RE: Abortus (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj

Poruka

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 16:56:47)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nije ovdje poenta biti religiozan.
Nego biti covjek [sm=smiley13.gif].

a da li bi bila covjek da je rodila to dijete i da dijete odrasta nevoljeno u nekom domu za napustenu djecu ili da se poslije pojavi otac i da ih oboje maltretira?ja pokusavam stvari gledati iz njenog ugla, ne opravdavam je ali je pokusavam razumjeti

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.1.2013 17:00:17)

[Sadržaj poruke je obrisan]

jasmin -> RE: Abortus (13.1.2013 17:01:50)

IZVORNA PORUKA: teacher75

a da li bi bila covjek da je rodila to dijete i da dijete odrasta nevoljeno u nekom domu za napustenu djecu ili da se poslije pojavi otac i da ih oboje maltretira?ja pokusavam stvari gledati iz njenog ugla, ne opravdavam je ali je pokusavam razumjeti

Da ga je rodila bila bi covjek. Za ovo drugo naravno da ne bi. Na istom je statusu kao i abortus. Ja ne razmisljam tako o buducnosti...nema crnjaka i misli sbb kbb... Zasto bi me neko maltretirao,s kojim pravom [sm=smiley1.gif]?

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:02:19)

IZVORNA PORUKA: Iman83

A da je možda dala sebi šansu i dopustila sebi da zavoli to dijete...ili je ta opcija bila nemoguća?
Mislim prije svega to je njeno dijete...a oboje su pristali na taj odnos...ja idem ovom logikom.
Kažem ne sudim joj zaista...

ja sam joj govorila da pokusa, ali nije htjela ni da cuje za to. samo je ponavljala da s tom budalom ne zeli da ima vise ista u zivotu a kamoli da ima dijete s njegovom genetikom, da joj se gadi itd... obavila je to cim je mogla, znaci sto ranije, popila neku tabletu

jasmin -> RE: Abortus (13.1.2013 17:03:31)

I zasto bi mu morala reci da je on otac?
Zasto nije sebi rekla ovo je moje dijete i samo moje?!

jasmin -> RE: Abortus (13.1.2013 17:04:37)

Ne znam zasto....ali ne vidim da je moja genetika dobra za moju djecu,pa ipak rodih i namjeravam jos,uz Bozju pomoc.

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:04:37)

a zamisli da je dijete bilo isto on a ona ga ne moze smisliti[sm=smiley13.gif]

jasmin -> RE: Abortus (13.1.2013 17:05:27)

A zamisli da je bilo pljunuto mama,apsolutno savrseno dijete,kakvo nije vidjeno??????

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.1.2013 17:06:46)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:07:18)

A zamisli da je bilo pljunuto mama,apsolutno savrseno dijete,kakvo nije vidjeno??????

ona nije htjela da rizikuje i odlucila se na to bez nekog veceg razmisljanja, kaze da je bio bilo ko drugi od nenih bivsih momaka da ne bi abortirala al ovaj joj je bas bio najgori kreten

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:08:25)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Zamisli udaš se za čovjeka, rodiš mu djecu i kasnije ga zamrziš iz nekog razloga....da li bi time manje voljela djecu koju imaš s njim?

to je druga stvar, vec prije sam napisala da nije imala kad razvit osjecaje prema bebi

rerica -> RE: Abortus (13.1.2013 17:09:34)

Cvrsta volja,snaga pokrece planine [sm=smiley1.gif]

grozđe -> RE: Abortus (13.1.2013 17:10:14)

Svega u Bozijoj basci...

jasmin -> RE: Abortus (13.1.2013 17:10:24)

ona nije htjela da rizikuje i odlucila se na to bez nekog veceg razmisljanja, kaze da je bio bilo ko drugi od nenih bivsih momaka da ne bi abortirala al ovaj joj je bas bio najgori kreten

Ja sam ubjedjena da ce,kad tad,da se kaje za taj postupak.

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:11:51)

Ja sam ubjedjena da ce,kad tad,da se kaje za taj postupak.

i ja se toga bojim[sm=smiley13.gif]

mamaibabo -> RE: Abortus (13.1.2013 17:12:01)

Nafaka svi je trazimo ,eh Bog daje nafaku u nasoj djece je nafaka u nasoj ljubavi prema njima bericet.....pa zar imamo hrabrosti i tolike slobote oduzeti(abortirati) tako nesto visko ..........a poslje kukamo eh da mi je il kako onaj ima....

teacher75 -> RE: Abortus (13.1.2013 17:15:22)

a imam jednu drugaricu koja mi je nedavno priznala da je cak nekoliko puta radila abortus!! ima jedno dijete, razvedena je. prije tog djeteta je u vanbracnim vezama valjda 2 ili 3 puta abortirala. i kaze njoj to nista, ne kaje se i opet bo kad bi morala. e nju bas ne kontam[sm=smiley13.gif]a inace je zena super, znam je jos iz srednje skole, jako mi je draga i nije pokvarena osoba, dobra je prijateljica

veeseelaa -> RE: Abortus (13.1.2013 17:16:06)

žene su blesave, prvo dignu noge pa tek onda pitaju za ostalo

smajli80 -> RE: Abortus (13.1.2013 18:08:32)

Kao što sam već pisala-zaista ne mogu da shvatim kako je neko dovoljno emancipovan da zna da ne želi uopšte/više djece a stupa u nezaštićene sexualne odnose pored more kontaceptivnih sredstava.I onda kad se desi trudnoća-kako to[sm=zmeden.gif]

Nikad mi nisu bile jasne žene čak i ovde na RR koje strahuju od trudnoće.Nema tu neke velike politike-ako ne želiž više/uopšte djece pravac apoteka ili ginekologu na jednu spiralicu i gotovo.

Galicia -> RE: Abortus (13.1.2013 18:46:38)

Ni meni nije jasno kako se moze slucajno zatrudniti.

lila25 -> RE: Abortus (13.1.2013 19:07:46)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Kao što sam već pisala-zaista ne mogu da shvatim kako je neko dovoljno emancipovan da zna da ne želi uopšte/više djece a stupa u nezaštićene sexualne odnose pored more kontaceptivnih sredstava.I onda kad se desi trudnoća-kako to[sm=zmeden.gif]

Nikad mi nisu bile jasne žene čak i ovde na RR koje strahuju od trudnoće.Nema tu neke velike politike-ako ne želiž više/uopšte djece pravac apoteka ili ginekologu na jednu spiralicu i gotovo.

I sa spiralom se moze desiti trudnoca...Ne osudjujem uopste svak ima izbor Bog dragi je tu da osudjuje da prasta i da kaznjava. Razmisljam i ne bih mogla abortirati ali kada bih imala troje djece a da zatrudnim ne znam sta bih tad uradila....[sm=zmeden.gif],naravno da bih prije toga poduzela sve potrebne mjere zastite...
Imam kolegicu koja je abortirala u srednjoj sada je udata i ne moze da zatrudni i zamislite njeenu bol i tugu sada kada zeli djete ne moze.

tinkivinki -> RE: Abortus (13.1.2013 19:18:08)

IZVORNA PORUKA: lila25

IZVORNA PORUKA: smajli80

I sa spiralom se moze desiti trudnoca...Ne osudjujem uopste svak ima izbor Bog dragi je tu da osudjuje da prasta i da kaznjava. Razmisljam i ne bih mogla abortirati ali kada bih imala troje djece a da zatrudnim ne znam sta bih tad uradila....[sm=zmeden.gif],naravno da bih prije toga poduzela sve potrebne mjere zastite...
Imam kolegicu koja je abortirala u srednjoj sada je udata i ne moze da zatrudni i zamislite njeenu bol i tugu sada kada zeli djete ne moze.

da moze valjda sa obicnom spiralom,a ne moze sa mirenom.meni kad bi se desila pored spirale,ja bi rodila sigurno.a i inace abortus ne bi mogla napraviti,mene bi mucilo do kraja zivota

Emica_sa -> RE: Abortus (13.1.2013 19:18:18)

Moja poznanica je i pored pilula zatrudnila,svaki dan uzimala redovno kontracepciju i opet se desila trudnoca.

animagical -> RE: Abortus (13.1.2013 19:26:20)

joj pustite se te politike da se i pored kontracepcije moze zatrudniti[sm=zmeden.gif]moze,ali iznimno rijetko, a bez kontracepcije bas cesto...sad kao ne koristiti kontracepciju jer se opet moze desiti? a posebno mi cudno kad neko kaze da nece vise djece,da bi abortirala cak,a ovamo, nikakvu kontracepciju ne voli...sta imas tu voljeti i ne voljeti uostalom, ako ne zelis djecu...

Emica_sa -> RE: Abortus (13.1.2013 19:30:26)

Joj ne mogu o ovome,teska tema,svako sebi,isto kao da je abortus smak svijeta.Ja imam 2 djece volim ih do neba,ali opet ne smatram da je abortus nesto strasno i ne gledam ga kao ubistvo,to je moj stav[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>