ciciban26 -> RE: vakcine da-ne? (7.12.2012 7:43:11)
|
IZVORNA PORUKA: bumbica iskreno,više i nevjerujem mišljenju pedijatara,oni moraju raditi po onom što im se napiše,jer koji bi to udar za zdravstvo bio kada bi pedijatri javno rekli"ne,nemojte vakcinisati svoju djecu",oni uvijek podržavaju vakcinisanje i nikad neće priznati svoje greške.ja sumnjam u kvalitet cijepiva koji dolazi u našu zemlju.muž i ja još nismo odlučili,ali vjerovatno da će odluka biti da odustajemo od vakcina...ipak zanima me jel još čija beba imala besežitis i kako je sve prošlo,da li je bila potrebna hiruška intervencija,ili se povuklo samo od sebe,kako su mene ubjeđivali u početku. Moja djevojcica je imala besezitis. 3 mjeseca smo svakodnevno isli na djeciju hirurgiju na ciscenje i previjanje,bili primnjeni na operaciju i zbog prehlade bebe nas vratili,u tom periodu do narednog termina za op. se povuklo. Prije je besezitis bio rijetka pojava a sad cesto cujem da neko dijete ima tu reakciju sto i pokazuje kakve su sad vakcine. Mi smo zakasnili na vakcine do godinu,mada pedijatrica tvrdi da nije kasno,ali mislim da je vise necemo vakcinisati.
|
|
|
|