|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
11.6.2013 13:30:39   
entinte
Nedzla. jesu li tebi rekli spolove? Ja se nadam da ce mi u petak reci sta su :D neka su zivi i zdravi ali opet me kopka :D

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 701
11.6.2013 22:29:58   
Leva
Nama je sutra punih 18 sedmica i jos ih ne osjetim, Ko zna mozda i titraju ali mi je maternica od hormona i postupaka osjecajna ko cigla user posted image user posted image
Nedzla mi izgleda spadamo u cistu ICSI statistiku sto se pola tice. Meni na jedno uslo na drugo izaslo i cekam da mi potvrde na jos jedno dvije kontrole da bih imala misljenje i pocela traziti imena user posted image
Znas i sama uglavnom te boli cosak za pol i ugasis se cim ti kazu da je sve ok user posted image
Entinte sretno na kontrolici i nama je aBd u petak.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 702
12.6.2013 19:16:35   
manfri
eh evo i nas da se malo javnemo
sad smo 31+3 i hvala Bogu dobro smo osim sto se mama zavaljuje user posted image od tezine . . ja sam prve pokrete bebica konkretno osjetila tek oko 20 sedmice i do nedavno nisam znala koje je koje tj. koje se vrti a koje ne . E sad tacno znam od 28 sedmice znam kad koji makne , stuca, mice se , proteze , gura ovog drugog i da ne nabrajam nekad imam osjecaj ka se prvo dogovore , pa onda krenu u "napad"user posted image user posted image user posted image i mama pocne kukat od bolova kad joj provjeravaju bubrege i jetruuser posted image user posted image user posted image Meni je doktorica rekla oko 19-20 sedmice da su decki oboje ali iskrena da budem meni je bitno samo da su dobro i zdravo a sve ostalo ... pih ne bitno

Kako oslovljavaš druge i drugi će tebe tako oslovljavati.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 703
14.6.2013 12:11:58   
entinte
Evo nas sa 16+3 user posted image bebice dobro napreduju hvala Bogu, mama dobro bebe dobro :D zasad ide sve u najboljem redu. Za jednog je rekao da je sigurno muško a za drugog najverovatnije muško user posted image Za 3 sedmice kontrola sa nalazima.

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 704
14.6.2013 21:15:47   
mersudina 27
Veliki pozdrav evo mene da se javim na ovoj temi,ja sam hvala Bogu postala mama svojih blizanaca,prije 18 dana na ovaj svijet su stigli moji djecaci.Uz Boziju pomoc sve je proteklo u najboljem redu.

Leva mislim da si me pitala na drugoj temi u kojoj sam sedmici rodila,radjena mi je sekcija sa punih 38 sedmica.

Mamice blizanaca treba mi savjet,gdje cu kupiti kolica za svoje djecake,ako imate vremena pisite mi,mada nama mamama blizanaca uvijek nedostaje slobodnog vremena.

pozzzzz

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 705
14.6.2013 21:31:31   
manfri
mersudina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image od srca vam zelim sve najboolje

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 706
15.6.2013 11:00:06   
Leva
Mersudina hvala na odgovoru i ljubni djecake user posted image
Ja jasam po svim mogucim forumima o blizancima i prica ide ovako. Raja kaze da je najbolje posuditi kolica za jednu bebu sa korpom jer duplici u prvih par mjeseci vole da su zajedno. Poslije toga preporucuju nesto kao kisobran kolica opciju. Tu su meni super Peg Perego Aria twin, Mclaren i Cosatto u koji sam zaljubljena. Nisam nasla mogu li se kupiti kod nas ali sam odvalila na dizajnerske fore user posted image E sada ja cu dobiti na koristenje dvije AS pa mi one ne trebaju, ali ako ni to nemas onda je dobra neka opcija kolica 2 u1, meni se to nece isplatiti jer ce moji aBd pocetkom novembra a sve znate kakav je smog u gradu u to vrijeme tako da cisto sumnjamo da cemo setati...
Bili smo na kontrolici i sve ok. Sunasca rastu i lupaju user posted image
Entinte ja bih to s polovima uzela sa totalnom rezervom do 20 i neke sedmice. Nama su vec dva puta razliciti dr govorili drugacije, meni i musu je sva ta prica jako smijesna i sluzi nam kao razonoda user posted image

.-..-.
?/

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 707
15.6.2013 11:51:26   
palma
Mersudina čestitam od srca. Ja sam kupila kolica nakon dugog traženja da mi se svidjaju Peg perego Aria Twin i prezadovoljna sam . Ali sam ja kupila na piku polovna, ali extra očuvana. Imaš u Sarajevu Bambini mondo marka Hauck, i u Wisi mislim da su marke Jane nešto tako, bebe mogu od rođenja. A ova ostala što sam viđala večinom ako su jedna ispred drugih bebe jedno ne može u skroz ležeći položaj.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 708
15.6.2013 13:55:26   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: entinte

Nedzla. jesu li tebi rekli spolove? Ja se nadam da ce mi u petak reci sta su :D neka su zivi i zdravi ali opet me kopka :D

i meni je naravno najvažnije da su user posted image user posted image žive, zdrave i pametne

nakon toliko godina čekanja na user posted image nije nam padalo na pamet da pitamo za spol, ali nam je dr. sam rekao oko 18 sedmice da je jedna user posted image dječak, a druga najvjerovatnije curica, ali nije bio posve siguran.

kad sam oko 21-22 sedmice išla na detaljan uz 4d druga dr. mi je potvrdila da su u maminoj tibi bjaco i seka user posted image user posted image ali Allah Dragi ipak najbolje zna, nek su samo živi, zdravi i pametni user posted image

što se tiče kolica, ja nemam namjeru kupovati ih prije proljeća, jer rodit ću inšaAllah u septembru, pa dok prođe četresnica to je već aBd poodmakla jesen, a sviđaju mi se ova http://babyonline.rs/sve-za-bebe/peg-perego-kolica-za-blizance-duette-java-kolica-za-bebe-babyonline.html

mersudina ljubi svoje momke, dušice drage user posted image user posted image

palma nadam se da tebe slušaju tvoji veliki dječaci, ljubni ih user posted image

manfri, entinte i levo pomilujte te male bebare u tibi user posted image user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 15.6.2013 13:57:20 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 709
15.6.2013 15:39:45   
manfri
nedzla Neka ti dragi Allah dz.s. podaril hairli porod i zdravu djecu da uzivas u njima dugoooo dugooo u sreci i veselju , a i nama ostalim user posted image user posted image user posted image s blizancima

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 710
15.6.2013 18:55:42   
Leva
Amin manfri...
Jednom prilikom sam izjavila i ostajem pri tome da mi je pol djece bitan k''o lanjski snijeg user posted image Kada je doktor poceo sa nagadjanjima meni je postalo strasno zabavno. Kazem muzu imam osjecaj da mi je neko dao Kinder jaje i sada cekam da vidim kakva igrackica je unutra user posted image
Nedzla nek su ti zivi i zdravi aBd user posted image koja si ti sada sedmica? Sorry sto stalno pitam ali znas koliko smo zaboravne user posted image

< Poruku je uredio Leva -- 15.6.2013 18:58:37 >

.-..-.
?/

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 711
15.6.2013 19:01:52   
manfri

IZVORNA PORUKA: Leva

Kazem muzu imam osjecaj da mi je neko dao Kinder jaje i sada cekam da vidim kakva igrackica je unutra user posted image

e ova ti je dobra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 712
16.6.2013 1:35:18   
entinte
ej zenice kod nas je jedan braco 100% a drugi najvjerovatnije braco nije bas siguran bio doktor user posted image Nadala sam se bar jednoj djevojcici jer imamo vec jednog sina ali neka su mi zivi i zdravi user posted image ljubite bebice i pomilujte pupe user posted image

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 713
16.6.2013 1:45:52   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: entinte

ej zenice kod nas je jedan braco 100% a drugi najvjerovatnije braco nije bas siguran bio doktor user posted image Nadala sam se bar jednoj djevojcici jer imamo vec jednog sina ali neka su mi zivi i zdravi user posted image ljubite bebice i pomilujte pupe user posted image

user posted image user posted image neka su živi i zdravi

malo OT gdje si ti, pitamo za tebe, nema te na onoj našoj temi user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 714
16.6.2013 10:38:24   
nedzla.

Nedzla nek su ti zivi i zdravi aBd user posted image koja si ti sada sedmica? Sorry sto stalno pitam ali znas koliko smo zaboravne user posted image

guramo 25 sedmicu u dobar časuser posted image

radi li moj tiker user posted image

nek nam ja svima sretno i hairli uz Allahovu dž.š. pomoć, da nam brzo proleti ovo vrijeme koje provodimo čekajući da zagrlimo svoje user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 715
16.6.2013 10:46:34   
Leva
Vidi se ticker user posted image mashallah vi cete aBd jos malo u sigurnu zonu user posted image

.-..-.
?/

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 716
16.6.2013 11:35:38   
nedzla.

vi cete aBd jos malo u sigurnu zonu user posted image

aBd i vi nas pratite, još malo user posted image

počela sam pucati po stomaku moja Levo, muke-mukice, al šta ćeš nek je user posted image user posted image udobno

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 717
16.6.2013 16:42:29   
palma
Nedžla dobri su hvala Bogu 13-og im bilo punih 6 mjeseci. Sad se već mogu nekako zabavit.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 718
16.6.2013 20:08:43   
entinte
Ninulina navalio posao ne stizem nista ako mi vjerujes a kuca kao rupa bez dna user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 719
18.6.2013 18:46:22   
Leva
Opet ja sa pitanjima user posted image
Je li neka od vas postala anemicna u trudnoci? Nikada ranije nisam bila anemicna sada je sve lagano ispod referentnih a ja jos nisam dobila puna 2 kg.. Lijepo se brinem za njih user posted image

.-..-.
?/

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 720
18.6.2013 21:55:20   
manfri
hej leva ja sam anemiju "isprasila" hipovim sokom ili sirupom za trudnice i u prvoj trudnoci a i sada imas ga u DM-u sok je oko 5 KM a sirup (traje duze>) je oko 16,50 KM

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 721
19.6.2013 13:32:59   
palma
Leva i ja sam u trudnoći, negdje na pola postala anemična, gotovo da sam morala primati krv ali nisam. Svaki dan sam pila sok jabuka, cvekla i mrkva, pravila ja na sokovnik i doktor mi propisao sirup Legofer mislim da se zvao, htjeo mi totheme ampule ali ja ih nisam smjela piti zbog glukoze, za kilažu ne brini ja za čitavu trudnoću dobila 7 kg, sa bebama sve ok bilo hvala Bogu, samo sam poslije poroda za dan dva morala primiti krv, neki dan ponovila krvnu sliku, u granicama je ali kaže doktorica da bi bilo dobro da nastavim sa cveklom itd ali ja to baš sad nemam vremena pravitiuser posted image .

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 722
19.6.2013 20:13:43   
manfri
Eh evo mi da se javnemo i da pitamo kako ste mamice tacnbije kako deverate s ovom vrucinom????? Mi smo uglavnom dobro guramo 32 sedmicu danas nas razvaljuju prepone user posted image user posted image user posted image i stidna kost do te mjere da jedva hodamo .

Leva kako sa zeljezom , palmin savjet je odlican ja skroz zaboravila na ovo user posted image user posted image user posted image

Duple mamice kako ste vi ?

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 723
19.6.2013 21:04:11   
vila_7
samo da vas napomenem da kad uzimate zeljezo npr iz cvekle, mesa,...bilo cega-OBAVEZNO to mora ici uz C vitamin-znaci u sok dodati limun ili narancu, a kad jedete meso uz rucak- sok od limunade-isto je i sa tabletama koje je najbolje piti takodjer uz limunadu . To je sve jer se zeljezo tesko veze u tijelu ako nema C vitamina.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 724
20.6.2013 14:02:59   
SREĆNA
Mašala što su trudnice aktivne, neka, neka, pišite dok imate vremena user posted image
Mersudina čestitam neka vam je sa srećom i sa hairom, sad uživajte.

Kolica jesu prava zavrzlama.Ima peg perego na otoci u titinlić radnji, može se naručit oko 675 km mislim.Ima na piku kolica polovnih doduše i novih.Ja sam kupila od naše forumašice i super su.ABC design jedno iza drugog sa sjedalicama super.Lahko je njima upravljati možeš ući svugdje, proći svukud user posted image .

Moji dječaci su sad mašAllah pravi dječaci, grčevi su prestali sa ravno 3 mj., a možda sam i ja kriva jer sam im za grčeve davala one odvratne čajeve hipp instant, komorač i kamilica.Kad sam im dala pravu kamilicu djeca se preporodila.Nema više plača, nema grčeva.A sve su to krive ove patronažne sestre.Meni je jedna rekla daji kamilicu običnu u cvijetu sa kockom šećera, a druga kaže nipošto šećer, nipošto u cvijetu, jer može biti kakvih bakterija u njima, daju hip instant provjereno.Ja budala davala, a on je sam od sebe sladak i još sam negdje pročitala da ovi instant hipp čajevi izazivaju grčeve.Al eto prošlo je i to fala Bogu dragom.Jedan je plakoa non stop, moloili smo Boga da prestane da vidimo kako izgleda kad ne plače i ne spava, samo je plakao i spavao.Sad se vozikamo, tu opet imamo problem jer ovaj isti što je plakoa, jedva da hoće da se vozi, samo bi da se nosi, da on razgleda i da šta ne propusti , pravi je mahalac.user posted image .
Ovih dana trebamo na vakcinu, to je najodvratnije, mrzim i tu samu riječ, a kamoli sve što ona nosi sa sobom.Prošli put su vrištali kad smo kući došli, valjda ih je boljelo.Nisu imali temperaturu fala Bogu, ali su zato bili samo u bodićima kratkih rukava i na spavanju pokriveni tankim dekicama, nema napolje, nema kupanja, ma joj brate mrzim vakcinu skroz.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *