|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
15.10.2008 17:45:13   
nikita
hvala na potpori,
trenutno nemam hrabrosti,imam strah da ce mi se ovo ponovno desiti...tako da sumnjam da cu pokusati nakon 2 mj,ne vjerujem da cu psihicki biti u stanju.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 326
15.10.2008 22:00:46   
Malaja
lida a jesi li propremila metar kakav da nam možeš mjeriti stomačiće? user posted image
Uskoro ćemo se aBd poeti prijavljivati, opremi se dobrouser posted image
Nikita, budi jaka kao što smo sve mi bile. Tačno znam kako ti je i kroz šta prolaziš. Ta dva mjeseca će ti proći jako brzo, evo meni su prošla. Nisam se ni okrenula.. A što se tiče psihe i to vrijeme mijenja. Trenutno je tako i tvoje stanje je sasvim logično. Biće sve ok, samo polako..

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 327
15.10.2008 22:57:32   
jabuka1
draga nikita ,

Imaš i moju punu podršku i samo hrabro .Ja sam imala spontani 21.08.2008 i dok.  mi je rekla da za tri mjeseca mogu pokušati ponovo što znači u novembru abd.Nisam još radila nikakve nalaze ,čekam da prođe druga menga pa ću onda krenuti sa pretregama.

Zato Eni i Malaja pripremite,niste same ,pridružujem se utrci za naj stomak 2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 328
16.10.2008 9:53:20   
Happy
IZVORNA PORUKA: nikita

hvala na potpori,
trenutno nemam hrabrosti,imam strah da ce mi se ovo ponovno desiti...tako da sumnjam da cu pokusati nakon 2 mj,ne vjerujem da cu psihicki biti u stanju.

Vjeruj nikita da se i ja isto osjećam... Tek je prošlo 17 dana od spontanog, a čini mi se kao vječnost....
Ali nekako kada vidim ove ostale forumašice daju mineku snagu i volju user posted image user posted image user posted image
Biće sve ovo dobro ako Bog da.....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 329
16.10.2008 13:59:23   
nikita
treci mi je dan nakon kiretaze i stomak me boli uzasno.oduvijek imam bolne menstruacije ali ova bol je mnogo jaca jer  ne prestaje,od jutra do mraka je...
jel i vama tako bilo???

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 330
16.10.2008 14:14:58   
Koalinka
Draga Nikita, mogu ti samo reći da je i meni isto tako bilo-bolovi u stomaku, naročito one dane poslije kiretaže sve dok sam pila metergin (ergometrin) za vraćanje maternice na svoje mjesto....Poslije te tablete grčili su mi se i listovi na nogama, grozno....
Nadam se da mislimo na isto....Ako je to, proći će svakako.....
Želim ti brz oporavak! user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 331
16.10.2008 14:16:09   
Aquarius
Mene je isto bolio stomak dva- tri dana. Nije previše, ali ja nemam bolne menstruacije i inače me stomak ne boli pa je meni i to bilo previše.
Odmaraj se i pokušaj se opustiti. Dok ležiš zabavi se gledanjem TV-a, čitanjem, bilo čim što će ti odvratiti misli. Ima tu malo i do psihe.
Vrlo dobro znamo šta preživljavaš. Evo prošla su tačno 24 dana od moje kiretaže, a meni je nekad kao da je jutros bila. Odmaraj se, daj sebi oduška, ne daj nikom da te puno gnjavi. Vrijeme će izliječiti rane. Samo polako.
Želim ti što brži oporavak i da se što prije zajedno uključimo u nove borbe.
user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 332
16.10.2008 14:20:10   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: Koalinka

Draga Nikita, mogu ti samo reći da je i meni isto tako bilo sve dok sam pila metergin (ergometrin) za vraćanje maternice na svoje mjesto....Poslije te tablete grčili su mi se i listovi na nogama, grozno....

Da, upravu si, ja sam pila Ergotyl kapi, u isto svrhu. Nakon 15 minuta bi počelo, imala sam dojam da se sva grčim, a maternica bi mi ritmično igrala, moglo se osjetiti pod rukom. Tad bi me tek bolio stomak.

(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 333
16.10.2008 14:42:01   
Enni
I ja sam pila ergotil kapi i hiramycin antibiotik, ali prva 4 dana poslje kiretaže sam svako poslijepodne dobivala injekciju protiv bolova, jer me je bolilo do besvijesti, praćeno komadićima tkiva koje je izlazilo iz mene. Ali poslje ta 4 dana, mi je bila opća slabost, ali ja više nisam imala priliku ležati više od 5 dana jer sam imala punu kuću gostiju, bilo ljeto, svatko dolazio-prolazio, morala sam radit. Meni je poslje tih 4-5 dana više psihički bolilo. Krvarenje prestalo potpuno nakon 9 dana i fizička bol, naravno, ali je psihička ostala, mislim da će na neki način uvijek biti tu.
Ali ja koračam naprijed, i nedam se.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 334
16.10.2008 14:44:26   
Enni
Zaboravih vas izvjestiti vezano za temu koju samo obrađivali o debljini i mršavljenju, da sam skinula 2 kg u tjedan dana!user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 335
16.10.2008 14:56:35   
Koalinka
hoće to nakon svega.......uvijek neko dobro u nekom zlu....

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 336
16.10.2008 17:32:17   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: Enni
Ali poslje ta 4 dana, mi je bila opća slabost, ali ja više nisam imala priliku ležati više od 5 dana jer sam imala punu kuću gostiju, bilo ljeto, svatko dolazio-prolazio, morala sam radit.

E dobro si mogla. Ja sam 5 dana bukvalno zabranila posjete.
Inače mi nema ništa gore od tog običaja kod nas, neko tek izašao iz bolnice a svi nahrnu kao da te vide. Ma nije mi bilo do života a kamo li do posjeta.user posted image

IZVORNA PORUKA: Enni

Zaboravih vas izvjestiti vezano za temu koju samo obrađivali o debljini i mršavljenju, da sam skinula 2 kg u tjedan dana!

I ja sam skinula 2 kg. ali imam još posla.user posted image   Valjda ćemo uspjeti. Šta misliš?user posted image Ma ne smijem doktoru na oči dok ih ne skinem.user posted image (Šalim se naravno, ovo za doktorauser posted image )

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 337
17.10.2008 8:23:24   
Malaja
IZVORNA PORUKA: jabuka1

Zato Eni i Malaja pripremite,niste same ,pridružujem se utrci za naj stomak 2009.

Sretno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu jabuka1)
Neposredna veza do poruke: 338
17.10.2008 8:25:35   
Enni
Sinoć sam skužila da zapravo i nisam spremna na novu trudnoću. Naime, izmjerila sam temperaturu, imala sam 36,8 , tako mi je bilo i kad sam bila prošli put zatrudnila . Povraća mi se cijelo jutro, i sinoć. Inače imama termperaturu 36,2 u drugoj poovici ciklusa, sutra očekujem user posted image , treću od pobačaja. Na bih voljela da mi se sad desi user posted image .

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 339
17.10.2008 8:28:01   
mamy Sabina
Ima nas još u utrci za naj stomak 2009!
Cure moje navijam za svaku od vas!
Pridružujem se utrci aBd mart-april 2009!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 340
17.10.2008 8:36:47   
Enni
Svugdje sam čitala da temperatura pred user posted image  spadne, pa zato kažem da je meni uobičajena 36,2 i to maximalno kad trebam dobit. Ako sutra ne dobim uradit ću test, odmah će pokazat, tako je i prošli put, čak sam ga radila i dan prije izostankauser posted image . Stvarno bi bilo neozbiljno od mene da dođem pred dr.user posted image , nakon 3 mj,, a on mi reko 6 da čekam. A pazili smo se u plodnim danima, pa zato nevjerujem, ali ću sutra znati. Inače se neću opterećivat.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 341
17.10.2008 8:52:04   
Malaja
Draga Enni

Nemoj se opterećivati i ako se desilo tako je bilo suđeno. Znam žena koje su nakon prve user posted image ostale user posted image . Samo nemoj razmišljati negativno. Ja ti želim sreću, pa šta god da bude user posted image

mamy2 sve ćemo mi biti user posted image u 2009!!! Sretnoooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 342
17.10.2008 8:56:47   
mamy Sabina
Ako i jesi trudna-šta sad?
Desilo se ,čuvaj se!
Nebi bila ni prva a ni zadnja kojoj se to desilo!
Čuvaj nam se i čim uradiš taj test -javljaj nam!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 343
17.10.2008 9:43:02   
liebevoll
Enni, ne opterecavaj se, moja prijateljica je imala spontani, i odmah poslije zatrudnila, iako joj je doktor rekao da saceka minimum tri. Sve je bilo u redu, rodila zdravog djecaka....prema tome, ne opterecuj se, sacekaj rezultate testa, ja ionako mislim da je previse sest mjeseci, meni je doktorica rekla da poslije tri mozemo opet poceti pokusavat.
Pusa i sretno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 344
17.10.2008 10:49:58   
Happy
Draga Enni, nemoj tako da razmisljas... Ja opet mislim da je sve od Boga, pa tako i to... I nemoj unaprijed da misliš kako nisi za user posted image , jesi što nisi?
Biće to sve dobro i ako bude da jesi držimo ti fige.....

Meni još ništa nisu rekli, tek trebam na kontrolu za neke dvije sedmice akoBog da, tek ću onda da vidim sve.... Koliko se treba čekati i ostalo....
Onda ću i ja u utrku sa vama user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 345
17.10.2008 12:16:26   
Enni
Ma nisam se ja nešto pretjerano opteretila, nego mi je najveći problem ako budemuser posted image , onda ću imat na savjesti da nisam dovoljno pričekala da se to sve još malo obnovi.Ali što kažete vi, ako je suđeno, bit će sve ok.
A možda su još uvijek sve ovo hormoni koji se nisu stabilizirali, a možda  je baby. Uglavnom, i jedna i druga kombinacija je ok. Sutra ću sve znati. Javit ću vam obavezno.Pozdrav svima.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 346
17.10.2008 12:24:02   
Malaja
Moguće Enni da su i hormoni. Evo i ja već više od mjesec hodam kao da sam tek ušla u pubertet user posted image Sve bubuljica do bubuljice. A nikada ih nisam imala, čak ni u pubertetuuser posted image Tako da i ja kontam da su mi hormoni podivljali

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 347
17.10.2008 21:27:31   
Aquarius
Moja neočekivana user posted image ode prije nego je i došla.user posted image Sinoć sam već bila u akciji sa MM, jer jučer čitav dan nije bilo ni kapi. Počela u ponedjeljak, malo se nešto pojavilo u utorak, u srijedu tek nekoliko kapi.user posted image
Meni najavljeno da će kasniti a ja procurim na 21. dan.
Meni najavljeno da će vjrovatno biti jako obilna a kod mene jedva nešto izašlo.user posted image
Pa jesam li ja endemski slučaj ili šta?user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 348
17.10.2008 21:30:32   
mamy Sabina
Nisi bona!
Ti si bila trudna,to nemoj zaboraviti.
Sad tijelu treba vremena da se hormonalna bura u organizmu smiri!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 349
17.10.2008 21:32:27   
Aquarius
user posted image
Ma čini mi se kod svakog hormoni na jednu, a moji na drugu stranu.
Valjda će sljedeća biti normalna.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *