amra_sa -> RE: Abortus (13.1.2013 20:29:00)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: amra_sa IZVORNA PORUKA: teacher75 a sta je sa silovanim zenama ili djevojcicama koje ne zele da rode dijete sa genima osobe koja ih je silovala? Dobro pitanje Teacher. To mi nije palo na pamet. U ovom slučaju sam isto za prekid trudnoće, na samom početku. Ne daj Bože, ja se lično ne bih mogla nositi sa ovim. Prvo,u oba slucaja cu reci:Ne daj Boze iskusenja,nikada!!! Drugo,nisam ja vlasnik djetetova zivota pa da ja odlucujem hocu li ga ubiti ili ne. amra,bi li ikada ubila to dijete koje gledas i places svaki put kada ga gledas? Ja ne bih...i isto tako ne bih ga ubila ni u stomaku,jer je za mene zivot covjeka isti u utrobi i van nje. Niko ne garantuje da ce dijete s anomalijom da se pati. Niko ne garantuje da ce dugo da zivi. Niko ne garantuje da sasvim zdravo rodjeno dijete nece dobiti neku opaku bolest i patiti se cijeli zivot,da nece na porodu ostati bez kisika pa zivjeti s cerebralnom paralizom. Svjedoci smo da uzv pregled itekako moze biti pogresan. Mojoj drugarici su rekli da ce se beba roditi s teskom anomalijom glave,da nema udova uopce...pa je rodila potpuno zdravu bebu. Ponavljam,vlasnik zivota djeteta nisam JA. I opet kazem,ne daj Boze iskusenja. Trece,i u slucaju silovanja isto mislim. Mozda ce to dijete biti najbolji covjek na svijetu,iako je zaceto na gnusan nacin. I opet...ne daj Boze iskusenja. Jasmin, ti u jednom prethodnom postu reče, citiram :" A sto se tice abortusa,opravdavam ga samo u slucaju da je zivot trudnice ugrozen. Dalje ne." Ovom rečenicom ti opravdavaš abortus u slučaju da je život trudnice ugrožen. Sad ja tebe pitam : Vlasnik djetetovog života nisi ti , pa zašto opravdavaš abortus u ovom slučaju ? Da li bi ti dala svoj život za život svog djeteta ? Ja bih ... Život, zdravlje, mi ,djeca, ništa nema garanciju, sve je relativno, slažem se. Ne bih ubila dijete koje se pati - NARAVNO, ali bih se potrudila da do tog ne dođe. Ne daj Bože, NE DAJ BOŽE, da mi se to desi, svom djetetu bih pružila svu pažnju ovog svijeta. Za svoje dijete sam puno toga spremna uraditi. Šta bi ti više voljela, biti živa, patiti se ili biti mrtva ? Ja bih više voljela biti mrtva. Najviše na svijetu se bojim Boga, bolesti, i patnje.
|
|
|
|