|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
13.5.2013 22:17:01   
bebaa
danas popodne primio mali treću dozu one trojne vakcine i ništa nismo potpisivali kao ni do sada...DZ Saraj Polje...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 701
13.5.2013 22:41:41   
vila_7
almondray pa otidji, al kako ne procita sta potpisivas-ja uvijek sta god potpisivam pa i banalnu glupost -kazem-samo malo pricekajte dok procitam

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 702
13.5.2013 22:49:30   
almondray
Ja pripadam TK.Ma definitivno idem da piotam sutra šta je to bilo.
Inače sam nešto isprepadana sa ovim vakcinama a nemam snage i hrabrosti da kažem NE.
Moj stariji sin posle primljene mrp , 2 sedmice posle , dobija visoku temp. praćenu konvulzijama.Imao je nekoliko napada do bolnice.Imam svu dokumentaciju.Hvala bogu nije se više ponavljalo, EEG mu je uvijek bio uredan.Ali nisam dala da primi re-vakcinu.
Tad nisam imala blage veze da možda ima neka veza između to dvoje. Sad vjerujem u to.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 703
13.5.2013 22:50:45   
almondray

IZVORNA PORUKA: vila_7

almondray pa otidji, al kako ne procita sta potpisivas-ja uvijek sta god potpisivam pa i banalnu glupost -kazem-samo malo pricekajte dok procitam

Ma znas kako sam se bila prepala , kako će on to ovaj put podnijeti da sam sve mehanički radila.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 704
13.5.2013 23:10:00   
vila_7
ma znam tako su i meni sad stariju na prepad vakcinisali iako sam dovela samo mladju user posted image

Neposredna veza do poruke: 705
13.5.2013 23:11:44   
vila_7

IZVORNA PORUKA: almondray

Inače sam nešto isprepadana sa ovim vakcinama a nemam snage i hrabrosti da kažem NE.
Moj stariji sin posle primljene mrp , 2 sedmice posle , dobija visoku temp. praćenu konvulzijama.Imao je nekoliko napada do bolnice.Imam svu dokumentaciju.Hvala bogu nije se više ponavljalo, EEG mu je uvijek bio uredan.Ali nisam dala da primi re-vakcinu.
Tad nisam imala blage veze da možda ima neka veza između to dvoje. Sad vjerujem u to.

dobro ti onda ikako i vakcinises

Neposredna veza do poruke: 706
14.5.2013 17:20:08   
almondray

dobro ti onda ikako i vakcinises

Nemam snade i hrabrosti da se suprostavim.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 707
16.5.2013 17:44:26   
almondray
Išla sam da pitam šta sam to potpisala user posted image . Sestrica je to uvela u dogovoru sa dir.dz. jer joj jedan privatni pedijatar često salje roditelje tvrdeći da im nije dala vakcinu pa su djeca dobila veliki kašalj.I sad ona čuva u arhivi potpise .
I još mi je čitala nešto o reakcijama na vakcine i piše tamo da na mmr od milion djece petero će dobiti konvulzije.user posted image

Neposredna veza do poruke: 708
17.5.2013 8:33:49   
djoisa
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/05/06/alarmantno-o-vakcinama/

Neposredna veza do poruke: 709
17.5.2013 14:30:15   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: djoisa

http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/05/06/alarmantno-o-vakcinama/

pročitala sam tekst i ne mogu da se ne zapitam,a zašto je uopšte uvedena vakcinacija?vjerovatno zato što su se te dječije bolesti znale zakomplikovati,i to često i dovesti do smrtnog ishoda.a pošto su danas gotovo iskorjenjene to je zaboravljeno.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 710
17.5.2013 19:38:33   
vila_7
pa npr. kod nas je 2010 (kad sam trudna bila pa sam zapamtila) bila epidemija rubeole-cak su i neke skole bile zatvorene jer se sirila zapravo medju djecom koja nisu vakcinisana tom vakcinom kad je bio rat u BiH. Znaci inace vjerovatno bude pojedinih slucajeva,ali znam da su se svi sokirali otkud epidemija nakon toliko godina dok nisu shvatli to da su oboljeli bili najcesce iz te "ratne" generacije

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 711
18.5.2013 9:35:13   
almondray

pa npr. kod nas je 2010 (kad sam trudna bila pa sam zapamtila) bila epidemija rubeole-cak su i neke skole bile zatvorene jer se sirila zapravo medju djecom koja nisu vakcinisana tom vakcinom kad je bio rat u BiH. Znaci inace vjerovatno bude pojedinih slucajeva,ali znam da su se svi sokirali otkud epidemija nakon toliko godina dok nisu shvatli to da su oboljeli bili najcesce iz te "ratne" generacije

Vilo mm nije ta generacija pa je tad obolio.Kolko znam uredno je vakcinisan.Radi u školi pa je pokupio.Inače je bolest prošla normalno , kao i blaža gripa.
Nego , mene zanima zasto djeca ipak prebole ospice iako su vakcinisani, nije li cilj iskorijeniti bolest?
Kod nas je jedne godine izbila epidemija zaušnjaka.Jedan poznanik je loše prošao , još nema djece al' ne znam jel zbog toga user posted image .Budem pitala jel vakcinisan , za djecu ne smijem user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 712
18.5.2013 9:51:51   
tinkivinki

Vilo mm nije ta generacija pa je tad obolio.Kolko znam uredno je vakcinisan.Radi u školi pa je pokupio.Inače je bolest prošla normalno , kao i blaža gripa.
Nego , mene zanima zasto djeca ipak prebole ospice iako su vakcinisani, nije li cilj iskorijeniti bolest?
Kod nas je jedne godine izbila epidemija zaušnjaka.Jedan poznanik je loše prošao , još nema djece al' ne znam jel zbog toga user posted image .Budem pitala jel vakcinisan , za djecu ne smijem user posted image

ako misliš na varičele-vodene ospice,vodene kozice,pljuskavice naša djeca se ne vakcinišu protiv njih.

Neposredna veza do poruke: 713
18.5.2013 10:18:43   
ajla86
i mene muce vakcine i ova konstantna prica za i protiv.nisam pametna.nas dr kaze da nije do vakcine vec do djeteta,ocito je slabo ako ima posljedice vakcinacije i to bi se desilo kad tad.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 714
19.5.2013 23:03:53   
Gabicca
Pozdrav za sve. Posto smo odlucili da bebu ( sada ima 4 mjeseca) ne vakcinisemo vise ( primila je samo vakcine u porodilistu i onu poslije mjesec dana) interesuje me da li ce, kada dodje vrijeme, moci biti upisana u vrtic i skolu. Konkretno me interesuje za Kanton Sarajevo, ako neko ima informaciju, bilo bi od pomoci.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 715
20.5.2013 8:36:45   
leona81

IZVORNA PORUKA: Gabicca

Pozdrav za sve. Posto smo odlucili da bebu ( sada ima 4 mjeseca) ne vakcinisemo vise ( primila je samo vakcine u porodilistu i onu poslije mjesec dana) interesuje me da li ce, kada dodje vrijeme, moci biti upisana u vrtic i skolu. Konkretno me interesuje za Kanton Sarajevo, ako neko ima informaciju, bilo bi od pomoci.

moci ce biti upisana u vrtic i skolu bez problema...vakcinacija je prevencija bolesti a ne obaveza poput lijecenja vec postojece bolesti...koliko god se sirila propaganda da je vakcinacija obavezna, skolovanje je osnovno ljudsko pravo, kao sto je osnovno ljudsko pravo da vi odlucite hocete li ili ne, vakcinisati svoje dijete...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Gabicca)
Neposredna veza do poruke: 716
20.5.2013 8:38:05   
Hannan
Mislim da je na prethodnoj strani Jasmin (KS) napisala da je curicu bez problema upisala uskolu, a i ja sam svog sina,doduse TK.Mene su samo pitali za razlog, da li je neka alergija ili nasa volja i to je to.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Gabicca)
Neposredna veza do poruke: 717
20.5.2013 8:41:35   
leona81

najgore je od svega sto se siri propaganda da su oboljeli tj da je epidemija vezana za nevakcinisanu generaciju. nemamo nigdje relevantan podatak koliko vakcinisanih je oboljelo, a nemamo podatak ni da li je bilo ko od oboljelih bio nevakcinisan. sve dok ne bude postojala transparentnost, meni je zaista smijesno, i zalosno to ispiranje mozga...

sto se tice sterilnosti, meni se cini da je i to propaganda, cak sam pitala infektologa kad sam ja imala ospice, i za ospice i za zausnjake i za rubeolu. i zena se samo nasmijala...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 718
20.5.2013 17:39:30   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hannan

Mislim da je na prethodnoj strani Jasmin (KS) napisala da je curicu bez problema upisala uskolu, a i ja sam svog sina,doduse TK.Mene su samo pitali za razlog, da li je neka alergija ili nasa volja i to je to.

Ma jašta. Doktor koji je bio na sistematskom nije po' riječi rekao. Samo kaže ona nije vakcinisana,je li tako user posted image ?
Ja kažem jeste do 1 godine. Kaže,ma kao da nije.
I ništa više.
Ja mu ipak ispričam naš slučaj s alergijom i on je detaljno pregleda,te na kraju kaže,ona je mašaallah zdravo dijete.
Čak je nije slao zasebno stomatologu,već on pogleda zubiće i kaže ok sve. Potpisa i ajd kući user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 719
20.5.2013 20:22:07   
vila_7
E ovako , ovih dana sam istrazivala spletom okolnosti o TETANUSU jer sam propala kroz resetke user posted image ....uglavnom :

U DiTePer vakcini je znaci i vakcina za tetanus koju je potrebno primiti u 3 doze da bi se stekao imunitet koji traje 10 godina. E sad-tetanus bakterija veze nema sa hrdjavim zeljezom,nego se ona zapravo nalazi u prljavstini (pa hajde eto i u hrdji-ali ne striktno), pijesku,zemlji,.....i svaka rana znaci-od guljenja koljena, ubadanje na noz, otvoreni prelom- se zaprlja okolinom i postoji mogucnost da se krv zatruje tetanusom. Ukoliko je dijete ili odrastao covjek ciejpljen antitetanusom zadnjih 10 godina-nema straha od te bakterije i ranu je dovoljno samo ocistiti- ukoliko nije-mora je primiti ( ne mora,ali postoji velika mogucnost trovanja sa jako losom klinickom slikom).

E sad-svrha mog posta je - da ocigledno npr ta vakcina ima smisla-jer kad skontam koliko sva djeca padaju ,ozljedjuju se i sl. bas u ranom djetinjstvu i rane im se zaprljaju,..... neda mi se svaki put razmisljati kad oguli koljena-zasto je nisam na vrijeme vakcinisala, ili tek onda trcati da primi protiv tetanusa-isti mi kli..c dodje kad bih garant odmah vec sutra trebala odvesti je - jer evo danas je 2 puta pala s bicikla i ogulila lakat.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 720
20.5.2013 20:32:51   
jasmin

E ovako , ovih dana sam istrazivala spletom okolnosti o TETANUSU jer sam propala kroz resetke user posted image ....uglavnom :

U DiTePer vakcini je znaci i vakcina za tetanus koju je potrebno primiti u 3 doze da bi se stekao imunitet koji traje 10 godina. E sad-tetanus bakterija veze nema sa hrdjavim zeljezom,nego se ona zapravo nalazi u prljavstini (pa hajde eto i u hrdji-ali ne striktno), pijesku,zemlji,.....i svaka rana znaci-od guljenja koljena, ubadanje na noz, otvoreni prelom- se zaprlja okolinom i postoji mogucnost da se krv zatruje tetanusom. Ukoliko je dijete ili odrastao covjek ciejpljen antitetanusom zadnjih 10 godina-nema straha od te bakterije i ranu je dovoljno samo ocistiti- ukoliko nije-mora je primiti ( ne mora,ali postoji velika mogucnost trovanja sa jako losom klinickom slikom).

E sad-svrha mog posta je - da ocigledno npr ta vakcina ima smisla-jer kad skontam koliko sva djeca padaju ,ozljedjuju se i sl. bas u ranom djetinjstvu i rane im se zaprljaju,..... neda mi se svaki put razmisljati kad oguli koljena-zasto je nisam na vrijeme vakcinisala, ili tek onda trcati da primi protiv tetanusa-isti mi kli..c dodje kad bih garant odmah vec sutra trebala odvesti je - jer evo danas je 2 puta pala s bicikla i ogulila lakat.

Dijete svakako kod veće ozljede prima tetanus.
Ako je ta već primljena vakcina stvorila imunitet,zašto se onda opet prima kod ozljede?
Moji padaju i gule laktove,koljena...ali operem,shodno potrebi stavim dezinfekciono sredstvo i kraj priče.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 721
20.5.2013 20:50:23   
vila_7
jasmin prima ako ima vise od 10 godina da nije vakcinisano . A naravno da i ako nije vakcinisano ne mora znaciti da ce pokupiti tu bakteriju,ali s obzirom na broj ozljeda kod mladje djece......vrijedi razmisliti

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 722
20.5.2013 21:04:11   
almondray

jasmin prima ako ima vise od 10 godina da nije vakcinisano . A naravno da i ako nije vakcinisano ne mora znaciti da ce pokupiti tu bakteriju,ali s obzirom na broj ozljeda kod mladje djece......vrijedi razmisliti

Potpuno si u pravu , slažem se s tobom..A sa ovim bezazlenim situacijama imam iskustva.Morala sam primiti tetanus i to u tačnim vremenskim razmacima.Ako se jedan ne primi kao da ni jedan nisi primio.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 723
20.5.2013 21:16:17   
jasmin

Ne,odmah prima.
Svi slučajevi koje poznajem da su išli da li zbog ozljede udarcem ili opekotinom user posted image . Svejedno dijete,pubertetlije ili odrasli user posted image .

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 724
20.5.2013 21:36:24   
aida.

Potpuno si u pravu , slažem se s tobom..A sa ovim bezazlenim situacijama imam iskustva.Morala sam primiti tetanus i to u tačnim vremenskim razmacima.Ako se jedan ne primi kao da ni jedan nisi primio.

Da, mm je primio kad se posjeko na hrdju cini mi se tri doze. Taj dan jednu, sutradan jednu i tacno kroz godinu dana jednu i to se smije se ni dan ranije, nego bas kad je napisano. Ja sam uvijek za vakcinaciju.

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *