|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
7.10.2008 17:46:16   
Aquarius
Drage moje, ja imam jedan za mene veliki problem.

Doktor mi je naredio da moram smršati barem 5 kg. a ne bi bilo loše ni 10 kg. Veliki sam gurman i stvarno volim jesti. Nikad se nisam opterećivala viškom kilograma, niti sam u životu bila na nekoj dijeti niti trošila bilo kakve tablete, čajeve i ostala čuda za mršanje.

E sad, moj je problem kako skinuti kilograme, imate li kakvih iskustava, pomagajte.

Sutra najvjerovatnije idem na test na toleranciju glukoze i bojim se pravo. Ne testa, nego rezultata. Ako se pokaže da imam tu netoleranciju na glukozu moram promijeniti ishranu skroz, dijabetički režim ishrane.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 276
7.10.2008 18:34:24   
ja_naiva
Aquarius, ja imam 80kg (visoka 170), ne izgledam uopste debelo (kazu teske kosti ?????? a i grudi Boga mi), ne patim plaho zbog kila, ali me periodicno uhvati kriza pa mrsam.
po meni, nije problem, stvarno je fazon u disciplini. ne znam kakva si sa slatkisima, ali ja kad odlucim da sta skinem, ukinem totalno slatko 15ak dana i vec se tada vidi rezultat. daleko najbolja stvar koja je pomogla je ishrana prema krvnoj grupi (0+), ne mijesanje krompira i mesa (rize i mesa, tjestenine isl.), vecera pa pa... maslinovo ulje,  crni hljeb (zaista crni, ne onaj bijeli farbani iz pekara).
Moj pazljivi dragi je uspio smrsati 15 kg za nekih 2 mjeseca samo fizickim aktivnostima (kupili stan pa kreci, zida, gletuje) i izbacivanjem slatkisa. Ne moras kreciti, ali brza setnja uvece, koja izaziva znojenje, pali pravo.
Ako te bude zanimalo ovo oko krvnih grupa, reci, mene jetrva savjetuje (ljekar, bavi se time), pa cemo je propitati. puno srece

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 277
7.10.2008 21:28:50   
Aquarius
Krvna grupa A+(raspitaj seuser posted image ).

A što se slatkiša tiče, tu sam grozna. Ja u stvari i ne jedem puno ali slatkiši ( čitaj čokolada) mi život znače. Stvarno nisam karakter da ih skroz izbacim iz ishrane. Isto tako ne večeravam, jednostavno nisam gladna, ali zato dragi obavezno odnekud izvuče kesu čipsa, smokija, i sličnih zezalica i eto, gore nego da sam večerala.user posted image

Možda je problem u neredovnim obrocima, jedem jednom do dva puta dnevno, nikad u isto vrijeme, ali stvarno malo.
Čini mi se da ću ja morati malo kontrolisati ovo što jedem mimo obroka.
E da, pijem puno soka, a svaki ima šećera. Kako sad sve ovo izbaciti ???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ja_naiva)
Neposredna veza do poruke: 278
7.10.2008 21:47:30   
ja_naiva
joooooj, do bola isto.... cokolada, kolac sa cololadom, hljeba sa cokoladom, govno sa cokoladom, sve dolazi u obzir. tuga, ali izbaci cokoladu, gricke i sok i to je dobitna kombinacija.  ovamoja veli da nije bitno 5 obroka (to je dobro za secerase), bitan je dobar dorucak, kretanje, vocka u medjuobroku, za veceru corba i sl. poslala sam joj mail, pa ti saljem sta se hapi cim mi odgovori.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 279
8.10.2008 11:25:58   
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Aquarius

A zašto ležiš ???user posted image   Ja nisam ležala nikako, krvarenje mi je trajalo kao klasična menstruacija, osim što je bilo malo više ugrušaka, i bilo je malo obilnije. Sve u svemu, ako izuzmemo ono famozno žiganje, ja sam se fizički osjećala dobro.  Na kontrolu otišla poslije sljedeće menstruacije i onda radila neke nalaze, mada poslije jednog spontanog doktori obično ne preporučuju nikakve nalaze.

To mi malo nije jasno, zbog cega ne preporucuju??!! A, kada se ne daj Boze (pomakni se sa mjesta) drugi put desi i jos vise se psihicki zena utuce sta onda...zar nije bolje da se odmah vidi ako je u pitanju zdravstveni problem i da se pristupi lijecenju istog, pa da mirne glave idemo u nove pohode? Ti doktori mi stvarno nekada nisu jasni user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 280
8.10.2008 12:27:31   
Malaja
Slažem se sa tobom Sladjusna. Ma vidiš da i ovi doktori nekad ovako nekad onako. Svaki drugačije kaže i drugačije preporučuje. Eto znam djevojaka koje su čekale po jednu ili dvije user posted image da prođu nakon spontanog pa da rade nalaze, a ja nisam sačekala ni prvuuser posted image
Ko će im više znati.. Mada sam ja za to da se urade svakako prije naredne trudnoće.

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 281
8.10.2008 14:06:57   
Aquarius
Meni je moj doktor preporučio da izvadim nalaze poslije prvog spontanog, ali znam da nije praksa da se rade. Eto meni je preporučio, za svaki slučaj, svi mi nalazi bili OK i opet se ponovio spontani. Sad moram testirati svoju toleranciju na glukozu. Sumnja da je do toga.
U doktorskoj praksi se jedan spontani smatra normalnim ( koliko god vam to strašno zvučalo ), tek kad se dese dva, tri ili više spontanih (pu,pu, nedaj Bože nikom) se preporučuje istraživanje mogućeg uzroka. Tako vam je to. Ipak oni barataju statistikama, i vode se za njima.user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 282
8.10.2008 14:08:40   
Aquarius
I da, preporučio mi je da prije sljedeće trudnoće skinem barem 5 kg. a ne bi bilo loše ni 10 kg.user posted image Kažu da i višak kilograma igra veliku ulogu.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 283
8.10.2008 14:16:41   
Sladjusna
Ma ja cu definitivno traziti da radim nalaze! Svakako sam uz pomoc vas dragih zena, naucila svasta, pa tako i koje nalaze trebam uraditi. Sve za nase buduce user posted image

Aquarius, ja sam svom muzu strogo zabranila da kupuje te grickalice i ostale gluposti, al' on i dalje kupuje...ne benda me, samo kaze "pa nemoj jesti" ali kako...user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 284
8.10.2008 14:23:52   
mamy Sabina
jedan spontani,se kao statistički i uklapa u
prosjek.Neznam tačno procentualno
koliko žena izgubi barem jednu trudnocu.
ja idem kod mog dr.-a i u bolinicu i u njegovu privatnu polikliniku.
Zbog tog,a vjerovatno sam i malo dosadana s pitanjma,dosada
sam uradila dosta pretraga.
Dva i više spontanih pobačaja se zovu habitualni
pobačaji i oni zahtjevaju detaljne pretrage.
Do sada sam uradila vaginalne briseve,nalaz uredan,
urino kulturu,sva tri puta sterilna.
Papu sam radila pred trudnoću,sada ću ponovo.
On mi daje smjernice šta dalje,a ja brate dosađujem i
ispitujem ga.
Asja ,draga gdje ćeš deset kila smršati,šta
će ostati od tebe?

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

Neposredna veza do poruke: 285
8.10.2008 14:29:03   
Enni
Nema tu kako ne jesti, to je stvar odluke, karaktera i motiva. Evo ja sam pisala da sam se podebljala 3 kg od spontanog , grozno se osjećam mada mi nije neki višak obzirom na visinu,  imam180cm i sada 69 kila, čak 70. Ali meni kao meni smeta, djeća me steže, a i psihički se bolje osjećam sa svojom kilažom od 65 66. Prije godinu i po sam bila natukla 75 kg, jela svašta smoki , čips, uveče jela, ali se jednog dana probudila i rekla stop, pa promjenila ishranu koje se i dan dana držim , a to je bez grickalica, slatka, gaziranog, pizza, fast fooda i smršala za 2 mjeseca 8 kg.
Sad baš ne smjem ztako drastično jer se spremam za trudnoću , ali  sad se niti nisam udebljala od gore navedenih gluposti, već od tog što sam poslje spontanog bila slaba pa uzimala 2 mjeseca matičnu mliječ, med, a sad uzimama folnu i pregnital, sve to otvara apetit. Sad se već kontroliram, pisala sam baš neki dan da mpram smršat, pa sam još smanjila obroke, a na gricke i kolače ne obraćam pažnju. Legnem gladna, jer jedem u 4 i 30 i ne više, uhvati me da jedem oko 8, ali to rješim jogurtom. Nadam se do kraja mjeseca 3 kila da ću smršat.

Neposredna veza do poruke: 286
8.10.2008 16:12:12   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: mamy2

Asja ,draga gdje ćeš deset kila smršati,šta
će ostati od tebe?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A ne brini, opet će podosta ostati.user posted image user posted image user posted image
Enni i ja sam visoka 180 cm, ali sam dogurala do 90 kg.user posted image
Ipak sam nabacila previše, nikad nisam pazila, a sad sam se raskukala kako da ih skinem.user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 287
8.10.2008 18:21:29   
Happy
IZVORNA PORUKA: Aquarius

IZVORNA PORUKA: Happy

Kada se ide prvi put na kontrolu, nakon koliko ????

Ja sam bila na kontroli jučer, poslije 10 dana. Mislim da bi trebala, pošto si bila već u drugom tromjesječju, otići prije sljedeće menstruacije.

Uradili su mi UZ odmah sutradan dok sam bila još u bolnici... Tako da ne znam šta da radim... Ipak ću da sačekam.... A što se tiče krvarenja išlo mi je 6 do 7 dana, pa prestalo, pa opet jednu noć, pa evo opet od jutros ništa.... Kažu da je normalno.... A što se tiče ležanja... Ja ležim još uvijejk, sada sam pomalo počela da izlazim po pola sata prošetam... Ja ipak mislim da treba odležati... Treba da se sada da se sve vrati na svoje mjesto (ja sam malte ne na porod išla) i materica i sve ostalo i dok ovo krvarenje prestane... Ja se ipak ne bih igrala sa tim, i prvi pobačaj... Ali eto svako ima svoje....
Sretno svima nama, da nam dragi Allah da snage i sabura.....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 288
8.10.2008 18:29:11   
Aquarius
Ako su ti uradili UZ onda možeš čekati. Nisi prije spominjala pa sam ti zato predložila. A što se tiče ležanja, sve zavisi kolika ti je trudnoća bila i kakav je bio postupak. I ja sam ležala poslije drugog spontanog jer su mi radili kiretažu, bolio me stomak i bila sam nikakva, ali samo nekoliko dana. Bila sam u 9. sedmici. A ti si imala puno veću trudnoću i naravno da ti treba više vremena da se oporaviš.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 289
9.10.2008 9:09:39   
Enni
Aquarius, za koliko si nabacila tolike kile, mislim da je to previše obzirom da si mlada, 32 godine tek?

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 290
9.10.2008 12:37:53   
nesuđena mama
 Drage moje buduče i sadašnje mame!
Imam jedno pitanje za one koje su imale kiretažu.29.09.u ponedjeljak sam je i ja imala po drugi put i sada mi prestaje biti bilo kakvih tragova pa me interesira koliko ste vi čekale do prvog odnosa tj kad se možemo ......,MM je malo nestrpljiv a i ja sam ali me strah.?user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 291
9.10.2008 14:12:36   
Aquarius
Ja sam bila na kontroli 10 dana poslije kireaže i između ostalog sam pitala i da li možemo imati odnose. Doktor kaže da nema nikakvih prepreka i da slobodno možemo imati odnose.
S druge strane sam čula i da neki doktori preporučuju da se čeka do sljedeće menstruacije a neki i više. Nije ni svaka kiretaža ista.

U svakom slučaju ti preporučujem da odeš kod ginekologa, jer ako se i odlučiš imati odnose prije a nisi spremna ( strah te da nešto ne pogoršaš) nećeš se moći opustiti i biće ti bezveze.
Pa eto, sad ti odluči.

(odgovor članu nesuđena mama)
Neposredna veza do poruke: 292
9.10.2008 17:03:50   
Malaja
Draga moja "nesuđena mama" (iako to nisiuser posted image )

I ja sam nakon 10-11 dana od kiretaže bila na kontroli i također mi je doktorica rekla da mogu odmah, s tim da se pazim da ne ostanem user posted image  Tako je i bilo user posted image
A složila bih se sa aquarius da pitaš doktora kada odeš na kontrolu.
Nego, nema nam nigdje Enni da nas izvjesti jel* prošla user posted image  i hoće li se bacati na posao ovaj mjesec. Ja je još čekam, trebala bi svaki dan stići..

Neposredna veza do poruke: 293
9.10.2008 17:47:51   
nesuđena mama
E pa štos je u tome što sam na kontrolu naručena za 3 tjedna a sad u nedjelju su još iz mene išli komadi zbog čega sumljam da nešto nije dobro završilo.Nije mi jasno zašto to nisu izvadili zašto je to još tjedan dana ispadalo iz mene(izgled isjeckane jetrice).To sam vidila prvi put kod čišćenja a i sada tjedan dana nakon čiščenja.Namam temperaturu ni nikakve druge znakove infekcije ili drugo.
Svima vama koje počinjete raditi na user posted image želim sreču i nadam se da ču se i ja uključiti u natjecanje trbuha u 2009.g,malo kasnije ali stiči ču vas.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 294
10.10.2008 8:29:39   
Enni
Dobro jutro svima!

- nesuđena mama, ja sam išla na kontrolu 1,5 mjesec od kirataže, dakle nakon što mi je prošla menga. Nisam nikad pitala dr. o odnosima, jer mi je logično da ssu organi podložniji infekciji poslje kiretaže, jer ipak je to operacija, pa sam odnose počela imati nakon završetka prve menstruacije.Preporučila bih i tebi isto, a u slučaju nestrpljivosti, obaveznu zaštitu.

- Malaja, evo i ja čekam treću user posted image , treba da dođe 18.10., dakle iduću subotu. Iskreno da ti kažem još se mislim hoću li poslje toga u pokušaj, još bih da se malo sredim, baš mi fali taj još jedan mjesec, najviše da se rješim ovih cigara, a i još malo da se opustim, taman sam prestala opsesivno misliti na trudnoću i tijelo mi se napokon naviklo  na normalno stanje. Ipak ne kažu uzalud minimalno 3 mjeseca da sa napravi pauza, ima to i te kako svoje zašto.Meni je 26.10. puna 3 mjeseca.
Kad ćeš ti u pokušaj, isto idući mjesec najvjerojatnije ,, ha, kao i ja?

Neposredna veza do poruke: 295
10.10.2008 9:03:10   
Malaja
Draga moja Enni

Ja čekam drugu user posted image da dođe a doktorica mi je rekla da mogu u novi pokušaj kada ona prođe. Nisam načisto sama sa sobom trebam li ili ne, nije u pitanju želim li ili ne želim nego da li se organizam dovoljno oporavio. Tako da sam skontala sada kada mi prođe da se neću ni čuvati a neću ni ići na to 100% (gledati plodne dane i sl.) pa šta mi Bog da...
Jedno sam sigurna a to je da želim da što prije ostanem user posted image A nadam se da ćemo uskoro sve biti user posted image

Nesuđena mama, ja bih ti ipak preporučila da odeš još kod jednog doktora. Za svaki slučaj a da se i ti malo smiriš. Da se rasteretiš, jer znam da si opterećena sa tim.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 296
10.10.2008 9:12:22   
Happy
meni je 30.10. rađena kiretaža (imala sam spontani) i još uv ijek mi pomalo curka, mada evo već dva dan nije.....  Kontrolu imam za mjesec, valjda nakon user posted image , što se tiče odnosa, vala mi nekako ni na kraj pameti nisu ni meni a ni MM...  Znači nakon tri mjeseca se može u nove pohodeuser posted image  Je li to malo? Hajde fizički ali da si zaista psihički spreman?
Pusa svima vama od mene... Puno sreće vam želim...
Nesuđena mama, ja bih ipak malo sačekala, mislim da je rano za to... Ali kako ti hanumice rekoše bolje se je posavjetovati sa dr... Sretno

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 297
10.10.2008 12:20:11   
Malaja
Draga Happy
Sve je to individualno. Svi mi različito doživljavamo i preživljavamo svoj gubitak. Samim tim individualan je i oporavak. Ja neću da se preispitujem, kako je suđeno tako će i biti. Činjenica je da nikada u životu neću zaboraviti i potpuno preboljeti ovu prvu trudnoću..
Samo se opusti, kao što sam milion puta rekla do sada, biti će kada to bude suđeno...

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 298
10.10.2008 18:33:12   
Private
Samo da vas pozdravim.Vidim da nisam sama.Jucer sam bila na kontroli u D.zdravlja,i dr.kaze da se plod nije razvio ( tzv.vjesticije jaje)i, i dao mi uputnicu za bolnicu.Tesko jeste,al neodustajem kao sto Giboni kaze u svojoj pjesmi "jedino s njim srecu vidim".U martu je bio spontani,a sada mi valja u bolnicu.Znate sta ja mislim,kad je upalilo dva puta,vala ima i treci put.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 299
10.10.2008 18:36:53   
mamy Sabina
Žao mi je!
Isto razmišljamo,iza mene su dva spontana(drugi je ustvari bio inducirani porod)
i nepada mi na pamet da odustanem.
Biće treća sreća,sigurno!
Šaljem tiuser posted image  i javi nam se!

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *