|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
5.4.2013 21:58:27   
salmy

IZVORNA PORUKA: Bancho

Prije svega, pozdrav svima user posted image

Prijavio sam se samo radi ove teme da kazem koju.

Ja sam PROTIV vakcinacija i niko zivi na ovom svijetu me ne bi mogao uvjeriti u suprotno, niti me bilo koji zakon moze natjerati da svoje djete izlazem takvoj vrsti opasnosti kakve su vakcine.

Pa sta je fol tvoje teorije...tebe niko ne moze natjerati??..tvoj problem,tvoje djete...
Ja sam vakcinisala i vakcinisacu....isto moj problem moje djete....

(odgovor članu Bancho)
Neposredna veza do poruke: 676
8.4.2013 22:31:15   
djoisa
http://biologija.com.hr/modules/tinycontent/index.php?id=60

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 677
8.4.2013 23:41:13   
vila_7
procitala user posted image , ali posto se stavljaju samo tekstovi PROTIV vakcine , evo i jedan ZA koji je zapravo komentar nekog gospodina na tekst iznad (ako je nekom promaknuo) :

Neosnovane tvrdnje u ovom clanku, od strane dr Tomljenovic i od strane autora koji naglasava 'anti-vaccine' dijelove, ponukale su me da napisem detaljan odgovor.

Ukoliko procitate citirane clanke Dr. Tomljenovic, vidjet cete da u njima ima vrlo malo znanstvene osnove za tako jake komentare (vise procitajte na http://scienceblogs.com/insolence/201 ... rdasil-again-not-so-fast/). Stovise, ovakvo neosnovano sirenje animoziteta prema cjepivima moze imati vrlo opasne posljedice.

1998. godine je clanak Andrew Wakefielda o povezanosti autizma i MMR cjepiva (measles-mumps-rubella) doveo do 'vaccine refusal' pokreta (vrlo slicne retorike kao Dr. Tomljenovic i autora clanka) i velikog porasta smrtnih slucajeva djece od ospica na zapadu (gdje su prije tog clanka ospice bile gotovo eliminirane zahvaljujuci sigurnom i vrlo efikasnom cjepivu). Dotican clanak je zbog dokazane neosnovanosti tvrdnji, manipulacije rezultata, te krsenja raznih etickih kodeksa u potpunosti povucen i prekrizen iz znanstvene literature 2010. godine a doktor Wakefield je ostao bez dozvole da prakticira medicinu i prima pacijente u Ujedinjenom Kraljevstvu. No, nazalost je steta vec napravljena. Zbog prevelikog broja necijepljenih u Europi, od ospica je 2011. godine oboljelo 26,000 djece! (Iako je dokazano na nema nikakve veze izmedju autizma i MMR cjepiva, Wakefieldov clanak anti-vaccine pokreti jos uvijek citiraju.)

Koliko god 'antivax movement' to osporava, cjepiva su nevjerojatno korisna. Prema podacima Svjetske Zdravstvene Organizacije, cjepiva svake godine sprijecavaju 2,500,000 smrtnih slucajeva djece mladje od 5 godina. Zahvaljujuci sigurnim i izuzetno korisnim cjepivima, 1977. godine su istrebljene velike boginje. Nedavno je istrebljena i govedja kuga (rinderpest) odgovorna za nevidjene pomore stoke u Aziji, Africi i Europi. Zahvaljujuci cjepivima je broj djece paralizirane od poliomijelitisa smanjen preko 99% od 1988 godine. Broj djece umrle od vrlo zaraznih ospica, je zahvaljujuci imunizaciji pao preko 70%. Medjutim, u Africi ospice jos uvijek ubijaju jedno dijete svake tri minute.

Ove brojke su neosporive cinjenice koje podkrijepljuju i mnogi znanstveni clanci publicirani u prestiznim casopisima poput Science i Nature. Cijepljenje je istrijebilo velike i male boginje, a ne "7-8 sati spavanja dnevno" koje sugerira dr. Tomljenovic. Cijepljenje je eradiciralo govedju kugu, a ne "zdrava hrana". Cijepljenje je smanjilo broj djece mladje od 5 godina umrle od ospica, a ne "higijena" koju opet spominje dr Tomljenovic. Naravno, higijena pomaze protiv enterovirusa, kolere, tifusa, no ne prenose se sve bolesti fekalno-oralnim putem. Najbolji nacin za sprjecavanje epidemija ospica, rubeole, zausnjaka, tetanusa, velikih boginja, bjesnoce, ...., je cijepljenje.

Jedini razlog zasto dr Tomljenovic moze ikada i pomisliti da ne cijepi svoju djecu je zato sto zivi na zapadu gdje je vecina populacije cijepljena i dr Tomljenovic je zasticena zahvaljujuci kolektivnoj imunosti odnosno "herd immunity" - ukoliko je odredjeni postotak populacije cijepljen, bolest u toj populaciji ne moze cirkulirati jer nema dovoljno osjetljivih (neimunih) ljudi te su ne-cijepljeni (odnosno ne-imuni) ljudi zasticeni indirektno. Drugim rijecima, dr Tomljenovic je spremna koristiti indirektne benefite koje joj pruza zivot u populaciji sa vrlo visokom stopom cijepljenja dok sama siri animozitet prema cijepljenu koji nije osnovan na znanstvenim cinjenicama i kvalitetnim eksperimentima.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 678
9.4.2013 0:15:16   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: djoisa

http://biologija.com.hr/modules/tinycontent/index.php?id=60

Zanimljiv intervju, svidio mi se, moracu jos malo prosurfati o ovoj doktoricu.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 679
9.4.2013 15:09:01   
jasmin
Mi smo završili sistematski pregled za upis u školu i hvala Bogu pedijatar nije pola riječi rekao zbog toga što se ne vakcinišemo.
ŠkolUvan neki čovo user posted image user posted image user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 680
9.4.2013 15:12:17   
veeseelaa
žene drage nemojte se zezati s tim
evo ova vakcina MMR Vakcina protiv malih boginja, zaušrijaka i rubeola je jako bitno
ja sam radila nalaze i rekli su mi da sam vakcinisana istom i da je to jako dobro, ne do Bog rubeole u trudnoći, ja čitala, to je haos pravi, takve trudnoće se mraju prekinuti

ispravite me ako griješim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 681
9.4.2013 15:50:26   
leona81

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

evo ova vakcina MMR Vakcina protiv malih boginja, zaušrijaka i rubeola je jako bitno
ja sam radila nalaze i rekli su mi da sam vakcinisana istom i da je to jako dobro, ne do Bog rubeole u trudnoći, ja čitala, to je haos pravi, takve trudnoće se mraju prekinuti

rubeola se moze dobiti i pored vakcinisanja sa MMR, kao i sve bolesti, u blazem obliku, sto opet moze da naudi bebi. tako da ta propaganda za rubeolu je zaista smijesna...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 682
10.5.2013 11:57:46   
leona81
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/05/06/alarmantno-o-vakcinama/

super tekst

i jos nesto ne samo o vakcinama vec i u fluorizaciji vode http://vimeo.com/54918831

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 683
10.5.2013 14:40:18   
mamina princeza
vakcinisana protiv rubeole nisam ... nisam je ni bolovala bar da znam ... i bas zbog panike u trudnoci prvoj je rj ebilo nekih slucajeva rubeole prije druge trudnoce sam se testirala.... i opo tome sam imuna na rubeolu...

onda jedino da sam je imala tokom zivota i da nisam znala i tjelo j erazvilo imunitet...

vakcina nije nikakva mjera... moja mama npr vakcinisana uvijek redovno dobila rubeolu u 40 godini....
i ima jos slucjeva.

i meni je najvise ta rubeola vezano za curice .... al opet ne volim vakcine kas ve zajedno stavim na vagu

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 684
10.5.2013 17:05:25   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

rubeola se moze dobiti i pored vakcinisanja sa MMR, kao i sve bolesti, u blazem obliku, sto opet moze da naudi bebi. tako da ta propaganda za rubeolu je zaista smijesna...

Nama je pedijatrica potvrdila da je vakcina MMR od svih bolesti, najmanje efikasna protiv zausnjaka, skoro nikako user posted image . Tako da je mi nismo jos primili, a mislim da ni necemo!

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 685
12.5.2013 7:46:52   
almondray
Ja sam protiv vakcinisanja ali i dalje vakcinišem svoju djecu.
Kod nas u dz pedijatrica izda nalog koji roditelj mora potpisati da bi dobilo dijete vakcinu.
to prošli mjesec nije bilo...
U frci kako će beba podnijet nije mi se dalo čitat šta piše user posted image .Ali to mi dođe kao prebacivanje odgovornosti na roditelje u slučaju da se nesto , ne daj Bože, loše desi. Jel ' tako?!
Pitala sam sestricu , može li se odbiti vakcina , jer sam planirala odbiti mmr , kaže opasnije su ti ove nego ona , tačnije dtp user posted image user posted image .
Moja user posted image uvijek prođe sa reakcijom , protjera ga , ima temp. Hib nije primio jer ga nestalo.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 686
12.5.2013 9:09:11   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: almondray

Ja sam protiv vakcinisanja ali i dalje vakcinišem svoju djecu.
Kod nas u dz pedijatrica izda nalog koji roditelj mora potpisati da bi dobilo dijete vakcinu.
to prošli mjesec nije bilo...
U frci kako će beba podnijet nije mi se dalo čitat šta piše user posted image .Ali to mi dođe kao prebacivanje odgovornosti na roditelje u slučaju da se nesto , ne daj Bože, loše desi. Jel ' tako?!
Pitala sam sestricu , može li se odbiti vakcina , jer sam planirala odbiti mmr , kaže opasnije su ti ove nego ona , tačnije dtp user posted image user posted image .
Moja user posted image uvijek prođe sa reakcijom , protjera ga , ima temp. Hib nije primio jer ga nestalo.

ja nisam ni za ni protiv vakcina,nama je ostala još ta od 18 mjeseci dtp i ja sve otežem,trebao je primiti 19.4,nije bio bolestan,već je do mene.imali su mi oboje reakciju na mrp,temperaturu od 3 dana,mali i osipuser posted image .na dtp curica mi je samo jednom od 6 mjeseci imala blagu temperaturu 37.a s druge strane u mom kraju jedno dijete se jedva izvuklo živo u Beogradu u bolnici završilo,jer nije vakcinisamo protiv tetanusa,kočilo mu se cijelo tijelo,bila je prijetnja da ostane invalid.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 687
12.5.2013 19:50:33   
vila_7
tinkivinki i ja sam poput tebe-niti sam za niti protiv, ali vakcinisem ih... Ja uvijek kazem to mi dodje kao od dva zla izabrati malo manje.
Starija je nakon svake (osim MMR) imala temperaturu , a evo mala hB do sad nikakvih reakcija (samo mali cvoric koji prodje za 10-tak dana) i aBd tako ce biti i sa ostalim

A jedna prijateljica farmaceut koja je bila i na nekih milion specijalizacija i radi u laboratoriju u bolnici je sad trudna. I bas nju pitam - hoce li svoje dijete vakcinisati posto je ipak jako dobro upucena u sve to - kaze ne volim ih ni ja ali obavezno cu cijepiti.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 688
12.5.2013 21:07:32   
Medić*

IZVORNA PORUKA: vila_7

tinkivinki i ja sam poput tebe-niti sam za niti protiv, ali vakcinisem ih... Ja uvijek kazem to mi dodje kao od dva zla izabrati malo manje.
Starija je nakon svake (osim MMR) imala temperaturu , a evo mala hB do sad nikakvih reakcija (samo mali cvoric koji prodje za 10-tak dana) i aBd tako ce biti i sa ostalim

A jedna prijateljica farmaceut koja je bila i na nekih milion specijalizacija i radi u laboratoriju u bolnici je sad trudna. I bas nju pitam - hoce li svoje dijete vakcinisati posto je ipak jako dobro upucena u sve to - kaze ne volim ih ni ja ali obavezno cu cijepiti.

I ja ovako nekako razmisljam. Redovno vakcinisani do sada bez ikakvih negativnih reakcija hBg.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 689
12.5.2013 21:59:15   
minie
Moj R je primio do sada sve osim MPR i mislim da je nece nikako ni primiti jer je alergican na bjelance.
Eh sad ova naredna, jel se ona mora primiti do druge godine?

Bas sam neki dan citala da je neka prodoica u Italiji dokazala na sudu da im je djecak dobio autizam nakon primljene MRP vakicne user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 690
12.5.2013 22:15:49   
amrych
Aa sta je ustvari s tom MRP vakcinom ili kako se vec zove? koja je to, s koliko mjeseci se prima? zasto tolika frka oko nje, ljuljam bebu ne mogu sve iscitavati ako moze da me neko "prosvijetli" user posted image

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 691
12.5.2013 22:29:27   
vila_7
amrych ona se dosta povezuje sa autizmom - mada nikad zapravo 100 posto dokazano,jer sve zavisi koje tekstove citas - ako citas tekstove protiv-dodje ti da ne vakcinises, ako citas ZA-odlucna si da vakcinises..... Tako da, mi ovdje mislim samo da bezveze razglabamo jer skoro pa niko ne zna pravu istinu. A pogotovo ja-jer nemam grabrosti d ane vakcinisem i onda samo bezveze citam svasta

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 692
12.5.2013 22:30:53   
vila_7

IZVORNA PORUKA: minie

Moj R je primio do sada sve osim MPR i mislim da je nece nikako ni primiti jer je alergican na bjelance.

Mora, mi je nismo uspjeli pa smo je preskocili, a uz nju se dobiva i revakcinacija POLIO, a mi nismo znali pa nas je dr. tek uhvatila neki dan za tu POLIO user posted image i tu je popila a za ovu HiB -ne smije poslije 2 g

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 693
12.5.2013 22:45:55   
minie

IZVORNA PORUKA: minie

Mora, mi je nismo uspjeli pa smo je preskocili, a uz nju se dobiva i revakcinacija POLIO, a mi nismo znali pa nas je dr. tek uhvatila neki dan za tu POLIO user posted image i tu je popila a za ovu HiB -ne smije poslije 2 g

VOdicu ga onda aBd tamo u septembru, njemu je u oktobru rodjendan, tamam kad prodju vrucine.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 694
13.5.2013 7:38:36   
almondray
Niko ne spominje potpisivanje ?Potpisujete li vi šta , prije nego primi vakcinu? Ili je to samo kad mene u dz ?

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 695
13.5.2013 7:53:03   
tinkivinki

Niko ne spominje potpisivanje ?Potpisujete li vi šta , prije nego primi vakcinu? Ili je to samo kad mene u dz ?

nikad ništa do sada nisam potpisivala,niti je ko nudio da potpišem.vodiću malog ovih dana da primi dtp pa ću ti pisati jesu mi nudili da potpišem

Neposredna veza do poruke: 696
13.5.2013 8:00:55   
djoisa

koji DZ?

Neposredna veza do poruke: 697
13.5.2013 11:47:41   
leona81

ne

Neposredna veza do poruke: 698
13.5.2013 20:07:21   
vila_7

a sta potpisujes?

Neposredna veza do poruke: 699
13.5.2013 22:08:29   
almondray

a sta potpisujes?

E sad ni ja ne znam šta sam potpisala.Bila kod pedijatrice , bebu pregledala i ona da neki papir koji nosimo u prostoriju preko puta gdje se daju vakcine , da sestra zna da je pregled odobren.E sad se taj papir potpisuje.A 23.4 nisam nista potpisala .09.05 jesam.
09.05. moja drugarica vodila bebu na vakcinu 1h prije mene i nije ništa potpisala.To mi je danas rekla.Sutra idem u dz da vidim šta se dešava.user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *