fatimica09 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (16.10.2009 15:18:33)
|
Mrvice, kako si danas? Kako kupus [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ima li ga svuda...[sm=smiley36.gif]? Dobro hajde to za apaurin...ako vec moras, ali zar ne bi mogla piti nesto na biljnoj bazi za umirenje, recimo Persen ili nesto slicno...hajde dobro nisam ja dr. ali tako ja i sebi[sm=smiley1.gif], sve sto dr. kazu ja trazim alternativu u travkama....Bice bolje aBd....moramo se boriti! Nadam se da ce ti biti lakse kad pocnes raditi, ipak je malo drugacije ako ti nesto moze skrenuti misli, malo obaveze a i drugacije je kad si medju ljudima...stranim...pa ipak ne mozes biti slobodna kao kod kuce. U pocetku malo glumi, kuliraj....nemoj nikome kukati...znas kakve su kolegice, sve je super, ali tudja muka je uvijek najsladja! A kasnije....vremenom, valjda ce svakako biti lakse! Zao mi je sto ti muz nije tu.....zaista ne mogu ni zamisliti kako ti je! Sada je ipak kasno da promijenis bilo sta, on je otisao i moraces po svaku cijenu da se sama nekako iskoprcas iz svega! I ja, vjeruj, imam osjecaj da vrlo cesto lazem sama sebe da sam dobro, tjeram sama sebe da budem normalna, da kao idem iz pocetka, jednostavno moram! Moj posao je malo naporan, tako da jos zadugo necu poceti raditi...ali vjeruj...svako jutro se nasminkam, vec pokusavam da se zanimam svim onim za sto prije nisam imala vremena, jednostavno ne dozvoljavam sebi da me dusmani zale....bolje da kazu da sam bezosjecajna, nego da sam propala! Sreca ti je pa ne zivis sa svekrvom, kad je vec takva....a muza sto se tice...nemoj prenagljivati ni ti! Ne kaze se dzaba da je zena ovih 40 dana ,,neuracunljiva"....vidjeces sve ce doci na svoje mjesto! Ti si sama sebi najpreca to neka ti je uvijek na pameti i u sljedecoj trudnoci aBd, ti...pa beba...pa sve ostalo.....! Ne znam...ja jos uvijek ne mogu nista reci za svoju svekrvu, zaista je bila fer i bas kao i moja majka prema meni, nekada cini mi se cak i pazljivija....valjda to zavisi od covjeka do covjeka, ali i da nije tako mislim da se ne bih puno smarala time. Znam da ti je sada jaaaako tesko....i pokusaj zato i muzu objasniti...polako preko tel. ili meila, ili vec nekako da nisi bas raspolozena za cestu komunikaciju s njom....lagano ga obradi[sm=smiley1.gif], i s njim polako...nije ni njemu lako sigurno! Kazu da je bolje neprijatelja imati u blizini, tako bar primjetis kad ti nesto sprema. Pokusaj da ti svekrva bude pokusni kunic! Testiraj svoju pronicljivost, toleranciju, smij joj se u sebi...povedi bitku sa samom sobom! Malo se igraj! Pa nece ona biti razlog da ti svog muza stavljas na distancu! Budi mudra malo! Mozda tebi ovo zvuci glupo, ali zene svasta trpe...pa ipak sacuvaju brak. Nisam ja za to da se ti prostres kao cilim pa da te gaze....ali ako volis svog muza, ako ti je stalo, ako nemate nekih drugih, vecih problema.....ma daj pa pusti svekrvu! Ma svi mi imamo slicnih problemcica...mena moja juce zove, kaze je li hladno, smanji malo sad grijanje pa prije nego sto mi muz dodje da malo pojacam....ja se ovamo smijuljim....hocu mama, vec sam ja smanjila....mora se malo ustediti....Eto, sta ces joj.....ja po svom...pa kad bih joj zamjerala, svadjala se....pa nismo mi mogli birati roditelje, ni ja ni moj muz....ali zato ti moras biti pametnija od svoje svekrve! Evo ja ko bracni savjetnik[sm=smiley1.gif], nemoj se uvrijediti ako sam nesto rekla....ja ti zelim samo najbolje, isto sto i sebi i vjeruj ovo ti ko sestri kazem....Pusica
|
|
|
|