RE: Blizanci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Dvojke, trojke, četvorke

Poruka

AminaZana -> RE: Blizanci (9.8.2012 20:36:40)

juli - drago mi je da je sve OK... sada uzivaj u hrani i odmaraj sto vise, jer ako su sada vec nisko, bolje ti je da smiris, nego da dobijes kilu kao ja (jako me boli ponekad)

sretna - je li mislis na te bolove u vidu zatezanja ili tako slicno? ja sam tako nesto imala u pocetku trudnoce i imam sada ponovo, a ostalo mi je jos 4-5 sedmica do poroda...

da vam saopstim da se jako dobro osjecam, dosta toga smo renovirali po kuci, napravili smo i jednu igraonu za njih troje sa strumpfovima po zidovma. krevetci kupljeni, posteljine, samo nam fali jos pampers i flasice za svaki slucaj, mada mislim da cu imati dovoljno mlijeka za obojicu.

jedino sto mi se dosta teze kretati vec, ustati pogotovo, ali kada pomislim kako ce nam lijepo biti u kuci kada budemo imali jos dva clana, nista mi nije mrsko.

eh jos da vam kazem da je jedna prijateljica se porodila prije 2 dana. djecak 2600g, djevojcica 2400g. imaju malo i kosice, oboje su visoki 47cm. porod je bio u 39toj sedmici i pokusala je prirodno, ali ona je ipak morala na carski... mislim da ce nam ova informacija dobro doci...

ljubim vas sve i pisite cesce...[sm=jezicek.gif]

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:18:29)

sretna - je li mislis na te bolove u vidu zatezanja ili tako slicno? ja sam tako nesto imala u pocetku trudnoce i imam sada ponovo, a ostalo mi je jos 4-5 sedmica do poroda...

pa mene kad zaboli boli me tocno samo donji dio stomaka, nekad me zateze- a nekad su bolovi bas kao da cu dobiti menstruaciju...al sigurna sam da nisu kontrakcije...evo vec me 2 dana ne boli...u utorak me svakako na kontrolu pa cemo vidit jel sve ok...u prvoj sam trudnoci kontrakcije dobila sa 5ipo mjeseci...

AminaZana -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:21:55)

ma to bebace rastu, pa se maternica siri. ti ipak pitaj doktora, mozda si negdje i upalu "pokupila"...
samo se ne sekiraj, da je nesto opasno, ne bih bolove mogla izdrzati :)

armyhal -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:25:54)

Drage moje duple mame, sretno! Izdrzite jos malo i onda vam slijedi dernek!!!

Ja sam se porodila prirodno u 39. sedmici, oboje bili teski po 2.600 g i dugi 48 cm. Ušla u salu u 9,30, mamima princeza došla na svijet u 13.40, mamin princ 5 min. kasnije! Sad su dva prava mala vraga [sm=jezicek.gif] Sretno drage moje i samo hrabro!!!

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:33:18)

Jako je lijepo cuti tako dvije pozitivne i sretne price- da su zene rodile i da je sve ok bilo...
Ja sam nocas sanjala porod...sto se samog poroda tice nije me strah i vise bi volila prirodno nego na carski- al otkad znam da nosim blizance strah me oce bebice biti dobro...
Jel se vama to događalo?[sm=zmeden.gif]

juli2012 -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:42:07)

Kod mene nije samo strah od poroda, nego i od onoga poslije...kako ću ja to sa dvije bebe.....ali treba misliti, ili bar pokušati misliti pozitivno.
Prvi porod je bio prirodno i bilo je ok, a nadam se da će aBd i ove bebice doći na ovaj svijet prirodnim putem i da će sve biti ok

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:48:37)

Koliko godina ima tvom djetetu? Mojoj curi su dvije a ziva je punim nema ona mira uvjek neki nered pravi![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sto kazes i toga me strah kako cu...[sm=smiley1.gif]

juli2012 -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:57:58)

Imam dječaka sad će mu dvije god. Znači kad bebice budu tu njemu će biti oko 2 god i 4 mjeseca. E kao i kod tebe...malo je reći da je živ, ja jedino mogu sjesti i malo odmoriti kada on nije u stanu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Al neka su živi i zdravi....
Mene je strah kako ću sve obaveze usaglasiti....njega sve više zahtjevnog i dvije bebice...mislim da mi nema spavanja ni naredne 2-3 godine hahahah. Ali nisam jedina kako druge mame pa valjda ću i ja tako....nekako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:59:27)

Ma moc cemo mi sve- samo nek su nam zivi i zdravi![sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Lakse mi je kad cujem da smo tu negdje![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

AminaZana -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:59:30)

i ja sam sanjala porod i to vise puta. sanjala sam i kako ih vozam u kolicima sa svojom princezom.

a mene nekako nicega nije strah. nisam ni prva ni posljednja. izdrzale su zene i gore, je li tako?
mislim da je organizacija pola posla. ja cu morati na carski da se porodim, jer sam i svoju kcerku na taj nacin rodila, jer je bila veoma krupna beba. tako sto se tice toga, znam sta me ceka.
kada dodjem kuci, imam muza i kcerku, mamu i svekrvu, pa cu fino na njih prebaciti obaveze, dok se ja ne pridignem. mama mi je velika podrska i uvijek je tu kada mi treba (a i ja njoj), tako da mi ona oduzima dosta straha i nesanice sto se tice toga sta i kako raditi sa dvije bebe. posto u nasoj porodici ima dosta bliz6anaca, pokupila sam i dosta iskustava i dobrih savjeta.

nekako kada me uhvati panika i strah, stavim ruke na stomak i njih dvoje me pocnu maziti, pomislim kako je Bog bas nama dao tu cast da rodimo blizance, znaci da smo sposobne za to... normalno da nece biti to maciji kasalj, ali sve prodje. pogotovo ove mame kojima je ovo druga trudnoca, znate kako su nam brzo proletile ove godine odgajanja prvog djeteta.... tako ce i ovo, mozda cak i brze :)[sm=smiley1.gif]

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.8.2012 9:02:32)

Ma nije mene toliko strah obveza oko djece koliko se u mene uvukao neki strah hoce li biti zdravi...ne znam ni sama otkud mi to, s obe strane u familiji svi zdravi i veseli- a u mene se neki strah uvukao...mozda hormoni divljaju pa mi svasta pada na pamet![sm=smiley13.gif]

juli2012 -> RE: Blizanci (10.8.2012 9:15:36)

uh šta rade ti hormoni jel'de [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....ma samo pozitivno možemo mi to...

AminaZana sretna si što ćeš imati pomoć, meni su mama i sestra pomagale, donosile ručak... poslije prvog poroda ali sada je mama jako bolesna. I sestra i ja oko nje deveramo, tako da slabo mogu očekivati pomoć s njihove strane...ali šta ću..nekako ću ja to sve stići....Zato nemaš pojma koliko si sretna

AminaZana -> RE: Blizanci (10.8.2012 9:15:40)

to je samo onaj crv koji ti ne da mira i koji ne dozvoljava da uzivas u trudnoci.

ja sam u toj sumnji da nesto nije OK, uradila onaj triple test (pitaj doktora) i kada sam vidjela da je sve u najboljem redu sa njima, onda sam se oslobodila te sumnje...

a znam da imam srece sto se moje mamice tice. ne bih je dala za 10 svekrva :P hahahahhahha salim se. veoma mi je bitna njena podrska u zivotu generalno, a kamo li u ovih trenucima...

juli2012 -> RE: Blizanci (10.8.2012 9:23:03)

Eeee mama je jedna i jedina [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....

U pravu si za te testove....meni je predložio Double test, uradila ga, sve ok....kaže dr. sad možemo opušteno dalje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Eto "sretna sam jako" taj jedan testić i riješiš sve dileme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....ali mislim da će ti dr. sve reći...bar bi trebao

sretna sam jako -> RE: Blizanci (11.8.2012 8:18:30)

Jutro drage moje kako ste mi?[sm=smiley1.gif]

Mi smo dobro, nema bolova sve lijepo podnosim i cekam utorak da idem doktoru na redovnu kontrolu...

dijana85 -> RE: Blizanci (11.8.2012 11:12:12)

jutro [sm=smiley1.gif] mi smo se danas malo uspavali za razliku od predhodnih dana i ja nestrpljivo cekam kontrolu 21.08 da vidim moje andjele [sm=duda.gif][sm=duda.gif] nadam se da ce se sada okrenuti licem da ih vidim jer uvjek okrenu guzu [sm=smiley1.gif] jedva smo uspjeli zadnji put da uhvatimo da se vidi pol [sm=smiley1.gif]

AminaZana -> RE: Blizanci (11.8.2012 15:37:47)

uh ja sam danas nekako teska. boli me grlo od hladnih pica, pa me nervira. kuca mi je puna majstora, cistacica itd. ja se zavukla u spavacu i odmaram mozak. jos koji dan i ulazim u 9ti mjesec :D presretna sam sto je do sad bilo sve u najboljem redu i nadam se da cu sto duze podnositi ovako dobro trudnocu i docekati i termin...

sretna sam jako -> RE: Blizanci (11.8.2012 15:53:03)

IZVORNA PORUKA: AminaZana

uh ja sam danas nekako teska. boli me grlo od hladnih pica, pa me nervira. kuca mi je puna majstora, cistacica itd. ja se zavukla u spavacu i odmaram mozak. jos koji dan i ulazim u 9ti mjesec :D presretna sam sto je do sad bilo sve u najboljem redu i nadam se da cu sto duze podnositi ovako dobro trudnocu i docekati i termin...

