|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
25.3.2013 14:54:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: majopije

drage mame imam jedno pitanje,moja bebe ima 8 mijeseci primilo je vakcinu medzutim pojavila mu se gutica na mijestu gdje su ga bocnuli. pa me zanima dali ste imale iskustva sa tim? sta da radim ? masiram mu t guticu ali ona i dalje stoji vec sedam dana

Nama gutica stoji već 4 godine na mjestu uboda.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu majopije)
Neposredna veza do poruke: 651
25.3.2013 23:51:20   
majopije
znaci nije nista strasno
hvala

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 652
26.3.2013 10:06:26   
jasmin

znaci nije nista strasno
hvala

Pa meni je ta činjenica strašna user posted image ,i samo Boga molim da ne preraste nekada u nešto user posted image .
Ali više se ne vakcinišemo,pa se nadam samo boljem aBd.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu majopije)
Neposredna veza do poruke: 653
26.3.2013 13:05:07   
majopije
Ma nedaj Boze o tome ne zelim ni da mislim,a sto se tice vakcina mi ih imamo jos da primimo user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 654
26.3.2013 13:33:53   
vjestica

znaci nije nista strasno
hvala

nije, nama je vremenom prošlo samo od sebe

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu majopije)
Neposredna veza do poruke: 655
26.3.2013 19:22:08   
majopije
i ja se nadam da ce i kod nas vremenom proci ,sada mi je ipak lakse hvala

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 656
26.3.2013 21:56:20   
vila_7

IZVORNA PORUKA: jasmin

drage mame imam jedno pitanje,moja bebe ima 8 mijeseci primilo je vakcinu medzutim pojavila mu se gutica na mijestu gdje su ga bocnuli. pa me zanima dali ste imale iskustva sa tim? sta da radim ? masiram mu t guticu ali ona i dalje stoji vec sedam dana

Nama gutica stoji već 4 godine na mjestu uboda.

I mojoj ima mala kuglica od ove sad vakcine sa 3 mjeseca - ali kao da se smanjiva..... gledaala sam po internetu-sve OK

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 657
27.3.2013 13:50:03   
Hannica
Moji blizanci jos uvijek nisu primili MMr vakcinu,iskreno malo ste me isprepadale ovdje.user posted image Hana je sve redovno primala i nikad nikakvih komplikacija i nus pojava nije imala. Blizancima je sada 16,5 mjeseci i hB zdravi su,razmisljam da ih sutra odvedem na vakcinaciju ali strah me nesto.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 658
27.3.2013 20:45:01   
vila_7
Ma znas sta Hannice,ja sam to na kraju skontala ovako:

Da vakcine nemaju nikakvu zastitu, proizvodjaci bi lupili neke desete sastojke koji ne bi izazivali nikakve nuspojave niti strah kod ljudi-i onda bi svi bili "zadovoljni" - oni bi i dalje prodavali a mi vakcinisali jer nema strasnih sastojaka.... Zato kazem ni ti sastojci o kojima se polemisu nisu bezveze tu - znaci trebaju biti u vakcini da bi bila ucinkovita. Njima bi bilo najlakse izbaciti ih,ali ocigldno su bitni.

Ja vise i ne citam o vakcinama jer samo se prestrasim a svejedno vodim djecu jer nemam hrabrosti ne odvesti ih i da lupam glavom ako im se nesto desi - sto nisam odvela.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 659
28.3.2013 10:53:24   
Hannica
Moja djeca se uvijek razbole kad ja spomenem vakcinaciju,juce im govorim hocemo li sutra ici primiti bocu i Uma se sinoc razbolila,cijelu noc se mucmo s temp. I ovo nije prvi put da se isto desi.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 660
28.3.2013 15:35:19   
Lalali
Da li je neko vakcinisao bebu onim kupovnim vakcinama, kakva su iskustva, koliko se tih vakcina treba primiti i koje su?
Hvala unaprijed

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 661
4.4.2013 16:48:40   
Bancho
Prije svega, pozdrav svima user posted image

Prijavio sam se samo radi ove teme da kazem koju.

Ja sam PROTIV vakcinacija i niko zivi na ovom svijetu me ne bi mogao uvjeriti u suprotno, niti me bilo koji zakon moze natjerati da svoje djete izlazem takvoj vrsti opasnosti kakve su vakcine.

Nas mali ima 13 mjeseci i primio je vakcinu kada se rodio i primio je jos jednu kada je imao mjesec dana. U tom periodu supruga i ja smo bili kao i vecina ovdje neinformisani, neiskusni (prvo dijete) i mislili smo da je to nesto sto se mora. Medjutim kako se priblizavala druga vakcinacija (da li je to sa dva ili tri mjeseca, mislim da je u pitanju ova BSG ili neka druga skracenicauser user posted image ...ne mogu vise da se sjetim) jednostavno sam se zapitao, zasto moje djete koje je zdravo mora da prima hrpu tih nekih vakcina i to protiv nekih bolesti kojih vec odavno nema na ovoim prostorima. Surpuga i ja smo odlucili da se informisemo i sto smo vise saznavali o tome, sve smo vise bili odlucni da nase dijete vise nikad ne primi vakcinu... i nije. Zao mi je sto je morao da primi i te dvije vakcine ali tu smo krivi mi kao roditelji, jer se nismo prije informisali o ovim zlotvorima.

Vidim da se ovdje na forumu konstatno ponavljaju neke price koje nemaju veze sa vezom.

1....Ne bih ja vodila dijete na vakcinisanje, ali sta cu moram takav je zakon... ili ...nece mi dijete upisati u skolu ako nije vakcinisan... - Meni samo nije jasno ko vam puni glavu ovim glupostima? Vas niko ne moze natjerati na nesto sto vi ne zelite. Niti ce vas ko tuziti zbog vase odluke da ne vakciniset_e dijete, niti ce vam neko odbiti upisati dijete u skolu jer nije vakcinisano. Pretpostavljam da se neki za to hvataju, jer su neodlucni pa im je ovo kao slamka spasa eto zakon je takav pa moram...zapamtite NEMORATE. To je drzava donijela zakone cisto da bi opravdala pare koje je potrosila na kupovinu vakcina, pa su zbog toga donijeli zakon o obaveznom vakcinisanju, jer koja je svrha kupovine vakcina ako ih necete potrositi. Znaci, doktori su duzni da sprovode vakcinisanje jer im je drzava tako rekla, a ne jer je to nesto dobro ili korisno. Oni su uposlenici drzave i duzni su to da rade ili otkaz. Svi ce vam oni reci da treba da se djeca vakcinisu, dok u stvarnosti pola njih svoju djecu nevakcinisu.

2. ...mene je svaki put strah kad treba dijete da vodim na vakcinisanje ali ne bih da riskiram da se dijete razboli... - Ja jos nisam nigdje nasao podatak da se nevakcinisana djeca brze ili lakse razboljevaju od vakcinisane. Sve bolesti koje zovemo djecije bolesti i trebaju da djeca odboluju dok su mala (zbog toga se i tako zovu) a ne kad odrastu. Npr. uzmimo zausnjake to je klasicna djecija bolest koju sve vise i vise imaju odrasli a zbog cega? Razlog su vakcine jer kad su trebali da odboluju oni su bili "zasticeni" vakcinacijama i onda sa 30 godina ih fasuju gdje onda postoji mogucnost da dodje do smanjenja plodnosti dok je potpuni sterilitet vrlo vrlo rijedak.

3. ...meni je moja doktorica ili doktor rekao, objasnio... - Ne zelim sve doktore da stavljam u isti kos, ali ih dosta ima koju su sarlatani i kojima je jedini cilj (pogotovo privatnim) zarada, tako da ce vam reci sve sto zelite da cujete. Naravno, ima ih koji su izuzetno strucni ali na nasu zalost takvih je vrlo malo. Njima je sad svima trn u oku sto smo mi "obicni" ljudi sad u mogucnosti (zahvaljujuci internetu) da dodjemo do informacija i da svaku njihovu dijagnozu ili lijek koji prepisu mozemo provjeriti. Ako su nasi roditelji, nase nane, bake, djedovi itd slijepo vjerovali svemu sto doktori kazu, pa mi bar u ovom vremenu kada je lako doci do informacija ne moramo.

4. ...zahvaljujuci vakcinacijama iskorijenjene su bolesti koje su bile prije xy godina... - Ovo je jedna od najvecih lazi koje farmaceutske tvrtke vec decinijama plasiraju kroz medije. Vakcine sa ovim nemaju nikakve veze vec USLOVI ZIVOTA. Bolji uslovi zivota znace i manje bolesti. Zar vi mislite da bi u Africi bilo ovoliko bolescura i smrti (iako se salju tone i tone vakcina) da imaju standard kao mi u Evropi?

Ne znam da li znate, ali farmaceutske tvrke uopste nisu duzne da na kutije stavljaju tacan sastav vakcine. Na kutiji se samo nalaze neki osnovni sastojci ali ostali mix sastojaka nije naveden. Potpuni sastav svake vakcine tj. ono sto tacno ona sadrzi zna samo proizvodjac. Kada je bila "navodno" pticija gripa u Srbiju su davali trudnicama inekcije koje uopste nisu bile testirane. Sve ove silne gripe sa kojim nas plase ne nastaju same vec ih neko proizvodi i na njima vrlo dobro zaradjuje.
Sta mislite kako su djeca koja su rodjena u ratu prezivjela bez vakcina? Da li su se tada pojavile neke bolescure kojima nas plase ukoliko se nevakcinisemo? Pitajte svoje nane/bake i djedove kako su prezivjeli bez vakcina? Kako ova cigancad prezivi bez vakcinisanja?

Ja ne zelim nikog da ubjedjujem u nesto niti da nekom govori sta treba da radi, ja samo iznosim neke cinjenice a svako nek odluci sat je za njegovo dijete najbolje.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 662
4.4.2013 17:13:12   
malena sharena
Ima li neko na forumu da je odbio ove prve dvije vakcine koje se daju u porodilistu? Trebam se poroditi polovinom maja aBd i ne bih zeljela vakcinisati bebu. Eh sad, ne znam je li se vakcine daju odmah prvi dan ili drugi po rodjenju, kako da to izvedem, da li da prepustim muzu, jer cu mozda doci u bolovima, pa mi nece biti do natezanja oko toga, treba li nesto potpisati uuser posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Bancho)
Neposredna veza do poruke: 663
4.4.2013 17:24:51   
amanullah

IZVORNA PORUKA: Halimaa

Meni je stvarno neodgovorno od nekih majki ovdje zagovarati ne-vakcinisanje. Mislim... radite li to kao stručna medicinska osoba ili barem neko ko je iščitao literaturu o tome? Jer ako niste jedno od ovo dvoje, nije fer navoditi druge da se vraćaju u srednji vijek...

tema je da li vakcinisati dijete ili ne ?
Imamo svi pravo na izbor,cinjenica je da su zene itekako upucene i informisane,da nema potrebe imati medicinsku diplomu i shvatiti poantu vakcina.
Znas li koliko pedijatara podupiru privatno i osobno roditelje po ovom pitanju (bez problema sam prosla oko ove zadnje za upis u skolu,čak sta vise blago klimanje glavom )
Znas li koliko je njih u razno raznim semama kada su upitanju farmaceutske kuce i sl.

Svi imaju pravo naa izbor,informacije su na dohvat ruke,pa bujrum izaberi ono sto smatras da je ispravno,a ja cu uvijek reci svoje misljenje,čak i ti,no to ne znaci da cu ga prihvatiti .

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Halimaa)
Neposredna veza do poruke: 664
4.4.2013 20:07:58   
vila_7
Bancho...svi tvoji argumenti koliko toliko stoje, al molim te i ti nemoj bezveze pricati tipa - koliko cigancadi nije primilo vakcinu? Ako cemo tako - koliko Roma ti znas da su dozivjeli duboku starost? Mozda s tim vakcine nemaju veze a mozda bas imaju.

Mislim da smo ovdje SVI DO JEDNOG apsolutno nekompententni da pricamo i razloge za i protiv, te da jedinu istinu znaju oni koji prave vakcine

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 665
4.4.2013 21:38:23   
djoisa

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Ima li neko na forumu da je odbio ove prve dvije vakcine koje se daju u porodilistu? Trebam se poroditi polovinom maja aBd i ne bih zeljela vakcinisati bebu. Eh sad, ne znam je li se vakcine daju odmah prvi dan ili drugi po rodjenju, kako da to izvedem, da li da prepustim muzu, jer cu mozda doci u bolovima, pa mi nece biti do natezanja oko toga, treba li nesto potpisati uuser posted image

moju bebu su vakcinisali drugi dan po rodjenju, porodila sam se u nedelju popodne,a u ponedjeljak su ga vakcinisali nako pedijatrijskog pregleda..mislim da prije vakcine u porodilistu pedijatar pregleda bebu,,sestra koja je dosla po bebu je naglasila da ce ih vakcinisati..kad se aBd porodis molim te da podijelis savjet kako izbjeci tu vakcinu..ipak ces ti biti s bebom i ti bi trebala naglasiti osoblju da ne zelis vakcinu,a nije visak ni da toj mut to naglasi posebno..sretno

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 666
4.4.2013 21:41:03   
djoisa

IZVORNA PORUKA: vila_7

Mislim da smo ovdje SVI DO JEDNOG apsolutno nekompententni da pricamo i razloge za i protiv, te da jedinu istinu znaju oni koji prave vakcine

ovo je ustavri najzalosnije..istinu bi trebali znati svi a najprije roditelji u cije se dijete ubrizgava ta vakcina..

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 667
4.4.2013 21:54:03   
MicoTico
Ja sam svoje vakcinisala. M je sve primila, a T kad je trebao zadnji put primiti , nestalo vakcina, i mi kasnije zaboravili. Baš moram zvati vakcinalni jesu li stigle.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 668
4.4.2013 22:51:00   
Hannan

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Hajde bas nam javi nakon poroda aBd sta je i kako bilo jer ni ja ne planiram svoje vakcinisati,nekad pred kraj juna aBd trebam roditi.

Sinu sam prije 2 dana uredno izvadila ljekarsko za uspis u skolu, iako nije od 2. god vakcinisan. Dr. je samo pitala za razlog, tj.da li je dijete bolesno pa su zabranjene vakcine ili licno ubjedjenje.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 669
4.4.2013 23:57:26   
malena sharena
Drage zene, javicu vam aBd. I ja sam pretpostavila da novorodjence vakcinisu tek nakon pregleda pedijatra, ali ne sjecam se da su nam to sestrice nesto posebno najavile kad sam se prosli put poradjala. S obzirom da se nikad ne zna kako ce teci taj postporodjajni period, ja bih ipak muzu rekla da napomene i da bude izricit.
Vec dugo razmisljam o ovome, nisam protiv svih vakcina, ali evo konkretno za djeciju tuberkulozu i hepatitis B na osnovu ovog sto sam procitala, ne razumijem neophodnost vakcinacije pogotovo tako rano i u nasim uslovima zivota. Od potencijalnog obolijevanja od tih bolesti, gora mi je cinjenica da ce vec drugi dan zivota dozivjeti jedan takav atak na imunitet i nikako ne vjerujem da to moze proci bez posljedica koje ne moraju odmah biti vidljive.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 670
5.4.2013 9:14:39   
selebriti
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/01/04/obrazujmo-se-o-vakcinama-omogucimo-nasoj-deci-zdrav-i-srecan-zivot-napisala-dr-sladjana-velkov/

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 671
5.4.2013 9:23:07   
Bancho

IZVORNA PORUKA: vila_7

Bancho...svi tvoji argumenti koliko toliko stoje, al molim te i ti nemoj bezveze pricati tipa - koliko cigancadi nije primilo vakcinu? Ako cemo tako - koliko Roma ti znas da su dozivjeli duboku starost? Mozda s tim vakcine nemaju veze a mozda bas imaju.

Sa tim definitivno vakcine nemaju veze, vec uslovi u kojima zive, a svima nam je poznata cinjenica kako 90% roma zivi tj. u kakvim uslovima.

Istinu bi trebali svi da znaju, a pogotovo roditelji. Svako ko se dovoljno informise o vakcinama dovoljno je kompententan da o tome raspravlja.

Ne znam da li je vec neko postavljao (a sigurno jeste) ovaj odlican dokumentarac o vakcinama

http://www.youtube.com/watch?v=eGIU4zdc8E4

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 672
5.4.2013 9:56:58   
Bancho

IZVORNA PORUKA: selebriti

http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/01/04/obrazujmo-se-o-vakcinama-omogucimo-nasoj-deci-zdrav-i-srecan-zivot-napisala-dr-sladjana-velkov/

Odlican tekst user posted image i preporuka svima da ga procitaju.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 673
5.4.2013 13:51:32   
Emmy
@Bancho, vrlo je fino što se informišete kao roditelj i želite da budete upućeni u vakcinaciju vašeg djeteta. Prije svih taksativno navedenih stavki (vaših ličnih razmišljanja), trebali ste se raspitati o kalendaru imunizacije, a ne o vakcinama pisati kao ne znam koja i kada, kao i neke tamo bolesti. Mislim da je dobra polazna osnova bila sagledati protiv čega se vaše dijete vakciniše i u kojem uzrastu prima tu "neku" vakcinu. Trebali biste znati da se internet smatra sekundarnim i nepouzdanim izvorom informacija kada je nauka u pitanju i informacije pribavljene sa tog izvora se trebaju uzimati sa rezervom. Istina je da postoje lobiji i sa jedne i druge strane (za i protiv vakcinacije), ali na nama je da odlučimo koji ćemo stav zauzeti. Za doktore i novce koji zarađuju ne bih se nikada mijenjala, jer odgovornost i stres kroz koji oni prolaze ne bih poželjela nikome. Privatno poznajem pedijatricu kojoj je roditelj uperio pištolj u glavu, jer djetetu nije htjela dati antibiotik (a bila je viroza u pitanju), jer je on pročitao na internetu da je taj neki antibiotik najbolji. Iako je savremeno doba donijelo dobrobiti i informiranost "običnih" ljudi kako i sami kažete, po meni je donijelo i previše slobode pojedincima da se ponašaju i prema drugima ophode kako im je volja. Silno bih voljela da se na ovu temu javi neko kompetentan da prozbori koju......

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Bancho)
Neposredna veza do poruke: 674
5.4.2013 21:49:38   
vila_7
bancho ako ste se nacitali informacija sa neta, ne znaci uopce da ste kompetentni. Jer iz svega sto ste procitali, opet ne znaci da tacno i istinu znate - nego samo da su vas argumenti odredjene strane dobro ubijedili

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *