AminaZana -> RE: Blizanci (10.8.2012 8:59:30)
|
i ja sam sanjala porod i to vise puta. sanjala sam i kako ih vozam u kolicima sa svojom princezom. a mene nekako nicega nije strah. nisam ni prva ni posljednja. izdrzale su zene i gore, je li tako? mislim da je organizacija pola posla. ja cu morati na carski da se porodim, jer sam i svoju kcerku na taj nacin rodila, jer je bila veoma krupna beba. tako sto se tice toga, znam sta me ceka. kada dodjem kuci, imam muza i kcerku, mamu i svekrvu, pa cu fino na njih prebaciti obaveze, dok se ja ne pridignem. mama mi je velika podrska i uvijek je tu kada mi treba (a i ja njoj), tako da mi ona oduzima dosta straha i nesanice sto se tice toga sta i kako raditi sa dvije bebe. posto u nasoj porodici ima dosta bliz6anaca, pokupila sam i dosta iskustava i dobrih savjeta. nekako kada me uhvati panika i strah, stavim ruke na stomak i njih dvoje me pocnu maziti, pomislim kako je Bog bas nama dao tu cast da rodimo blizance, znaci da smo sposobne za to... normalno da nece biti to maciji kasalj, ali sve prodje. pogotovo ove mame kojima je ovo druga trudnoca, znate kako su nam brzo proletile ove godine odgajanja prvog djeteta.... tako ce i ovo, mozda cak i brze :)[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|