Ja ti sva sretna drzim [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
ABd i ja cu tako pisati. Samo se drzi jos bar dva tri tjedna i onda dosta![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ja tek ustala, 3 sata spavala...postala sam prava spavalica![sm=smiley1.gif]

enića -> RE: Blizanci (11.8.2012 22:46:00)

-Ne znam kako vi koje ste u 34./5 sedmici, ali mene večeras nešto probada u rodnici i osjećam dečke skroz nisko. Kod mene se radovi privode kraju, sutra cu konacno moci bosa hodati po kuci i u cistom docekati svoje dječake, iduce sedmice namjestamo sobicu i pakujem torbu za bolnicu. Hvala Bogu, privodim kraju trudnocu, i hvala Bogu nisam imala nikakvih tegoba, bolova i slicno, dječaci su aktivni, pogotovo kad sjednem i odmaram, tako su živi :) Na posao se trebam javiti 21.,ako ne rodim do tad, premda u deveti ulazim 22. augusta. Ako budem dobro, odradit cu svoje pa na bolovanje.

AminaZana -> RE: Blizanci (12.8.2012 19:30:03)

IZVORNA PORUKA: sretna sam jako

Ja ti sva sretna drzim [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
ABd i ja cu tako pisati. Samo se drzi jos bar dva tri tjedna i onda dosta![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ja tek ustala, 3 sata spavala...postala sam prava spavalica![sm=smiley1.gif]

hvala hvala draga...
naravno da ces i ti ovako pisati :) aBd...
a spavaj dok mozes, jer kada ti bude velik stomak, tesko se spava zaista. ja po cijelu noc se okrecem (kaze muz) i ustajem u wc ili da pijem vode...

@enica
mene to probada odavno. valjda nogicama me udaraju dolje. blago tebi sa kucom. ja imam jos dva sprata da okrecim. danas smo kupili nama ogromnu spavacu sobu. valja ovoliku djecu smestiti izmedju mene i muza :P
ja sam krevetice pripremila, ali su kod mame, pa kada se porodim, neka ih privuku (babine gatke). torbu cu spakovati dok svim majstorima vidim ledja.
a i moji su zivi toliko da nekad imam osjecaj da ce od guranja i protezanja da mi pukne stomak. ja cu ove sedmice opet na kontrolu. sada cu nekad uci i u 9ti mjesec... kao sto kazes, hvala bogu, izdrzale smo bez tegoba i bolova... jos samo da budu zdravi, krupni i da porod prodje kako treba. ja sam vec od 6tog mjeseca na bolovanju, pa tako bi i tebi preporucila da otvoris sto prije bolovanje, jer su nam stomacici vec ogromni i vrse jak pritisak kada sjedimo i stojimo na rodni kanal... ali ti sama procijeni...

ljubim vas sve

Ajmica -> RE: Blizanci (13.8.2012 12:25:00)

Cao djevojcice, evo i mene poslije duzeg vremena laptop nas je iznevjerio u teskim trenutcima :) Pozdrav novim clanicama, zelim vam da sto lakse iznesete trudnocu. Mi smo bili na kontroli rekli su djecak i djevojcica, ona 15000 a on 1400, za sada je sve ok hvala Bogu, iduca kontrola na Jezeru kod dr Basica. Mi smo pri kraju sa radovima nemamo puno prostora pa radimo nemoguce, valjda cemo se uspjeti potrpati[sm=smiley36.gif].

juli2012 -> RE: Blizanci (13.8.2012 14:11:59)

Ajmica [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] samo naprijed.
Joj vi ste sve u nekakvim radovima i pripremama, ja ništa, nekakva sam lijena. Hajde valjda će me brzo proći
Pozz za sve

AminaZana -> RE: Blizanci (14.8.2012 9:32:52)

joj zene moje, ja od jucer ujutro nemam gdje kafu napraviti, a kamo li rucak HAHAHAH kao ono, ja uzivam u kuhanju itd :P
sve su mi razmontirali... uzivam u neredu, a u srijedu idem na kontrolu, pa cu vam tipkati sta je bilo...

juli2012 -> RE: Blizanci (14.8.2012 11:07:15)

joj zene moje, ja od jucer ujutro nemam gdje kafu napraviti, a kamo li rucak HAHAHAH kao ono, ja uzivam u kuhanju itd :P
sve su mi razmontirali... uzivam u neredu, a u srijedu idem na kontrolu, pa cu vam tipkati sta je bilo...

Hahaha..... a ti bježi kod mame na ručak i kafu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....
Hajd polako proće i to, bitno je da u srijedu bude sve ok
pozz

sretna sam jako -> RE: Blizanci (14.8.2012 11:19:14)

Drage moje evo mene sa kontrole. Bebice ok srca im kucaju jedna je 11.1 a druga 11.3- sto ukazuje da su plodni dani bili malo ranije...
Ja smrsala pola kila i tlak mi malo nizak...za 3tjedna opet na kontrolu pa cemo vadit kompletne nalaze!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>