|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
6.5.2013 9:45:57   
Hannica
kad se akoBogda rode nema odmora.

user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 676
6.5.2013 10:01:31   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hannica

kad se akoBogda rode nema odmora.

user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 677
6.5.2013 10:09:04   
Hannica
Enci draga kako ti izdrzis,ja vise nisam dobra nikako.Jedva cekam da prodje ova faza istrazivanja,klimavog hodnaja i pracenja mene u stopu.user posted image Ja udjem u wc a oni ispred sjede i placu,zele sa mnom,tako da ni tamo nisam mirna.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 678
8.5.2013 8:20:49   
entinte
ja cu ako Bog da sljedece sedmice u petak na mjerenje nuhalnog ako ne budem morala prije jer me danas baš žiga nešto vjerovatno zbog onog hematoma... spolovi nisu ni bitni samo neka su živi i zdravi ali bih volila da je jedno bar curica jer imamo vec jednog djecaka pa da se malo prosara :) inace u nasoj ulici godinama se rađaju samo djecaci user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 679
8.5.2013 10:04:06   
enči80

Enci draga kako ti izdrzis,ja vise nisam dobra nikako.Jedva cekam da prodje ova faza istrazivanja,klimavog hodnaja i pracenja mene u stopu.user posted image Ja udjem u wc a oni ispred sjede i placu,zele sa mnom,tako da ni tamo nisam mirna.user posted image

Jedva nekakouser posted image Ovo mi je definitivno najgora faza,ništa ih živo neinteresuje samo hoće van i gdje god ja tu i oneuser posted image U wc i one mene prate,samo ne plaču jer me strpljivo čekaju na vratimauser posted image Koliko sam shvatila sad im je kao fazon da me kopiraju.jer kad brišem npr.prašinu moram i njima dati da i one kao brišu,kad se češljam moram obavezno i njih...itd.
Tuku li se tvoji?
Ove moje stalno, svako malo na podu jedna završiuser posted image

Najgore mi je od svega što one mm neće nikako,neće ni da ih hrani,oblači,pere npr.zube pa sam sa te strane baš hendikepirana.
Hvala Bogu pa mi je mamauser posted image blizu pa uskoči,inače bih davno na Jagomiru bila

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 680
8.5.2013 10:20:58   
mersudina 27
enci80 i hanica masallah pa vi imate prave male vragolane u kuci,ja jedva cekam da dodjemo do te faze.

Moji djecaci bih trebali aBd uskoro da se rode,nekako me strah kako ce sve to proteci,sami pocetak kad dodjemo nasoj kucici,kako cu se ja snaci u novoj ulozi mamice.

Za pocetak samo da mi budu zivi i zdravi,a iskreno se nadam da cemo se vec nekako uklopiti,nadam se user posted image

U kojoj ste vi sedmici rodile svoje bebice i kolko su bile teske.

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 681
8.5.2013 10:21:06   
Hannica
Situacija je slicna,samo sto je kod mene jos teze jer ih ima troje i placu stalno,kako oni tako i ja.user posted image Moji su takodje najvise vezani za mene,s mm se samo igraju za sve ostalo se obracaju meni. Moji se ne tuku svi,samo Uma,Uma udara i Afana i Hanu,bas ih sredi.user posted image n ajgore mi je sto ne daju da ih hranim,zele sami,a ja poslije svakog obroka moram usisati,ocistiti zidove,okupati ih... i opet gladni ostanu,sto je najgore. Afan samo nered pravi,izvlaci sve stvari iz plakara,iz kuhinje,obucu,skida lajsne sa parketa,a Umu ne smijem ni pogleadti "ruzno" odmah se baci na pod,krene vristati i tako i po dva sata vristi sve dok je ne uzmem i ne pomilujem. Moja mama nazalost nije blizu,tako da sam bez ikakve pomoci i bas mi je tesko,sam da prodje ova druga godina poslije ce,valjda,biti lakse.
user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 682
8.5.2013 10:49:53   
niki83
Hannice user posted image user posted image
Bit ce sve to insallah kao da si sanjala..
Neka su zivi i zdravi hvala Bogu!user posted image

N&N

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 683
8.5.2013 10:59:41   
Hannica

IZVORNA PORUKA: niki83

Hannice user posted image user posted image
Bit ce sve to insallah kao da si sanjala..
Neka su zivi i zdravi hvala Bogu!user posted image

aBd user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 684
8.5.2013 11:07:02   
Hannica
Mersudina nas Enci je rekorderka u nosenju blizanaca,prenijela ih je 10-ak dana,a nisam ni ja daleko iza nje,ja sam svoje rodila u 40-oj sedmici,a mozda bih ja stigla enci da sam cekala da porod krene,nisam imala nikakvih predznaka,ni stomak mi se nije bio spustio,imala sam zakazan carski. Moji su bili teski 3200 gr i 2500 gr,a kod Enci su obe djevojcice bile preko 3 kg,cini mi se.
A proci ce sve dobro aBd,nemoj da te je i Enci obeshrabimo,mi se malkice zezamo.user posted image
Znas vec kako to ide,Bog nikog nece opteretiti vise nego sto moze podnijeti.

Ja sam izgleda neko zilavo celjade.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 685
8.5.2013 12:31:57   
palma
Mersudina ja sam svoje blizance rodila sa 35+3, bili šest dana i uinkubatoru jedan 2750 a drugi 2300. Sad će im pet mjeseci ako Bog da. Oh Hannice ti mene totalno razočara, ja sve mislim bit će kasnije lakše, a vi mene prepadoste. Ispade da je uvijek najgoreuser posted image . ja neki dan vidim par blizankinjama im tri godine kažu sad nam je najgore, vidjet ćete user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 686
8.5.2013 12:36:04   
enči80
Ja sam izgleda neko zilavo celjade.

user posted image

Mersudina ,ja rodila tačno sa pune 42 .sedmiceuser posted image a još sam radila i serklažu i čitavu trudnoću mi vodlili kao prijeteći porođaj.Žilave smo mi Hannice sa ovoga krajauser posted image Zara imala 3150 a Asju nisu stigli izvagati radi komplikacija a bila je teža od Z...teška sam ti ja kategorijauser posted image

Hannice meni je sreća što sam im stvorila naviku da zajedno rade stvari počev od jela pa do spavanja.Moje još sad progovaraju pa je glavna riječ maaaaaaaammmmmmmmmmmaaaauser posted image ....Z bolje priča od A...

Evo npr.jutros sam iz kuće izlazila 45min...krenule mi Z se ukakila...vratimo se presvučem je ...krenemo ponovo kad A se ukakila...ponovo vraćanje...sreća hoće još u kolicima da se vozaju pa sam ih stigla pola sata provozati i eto ...divno ,krasnouser posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 687
8.5.2013 13:06:32   
Leva
Nije me dugo bilo na temi... U 9. sedmici sam dobila strahovito krvarenje i hitno hospitalizirana sa dijagnozom prijeteci pobacaj. Obje bebe su se Bogu hvala odrzale i nista me nije vise odusevilo ka zilavost tih malih tufnica user posted image Hematom je bio neka super teska kategorija a na UZ je izgledao kao treca gestacijska... Bogu hvala po ne znam koji put hematom se povlaci, separacija izmedju ploda i maternice se skoro apsorbovala. Ja sam i dalje na strogom mirovanju a tufnice rastu user posted image prosle sedmice sam bila na mjerenju nuhalnih i oba su ispod 2 mm. Pitala sam i za dodatne krvne pretrage ali su mi rekli da nisu pogodne za viseplodne trudnoce jer se rezultati miesaju tako da eto znate i ne bacate 250 KM. Toliko o nama za danas i da ovo gornje je uvijek na UZ okrenuto guzom user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 688
8.5.2013 16:11:01   
entinte
Draga Leva drago mi je da je sad sve ok. Meni je dr rekao isto da ne trebam krvne nalaze raditi jer nisu pouzdani tako da sljedece sedmice idem na mjerenje nuhalnog. I ja sam imala hematom pa je pukao međutim pojavio se drugi i opet prokrvarim jucer ali nije bila svježa krv tako da je dr rekao da nije strasno ako je tamne boje, čisti se. Sreca pa nisam zaglavila u bolnici. Jos danas trebam primiti progesteron depo a i dalje pijem dabroston pa cemo vidjeti sta dalje nakon kontrole. user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 689
8.5.2013 16:55:25   
Hannica
Ispade da je uvijek najgore

Odprilike.
Meni je i sa prvim djetetom perido od godine do dvije bio najtezi,naravno svaki period ima svoju tezinu,ali ovaj je bas kritican,svasta bi oni nesto htjeli ali im nista ne ide.user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 690
8.5.2013 17:49:30   
Leva
Entinte sve dok nema crvene svjeze krvi nije strasno zato no sikiriki user posted image kad smo kod tog smedjeg iscjetka ja ga imam vec tri sedmice i vjerovatnost da nestane prije nego sto se hematom u potpunosti povuce je minimalna cini mi se... Sretno na mjerenju nuhalnih user posted image
Inace uzimam progesteronski vaginalni gel u najvecoj dozvoljenoj dozi, Dabroston 3X1 i Progesteron depo sada na svaki 4 dan sto znaci da napredujem user posted image Bio je plan da na kontrole idem dva puta mjesecno ali idem jedanput sedmicno dok hematom ne nestane. Koliko cesto ste vi isle na kontrole i koliko ste se udebljale za vrijeme trudnoce?

.-..-.
?/

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 691
8.5.2013 21:18:32   
palma
Leva ja išla svako 15 dana na kontrole, dr me naručivao svake 4 sedmice ali obzirom da sam ja čekala trudnoću 9 godina nisam mogla izdržati. A od trećeg mjeseca preležala tako da mi jedini izlazak bio doktoruser posted image . Ja se udebljala 7 kg, tako da sam bila mršavija kad sam se porodila nego kad sam zatrudnila, ali nisam smjela jesti slatko jer sam pila siofor, pa zbog toga vjerovatno. Izgleda da se sad debljam user posted image . Dr kaže da je rijetko viđao da neko tako malo dobije kg sa dvoje djece..user posted image .

Hannice[/b] zabrinu ti mene, još kad njima godina ja na posao, pa me izlude tuđa djeca, onda kući kod svojihuser posted image user posted image a i sad sam labilna...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 692
10.5.2013 15:10:15   
Hannica

Ispade da je uvijek najgore

Odprilike.
Meni je i sa prvim djetetom perido od godine do dvije bio najtezi,naravno svaki period ima svoju tezinu,ali ovaj je bas kritican,svasta bi oni nesto htjeli ali im nista ne ide.user posted image

Otprilke.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 693
10.5.2013 15:12:12   
Hannica
Hannice[/b] zabrinu ti mene, još kad njima godina ja na posao, pa me izlude tuđa djeca, onda kući kod svojihuser posted image user posted image a i sad sam labilna...
[/quote]

Ma nije sve tako strasno,problem je sto ja pisem postove kad se bas iznerviram pa malo preuvelicam stvari. Ovdje dodjem da se ispusem.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 694
25.5.2013 10:32:58   
nedzla.
Evo da se i ja malo javim na ovoj temi user posted image

Mi smo hvala Allahu Dragom u 22 sedmici i napredujemo elhamdulillah pravo, kako djeca tako mama user posted image user posted image user posted image Ja sam dobila već 8-9 kg. ali stvarno stomak mi je veliki, dr. kaže da je ta debljina trudnoća, da je bebama komotno, da se maternica dobro širi i to je najvažnije, ali eto ima me mašaAllah user posted image user posted image user posted image

Ja se sve lafo tješim, pa dvije posteljice, 2 user posted image user posted image al šta se može user posted image stvarno ne jedem mnogo, ali imam stalni osjećaj punog stomaka i podigao mi se do prsa. Nije mi hvala Allahu rizična trudnoća, nadam se da će tako i ostati aBd ali svaki dan me nešto bolucka, steže, rasteže.....slatke, duuuuuugo čekane tegobiceuser posted image

Dok nisam zatrudnila uvijek sam govorila, da ću kad zatrudnim jesti šta god mi se prohtije, ali eto ne ide ni takouser posted image sreća pristiže nam povrće i voće, a to sve puno volim pa ću to aBd što više jesti.

Sve vas user posted image ja i moje user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 695
25.5.2013 10:50:59   
manfri
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za sve mamice blizanaca i ne koje ce aBd postatiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo 28+6 polako guramo bili u bolnici jucer jer nas je ujutro probudila ostra bol u donjem dijelu stomaka pa smo isprestravljeni otrcali doktoru, u svakom slucaju sve je dobro hvala Bogu dragom bebice su dobro mamina 2 princa rastu masallah normalno bez problema nego je mama uspjela mjegur da prehladi najvjerovatnije , te sad moramo u ponedeljak aBd raditi nalaze da vidimo sta se desava nadam se da ce sve biti OK aBd?
u medjuvremenu mi cemo da uzivamo u zgodama i nezgodama ovih sadasnjih duplih mamica i da se radujemo danu kad ce mo i mi sa svojim zvrkovima aBd da dijelimo na forumu zgode i nezgodeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako oslovljavaš druge i drugi će tebe tako oslovljavati.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 696
10.6.2013 13:16:21   
Leva
Hajmo duplice ne fuserite user posted image
U kojoj sedmici ste prvi put osjetile bebe? Da li se obje micu ritmicno ili prvo jedna pa nekad kasnije druga?

.-..-.
?/

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 697
11.6.2013 9:50:47   
entinte
Leva ja ih sad cesce osjetim da kuckaju, danas mi je 16 sedmica. Vise osjetim jednog nego drugog ali i drugi se javi ponekad. U petak idem na kontrolu pa cemo vidjeti :D

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 698
11.6.2013 11:56:44   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Leva
U kojoj sedmici ste prvi put osjetile bebe? Da li se obje micu ritmicno ili prvo jedna pa nekad kasnije druga?

ja sam svoje bebice osjetila oko 15-16 sedmice, ali nisam bila sigurna da je to to. kad sam dr. opisala kako to izgleda rekla mi je da su to prvi pokreti bebica, ali da ću ih kasnije sve jače i jače odjećati. Zaista je tako, kad se bebaci pođu iza 20 sedmice vrtiti to je prava igraona u stomakuuser posted image

nekada osjećam više jednu bebicu, a onda naprave smjenu, pa se druga više javlja, a ponekad kao da se igraju skupa. Inače jedna beba mi je na prednjem zidu maternice, a druga na zadnjem.

dr. mi je rekao da su pravo živahne bebice i da je to s blizancima pravo interesantno jer bi kao nijma trebalo biti malo tjesnije i tako da budu i mirnije, ali ovo su pravi mamini istražitelji.

sinoć sam čitala da bebe koje se puno vrte po stomaku istražuju, da su prave radoznalice, istražuju zid maternice itd.... duše naše drage user posted image user posted image

nek su nam živi i zdravi i da ih hairli aBd žive, zdrave, pametne i sretne uz Božiju milost na vrijeme donesemo na ovaj svijet

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 699
11.6.2013 12:01:40   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Leva

Levo, znaš li spol svojih user posted image user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 11.6.2013 12:03:06 >

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *