|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
18.1.2013 12:10:34   
proljece12
masala aminzana za tvoje momcine. moji su tek usli u 4-ti mjesec jos samo doje, pa da e pitam kad si ti pocela s dodavnjem hrane. sta im dajes. kakvo mlijeko im dajes. ti rece dojis nocu a danju na flasicu.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 626
18.1.2013 23:30:39   
enića
Amina, ustanovilo se kad ih je pregledao fizijatar, trazila sam uputnicu sama jer Afan nije dobro drzao glavu, a skoro tri mjeseca je imao. Sad je super nakon tih vjezbica. Svasta rade od njih, prvi dan sam se prepala da ce ih polomiti :) Sad ih ne smijem ni sekundu ostaviti same, prevrnu se sami, Alim kao hoce puzati, bas su vrcke prave. Trpaju sve u usta, izgleda da ce uskoro zubići... I moji još doje, jedan više, jedan manje :) ali navečer obojica :) probali su i kašice, ali na treci dan dajem, to je puno posla :) Uglavnom, prespavaju cijelu noc. Jesu li tvoji opustili šake skroz?

10. januar 2012.
"Pazi šta želiš, možda ti se ostvari"
10. 9. 2012., 9:25- Afan
10. 9. 2012., 9:26- Alim

Neposredna veza do poruke: 627
21.1.2013 16:44:28   
Almadj
Napokon da se i ja javim, pisala sam nekad na pocetku tridnoce ali od tad me je glavobolja i mucnina ispatila pa nisam ni pomisljala na internet. Vidim neke mamice sad vec uzivaju s bebicama, drago mi je zbig tog i da vam budu zivi i zdravi. Mi smo sam
22. Sedmica jednojajcani su i izgleda djevojcice :)
Sve je hvala Bogu uredu i nadam se da ce tako i ostati.
Dali je neka od vas radila 4d ultrazvuk i gdje. Kod nas u Sanskom
Mostu to nema pa ako moze neko da mi da informacije.

Lijep pozdrav i cuvajte se ;)

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 628
21.1.2013 17:03:11   
SREĆNA
Almadj čestitam ti i želim ti lahku trudnoću.Neka ostane sve uredu do kraja.Ja sam 35-a sedmica, deveram nekako, leđa bole, teško je kretati se , samo po potrebi.
4d uzv sam ja radila u Sarajevu kod nas na Jezeru, al ja sam htjela samo radi slika beba, pa sam zaksnila mjesec ravno.Najbollje je oko 24 nedelje a ja otišla u 28.Privatno je mislim poskupo, a u državnim klinikama doktori neće plaho da se zamaraju oko toga. Kaže meni dr. sve što se tiče nedajBože anomalija vidi se i na običnom uzv, ovo je samo šminka, a tzreba sat vremena da se sve fino snimi i pregleda, pa se to njima ne radi.Nedaj Bože da se baš mora ako nešto nije u redu, ali inače općenito samm shvatila da oni ne vole baš ovaj 4 d.

(odgovor članu Almadj)
Neposredna veza do poruke: 629
21.1.2013 21:13:59   
Almadj
Meni se cini da mi je trba ogromnaaa vec sad. Kako je kod vas koje ste pri kraju? Ne mogu ni zamisliti koliki stomak bude s dvojkama...
a za 4 d onda valja razmisliti ako bas i nije potrebno mozda bolje ne izazivati nevolje...

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 630
21.1.2013 21:23:42   
Valida
Ja sam u 34. sedmici i do skoro mi se nije uopce cinilo da mi je stomak prevelik. Ali, posljednjih dana primjecujem da je sve veci i sa strana sam dobila po nekoliko strija. Sada je teze namjestiti se kad legnem, teze je hodati i tako... No, znam mnogo zena koje su i sa jednom bebom imale stomak kao moj, tako da je to sve ok, hvala Bogu.

(odgovor članu Almadj)
Neposredna veza do poruke: 631
21.1.2013 21:49:38   
enića
:) to su slatke muke dok ne dođu slađe ;) 4D uzv možeš uraditi u Bihaću u poliklinici Muminović (novootvorena) imaš stranicu na fb i ujedno cjenovnik. Ako ti je trudnoća uredna, ne brini nista, slušaj svog doktora i ne zamaraj se, jedino ako baš želiš, uradi da ti bude srce na mjestu. Ne slušaj samo bapske priče, ja sam do zadnje hodala sa velikim trbuhom, stomak mi je pun strija, ali kad vidim svoje momke i njihove osmijehe, ništa mi nije bitno.Vratila sam svoju kilažu, mada bih voljela da je ostao koji kilogram-

10. januar 2012.

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 632
24.1.2013 12:22:38   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: proljece12

masala aminzana za tvoje momcine. moji su tek usli u 4-ti mjesec jos samo doje, pa da e pitam kad si ti pocela s dodavnjem hrane. sta im dajes. kakvo mlijeko im dajes. ti rece dojis nocu a danju na flasicu.

svaka cast za dojenje. i ja bih rado, ali nikako im nije bilo dovoljno... poceli smo sa jabukom prije jedno 10tak dana. prvo po kasicicu, a onda kasnije povecavas dozu. do sad su jeli jabuku, breskvu, humanin griz, mrkvu i bananu.
a dajem im Humanu1 trenutno. dojim ih po noci u ujutro, a do 18h im je flasica. eto draga ;)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu proljece12)
Neposredna veza do poruke: 633
26.1.2013 11:17:50   
mama mostar
Cao mamice!!!!Evo i mi da vas pozdravimo!!!!Moja djecica su me okupirala,idem i u skolu  user posted image i oko bebica tako da ne znam sta bi prvo... al ne zalim se user posted image ! Moje curice su porasle,Nini su izasla 2 zubica sa 4mj. sad izbijaju drugi pa se mucimo,a Lani su prvi na putu.Sto se tice hrane rucamo svasta,piletinu,mrkvicu,brokulu,spanak,rizu a od voca jabuke,kruske,banane i ide nam super.Sad im je malo jace od 5,5mj,i evo za koji dan mislim polako preci na kravlje mlijeko pa vidjet cemo.Nisu isle na nikakve vjezbe,a inace odavno zele da pužu i sjede,same se dizu...hahahahaa  zato i jesam u pogonu stalno! Veliki poljubac vam saljemo pozzzzzz!!!!!!!!!!!!!  user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 634
26.1.2013 12:01:48   
Hannica

IZVORNA PORUKA: Almadj

Meni se cini da mi je trba ogromnaaa vec sad. Kako je kod vas koje ste pri kraju? Ne mogu ni zamisliti koliki stomak bude s dvojkama...
a za 4 d onda valja razmisliti ako bas i nije potrebno mozda bolje ne izazivati nevolje...

Almadj ne moras da brines sto se stomaka tice,ne mora da znaci da ce biti prevelik,kod mene nije bio,bar mi se tako cinilo.user posted image Bebe su bile teske 3200 g i 2500, a stomak je bio kao da je jedna beba.
Evo ovdje imas slike koliki je bio kod mene pupi.user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/m_544529/mpage_45/key_/tm.htm

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Almadj)
Neposredna veza do poruke: 635
26.1.2013 12:14:25   
Hannica
Moji indijanci sad hodaju,penju se gdje god stignu,bas su nemirni,jedva prezivljavam nekako,ali nema veze,isplati se.user posted image I ako imaju 14.5 mjeseci jos uvijek doje i ne misle prestati.user posted image Meni malo dosadilo jer se bude po cijelu noc ali nekako mi zao da ih na silu prekidam.user posted image Proci ce i to.user posted image Malo me Afan zeza s cvrstom hranom,slabo jede,ne znam sta da radim s njim.user posted image Drago mi je da su i ostale bebice i mamice dobro.Ljubimo vas sve.user posted image
Da nas malo vidite... user posted image user posted image user posted image
user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 636
7.2.2013 17:38:18   
palma
Evo i mene, ne stižem da se javim a vidim neke su mi čestitale, hvala lijepo. Ja sam samo desetak dana imala pomoć i sve sam sama sa bebama pa baš ne stižem da se javljam. Bebe su dobro hvala Bogu sad će im za sedam dana dva mjeseca. I kod mene će možda jedan trebati malo na vježbe, jer nekako zabacuje glavu, neuropedijatar kaže da je sve ok samo mu nisu mišići ojačali ali to se već popravlja, samo što je ovaj manji puno življi o pokretniji. A radili smo UZ mozga sve je ok..veliki pozdrav, kad stignem javim se..

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 637
9.2.2013 21:47:15   
enića
hannica, premedeni su, mašallah, vjerovatno je jedan na mamu, jedan na tatu :)user posted image Palma, drago mi je da si dobro, pusa za sve mame i dječicu.

10. januar 2012.

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 638
9.2.2013 21:52:00   
canim
Hannice user posted image user posted image

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 639
9.2.2013 22:02:12   
reallove
Hannice,preslatki su....

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 640
9.2.2013 23:53:28   
Almadj
Hannica bebare su preslatke :))

Sto se tice mog prijedloga za 4d ultrazvuk sad sam dobila uputnicu da ga uradim u Kantonalnoj bolnici u Bihacu jer su moje bebice jednojajcane i imaju jednu zajednicku amnijsku opnu znaci nema pregrade medju njima. Dali neko ima isti slucaj kao sto je kod nas jer je to valjda rijetka pojava. Ne samo da postoji mogucnost sindroma transfuzije vec petljanja pupcanika. Ludim vise, a na taj pregled tek za dvije sedmice idemo....

Znam da ne treba da citam kopam po internetu ali nikako si ne mogu pomoci i onda samo jos gore bude...
Danas totalno krizni dan s puno plakanja i straha... user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 641
10.2.2013 0:04:33   
canim
Draga moja Almadj tvoj stres samo moze uzbuditi bebice i generalno lose djelovati na njih tako da najbolje je da nadjes neki nacin da se opustis.

Pokusaj ne razmisljati o losim stvarima, na kraju krajeva bit ce kako je sudjeno a najbitnije je da ti uradis sve sto mozes da dovedes dvije zdrave bebice a ono ostalo sto nije do tebe, ti nemozes uticati.

Cuvaj sebe i ljubi pupicu, bit ce to dobro aBd user posted image user posted image

(odgovor članu Almadj)
Neposredna veza do poruke: 642
14.2.2013 20:30:23   
manfri
Drage moje mamice evo da vam se pridruzim ja imam jednog djecaka u martu aBd ce mu 3 god. i trenutno sam user posted image i to s dvojkicama user posted image tek smo u 14 sedmici i sad za sad smo dobro Hvala Bogu. Ne znam kojeg su pola (mada mi nije ni bitno tolikouser posted image ) Vidim da neke od vas vec uzivaju u najljepsim poklonima na svijetu i zelim da zauvijek budete sretni, veseli i nasmijani. Eto , za sad toliko od nas

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 643
15.2.2013 22:43:43   
enića
Almadj, javi kako je prošlo, mogle bismo popiti kaficu i da te upoznam sa svojim dječacima :)

10. januar 2012.

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 644
17.3.2013 9:32:46   
Hannica
Duple mame sto ste se usutile,nije valjda da nemate vremena da se javite ponekad.user posted image

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 645
19.3.2013 19:28:21   
manfri
ej a stvarno sto vise nema nikog user posted image evo mi se javljamo napredujemo idemo polako ali sigurno user posted image sada smo 19+2 i hrabro nastavljamo dalje user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 646
19.3.2013 20:41:02   
Hannica
Samo sam ja onlajn,izgleda da smo mi pregurali najteze trenutke.user posted image

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 647
19.3.2013 20:46:38   
Nedi
Haniceuser posted image

Ja sam malo utrtala da bi i kod nas mogle biti 2 bebe ali nisu. Ma i da jesu snasli bi se ali nekako je lakse kad idu jedna po jednauser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 648
19.3.2013 20:54:55   
Hannica
Aaaaa pa ja nisam znala da ima lijepih vjesti kod tebe.user posted image Bas se radujem.user posted image user posted image user posted image I svakom bih pozelila da idu jedna po jedna,nije lako vjeruj mi.user posted image sve ce to jednog dana biti lijepo,ali tesko zivce sacuvati.user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 649
22.3.2013 13:44:21   
nedzla.
Drage mamice čekalice blizanaca i mamice i koje su to već postaleuser posted image

Evo da se i ja prijavim na ovu temu. I ja nosim user posted image user posted image i hvala Allahu ušli smo u drugo tromjesečjeuser posted image
Zatrudnila sam uz Božiju pomoć putem VTO i hvala Allahu sve napreduje kako treba. Na posljednjem UZ smo lijepo vidjeli svoje bebice i raznježili smo se i ja i mm, tako da sada samo malo malo gledamo slikice naših user posted image user posted image

Bebe su dvojajčani blizanci, samo s hajrom da nam bude svima aBd

Puuuuuuno user posted image vam svima šaljemo ja i moje male user posted image user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 22.3.2013 13:45:23 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *