje s vama naučila o svim nalazima i pretragama i hvala vam na tome al u kakvom sam ja psihičkom stanju bila poslije spontanog ginekolog mi je rekao da ništa ne poduzimam dok se ne smirim pa tako nisam osim te prve kontrole , petnaest dana od spontanog, nigdje više ni išla.Hvala ti što dijeliš svoja iskustva samnom i nadam se da ćemo u budućnosti imati više sreće.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1851
26.10.2010 0:33:04   
Aquarius
Ne znam stvarno koliko se u Zenici čeka. Ja sam u HNK i sve veće nalaze radim u Mostaru. Kod nas se ne čeka puno, većina nalaza bude gotova brzo. Znam da sam se iznenadila da se na nalaze štitnjače u Sarajevu čeka 15 dana a kod nas budu gotovi za dan.
Doktor ti je u pravu, psiha je jako bitna. I ja ti isto ne bih preporučila dok psihički ne budeš spremna. Ne znam kako će ti ovo zvučati, ali moraš biti spremna da se može desiti isto. Zato skupljaj snagu, komadić po komadić. Znat ćeš i sama kad to bude to i kad budeš spremna pokušati ponovo.
Kako god, ja ti želim puno sreće i sve najbolje. Da te Bog što prije obraduje trudnoćom i zdravom i živom bebicom.
user posted image

(odgovor članu lele.vi)
Neposredna veza do poruke: 1852
26.10.2010 0:45:34   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Aquarius

Ne znam stvarno koliko se u Zenici čeka. Ja sam u HNK i sve veće nalaze radim u Mostaru. Kod nas se ne čeka puno, većina nalaza bude gotova brzo. Znam da sam se iznenadila da se na nalaze štitnjače u Sarajevu čeka 15 dana a kod nas budu gotovi za dan.
Doktor ti je u pravu, psiha je jako bitna. I ja ti isto ne bih preporučila dok psihički ne budeš spremna. Ne znam kako će ti ovo zvučati, ali moraš biti spremna da se može desiti isto. Zato skupljaj snagu, komadić po komadić. Znat ćeš i sama kad to bude to i kad budeš spremna pokušati ponovo.
Kako god, ja ti želim puno sreće i sve najbolje. Da te Bog što prije obraduje trudnoćom i zdravom i živom bebicom.
user posted image

treba misliti pozitivno , ja sam cijelo vrijeme imala strah negdje u dubine sebe  ne opisivi strah ali sam mislila pozitivno i nadala se pozitivnom , ja i mm cijelo vrijeme trudnoce nismo puno o trudnoci pricali nekako je to bial tabu tema , smao posle svakog pregleda je bilo pitanje od njega "je li sve uredu" . "jeste" i et nekako se izborismo Bogu hvala .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1853
26.10.2010 0:47:42   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: lele.vi

pokušavam ja da se opustim ali mi ne polazi za rukom. I kod mene je bila rizićna trudnoća od samog poćetka i trebalo je da mirujem , ali kako da mirujem sa malim  djetetom.To mi i jeste najgore što stalno sebe krivim da se  nisam dovoljno čuvala. Po prirodi sam(bila)  optimista i nisam vjerovala da se nešto loše može desiti.
Sad ne znam kako dalje...

ne krivi sebe tako je bilo trebalo i moralo da bude , ti nisi kriva "da sreca moze se kupit , svak bi je sebi platio " glavu gore i pozitivno i dalje.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu lele.vi)
Neposredna veza do poruke: 1854
26.10.2010 0:57:05   
lele.vi
Ne znam kako da se opustim; kao da sam postala opsjednuta , sinoć sanjam  dr iz Zenice kao ja sam došla  u bolnicu na pretrage,  sva happy, a u stvarnosti ne mogu ni da pomislim

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1855
26.10.2010 20:58:40   
Aquarius
Većina žena kojima se desilo slično prođe kroz to. Ne brini. Sve će se to slegniti vremenom. 

(odgovor članu lele.vi)
Neposredna veza do poruke: 1856
27.11.2010 2:12:01   
mojandjeo
Upravo sam procitala svih 75 strana i jedino sto mogu reci je da sam naizmenicno plakala i smejala se. Ono sto me je nateralo da napisem koju rec je da sam na zalost i ja jedna od vas. Pre mesec dana sam imala missed u 8 nedelji i tada sam mislila da je to kraj svega,ali zahvaljujuci divnim zenama sa ovog foruma,posebno medenim, sada sam dobro i imam veru u bolje sutra,ne predajem se. Znam da cu u ja jednog dana grliti svog bebca. Na zalost,ko nije iskusio,ne moze znati kroz sta smo prosle i kako se osecamo. Imam strah od sledece trudnoce,ali shvatam da je to normalno. Sve vas puno ozdravljam i verujem da cemo ubrzo menjati iskustva na nekoj temi o decijim nestaslucima.
P.S. nadam se da me primate ovde,ja sam iz Srbije,ali na srpskoj RR nisam naisla na ovoliko podrske i pozitivizma...

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1857
27.11.2010 3:13:05   
Aquarius
Kao prvo želim ti dobrodošlicu. Žao mi je što svoj prvi post objavljuješ na ovoj temi ali šta je tu je. Nažalost vjerovatno si svjesna da su problemi sa zatrudnjivanjem, spontani pobačaji i gubitak trudnoće još uvijek tabu tema na našim prostorima. Ima puno, puno više slučajeva nego što se priznaje. S druge strane samo onaj ko je proživio takvo nešto može te u potpunosti razumjeti, dok ostali samo pretpostavljaju kako je to.

IZVORNA PORUKA: mojandjeo

Sada sam dobro i imam veru u bolje sutra,ne predajem se. Znam da cu u ja jednog dana grliti svog bebca.

Ovo mi je drago čuti. Bitno ja zadržati vjeru i odlučnost. Proći ćeš kroz različite momente, strah, nevjericu, ali bitno je zadržati zdrav razum i suočiti se sa situacijom. Vjeruj da i žene koje nisu prošle ovakvo nešto strahuju za trudnoću a kako neće neko ko je već imao loše iskustvo. Sve je to normalno, samo ne treba dozvoliti strahu da te nadjača. Kao što si već pročitala skoro sve ˝medene˝sada već imaju svoje bebice pored sebe. Ustvari, još sam samo ja ostala da popunim taj nekadašnji spisak. user posted image   A biće i to jednog dana aBd, samo naprijed.
user posted image

(odgovor članu mojandjeo)
Neposredna veza do poruke: 1858
27.11.2010 15:54:46   
mojandjeo
Draga Aquarius,kao prvo,hvala na dobrodoslici. Kao sto rekoh,nadam se da cemo se ubrzo naci na nekim vedrijim temama. Procitala sam gotovo sve tvoje poruke i moram ti reci da se divim tvojoj snazi i hrabrosti. Ja je nemam ni upola,inace sam po prirodi jako vesela i pozitivna,ali ovo kao da me je slomilo. Svakako da ne gubim nadu i ne predajem se,ali dodju trenutci kaka mi nije lako,noci kada sanjam koje kakve ruzne stvari. Znam da treba vremena i da ce proci,ali ponekad zna biti jako tesko. Ne volim i ne zelim da me niko sazaljeva,ali ponekad budem besna na ljude sto me kritikuju da sam slaba...posle svega valjda imam prava makar na tugu,moju tugu!!! MM mi stalno govori da se ne vracam u proslost,da je pustim da ostane iza mene. Zvuci lako,ali daleko od toga. Ponekad budem ljuta jer mi se cini da je on sve prevazisao,kao da vise nema emocija vezanih za sve sto je bilo...Pitam se kako moze,ali valjda su to muskarci. Ne kritikujem ga,zaista mi je uvek najjaca podrska,ali ovog puta kao da me je ostavio samu da patim. Kada sam pitala svog dr (a vazi za jednog od najboljih u Bg) zasto mi se to desilo,samo je odgovorio...desava se i nastavio dalje svojim poslom. Pa kao da sam izgubila novcanik a ne bebu,ipak smo mi njima samo broj tog dana,na zalost...
Kako si ti posle svega? U kojoj si sada fazi? Ja sam se na zalost zbog posla morala odvojiti od MM na par meseci,taman cu valjda u tom periodu uspeti da se oporavim i ohrabrim pa cemo ako dragi Bog da s proleca pokusati ponovo. Tesi me to da sam predhodnog puta lako ostala trudna,nadam se da se posle ove kiretaze nista nece poremetiti u mom organizmu.
Svako dobro ti zelim.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1859
27.11.2010 16:03:05   
Medi_87
Drage moje, divim se Vasoj snazi da izrdzite sva iskusenja ovog svijeta, znam da nije isto to dozivjeti i suosjecati s vama, ali svakoj zeni je zao kad neka zena to sve dozivi, iskreno i od srca Vam svima zelim, kao i svim zenicama koje pokusavaju dugo godina da zatrudne da sve, ama bas sve jednog dana aBd postanete majkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1860
27.11.2010 16:28:18   
klemzi
Mojandjeo želim ti dobrodošlicu, nažalost, prvo javljanje na ovoj temi, ali meni je vjeruj rr pomogla da se ponovo vratim normalnom životu.. Vidjet ćeš kako ćeš se ovdje i smijati i plakati sa divnim ženama iz cijele regije. Ja navijam da se i mi uskoro javimo na temi trudnička lista rr 2011.
Dotada, oporavi se, vrati osmijeh na lice i raduj se onome što nas, akobogda, čeka...user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 1861
27.11.2010 17:04:24   
mojandjeo
Klemzi,draga,iz tvog potpisa sam zakljucila da si dozivela strasnu sudbinu,pokusala sam naci tvoju pricu na forumu,ali na zalost nisam uspela. Medene i jos po neke sam ispratila od suza do smeha pa opet do suza (Hvala Bogu radosnica) Ej zene,vi ste moja snaga,moje heroine! Mozda zvuci blesavo,ne poznajem vas,ali znam vase price i sudbine,plakala sam zbog svake od vas,radovala se dok sam citala,a sad molim drgog Boga da nam svima ispuni po jednu zelju,onu najvecu i najlepsu....

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1862
27.11.2010 19:06:55   
gagach
mojandjeo dobro nam dosla na forum...i zao mi je sto si se bas morala javiti na ovoj temi....od srca ti zelim da se sto prije oporavis a uz ove divne zene koje su meni mnogo pomogle ce biti lakse vjeruj mi...
Nadam se da cemo se uskoro vidjeti na vedrijim temama...glavu gore...

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

Neposredna veza do poruke: 1863
28.11.2010 0:56:44   
Aquarius
Vjerujem da će ti ovo što ću ti sada reći zvučati banalno, ali vjeruj mi da vrijeme liječi sve. Kako dani budu prolazili biće ti lakše dok ne dođeš do momenta kad ćeš prihvatiti to što se desilo i krenuti dalje. Daj sebi dovoljno vremena.

Ne ljuti se na muža, muškarci su NAUČENI da drugačije kanališu tuguod nas. Znaš kako je to kod nas, ne smije muško zaplakati, bla, bla... To sigurno ne znači da manje tuguju od nas. S druge strane je to dobro jer u tim momentima žena gubi glavu i treba joj neko smiren i pouzdan na koga se može osloniti. Bar sam ja iz svog iskustva to naučila.

A sigurna sam da ćemo se sve ubrzo družiti na trudničkim temama.
Ljubim vas. user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1864
28.11.2010 1:10:24   
mojandjeo
Upravi si skroz,to je valjda ono sto se zove "Balkanci"user posted image
Tvoj potpis govori sve... Izguracemo sve ovo i raovati se jednog dana nasim bebicama,znam to! jednostavno tako mora biti!!! Da li koristis neke vitamine ili cajeve za oporavak svog organizma? Za 3 meseca planiram ponovo poceti sa folnom kiselinom,ali ne znam da li bi bilo sada pametno uzimati nesto...

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1865
28.11.2010 1:40:55   
klemzi
Malo ćemo ot, ali zašto je potrebno uzimati folnu kiselinu prije trudnoće...Ja ništa posebno ne radim, doduše nisam imala spontani, ali bih voljela naći podatke šta je dobro uzimati prije trudnoće, ako je uskoro planiramo. Moram sutra malo detaljnije prošvrljati po rr, sigurno ima tema o ovome... A sad hajmo spavatuser posted image Što bi rekla teta Scarlet O* Hara  " sutra je novi dan "user posted image user posted image user posted image Ljubim sve, laku noć!!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1866
28.11.2010 1:58:45   
Aquarius
Ah, kakvo spavanje ? Ja sam noćna ptica.user posted image

Taman hoću da vam napišem da počnete s folnom kad vidim ti pitaš za nju. Preporučuje se piti folnu zbog zatvaranja neuralne cijevi i spriječavanja nastajanja određenih defekata kod fetusa. Evo ti link pa pročitaj malo više o tome.
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/03_folna.asp

Ako se pravilno hraniš ostali vitamini ti nisu neophodni za početak trudnoće, uvode se tek kasnije u trudnoći kada tijelo postaje iscrpljeno. Kako god, bebi ne fali, ona svoje uzima, ali može zafaliti majci i doći do kvarenja krvne slike, pada imuniteta i sl. Ali uvijek je naglasak na pravilnoj ishrani prije svega.user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1867
28.11.2010 2:00:06   
Aquarius
I da, sutra je novi dan, koji nosi nove mogućnosti. user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1868
28.11.2010 10:36:04   
bibilije
Cure, ja sam na ovom forumu pisala ljetos, u 7 mjesecu, nakon svoje prve trudnoce koja je zavrsila spontanim. Naravno da je bio sok, bilo je strasno. Mojandjeo, znam o cemu pricas. Ja sam se rasplakala pred mojim dragim kad sam mu rekla, a on je samo rekao: "Dobro, nemoj da places, bice jos beba, vazno je samo da ti sad budes dobro." meni je to u prvom momentu zvucalo grozno, ali bio je u pravu, od plakanja nista. I nissam vise ni plakala, nakon mjesec dana vratila sam se treninzima, osvojila bronzu na balkanskom prvenstvu u 9 mjesecu, a sad sam trudna 10 nedeljauser posted image . Nadam se da ce ova trudnoca biti bolja. Zato digni glavu, ne vrijedi da tugujes, sto se prije oporavis, prije ces vidjeti user posted image i svog andjela na uzv. Vjeruj mi, samo hrabro zeno. Zenama je i dato da radjaju, jer muskarci su takvi slabici da to ne bi mogli izdrzati user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1869
28.11.2010 17:28:47   
mojandjeo
Bibilije,kao prvo cestitam i zelim ti da uzivas u trudnoci. Eto vidis,da su nasi dragi ponekad upravuuser posted image I ja sam cula indenticnu recenicu i doslo mi je tada da puknem,ali nisam jer u tom trenutku nisam mislila ni o cemu drugo osim o mojoj bebiuser posted image
Aquarius,folnu kiseliu sam pila i 2-3 meseca pre predhodne trudnoce i picu je opet od januara jer u aprilu planiramo ponovo pokusati. Mislila sam na sadasnji period tj da malo pomognem organizmu i reproduktivnim organima da se lakse oporave od prethodne trudnoce i kiretaze...

(odgovor članu bibilije)
Neposredna veza do poruke: 1870
28.11.2010 23:14:49   
nikita
evo jedne od medenih, nijedna tema na rr mi nije znacila ko ova, svaki dan sam nalazila utjehu ovdje, nisam je mogla naci nigdje drugo osim tu, ko ce bolje razumjet nego one koji su to sve prosle..muzevi su vecinom takvi, jednostavno ne razumju niti mogu razumjeti zato sam ja ovdje govorila sta mi je na dusi a nisam njega opterecivala , dovoljno je da je jedno u depri...sta reci osim da vrijeme lijeci sve rane kao sto nasa aqurius kaze...ona je zadnja u nizu koja je trebala sad biti majka , Bog nije tako htio , on ima neki drugi plan, da je njen andeo cuva s neba i da cuva bracu/seku koji ce doci nadamo se uskoro...ne mogu ni da zamislim kako je bilo mirkici, aqurius, fatimici a tek klemzi koja je zivjela sa bebom vise od mj dana , svaka ima svoju bol i njegova je njemu najveca ...uz malo pače koje sad imam mnogo je lakse, nisam zaboravila niti cu ikad al kad se dobije dijete pomiri se s tim, ostavi se to ruzno iskustvo iza sebe...zelim vam da sto prije to dozivite, sve redom, ljubim vas, izjadajte se ovdje jer ce ove zenice znati najbolje da odgovore...i da, nalaze povadite, nemojte u nove pokusaje dok ne povadite nalaze, ima tema o tome....pusaaa

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 1871
29.11.2010 1:34:48   
mojandjeo
Draga Nikita,vec sam rekla da ste mi upravo ti i tvoje sapatnice dale neverovatnu snagu i veru da ce jednog dana biti sve ok. Vec par dana sam na ovom forumu i vec je drugacije,vi razumete nesto sto niko iz mog okruzenja ne moze. Listala sam i RR-srbije ali tamo je sve nekako suvopatno,a onda me nekako sam dragi Bog poslao na ovu temu i ja sam do 5 ujutro citala svih 75 strana i odlucila da vam se pridruzim ;) Rekla sam vec da je moj ginekolog zavrsio pricu sa recima "desava se" bez ikakvog uputa za neke pretrage (smatra da se u dublje analize ulazi tek nakon treceg spontanog),ali zahvaljujuci vama,odlucila sam da posle prvog ciklusa odem i odradim analize. Od misseda do kiretaze mi je bilo 7 dana i u tom periodu mi je radjena jedino kompletna krvna slika i vaginalni bris. Po meni je to bilo totalno sumanuto,ali u tom trenutku nisam bila sposobna da racionalno rezonujem pa sam i to uradila. Nalazi su bili ok sto me je zacudilo jer danima nisam nista ni jela,niti spavala,plakala po ceo dan,o stresu da ne govorim,a uz sve to u meni je bio mrtav plod. Osim sto definitivno menjam ginekologa iako sam imala bezgranicno poverenje u njega jer me je pre 10 godina operisao i sve je bilo ok samnom,odlucila sam da sama krenem u bitku.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1872
29.11.2010 12:11:11   
nikita
moj anđeo , ne znam kakav dr moze reci nakon treceg spontanog da se vade nalazi halooo pa to je troje izgubljene djece pa da onda otkrivas ima li moguci uzrok...
u mom slucaju nije naden uzrok spontanog , sljedece nalaze sam uradila i bili su u redu:
- krvi nalaz i urin
- hormoni stitnajce
- klamidija
- mikroplazma i ureoplazma
- crviksa bris
- papa test
Nakon 4 menge sam ja opet pokusala i odmah prvi mjesec ostala sam trudna ...ako imas novac idi privatno i trazi da ti se urade ovi nalazi ili  idi u dom zdravlja i reci hocu te i te nalaze da mi se urade , oni ti moraju to uraditi. Tocno znam kako se sad osjecas , ja sam bila 3 mj u komi , imala sam kiretazu u 9tj trudnoce nije to nista usporedo sa ovim spontanim u 9 mj trudnoce al sam bila jako lose. Al draga sve te proplakane noci ce proci i osjetit ces radost uskoro sigurna sam u too. Ako ti bude trebala rijec utjehe ili bilo koji savjet slobodno se mozes javiti na pp i ti i bilo koja druga...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 1873
29.11.2010 12:39:40   
mojandjeo
Moj spontani je bio u 8 nedelji i kad sam bila na kiretazi (radjena je u opstoj anesteziji pa sam par sati provela u bolnici jer su me jedva probudili),tamo je bila cura koja je izgubila bebu u 7 mesecu. Tada sam samo pomislila,kako li je tek njoj,nisam imala srca da pred njom zaplacem,samo sam je gledala i srce mi se cepalo. Hvala ti puno za podrsku i savete oko nalaza. Hvala Bogu,mogu da platim da sve to odradim privatno,nemam zivaca da se ubedjujem sa koje kakvim neadertalcima po domovima zdravlja. Hormone stitnjace (tsh i t4) sam radila u sklopu krvne slike kad se desio missed i nalazi su bili ok,ali svakako nameravam sve ponoviti jer kazem ti,po meni je nenormalno da se u trenutku kada je mrtav plod u meni radi bilo sta,ali dobro,svo zlo sa tim. Zelim ti svu srecu i jos jednom hvala na podrsci,verovatno i sama znas koliko je potrebna svakoj zeni koja ovo dozivi. I jos nesto...nemam reci koliko je velikodosno sto pojedine od vas,posle svega i posle toliko vremena iako imate sada svoju decu ipak nadjete vremena da se javite na ovoj temi...Zaklela sam se sebi da cu poci vasim stopama u svakom pogledu...

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1874
29.11.2010 18:50:37   
lele.vi
Uvijek kad vidim da je neko pisao na ovoj temi sledim se jer znam da je još jedna bitka izgubljena, još jedna žena uplakana, još jedna nada ugašena...Znam kako je meni bilo, ali istovremeno ovdje sam našla utjehu, snagu da krenem ispoćetka. Danas, četri mjeseca poslije nisam zaboravila ali sam odlučila da moram prevaziči svoje strahove i početi borbu iznova. Sad slijede pripreme i niko nam ne može garantovati da će sve biti ok ali ne smijemo odustati!!!

Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *