|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
30.11.2012 21:45:08   
SREĆNA
Pa jeste bolje, moja dr. kaže svaka beba ima svoju sobu.
Ma i ja sam u početku tako stalno na uzv, al kad sam došla do Jadranke onda je sve išlo polahko i na tenane.Ja sam bila u ponedeljak na kontroli bebe imaju po kilu i 1050 jedna i 1100 druga.Kaže dr. mašala user posted image user posted image

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 551
30.11.2012 21:51:01   
SREĆNA
adnica.96
hajde pridruži se

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 552
30.11.2012 21:57:21   
Valida
Masallah za bebice, i ja ocekujem da ce aBd na ovoj kontroli biti tako i kod mene. Javljam rezultate nakon UZV.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 553
1.12.2012 18:09:00   
juli2012
IZVORNA PORUKA: Valida

Pozdrav svim trudnicama, posebno onima koje, kao i ja, cekaju blizance. Ja sam od jucer u 27. sedmici, dr. kaze da nosim dvije curiceuser posted image Pune cetiri godine sam cekala na ovu trudnocu i, hvala Bogu, desila se prirodnim putem, stvar genetike, a prije svega Bozijeg odredjenja. Zanimaju me vasa iskustva, savjeti. Ja se dobro osjecam, jos uvijek radim, ali pomalo razmisljam i o bolovanju.

user posted image  user posted image  user posted image  
čestitam. želim ti ugodnu trudnoću user posted image
uživaj

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 554
1.12.2012 20:21:03   
Valida
Hvala, uzivam sa svojim culicamauser posted image

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 555
3.12.2012 17:29:35   
AminaZana
eeeeeeeeeeeeeeeeeevo i naaaaaaaaaassssssss

kod nas je luda kuca, odnosno, nika nas nema u kuci. vazda se setkamo po gradu... danas nam je punih tri mjeseca i deckici se smiju i gucu na sve strane... da ih samo vidite... vec se bude sada jednom navecer, tako zene moje, ko god vam kaze ono dosadno 'nek ti je Bog na pomoci' vi njemu recite, neka tebi bude od pomoci, meni je bio kada mi je podario to zadovoljstvo da budem mama blizancima... to je nesta specialno...

najljepse je kada se ujutro probude i ja ih stavim gole na krevet da se gledaju, tada krene gugutanje... toliko oni kao nesta pricaju i smiju se jedan drugom... puno mi je srce da znate...

zelim vam svima da vam sto prije dodju ti trenuci radosti... iako bude na pocetku tesko... ja sad sa njih sve troje idem gdje god... bez ikakvih prepreka...

Valida
dobro nam dosla i zelim ti sve najbolje... pozdravi mi moh doktora Vahidina (i on je blizanac)... reci mu da sam kupila extra spavacu i da sam mu rekla da te dobro pazi :)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 556
3.12.2012 18:09:33   
Hannica
Amina Zana cetitke za bebice.user posted image Ja razmisljam ovih dana jeu li stigli Dzan i Kann,kad vidim da su ipak dobili druga imena.user posted image
Vezano za ovo "nek ti je Bog na pomoci"... vjeruj da ti tek dolaze burni dani,i ja sam govorila isto kao ti,ali u posljednje vrijeme je situacijaa nepodnosljiva,uzas...pa jos kad se razbole.user posted image user posted image user posted image . Volim ih i ne bi ih dala ni za sto na svijetu,ali ja nikom ne bi pozelila da ih dobije,osim ako ih neko bas zeli. Ali tjesim se da ce biti bolje,aBd.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 557
4.12.2012 12:04:46   
juli2012
Pozz

Evo da se i mi javimo....bili na kontroli.....36-ta nedjelja, bebice super, obje imaju oko 2400g (jedna malo više, druga malo manje), obje na glavicu user posted image user posted image . Ja već 2,5cm otvorena tako da bi ovo moje moglo biti ubrzouser posted image ....sad su izgleda dvije curice user posted image user posted image .....očigledno da neću znati 100% sve dok se ne rode user posted image

Eto čim šta bude javimo se user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 558
4.12.2012 15:56:32   
AminaZana
Hannica

ma bude i meni tesko, nema sta. ali sam sretna pravo sa svojoj trojkom.

ipak nisu Dzan i Kaan... Nisu uobicajena imena nasa, pa smo odustali... Daris i Danin se zovu...
znam da ce doci teska vremena, ali ja imam pomoc sa svih strana, tako da uzivam...
jedan je prava mirnica. njemu je mrsko i da zaplace, pa zna lezati satima i gledati tv... isto garfield... i vidi se na njemu... ima vec preko 6kg. ovaj drugi je zeznut i hoce paznju stalno... pa ga svi zabavljaju...

juli2012

eto jos malikice... dogura ti daleko, a onako se brinula ;)
javi nam cim sta novo bude... ja sam bila 5 prsta otvorena kada sam otisla u porodiliste...

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 559
4.12.2012 16:03:59   
Hannica
ABd da tako i ostane,uzivaj sa svojom trojkom. Ja,iskreno,i nemam neke pomoci sa strane,uglavnom sve radim sama,muz pomaze koliko stigne.
I kako prodje porod,jesi li rodila prirodno ili..?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 560
4.12.2012 19:04:19   
Valida
Hvala AminaZana, reci cu mu, dr. je stvarno extrauser posted image
Zanima me kakva je procedura ako idem dr. kad je dezurni. Dr. Katica je dezurni u subotu, pa ne znam da li mogu otici bez prethodne najave, u koje doba dana, treba li mi uputnica. Ako neko zna, molim vas odgovorite mi. I kakva je procedura kada se radi OGTT, to bih sada trebala odraditi.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 561
4.12.2012 20:01:13   
SREĆNA

IZVORNA PORUKA: juli2012

Pozz

Evo da se i mi javimo....bili na kontroli.....36-ta nedjelja, bebice super, obje imaju oko 2400g (jedna malo više, druga malo manje), obje na glavicu user posted image user posted image . Ja već 2,5cm otvorena tako da bi ovo moje moglo biti ubrzouser posted image ....sad su izgleda dvije curice user posted image user posted image .....očigledno da neću znati 100% sve dok se ne rode user posted image

Eto čim šta bude javimo se user posted image

Juli zar već tako otvorena , hoćeš li ti prirodno ili na CR.

Amina zana ti si na CR rodila, jel tako u kojoj nedelji si otišla na porod.
Ja ću akoBogda na CR, al kontam nešto šta ako krene porod prije dogovorenog CR, jel onda ideš na hitan CR, ili ? Mislim da ja ne bih smjela prirodno, jer mali je razmak između CR 9 mj.zbog kontrakcija i nedaj Bože pucanja maternice.

Valida pretpostavljam da ti treba uputnica, mislim 99 %, jer ja sam jednom otišla naveče u 9sati imala neke bolove, dr. čim me je vidio kaže gdje ti je uputnica, ja kažem nemam, pa ko te je poslao , reko ja se sama poslala, a setstra bila neka poznanica od mm, pa je rekla da je ok. za uputnicu itd., e naveče ti traži uputnicu u bolovima, a kamoli po danu.Mislim da ti je svakako bolje da je imaš.

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 562
4.12.2012 20:18:49   
Valida
Hvala, Srecna, svakako je bolje da imam uputnicu.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 563
4.12.2012 20:19:42   
Valida
Hvala, Srecna. Svakako je bolje da imam uputnicu.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 564
5.12.2012 17:43:49   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: Hannica

ABd da tako i ostane,uzivaj sa svojom trojkom. Ja,iskreno,i nemam neke pomoci sa strane,uglavnom sve radim sama,muz pomaze koliko stigne.

porod je fenomenalno prosao. na CR sa spinalnom sam rodila. vidjela ih odmah cim su ih izvadili iz stomaka...
doktor je extra extra. toliko sam ga zavoljela, kao da mi je rod. tako me pazio i podvukao sestrama da me paze. svaki dan vise puta dolazio da vidi kako sam. u 2,13 se rodio Danin, 7 2,17 Daris, a ja ujutro odmah ustala na noge...

imam pomoc hvala bogu... vikendom odem kod mame, pa ih ujutro ona preuzme a ja odspavam do podne :) to mi je spas...

koliko su tvoji?

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 565
5.12.2012 17:45:31   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: Valida

Hvala AminaZana, reci cu mu, dr. je stvarno extrauser posted image
Zanima me kakva je procedura ako idem dr. kad je dezurni. Dr. Katica je dezurni u subotu, pa ne znam da li mogu otici bez prethodne najave, u koje doba dana, treba li mi uputnica. Ako neko zna, molim vas odgovorite mi. I kakva je procedura kada se radi OGTT, to bih sada trebala odraditi.

ja sam isla bez uputnice kod njega na kontrole. nazove ga i on mi kaze u koliko da dodjem... a sta ti je OGTT? a to nisam radila...

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 566
5.12.2012 17:51:12   
AminaZana
SRECNA

porodila sam se u 39toj sedmici... bebe mashallah dobile apgar test 10/10... jedini blizanci u Sarajevu koji su tako dobre ocjene dobili...

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 567
5.12.2012 18:24:19   
Valida
AminaZana, OGTT je test opterecenja na secer, ja sam to spomenula dr., mada inace nemam nikakvih problema sa secerom. Bas cu ga nazvati da mi kaze kad da dodjem, on je bas susretljiv. Od ponedjeljka cu aBd na bolovanje, pa ako sve bude ok zatvorit cu ga nakon 15-ak dana, sad mi stvarno treba malo odmora. Tvoji djecaci su takoooooo sjatki, mozemo se prijateljiti aBduser posted image

Neposredna veza do poruke: 568
7.12.2012 21:52:03   
AminaZana
hahahaha jeste, mozemo se prijateljiti, bas bi to bilo cool...

a doktor je prva liga... nemas boljeg u Sarajevu sto se mene tice... sve se snjim mozes dogovoriti i sve fino objasni...

javljaj sta bude :)

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu Valida)
Neposredna veza do poruke: 569
7.12.2012 22:23:43   
Hannica

IZVORNA PORUKA: AminaZana

porod je fenomenalno prosao. na CR sa spinalnom sam rodila. vidjela ih odmah cim su ih izvadili iz stomaka...
doktor je extra extra. toliko sam ga zavoljela, kao da mi je rod. tako me pazio i podvukao sestrama da me paze. svaki dan vise puta dolazio da vidi kako sam. u 2,13 se rodio Danin, 7 2,17 Daris, a ja ujutro odmah ustala na noge...

imam pomoc hvala bogu... vikendom odem kod mame, pa ih ujutro ona preuzme a ja odspavam do podne :) to mi je spas...

koliko su tvoji?

Moji ce sutra,aBd,napuniti 13 mjeseci. Sad nam je bas veselo jer su u fazi prohodavanja.user posted image

Neposredna veza do poruke: 570
7.12.2012 22:36:31   
enči80

Amina Zana cetitke za bebice.user posted image Ja razmisljam ovih dana jeu li stigli Dzan i Kann,kad vidim da su ipak dobili druga imena.user posted image
Vezano za ovo "nek ti je Bog na pomoci"... vjeruj da ti tek dolaze burni dani,i ja sam govorila isto kao ti,ali u posljednje vrijeme je situacijaa nepodnosljiva,uzas...pa jos kad se razbole.user posted image user posted image user posted image . Volim ih i ne bi ih dala ni za sto na svijetu,ali ja nikom ne bi pozelila da ih dobije,osim ako ih neko bas zeli. Ali tjesim se da ce biti bolje,aBd.user posted image

user posted image
Hoće biti bolje Hannice,evo moje imaju 15 mjeseci i ja ih nekad i ne čujem jer se zaigraju i konačno mogu nešto i uraditi a da nije u onom periodu kada spavaju.

Srećna ja sam rodila u 43.sedmici(treba mi spomenik dićiuser posted image ) i to na cr(hitni) jer su me počeli porađati prirodno pa u onom trenutku kada je sve otišlo u helaćodveli me u salu.Jedva smo preživjeleuser posted image
Kako si ti,kako bebice slušaju?

Ostalim duplicama i one koje će to aBd biti pozdrav od nas tri.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 571
7.12.2012 23:01:08   
Hannica
Draga enci,nadam se da je tako i da ce biti bolje,sad je stvarno tesko. Mozda bi se i moje bebe zaigrale da nije onog mog velikog partibrejkera tj.Hane.user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 572
8.12.2012 12:51:32   
SREĆNA
Hvala vam na odg.
Ja se bojim ako krene porod prije zakazanog termina za CR, bojim se tih kontrakcija, zbog prethodnog CR , koji nije bio tako davno, al kontam nešto, ako sve bude ok , pa jednu sedmicu akoBogda prije termina zakazanog , leći u bolnicu za svaki slučaj.

Enči draga , fala Bogu pa je sve završilo dobro, vidiš ti koji su kreteni ti doktori, umjesto da te odmah na carski porode, nije bilo potrebe čekat 43-sedmicu, ali ne, oni čekaju prirodan porod, još blizanci.Fala bogu pa je sve dobro završilo.Moja je mama isto prenijela sestre, rodila je prirodno, al davne 86-e.

Valida jesi išla kod dr. kako si, javi, subota je, a danas si trebala ići koliko sma ja skontala.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 573
12.12.2012 18:35:56   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: enči80

user posted image
Hoće biti bolje Hannice,evo moje imaju 15 mjeseci i ja ih nekad i ne čujem jer se zaigraju i konačno mogu nešto i uraditi a da nije u onom periodu kada spavaju.

Srećna ja sam rodila u 43.sedmici(treba mi spomenik dićiuser posted image ) i to na cr(hitni) jer su me počeli porađati prirodno pa u onom trenutku kada je sve otišlo u helaćodveli me u salu.Jedva smo preživjeleuser posted image
Kako si ti,kako bebice slušaju?

Ostalim duplicama i one koje će to aBd biti pozdrav od nas tri.

user posted image user posted image user posted image i moji se tako zaigaraju, ali kad ih ne cujemo odmah znam da je belaj, nesto su maznuli i prosuli, cokolino, kremu, povadili stvari iz ladica, ukrali olovke pa svrljaju po zidu, ma haos user posted image user posted image

11.05.11. svanulo predivno suncano jutro, da obasja maminu duplu srecu ...

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 574
14.12.2012 15:33:44   
SREĆNA
Juli i sretna sam jako gdje ste vi, nema vas nikako, je li sve ok.Javite nam se user posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *