|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
28.10.2012 22:04:46   
SREĆNA

ja sam sa svojom trojkom ovih praznicnih dana kod mame i tate. tako sam se odmorila i uzivala sa njima. deckici super slusaju. prave su mede debele postali. nekad ih se ne mogu nagledati. sada se stalno smjeskaju, sta god im kazes ;) mlijeka imam takoder za obojicu, ali ih dosta i dohranjujem, da im ne zafali :)

E Amina tako ti zavidim, pozitivno naravno, neka su samo zdravi i živi, ja svoje ne mogu dočekati.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 501
28.10.2012 22:39:16   
enči80

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

D dan ženice, da se i ja pridružim temi i diskusiji o strijama ali prvo da čestitam mamicama koje su se skoro porodile a ovima što još nisu da naravno dočekaju termin i da sve prođe hairli i kako treba inshAllah.
Ja sam u trudnoći (ne blizanačkoj) mazala stomak jonson baby uljem , a bila sam ogromna, stomak mi je bio ooogroman sve kile su njemu bile, dobro bilo je malo i još ponegdje , ali billa sam ogromna, vjerujte da ništa nije ostalo po stomaku, nijedna strija.Ovo ulje je jako masno a preporučuje se mazati na malčice vlažnu kožu.Pa eto toplo preporučujem.Sad nosim blizance a trudna sam 18 tj. i kusur.Nadam se lijepom druženju user posted image user posted image user posted image .

Iskrene čestitke,baš mi je drago radi ovoga posta.user posted image

Čestitke i svim drugim mamama koje su već duplice a i onima koje će to tek postatiuser posted image

U mojoj porodici sestra od moga oca tj.moja tetka je imala blizance a sa muževe strane svaka generacija pa mislim da je u mome slučaju prevagnula muževa strana mada kažu da je to 90% nasljeđe sa majčine strane.Strije sam dobila sedam dana pred porod iako sam se mazala svim i svačimuser posted image user posted image

Inače,moje cure imaju 14 mjeseci i ono na šta sam jako ponosna je što još uvijek dojimouser posted image ,već se igraju zajedno,maze,grleuser posted image a nekada i potukuuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 502
28.10.2012 22:51:25   
SREĆNA

IZVORNA PORUKA: enči80

D dan ženice, da se i ja pridružim temi i diskusiji o strijama ali prvo da čestitam mamicama koje su se skoro porodile a ovima što još nisu da naravno dočekaju termin i da sve prođe hairli i kako treba inshAllah.
Ja sam u trudnoći (ne blizanačkoj) mazala stomak jonson baby uljem , a bila sam ogromna, stomak mi je bio ooogroman sve kile su njemu bile, dobro bilo je malo i još ponegdje , ali billa sam ogromna, vjerujte da ništa nije ostalo po stomaku, nijedna strija.Ovo ulje je jako masno a preporučuje se mazati na malčice vlažnu kožu.Pa eto toplo preporučujem.Sad nosim blizance a trudna sam 18 tj. i kusur.Nadam se lijepom druženju user posted image user posted image user posted image .

Čestitke i svim drugim mamama koje su već duplice a i onima koje će to tek postatiuser posted image

U mojoj porodici sestra od moga oca tj.moja tetka je imala blizance a sa muževe strane svaka generacija pa mislim da je u mome slučaju prevagnula muževa strana mada kažu da je to 90% nasljeđe sa majčine strane.Strije sam dobila sedam dana pred porod iako sam se mazala svim i svačimuser posted image user posted image

Inače,moje cure imaju 14 mjeseci i ono na šta sam jako ponosna je što još uvijek dojimouser posted image ,već se igraju zajedno,maze,grleuser posted image a nekada i potukuuser posted image

Hvala ti draga moja puno.
Vjeruj da si mi ti prva pala napamet kad sam saznala za blizance jer nam sudbina ista nažalost, pa me nekako asociralo da i ti imaš dva medena stvorenja, ali nema te nikako na rr, a baš sam to htjela nekako sa tobom podijeliti.Nadam se da će se i moji blizanci roditi živi i zdravi da ću da uživam konačno u majčinstvu.
MashAllah za tvoje curice, fala Allahu ma neka se i tuku hahaha, samo neka su dobro.
Hvala ti puno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 503
28.10.2012 23:09:41   
enči80

IZVORNA PORUKA: enči80

Hvala ti draga moja puno.
Vjeruj da si mi ti prva pala napamet kad sam saznala za blizance jer nam sudbina ista nažalost, pa me nekako asociralo da i ti imaš dva medena stvorenja, ali nema te nikako na rr, a baš sam to htjela nekako sa tobom podijeliti.Nadam se da će se i moji blizanci roditi živi i zdravi da ću da uživam konačno u majčinstvu.
MashAllah za tvoje curice, fala Allahu ma neka se i tuku hahaha, samo neka su dobro.
Hvala ti puno user posted image user posted image user posted image

Bit će to sve uz Njegovu pomoć u najboljem redu,vidiš da On iskuša ali i nagradi za to roba svoga.Ti se čuvaj koliko je to moguće a ostalo je sve već određeno.
Danas da je živ moj sin bi imao 4god. tužna jesam ali kada vidim njih dvije,k'o dvije zlatne jabuke sve je puno lakše.Ne zaboraviš(odmah da te pripremim),možda čak u njma sam tražila njega ali je puno lakše živjeti.Slabo sam u zadnje vrijeme bila na netu ali sad ću baš radi tebe ali i ostalih mojih duplica češće navraćatiuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 504
28.10.2012 23:19:52   
SREĆNA
Ma da znam, zaboravljanja nema, nemoguće je, ja se osjećam kao i prvi dan, boli duša, nema lijeka, ali trudim se ne sikirati zbog beba, dobro je opet Allah je milostiv i sve je volja Njegova.

Hvala ti puno draga user posted image
Navrati češće user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 505
29.10.2012 11:25:52   
proljece12
da se i ja javim,,, moji pilici su stigli na svijet prije 18 dana. dobro smo hb, vec su nam poceli grcevi. djevojcica ih ima vise a on to muskki podnosi

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 506
29.10.2012 15:52:16   
SREĆNA
Proljeće 12 čestitam ti draga user posted image user posted image user posted image sad uživajte srećni i veseli , proći će grčevi, pretpostavljam da je teško , ali vjerujem da je sve zanemarivo naspram njihovog osmjeha i mirisa i sreće koju ti pružaju.

(odgovor članu proljece12)
Neposredna veza do poruke: 507
29.10.2012 17:51:55   
sretna sam jako

IZVORNA PORUKA: proljece12

da se i ja javim,,, moji pilici su stigli na svijet prije 18 dana. dobro smo hb, vec su nam poceli grcevi. djevojcica ih ima vise a on to muskki podnosi

user posted image user posted image user posted image
Čestitke sve najbolje i najljepse vam zelim!
user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 508
30.10.2012 15:53:06   
AminaZana

duse slatke. cestitam i zelim vam sve najbolje u zivotu opcenito a ponajvise lagan start :)

za grceve nama pomazu kapi espumisan ;)

dojis li ih? koliki su se rodili? ljubac veliki od nas :)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

Neposredna veza do poruke: 509
31.10.2012 12:08:37   
enića
Proljeće12, čestitam, neka su živi i zdravi:) Što se tiče grčeva kod mojih dječaka- jedan ima, jedan nema. Također javili su se veoma rano, druge sedmice poslije rođenja. Dijelom pomaaže čaj od komorača, kasnije sam čula za kapi BioGaia (u Hrvatskoj ima kupiti, kod nas nema), kapi su dobre, pomažu, ali dobila sam i čepiće Carum carvi, ima ih samo u Njemačkoj. U svemu tome, do sad su se pokazali najbolji. Danas mi je stiglo novo pakovanje, ne zatrebalo nam, ali poslije tih čepića, dijete spava bez ikakvog natezanja, grčenja i plača.

10. januar 2012.
"Pazi šta želiš, možda ti se ostvari"
10. 9. 2012., 9:25- Afan
10. 9. 2012., 9:26- Alim

Neposredna veza do poruke: 510
31.10.2012 12:25:37   
juli2012

i od nas čestitke user posted image user posted image user posted image
neka su živi i zdravi

Neposredna veza do poruke: 511
31.10.2012 14:59:39   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: enića

Proljeće12, čestitam, neka su živi i zdravi:) Što se tiče grčeva kod mojih dječaka- jedan ima, jedan nema. Također javili su se veoma rano, druge sedmice poslije rođenja. Dijelom pomaaže čaj od komorača, kasnije sam čula za kapi BioGaia (u Hrvatskoj ima kupiti, kod nas nema), kapi su dobre, pomažu, ali dobila sam i čepiće Carum carvi, ima ih samo u Njemačkoj. U svemu tome, do sad su se pokazali najbolji. Danas mi je stiglo novo pakovanje, ne zatrebalo nam, ali poslije tih čepića, dijete spava bez ikakvog natezanja, grčenja i plača.

joj enica, ja sam narucila te kapi iz hrvatske, ali njima nista nije pomoglo. jedino ove espumisan, sto se kod nas kupuju.
a daninu ne trebaju grcevi da zafrkaje, njemu jedino sto pomaze je pricanje i ljuljanje u onoj ljuljacki, ali je sada skontao da je to na baterije i samo da se ljulja, pa pocinje plakati dok ne pocnem mu ja pricati ccc mafijoza. a Darisu ne treba nista. lezi evo u kreveticu i gleda.

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 512
4.11.2012 9:18:15   
sretna sam jako
Drage duple mamice i one koje ce to postati gdje ste mi sta ima??

Ja evo guram, dojka se smirila bar zasad...sutra trebam na kkontrolu al odgodit cu za dan dva nesto mi se ne da vrsit silne "pripreme" za pregled!user posted image user posted image
Nekako mi vrijeme brzo prolazi pa sam sad u razmisljanju kako cu ja to sve...znam da nemam nista od toga i da ce sve doc na svoje ali ipak...user posted image

Neposredna veza do poruke: 513
4.11.2012 11:19:32   
ivanai
pozdrav i od mene zenice moje. kod mene sve ok prekljuce bila na kontroli bebice dobro. sretna sam jako vjeruj mi da nisi jedina koja se bacila u razmisljanje kakocu ja to user posted image i ja stalno razmisljam o tome i brinem se al snacicemo se mi dace bog da sve dobro prodje pa lakocemo onda user posted image . sretna sam jako poslacu ti pp.

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 514
4.11.2012 11:21:13   
sretna sam jako
Čekam..user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 515
4.11.2012 11:24:49   
ivanai
poslala sam user posted image

Neposredna veza do poruke: 516
4.11.2012 11:29:58   
sretna sam jako
Procitala, vratila.user posted image
Sta jos ima kod tebe?? Ono s hematomom je proslo skroz ili??

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 517
4.11.2012 11:41:27   
ivanai
hematom je konacno skroz nestao nema vise ni onog jednog komadica koji je bio ostao posle krvarenja. doktorica kaze da bebe imaju jedan 200g drugi 250g jedino sto imam bas visoke leukocite u krvi dala mi antibiotik iako ona kaze da se to kod trudnica desavas jel poviseni su mi od pocetka bili su kad sam prvu krvnu sliku vadila 12 a sad su 16 iako sam u medjuvremeni pila antibiotike zbog hematoma. uglavnom rekla mi da ponovim ks za 15 dana. malo se brinem i oko toga al nadam se dace biti sve ok.

Neposredna veza do poruke: 518
4.11.2012 11:46:13   
sretna sam jako
E super da je hematom otisao i nikad se vise ne vratio...user posted image
Ma bit ce dobro to s leukocitima nego sta!
Ja samo jednom nalaze vadila, mslim da cu sad opet morati...postajem pekmezasta i osjetljiva- mislim da sam sad malokrvna al vidjet cemo.

< Poruku je uredio sretna sam jako -- 4.11.2012 11:47:13 >

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 519
5.11.2012 9:06:14   
mama mostar
Hej mamice,evo da vam se i ja javimuser posted image !!! Ja i moje curice uzivamo iz dana u dan,rastemo,gugucemo i mazimo se po citav dan!!!!user posted image user posted image   prolazimo fazu grcica al lagano prolaze,jedna curica je kao i u tebe AminaZana decko,mirna i samostalna,prava dobrica,a dr. trazi samo mamu i njene ruke hahhah,al super su,mogu vam reci da meni zaista lagano ide i uopste mi nije tesko oko njih,sve sama,bas uzivamo! Veliki pozzzzz od nas tri cure user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 520
5.11.2012 13:17:41   
AminaZana
sretna sam jako

sve dodje i prodje... sto se tice bebica... presretna sam sto sam ih rodila i tako me slusaju, ali ima dana kada (boze sacuvaj) svasta pomislim... usponi i padovi, kao u svemu... samo je bitno da pozitivno razmisljas i da imas podrsku od muza i roditelja. bez njih ja ne znam kako bi. tesko jeste, ali nije pretesko... nekome je io sa jednom bebom pretesko, ali je ovo dar od Boga i odabrao je nas da taj izazov savladamo, tako i kada dodje crna minuta, treba samo Njegovu pomoc traziti i sve se opet smiri i slozi na svoje mjesto :)

dacu vam jedan savjet! odmah ih ucite da sve rade u isto vrijeme. puno je lakse jedno za drugim nahraniti i presvlaciti, nego da slusate njihove potrebe. iako ono drugo spava, u snu ga nahranite. tako ce vam pogotovo po noci biti mnogo lakse, jer u jednom budjenju oboje zadovoljite. moji se bude sada 3 puta u noci, samo jedu i nastave da spavaju. kazu da ce sa 3 mjeseca se to smanjiti na 2 puta. rijetko kada je da se razbude, jedino kada imaju grceve (ali mogu na prste jedne ruke da to nabrojim)

mama mostar

pa konacno da nam se i ti javis. bas mi je drago da ti ide sve potaman... samo nastavi tako... srecom pa nisu oboje "po rukama" heheheh
drago mi je da sis e javila.... cmoka od nas 4 za vas tri user posted image

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 521
5.11.2012 15:41:56   
juli2012
evo da se i nas troje malo javimo
sve standardno guramo polako....  32 sedmica....jučer malo bolova u dnu stomaka, malo se prepala, ali sad je ok....

veliki pozz za sve vas user posted image

Neposredna veza do poruke: 522
8.11.2012 12:57:56   
sretna sam jako
Drage moje gdje ste mi?? Sta ima novoga?

Ja preskocila kontrolu ovaj tj idem iduci. Curu mi boli pa je sluzim!user posted image user posted image Dobro se osjecam pa mislim da mi nece nista biti kontrola tjedan prije ili kasnije sta fali.user posted image
Juli jesu prosli bolovi??

< Poruku je uredio sretna sam jako -- 8.11.2012 12:58:42 >

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 523
10.11.2012 13:26:17   
sretna sam jako
Mi smo ipak juce bili na kontroli. Sve ok hB bebaci napreduju- jos se ne zna koji su spol al nek je sve ok to je najbitnije. A i mama je fino napredovala punih 9 kg.user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 524
11.11.2012 10:39:31   
ivanai
sretna sam jako super user posted image samo neka je sve uredu a za pol ima vremena. ti si bas dobro napredovala ja sam +3 bila prosle sedmice kad sam bila na kontroli.

Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *